Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Legalább 1600V-os maximális üzemi feszültségűt építs be. A gyengébb nem lesz jó. És persze a kapacitása is egyezzen meg a régivel.
Vásárolj egy ugyanolyan lábtávolságút és élvezd a helyes színezésű képet
Szia!
A szokásos púpos kondi procedúrán túl vagy?
2000 v van benne és a rajzról néztem az 1 nanot! Egyébként tárcsa kondi volt benne eredetileg,de sokan írták h az nemigazán jó bele,és ezért impulzust tettem bele!
Biztosan 1 nF-os az a kondi? Most milyen sortranzisztort használsz?
Ez az amit nemigazán tudok pontosan,mert ea rajzot amit küldtél nekem azon 1nanos van irva ere a pozicíóra, egyébként még mindig a próba s2000-es van benne. de mondom a amíg nem volt a kondi a lábán nem melegedett, és nem is sípolt egyáltalán.
1N 2000v az uj, a régi annyira elégett h szinte szétporladt
A nagyképernyős verzióknál 3 kondenzátor van a kollektorra kötve, és mindháromnak jónak kell lenni. Mérd ki őket. Ezen kívül a két raszterkorrekcióhoz tartozó diódát is ellenőrizd.
ennek a kollektorán egy darab volt
a cd64-es pozicíóban a cd03 as helyén semmi nem volt
Az A56 701-X típusú lengyel képcső mennyire hajlamos a beégésre? Milyen érzékeny a fűtőfeszültség ingadozására?
Szóval sima PT90-es sasszi egy kondival. Szerintem építs be egy odavaló sortranzisztort, olyat, mint amilyen benne volt, vagy a rajzon is szereplő BUH515D-t. Ennél a típusnál van beépített visszafutás-dióda és bázis-emitter ellenállás. Lehet, hogy igényli a diódát. Bővebben: Link
Ebbe nem az a sortranyó volt. Hanem KOR2310FX, bár hasonló tudásúak.
Sziasztok.
A G2 tipushibájuk volt. Sokszorozó mögött levö potméter vagy a feszültségosztó felső tagja szakad meg. Körutasításba hozták : R507-R509 180K mindkét ellenállást 470K-ra kellett cserélni.
A lap alján megtalálod a helyettesítőket.
akkor szerezzek be egy ilyen diódás típust és elvileg megoldódik a sípolás gond??
Ezt senki sem állítja, de az odavaló tranyó nem lehet hátrányos. A linkemen lévőket is kipróbálhatod.
Oké értem, és a sorkimenő nem lehet szerinted ludas ??
Ezt a tranyócsere után lehet megítélni, de ilyenkor a trafó is szokott melegedni, nem csak a sortranzisztor.
Nagyon sokáig nem mertem járatni mert eléggé sípolt ,és nem akartam hazavágni ezt a tranyót is,de a sorki az nem volt meleg egy dekát sem,mert megnéztem azt is
Mármint a hibára gondoltam. Sajnos mindenki ajtóstól megy a házba.Lehet hogy el van állítva,s pal után most ntsc-kap/modern világ/. Aztán a gazda meg nem figyel. Ha egy piros szín nincs,arról nem igazán a szervíz menü tehet.Bár samsung tud jókat produkálni!
TV-ben sípoló hangot okozhatja :
- mechanikus rezonancia. Tekercsek, alkatrészek, sorkimenő, (csavarhúzó nyelével nyomogatva van e változás ?) - gerjedés tápban (TL431-en RC tag szakadása RP62-CP61), sormeghajtás (RD02, CD02, DD02, meg a többit ellenőrizd), sorvégtranzisztor bázisén és kolektorán levő elemeket egyenként ellenőrizd.
sziasztok Cs István és Kadarist
a tegnapi képhibás Viking Tévéről lenne szó. Sokszorozó mögött levö potmétert kicseréltem nem lett jó majd a feszültség osztót. "Körutasításba hozták : R507-R509 180K mindkét ellenállást 470K-ra kellett cserélni." ellenállások kimentek a fejemből. Bekapcsoltam bejött a kép majd kikapcsolás után ugyan az a baj. Ha kicserélem a két ellenállást akkor működni fog vagy kell másik fesz szabályzó? Előre is köszönöm a választ.
Sziasztok!Van egy 55cm-es képátmérőjü tv-m.Az a gondja,hogy csak ugy nem lilul a kép ha egy hangszorómágnesét rakoma teteére.viszont az az érdekes,hogy volt már olyan,hogy magátólmegjavult.Tudnátok segíteni?Előre is köszönöm.
helló
kellene a tv tipusa ,de elsőre azt mondom cseréld ki a PTC-t benne .
Szia!
Az itt leírtak a te esetedre is igazak.
Szia.
Ide már feszültségmérő szükséges. 1000V-os méréshatárnál kb 400, 600V-ot kell beállítani a potméterrel, ahogy a kép tónusa kívánja. Hogyha kevesebb a feszültség, meg kell keresni az okát. Képcső foglalatánál is lehet átvezetés. |
Bejelentkezés
Hirdetés |