Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Szervusz!
Segítséget szeretnék kérni a PROTEUSSAL kapcsolatban amivel most ismerkedem és nem jövök rá hogy hogyan lehet telefóliát csinálni. Köszönöm
Köszi kipróbáltam de az egész felületet kiárnyékolja ilyenkor én pedig csak egy adott területet szeretnék telibe fóliázni.erre van lehetőség a programban?Pl két fólia sáv közötti részt?
Sziasztok!
Csináltam egy pic-es kapcsolást proteusban,de a relék nem akarnak meghúzni.Az uln2803-as, és a max232-es ic-nek nem tudom hogy jó-e a vdd,gnd pontja,mert az rl2 relén lévő voltmérő 12V helyett 7,83V-ot mutat.Ha tudna valaki segíteni a ic tápok,ill. a relék beállításaiban azt megköszönném. üdv.
És kérhetnék benne segítséget h miként tudom megoldani?
Idézet: „segítséget h miként” Mi az a "h" ? Egyre több helyen olvasom, de nem tudok rájönni. Nehéz begépelni még három betűt, hogy értelmes mondat legyen? Egyébként több lehetőség is van. Például bal oldalt vannak a rajzeszközök (kocka, kör). Rajzolsz egy kockát, amekkorát akarsz és megmondod neki, hogy mi legyen, button vagy top.
Sajnos továbbra sem sikerül megoldani a problémát.Nem tudna valaki ránézni a csatolt kapcsolásra?Az is elég lenne,ha egy működő relés kapcsolást becsatolna valaki.
plz!!!!
Nem kapcsol valamiért.
Ha a tekercsellenállás 640ohm-ra van állítva akkor működik.Kösz.7.10-et felrakom majd
A rajzomból kiszedtem a relétekerccsel párhuzamosan kötött ellenállást és ledet.Azt nem értem hogy a voltmérő miért csak 10,4V-ot mutat,ami a relére jut.A relén 12V-nak kellene lennie.Betettem a Te rajzodban lévő relét és most jól kapcsol,csak a 10,4V-ot nem értem.
Ja,igaz. Ez a kapcsolás, amin dolgozok fizikailag is össze van rakva, és működnek a relék benne.Szerencsére elég nekik a 10,4V a meghúzáshoz.
Továbbra is tesztelem ezt a kapcsolást,most a soros porton keresztül kellene adatot küldeni a pc felé,de a "start" szöveg helyett valami értelmezhetetlen karaktereket küld.Nincs véletlenül max232-re pic-es példád?
A program csak ennyi:
Hello!
Én egy pic18f67j60 as mikrokontrollert szeretnék használlni proteusban, de nem találtam library-t amiben lenne. Igazából más típus is megfelel, csak annyi a feltétel, hogy legyen benne ethernet lehetőség. Valaki esetleg tudna rajtam segíteni? ![]()
Szia, ezen az oldalon: Bővebben: Link találsz kedvedre való 8/16/32 bites PIC-et, a nagy listában a paramétereknél az ethernet modult világoskékkel kiemeli így könnyebben megtalálod, ezek közül megnézed, hogy melyik van a Proteusban. Reméljük sikerrel jársz
![]()
Ez az extra cucc nálam egy sima 555 -nél nem működik hiába próbálom bármelyik modellt
Nem tudja valaki, hogy egy mezei 555-ös fényerőszabályzót miért nem tud leszimulálni?
Hibaüzenetbe azt írja, hogy a CPU túlterhelt, valójában meg csak 17%-on megy (i3: 2*3,4GHz + 8Gb ddr3 RAM) Sokkal bonyolultabb programokat meg simán szimulálja. Ennyi az egész program.
Szimulálja az csak azt írja, hogy nem valós időben fut a szimuláció.
Csak így ezzel sokra nem megyek.
![]()
Tedd már fel a dsn fájlt, kipróbálom.
Berajzoltam, nekem megy, igaz csak 5 voltos tápfesznél látszik mert 12 voltnál a szkóp csak apró pontokat tesz ki a vonalra mintha túl kicsi lenne a kimeneten a feszültség.
Szerk: Itt az én általam rajzolt fájl ez már megy 12V-on is. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2012
Köszi megnézem.
Most néztem, hogy a gépen csak 7.1-es proteus van fent, mindjárt felrakom a 7.8-at aztán megnézem azzal is. Melyik proteust használod?
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni az alábbi kapcsoláshoz tudnátok nekem nyák tercet csinálni layba ? és úgy lehetne ha meg csinálnátok hogy a ledeket is konkrétan abba a panelba forrasztani ? tudtok segíteni?? nekem nem sikerült mindig lett vagy 2 millió át kötés :S A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Sziasztok.
ARES-ben hol lehet lejjebb venni a DRC távolságot? Az alapértelmezett beállítás 10.00th, ez kéne kisebbre vegyem.
Hello, Auto Router,->Edit Strategies, ha azzal generálod... avagy a Default design rules ablakon ...jó így?
Hello!
Már feldobtam egy másik témában a kérdést, de kipostolom ide is, mert proteussal kapcsolatos, és lehet az a hiba. http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1308021.html#1308021
Üdv!
Kipróbáltam néhány (az összes?) monoflop CMOS és TTL IC-t, de mindegyik jellemzői között van egy Monostble Time Constant jellemző, és akkora lesz az impulzus hossza, amennyi idő ott beállítva van, függetlenül az időzítő RC tag értékétől. Jól sejtem, hogy ezeket az IC-ket a Proteus nem szimulálja? ( a típusok: 74121, 122, 123, CD4528, 4538...)
Feltöltés és kisütés szimulációt
|
Bejelentkezés
Hirdetés |