Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Találkozó
Az idézett hsz. második felét értelmezd. :yes: Én szívesen csinálom jövőre is (most vettem részt először a főzésben), jövőre tanulság levonva, tapasztalat megszerezve, kaja lesz ebédre (ny.i.sz.sz. 13h).
![]() ![]()
Nem is IV-6 hanem LD8035E sajnos nem tudom hogy ki árulta ha valaki tud segíteni mert vennék még egyet.
Szia sajnos nekem is egy el84 cső tört össze
![]()
Most már igazán nekiveselkedhetne valaki, hogy részletesen leírja Nekünk, akik nem voltunk ott, hogy mi volt a találkozón, mert ezek az utalgatások így elég zavaróak. Szóval legyen szíves valaki!
![]()
Láthatatlan kenyeret nehezen tudtak volna megenni.
![]()
Gratulálok, Cseppet a műhelyed úgy érzem most háttérbe fog szorulni, jó értelemben persze
![]()
Látható volt, még el nem fogyott. És hamar elfogyott. Pedig sok volt...
És hogy picit összefoglaljam a történteket: Akik korán jöttek, azok elbitorolták a helyet, pakolásztak, csevegtek, páleszeztek (nem mindenki, és csak mértékkel), készültünk főzni. A talpra esettek legyőzték a gondokat (kajamizéria..), a segédkezők segédkeztek. Jól elkészített zsíros kenyér hagyma, kávé, és egyre csak gyarapodott a népség. Túrtunk az ingyen elvihetőben, járattuk a lepénylesőnket, adtunk-vettünk, s a végére (nem célzás akar lenni) ettünk és mentünk. Bár azért még tomboláztunk is. Családias hangulat, jó társaság. Az eső sem maradt el, és a kedvünk sem ment el. Röviden.
Köszönöm a jókívánságot . A műhelyt hajtani kell mert a jövőm abban rejlik .... A talira meg szerettem volna szervezni innen a közeli környékről egy kis csoportot és egy autóval elmenni de már csak jövőre lesz lehetőség . :yes:
Így így.
![]() ![]()
Adta rendesen. Aztán beindult mindenki...
Most már nekiveselkedem: A nagy történet az volt, hogy a szervezőknek objektív akadályok merültek fel, a cselekmény lebonyolításában. Mint pl.: Bókay-kert késői nyitása, az alapanyagok több helyről való odaszállítása, a szervezés oly nehézségei; mint idő hiány, más kötelező elfoglaltság (munkahely), és családi (váratlan)kötelezettségek. Kommunikációs zavar.
Olyan apróságok, hogy a több helyről is biztosított(nak vélt) üstház, az egyik romos volt, a másikat nem hozta vissza, az akinek a tulaj kölcsönadta, ezért hirtelen venni kellett egyet (de ez már biztosítja a jövőnket!). Egy szó, mint száz; későn tudunk nekiállni a főzésnek, hiába nyomtuk négyen-öten az előkészületeket (ráadásul a bab nem ázott meg eléggé, mert nem látunk bele, hogy milyen a puhulási együtthatója). Az éhezőknek azért volt zsíros kenyér, hagymával, paprikával. Ki lehetett bírni, míg meglett a kaja. Végül, aki kivárta, kapott. Többek szerint jó is volt. A találkozó többi része szokásos módon zajlott: beszélgetés, ismerkedés, csere-bere, vásárlás, röhögés, tombola, i.t.d. Az eső sajnos benézett elég jól, de a szárazságnak köszönhetően még sár se lett, csak kissé lehűlt (aki nem készült, az kissé fázott is). Dióhéjban ennyi. ![]()
Lehet, hogy gépelni lassan tudsz, de ez részlet kérdés. Szombaton elég aktív voltál! Nagyban hozzájárultál a naphoz. Köszi neked!
A tombolás DCF vevöhöz hol lehet kapcsolási rajzot találni?
Nem tudom, hogy EL34 volt-e mert nem volt rajta felirat. Mindenesetre kísértetiesen hasonlít rá.
Szia én is megnéztem és el34 re hasonlít
![]()
A képeimet még éjjel feltöltöttem, most jutott időm pár szót írni.
Mint látható, jóval kevesebb képet készítettem, mint a korábbi években, köszönhetően annak, hogy több fórumtárssal kölcsönösen szóval tartottuk egymást. Azt hiszem, a nap csúcspontja a tombolahúzás volt, gyakorlatilag csak mosolygós arcokat lehetett fotózni. És a közös röhögés ugye minden eseménynek jót tesz. ![]() Csoportkép viszont sajnálatos módon nem készült idén. A jövőre vonatkozóan, Gafly javaslatait kiegészítve célszerű lenne a csoportkép készítését dél-egy óra közé időzíteni, akkor ui. jó eséllyel mindenki ott van (még/már). Sajnos kitűző hiányában a képek feliratozása csak önkéntes alapon történhet, ez nagyjából így volt a korábbi években is, több-kevesebb sikerrel. Örülök, hogy az ingyen elvihető cuccaim mind gazdára találtak. granpa: ez jó "tanulópénz" volt, legközelebb már tudni fogod, hogy az ingyen vihető kacatokra rögtön le kell csapni, mert ha gondolkodsz azon, hogy kell-e vagy sem, már viszik is az orrod elől. ![]() Amúgy lesz még bontott RCA aljzat, úgy 50-100db., meg ha kell, akkor fejhallgató mágnest is tudok még vinni jövőre. Végül, de nem utolsó sorban, köszönöm a résztvevőknek a jelenlétet, különös tekintettel azokra, akik részt vállaltak a szervezésben és/vagy a lebonyolításban.
Szia! Nem a gondolkodás volt tartott vissza, hanem a konyha-munka. Ha nem lesz időm kimenni Monorra, lehet jövőre is jó lesz (nem sürgősek a projektjeim). :smoke:
Emlékeim szerint már a főzés előtt szóba elegyedtünk, szóval ez rossz kifogás...
![]()
Jó-jó, nem arra koncentráltam, és nem szoktam kapkodni.
![]() ![]()
Taklaco tombola dijjara gondolsz ? Milyen IC van benne ?
Bővebben: Link
Mar megtalaltam U 4221B tipusu ic van benne.Bővebben: Link
#5 Hidd el, ha tudok róla előre, biztos, hogy szólok. Sajnos csak reggel derült ki... Amúgy a post-it nem (lett volna) rossz ötlet. No, majd jövőre.
Az ic adatlapját én is megtaláltam csak az ellenállásik meg tranyok helye kérdéses.
De a képen látszanak az ellenállások meg a tranyokat is méret alapján meg lehet határozni.
Nekem volt Pl 36-os TV végpentóda csövem az is úgy néz ki. A 6.3 V-os fűtéssel ha nagyon gyengén virít, lehet az is. Valamikor csöves végfoknak használtak E 130 L ipari csövet is. EL 36 hoz hasonló volt még a fém házas volt a 6 L 6 -os USA cső is.
Valahol még meglehet nézni a tavalyi csoportképet ahol a nevek is szerepelnek?
Topic képeket ha kilistázod akkor ott lehet látni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |