Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   656 / 1274
(#) ax-el válasza bakaruha hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia!

Érdemes lenne a környező tranyókat is kicserélni, valamint a sorkimenő meghajtó tranzisztorát is. A tranzisztorok hideg mérése sajnos nem elegendő. Jól tetted, hogy kicserélted a kondikat, de most a tranyókra koncentrálj. Először nézd meg, hogy a meghajtó tranzisztor milyen állapotban van. Az emitter és kollektor közötti feszültségnek kb 115 V-nak kell lennie menet közben.
(#) gaben62 hozzászólása Aug 18, 2012 /

Tud valaki Vestel CTV7292 tv.be eepromot küldeni, vagy egy újat belevalót feltölteni, tartalommal, esetleg olyan személyt aki megcsinálná ezt.?
A proci Sda 5255-A045
A z eeprom sorkimenő csattogás folytán szált el, azóta nincs EW .korrekció, kicsi a +hajtás a sorméret is kisebb 5-6cm.rel.
Tda 8844, és mellette Bc557 cserélve, +sortrafó cserélve lett, de továbbra sem lehet beállítani, szerviz menüből sem.
(#) kadarist válasza gaben62 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia!
Üres EEPROM-al próbáltad már?
(#) Cs István válasza bakaruha hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Bocs, most vettem észre, csatoltad a teljes dokumentációt.
C521 1,5nF 1kV egy gerjedésgátló áramkört képez az R522 12ohm-al.

Tegyél be nagyobb feszültségü, 2kV-os kondenzátorokat a 140V-os tápra, (C521, C524, C547).
Cseréld C530 470µF 200-250V-os szűrőkonit.

Tápfeszültséget ellenőrizd, 140V-tól ha eltér, RP501 potméterel lehet beállítani.
Előtét ellenállása R526 82K gyakran megnyúlik.
(#) soos csaba hozzászólása Aug 18, 2012 /

Sziasztok, hoztak hozzam egy SONY KV-X216d típusú tévét, a probléma az vele hogy be kapcsol, csak azonnal ki is kapcsol, ha játszadozok vele akkor van úgy hogy tovább bírja és megy a tv, de van hogy nem. Én szét kaptam a tévét, hogy nézem meg hol a hiba, az összes nagyobb kondít át néztem de nem az a hiba, mert csak csinálja, a diódákat is meg mertem és a tranzisztorokat is le cseréltem másikra, hátha az a baj, van benne két mos fet is az alimentálásban azokat lecseréltem de nem jó így sem. A panel hátlapján, egyes forrpontoknál írja is hogy ott mennyi feszültség kell hogy legyen, és azokon a helyeken meg vannak a feszültségek!. Szerintetek hol van a hiba, hol keresem a problémát?. Köszönöm élőre is.
(#) Cs István válasza Vacok hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia.
Ezek a tünetek kontakthibákra (KH) utalnak.
Alaposan nézd át nagyítóval, kis csavarhúzóval mozgasd meg a forrasztásokat, forraszd át.

- A képcső földelése és a képcső alaplapi panel földelésének érintkezési hibája (áthúzás) okozhatja a kivilágosodást, visszafutási csíkkokat, memóriavesztést.
- Képcső lábai elgörbültek, nem jól érintkeznek a foglalatban.
- A kék szín akkor dominál, hogyha a piros, vagy a zöld hiányzik.
Időszakos képcsőhiba esetén valamelyik ágyú katódja, fűtőszála megszakad. Óvatosan kocogtatva csavarhúzó nyelével, elő lehet idézni.
(#) Cs István válasza soos csaba hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia.
Képcső lehet a hibás.
G2-t emeld meg, ha hamarabb bejön a kép, akkor tuti.
Életét meg lehet hosszabítani, ha megemeled a fűtést.
Fűtőköri soros ellenállás értékét csökkenteni kell, végső esetben rövidre zárni.
(#) Erdei94 hozzászólása Aug 18, 2012 /

Valaki tudna segíteni az előző kérdésemben? ha kell akkor a service manual-t tudom csatolni
(#) Cs István válasza Erdei94 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia.
Lehet hogy a projektoros kollega szabin van.
Azért ez a masina bonyolultabb, minthogy rutin nélkül belenyúljanak.
Ha szabad javasolni, egy szakihoz vidd el, vagy hivasd ki.

Üdv ez már nem az első projektoros tv amit javítok és ilyen jelenséggel még nem találkoztam hogy jobbra balra engedi mozogni de felfele és lefele nem engedi mozgatni a kék rácsot
(#) Cs István válasza gaben62 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia.
Üres eeprommal el kell indulnia.
Ha a geometria változatlan, akkor az EW áramkörben van a hiba.

Sorvég D611 - D612 közös pontján 13V kőrüli feszt kell mérni.
Ha eltérés van C613 12nF, vagy R629 2R7 szakadt, L604 tekercs zárlatba megy át hogyha Q603 BUK444 zárlatos.
Bázisára megy a TDA8844 - 45. lábáról kiadott (EWout) szabályzó fesz.

Rajza :
http://www.electronica-pt.com/index.php/component/option,com_remosi...d,714/

esetleg tudnátok mondani valakit akit meg tudok keresne ebben témával kapcsolatban?
(#) Cs István válasza Cs István hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Ja, eeprom tartalmat tudok küldeni, hogyha szükséges és van égetőd.
(#) BarnaPili válasza Erdei94 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Egyértelműen konvergencia áramköri hiba.Annak a tápfeszültségét ellenőrizd le,majd a végfokokat.Ha jól rémlik,ebben STK IC-k vannak.
István
Ui: Kottád van hozzá?
(#) soos csaba válasza Cs István hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szevasz, na erre legutolsó esetben gondoltam volna, de mi köze van hozza a képcső fűtésének a be ki kapcsoláshoz?, Megyek ki is próbálom. Köszönöm!
(#) soos csaba válasza Cs István hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Még egy kérdés hány voltra alitsam be a g2-ot, most jelenleg 500V!
(#) soos csaba válasza soos csaba hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Egy észrevétel, most hogy alitgattam a G2-trimmer potijat, nem csinálja ezt a figurát!, lehet hogy nem csinált jó kontaktok a trimer érintkezője ott belül és azért figurazott volna?, most minden egyes újra indításnál nem kapcsol ki!
(#) Erdei94 válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

az stk ic-ket már kicseréltem bennne 392-020 volt benne ezt párban cseréltem 392-040-re utána néztem és ez egy strapa bíróbb ic mint a 020 de az az érdekes az egészben hogy a piros és zöld rácsot szépen be tudtam állítani de a kék csak oldalra mozog függőlegesen nem
(#) kadarist válasza Erdei94 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia!
Ellenőrid a szabályzófeszültségek alakulását az IC-n.
(#) Erdei94 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

rendben de azt nem tudom hogy hány volt körül kéne lennie
(#) kadarist válasza Erdei94 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Egy rajz sokat segítene vagy egy szervizleírás. Próbálok keríteni egyet.

van egy szervíz leírásom mindjárt be linkelem

Bővebben: Link

itt van a szervíz leírásom
(#) Vacok válasza Cs István hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia!
Erre én is gondoltam, de többszöri szétszedés és összerakás után sem nagyon változott a helyzet, csatlakozó meg panelmozgatás után sem.
Mindenesetre ha lesz időm kipróbálok mindent amit írtál, hátha sikerül megjavítani, köszi a tippeket.
(#) bubu1978 hozzászólása Aug 19, 2012 /

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Kaptam egy Daewoo DTX-21u4k tipusu tv-t. A panel cp-520V. A gondom az vele, hogy az olvadó biztosítékot kivágja. Nem tudom hogy a transzformátor zárlatos-e, illetve egy kis helpet szeretnék kérni, hogy indúljak neki. A tv túlfeszkót kaphatott, a tápban egy 400V
(#) bubu1978 hozzászólása Aug 19, 2012 /

-os elkót cseréltem, de így sincs semmi változás. Olvadót kilővi. Köszönöm a segítséget előre is.
(#) scooby_ válasza bubu1978 hozzászólására (») Aug 19, 2012 / 1

Először is cseréld ki a dióda hidat, holt biztos, hogy zárlatos! Ezután a biztosíték helyére köss be egy 60W-os izzót, így nem fogja a biztosítékot lecsapkodni, hanem ha zárlat van világít és megvédi a készüléket.
(#) kadarist válasza bubu1978 hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Szia!
Vedd ki a PTC ellenállást és úgy próbáld, vagy/és keresd meg a zárlatos alkatrészt
(#) bakaruha válasza Cs István hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Szia mindent kicseréltem amit írtál 140v beállítva de semmi változás . Hogyan tovább?
(#) soos csaba válasza Cs István hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Szevasz, ma reggel kíváncsiságból be kapcsoltam a tévét, de ugyan azt produkálja, amit mondtál, hogy a G2-ot emeljem meg, az meg történt, mar fel húztam 600V-ra!, de ez a max tovább nem lehet, és a fűtés ellenállását is ki cseréltem 1 ohmosra, eredetileg két darab 5,6 ohmos ellenállás volt párhuzamosan a fűtő ellenállás ellenállása. Mit csináljak vele, van meg valami ötleted, vagy valakinek valami ötlete?, vagy teljesen be halt a képcső?. :no:
Következő: »»   656 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem