Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   53 / 270
(#) kiralyka84 hozzászólása Aug 12, 2012 /

SILVER STAR 1 JO GÉP?
(#) tras válasza kiralyka84 hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Hy szerintem akkor egy IGSL fémkeresőt csinálj inkább, többre mész vele volt nekem már Feritől Magnumom meg XP ADX 250 fémkeresőm na ezek komoly gépek az IGSL ezekhez képest sokkal közelebb van mint a Silver Star, de ez az én véleményem!
(#) kiralyka84 válasza tras hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Az a baj,hogy nyak,séma rajz van ehez a gephez?.mert a silver star 1 hez minden megvan adva
(#) kadarist válasza kiralyka84 hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia!
Ehhez is minden meg van adva, csak böngészni kell: Bővebben: Link
(#) tras hozzászólása Aug 12, 2012 /

Sziasztok én is épen az IGSL fémkeresővel vagyok elfoglalva csak van egy olyan problémám hogy az alkatrész lista meg a nyák terv mintha nem stimmelne pl: a nyákon van ilyen jelölés hogy 104, 48 az alkatrész listába már ilyen nincs, meg igazából nyugodtabb lennék ha valaki le elellenőrizné hogy az alkatrészek jók e!

Köszönöm!
(#) tras válasza tras hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Illetve bocsánat még itt van a kapcsolási rajz!
(#) Ge Lee válasza tras hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Attól hogy van alkatrészlista, még illik alaposan összevetni a rajzot a nyáktervvel, legalábbis én biztosan nem állnék neki anélkül. Azt is ember csinálta, előfordulhat hogy hibázott. Az már csak hab a tortán, hogy ha megjelenik egy rajz azt még utána hónapokig vagy évekig farigcsálják, amit elég kibogozni utána. Vagy ha valakinek van türelme hozzá akkor végig kell olvasni a topikját hsz-ról hsz-ra. Ha meg kapásból úgy állsz neki hogy nagyobb érzékenységet szeretnél tőle (mondjuk nagyobb fejjel), akkor hajaaj.
(#) tras válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia ezzel én is tisztában vagyok de sajnos nem rendelkezek olyan tudással amivel ezt amit leírtál kivitelezni tudnám!

De ha megnéznéd azt amit kérdeztem azt nagyon meg köszönném!!!
(#) proli007 válasza tras hozzászólására (») Aug 12, 2012 / 1

Hello!
A "104" 10E10^4 azaz 100nF-os kerámia kondi. A "48" 1N4148-as dióda, csak rövidítve van..
üdv! proli007
(#) tras válasza proli007 hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm!
(#) kampokez hozzászólása Aug 12, 2012 /

Még régen a suliban megépítettem egy fémkeresőt a Janel-Panel könyvből, de a tekercs elkészítését kifelejtették a leírásból és a kapcsolási rajzon is hiányos.
Valaki tudna segíteni? A külföldi újságot sem találom amiben eredetileg volt. Popular elektronics 1979.
(#) Ge Lee válasza kampokez hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

20cm-es átmérőre kb. 15-20 menet 0,3-0,6-os Cuz huzal, amit aztán árnyékolni kell. A JP-os leírás legelső mondata a leglényegesebb. Hasznos azért lesz, mert megtanulod általa hogy mennyi időd és munkád ment rá feleslegesen. Ha BFO elvű keresőt akarsz, akkor inkább építsd meg a DX1000-et.
(#) mateatek válasza kampokez hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

"A beállítást addig próbálgassuk, amíg a készülék egy 1 m mélyen a földbe helyezett súlyt nem jelez."

Ez egy 20-as fejjel meglehetősen hosszú időt fog igénybe venni.
(#) kampokez válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Köszönöm! Sajnos már megépítettem, így kénytelen vagyok befejezni. Bár még nem tudom hogyan ugyanis elő kell keresnem, mivel nem tudom hova raktam. Ha előkerül majd írok róla véleményt.
(#) schauer hozzászólása Aug 15, 2012 /

Helló mindenki!

Nincs esetleg közöttünk valaki, aki a mellékelt leíráshoz hasonlóan tudna műanyagból üres tekercstesteket gyártani?(esetleg ismer valakit).
Szerintem vagyunk elegen akiket érdekelne. Engem tuti, több darab is, ha mód van rá még több méretben is.
Nem kellene ez ügyben összefogni? Kellene keresni egy kreatív embert vagy egy gyártót, akinek megérné jó párat megcsinálni és persze nekünk is.

Szóljatok már ha tudtok valamit.

Külföldi oldalakon olvastam, hogy vannak "gyártók".
Ha más nem onnan is lehetne rendelni, de több darab érné meg , ehhez is kellene egy kis összefogás.
(#) DaviS válasza schauer hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Ez engem is érdekelne!
(#) Cavalier válasza schauer hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Lehet kapni üvegszövetet, műgyantát itthon is, azzal házilag is meg lehet csinálni, de meg lehetne kérdezni pl. az alvinplastot, hogy vállalnak-e ilyen gyártást, hány darabnál, mennyiért.

A belerakott tekercsről viszont nem szól részletesen a cikk, (null and balancing) erről tudtok valami leírást?

Egy ideje tervezem már, hogy beszerzek műgyantás dolgokat kísérletezni. Meg lehetne csináltatni a formát CNC-vel mondjuk teflonból, amibe belekenni a formaleválasztót, és üvegpaplant gyantával impregnálni. Ha megköt, akkor bele a tekercset, beállítani, kiönteni, körbecsiszolni, és kész. Ha gelcoat-ot is teszünk bele, akkor szép is lesz kívülről. Így nem kéne a sütőbe pakolni, vákuumozni se. Elméletben nem bonyolult...
(#) Cavalier válasza Cavalier hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Megtaláltam az első részét a cikknek, itt van szó a tekercsekről, iderakom, legyen meg egy oldalon.
(#) mateatek hozzászólása Aug 16, 2012 /

IGSL-lel kapcsolatos kérdés következik. Készült egy fej, amibe az oszcillátor és az erősítő fokozat beépítésre került. Szép és jó, csak amikor az oszcillátor 70 voltos, szép szinuszos jele rákerül a fázistoló fokozatokra, az leesik majd felére és torzul. A fokozatok nagyon leterhelik az oszcillátort. Hogyan lehetne az oszcillátor jelét helyesen illeszteni a fázistoló fokozatokhoz?
(#) Cavalier hozzászólása Aug 17, 2012 /

Tesoro Bandido II-t csinált már valaki?
Érdemes nekiállni?
(#) kiralyka84 hozzászólása Aug 17, 2012 /

IGSL Gépet csinált valaki?Én ma vettem meg az alkatrészeket.a tekercsekrol valaj tud mondani olyat,hogy menetszamoknak mennyinek kell lennie? Ugy tudom Rx:107 Tx:98 menet 28-as átmerore DD fej
(#) mateatek válasza Cavalier hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Helló!

Én elkészítettem, de bedobozolásra nem került. A következők miatt.
-Kevés alkatrész, viszonylag futballpálya nyákon.
-Kis tápfeszültség, amiből a segéd tápfesz konverter győz egy kicsi segédtápfeszt csinálni.
-Az áttervezett változatot építettem, ahol a segédtápot egy 7660-as IC csinálta (volna), csak nem bírta a műveleti erősítők áramát szolgáltatni. Kb 1.5 voltot csinált. Az eredeti kapcsolással csinált 3-3.5 voltot.
Tehát nem rossz, de az xGSL számomra jobb eredményekkel kecsegtetett. Jobb is lett.
(#) kiralyka84 válasza mateatek hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Értem.
És élesbe ki tudtad probálni?Ott jól muzsikált?
(#) mateatek válasza kiralyka84 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Élesben nem próbáltam, csak műhelyi körülmények között. Muzsikált, de nem ez mellett a készülék mellett döntöttem.
(#) kiralyka84 válasza mateatek hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Nehéz beállítani a gépet ha összeraktad?
(#) tras hozzászólása Aug 18, 2012 /

Sziasztok a TGSL detektorhoz milyen csatlakozó kell ha egy eredeti Tesoro fejet szeretnék csatlakoztatni hozzá?
(#) kiralyka84 válasza tras hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Csaó.nem írtál e-mailt.:|
(#) tras válasza kiralyka84 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia ne haragudj nagyon elfoglalt voltam ha bármi kérdésed van írjál és azonnal válaszolok!

Lenne.a keresőfelyel kapcsolatba 280mm átmero a tekercs szám 98-107 ezek jó adatok?

Hogy állsz az építesel amugy.Nekem kedd vagy szerdára itt a cucc hozzá.
Következő: »»   53 / 270
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem