Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Az a műszer nem egy CT-506 - osból származik?
Ismerős ez a deck ház... véletlenül nem egy pijónyír?
Idézet: „„Nem lehet megunni, soha-soha nem lehet megunni...” (az ifjoncok kérdezzék aput, anyut, hogy miért írtam ezt Frankye, te vágod, ugye? )” Naná! Sőt, stílusosan: :finom: Idézet: „Azért mutatós műszer ebbe is került. (by Stadi)” Na, ez volt a nap hozzászólása! Szerk: Ja, és természetesen köszönöm a meglepit! Remekül néz ki!!!
Azért látom mindenki ráismer az alkatrészek forrására
Szia!
Amúgy az előfok az milyen?? Mármint a kapcsolás? Feltennéd azt is? Akár lehet az erősítős topicba is, csak érdekel, hogy milyen. Meg az a mérőketyere az pontosan hogyan is működik? Hol lehet olyat kapni? Mi kell a bekötéséhez... Bocs az offért.
sziasztok
végre valahára elkészült az erösitöm több mint 2 honapig épitgettem(idöhiányában)de végre ma megszolalt a kicsikém TDA7265-ös ic-vel van felszerelve. a tápot egy régi at-s pc táp biztositja.(elég jol birja nem melegszik)mellékelek képeket és egy rövid videöt a müködésröl 3gp formátum mplayer lejátsza Link külön köszönet fureszk-nek a segitségért üdv Sergei
nagyon szívesen. figyu csak nekem nem jönnek be teljesen a képek? sávok hiáyoznak!
lehet tul nagy volt a felbontás? 1600x1200
Jól nyomja a kicsike!
Baresz lett, gratula!
köszi szépen
elhiheted még a könnyem is kicsordult mikor beinditottam :yes:
Elkészül az első vasalással készült olyan nyákom, amelyik 0,25mm-es vonalakat tartalmaz.
Egy 18F8520-as PIC-et fogad(80lábú TQFP). A házvezérlőmben lesz benne, és azért kell ez a nyákkonverter, hogy ha cserélni akarok PIC-et, azt könnyen meg tudjam oldani, a nélkül, hogy az alap panelt elrontanám(ha sikerül, foglalatos lesz). A negyedik képen a most elkészült WPB_RS_v2 égetőáramköröm látható, a nyákkonverterre csatlakoztatva. A képek nagyok, a nagy felbontás érdekében, ezért belinkeltem őket: A kimaratott nyák IC oldala A kész nyákkonverter IC oldalról Nyákkonverter hátulról Égetőre kapcsolava... A többi képet hamarosan felteszem az oldalamra a nyákészítés leírásomhoz.
Ez IGEN! :yes:
Gratulálok, ez valóban gyönyörű munka! Virtuális kalapemelés! :taps: :worship:
hi
profi, bár én a pic-ekhez nem értek, csak az esztétikumot nézem most. Látom rajtam kívül más is lakkozza a kész panelokat, ez nemcsak szép, de megakadályozza a kúszóáramok kialakulását (kapunyitók rádiovevőjénél nagyon fontos, kap egy kis párát és már nem is működik) üdv
Gratulálok, örülök, hogy neked sikerült, különösen a forrasztás! Hogyan csináltad? Kiforrasztó zsinórral? Rám is vár egyilyen feladat, de még kinyomtatni sem tudtam a nyákot
hi
bocs ha hülyeséget kérdezek, de mi az a kiforrasztó zsinór?
Vagy más szóval ónszívó zsinór amely egy drótszövet, amivel a felesleges ónt lehet eltávolítani az alkatrész kiforrasztásakor, vagy akkor ha a közel lévő pedek között az összefolyt.
Hmm... mindig tanul az ember!
én eddig ha szoros illyesztésű alkatrészt kellett kiforrasztani és az ónszivattyú és hőlégfúvó nem hozott eredményt forrasztóvízbe mártott vezetékdarabbal rántottam ki az ónt, persze az egészet utánna alaposan át kellett mosni denszesszel. Veszek egy ilyet. kíváncsi vagyok milyen...köszi
A beforrasztás egyszerűbb, mint gondolná az ember. Előkészítés az, hogy be kell cinezni a nyák padokat úgy, hogy mindegyiken egy kis púp legyen, ahogy azt a cin természeténél fogva kialakítja. Ehhez forrasztást elősegítő anyag kell(folyasztószer), ami nálam valami forrasztó folyadék, amit úgy kaptam, fogalmam sincs micsoda, de működik. Ide természetesen jó a forrasztózsír, vagy gyanta is.
Ha ez megvan, akkor az IC egyik lábát (folyasztószer!) le kell tapasztani az egyik padra, száraz(!) pákával. Poícionálás után a másik szélén is ugyanez következik. Ezután már csak egyenként és óvatosan(nagyító jól jön!) le kell ragasztgatni a lábakat a padokra. Folyasztószert muszáj használni, mert a kis mennyiségű cinből hamar kipárolog a gyanta, vagy egyéb folyasztószer, így a forrasztás nem lesz jó(rideg és törik, valamint korrodál és nem is folyik fel az IC lábra). Ezután már csak le kell ellenőrizni a kontaktokat, ill. esetleges zárlatokat. kb. ennyi.
Sziasztok.
Akkor sorjában: A doboz és műszerek, Pioneer CT506 A végfok VF2 Előfok Ne5532vel (hangszin+balance) Hangerőszabályzó motoros Bemenetválasztó: 4 gomb és relés analóg rész Koppanásgátló+védelem Kivezmérő Lágyindító 8 csatornás távszab a bemeneteknek, ki-be kapcsolásnak és hangerőnek. Nagyjából ennyi... (cikk nemsokára)
Ritkán látni erősítőről videót! Már csak azért is mert a membránon kívül nincs más látványjelenség! De tetszik az ötlet, végülis így hiteles!!!
szia.
igen igy hiteles mondhatni.meg hamár a kezemben van a PDA akkor miért ne készüljön video rola meg hát ez volt az élesztés. vagy füst vagy hang de hál istennek az utobbi jött ki belöle Idézet: „vagy füst vagy hang” Valami mindenképpen kijött volna belőle!
Elkészült teljesen a nixe órám. Nekem nagyon tetszik Barátnőm kapja majd szülinapjára, remélem nem nézi idő előtt meg a képeket
A doboz balsa fából készült. Nagyon könnyű megmunkálni, kissé puha is, de az órát elbírja. Vastaglazúr festékkel kentem le. A teteje és a hátulja csavarral bontható, így könnyű szerelni. És akkor jöjjenek a képek, hogy ne csak beszéljek: Az építés második feléről ITT, Az építés elejéről ITT |
Bejelentkezés
Hirdetés |