Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Érdemes lenne a környező tranyókat is kicserélni, valamint a sorkimenő meghajtó tranzisztorát is. A tranzisztorok hideg mérése sajnos nem elegendő. Jól tetted, hogy kicserélted a kondikat, de most a tranyókra koncentrálj. Először nézd meg, hogy a meghajtó tranzisztor milyen állapotban van. Az emitter és kollektor közötti feszültségnek kb 115 V-nak kell lennie menet közben.
Tud valaki Vestel CTV7292 tv.be eepromot küldeni, vagy egy újat belevalót feltölteni, tartalommal, esetleg olyan személyt aki megcsinálná ezt.?
A proci Sda 5255-A045 A z eeprom sorkimenő csattogás folytán szált el, azóta nincs EW .korrekció, kicsi a +hajtás a sorméret is kisebb 5-6cm.rel. Tda 8844, és mellette Bc557 cserélve, +sortrafó cserélve lett, de továbbra sem lehet beállítani, szerviz menüből sem.
Bocs, most vettem észre, csatoltad a teljes dokumentációt.
C521 1,5nF 1kV egy gerjedésgátló áramkört képez az R522 12ohm-al. Tegyél be nagyobb feszültségü, 2kV-os kondenzátorokat a 140V-os tápra, (C521, C524, C547). Cseréld C530 470µF 200-250V-os szűrőkonit. Tápfeszültséget ellenőrizd, 140V-tól ha eltér, RP501 potméterel lehet beállítani. Előtét ellenállása R526 82K gyakran megnyúlik.
Sziasztok, hoztak hozzam egy SONY KV-X216d típusú tévét, a probléma az vele hogy be kapcsol, csak azonnal ki is kapcsol, ha játszadozok vele akkor van úgy hogy tovább bírja és megy a tv, de van hogy nem. Én szét kaptam a tévét, hogy nézem meg hol a hiba, az összes nagyobb kondít át néztem de nem az a hiba, mert csak csinálja, a diódákat is meg mertem és a tranzisztorokat is le cseréltem másikra, hátha az a baj, van benne két mos fet is az alimentálásban azokat lecseréltem de nem jó így sem. A panel hátlapján, egyes forrpontoknál írja is hogy ott mennyi feszültség kell hogy legyen, és azokon a helyeken meg vannak a feszültségek!. Szerintetek hol van a hiba, hol keresem a problémát?. Köszönöm élőre is.
Szia.
Ezek a tünetek kontakthibákra (KH) utalnak. Alaposan nézd át nagyítóval, kis csavarhúzóval mozgasd meg a forrasztásokat, forraszd át. - A képcső földelése és a képcső alaplapi panel földelésének érintkezési hibája (áthúzás) okozhatja a kivilágosodást, visszafutási csíkkokat, memóriavesztést. - Képcső lábai elgörbültek, nem jól érintkeznek a foglalatban. - A kék szín akkor dominál, hogyha a piros, vagy a zöld hiányzik. Időszakos képcsőhiba esetén valamelyik ágyú katódja, fűtőszála megszakad. Óvatosan kocogtatva csavarhúzó nyelével, elő lehet idézni.
Szia.
Képcső lehet a hibás. G2-t emeld meg, ha hamarabb bejön a kép, akkor tuti. Életét meg lehet hosszabítani, ha megemeled a fűtést. Fűtőköri soros ellenállás értékét csökkenteni kell, végső esetben rövidre zárni.
Valaki tudna segíteni az előző kérdésemben? ha kell akkor a service manual-t tudom csatolni
Szia.
Lehet hogy a projektoros kollega szabin van. Azért ez a masina bonyolultabb, minthogy rutin nélkül belenyúljanak. Ha szabad javasolni, egy szakihoz vidd el, vagy hivasd ki.
Üdv ez már nem az első projektoros tv amit javítok és ilyen jelenséggel még nem találkoztam hogy jobbra balra engedi mozogni de felfele és lefele nem engedi mozgatni a kék rácsot
Szia.
Üres eeprommal el kell indulnia. Ha a geometria változatlan, akkor az EW áramkörben van a hiba. Sorvég D611 - D612 közös pontján 13V kőrüli feszt kell mérni. Ha eltérés van C613 12nF, vagy R629 2R7 szakadt, L604 tekercs zárlatba megy át hogyha Q603 BUK444 zárlatos. Bázisára megy a TDA8844 - 45. lábáról kiadott (EWout) szabályzó fesz. Rajza : http://www.electronica-pt.com/index.php/component/option,com_remosi...d,714/
esetleg tudnátok mondani valakit akit meg tudok keresne ebben témával kapcsolatban?
Ja, eeprom tartalmat tudok küldeni, hogyha szükséges és van égetőd.
Egyértelműen konvergencia áramköri hiba.Annak a tápfeszültségét ellenőrizd le,majd a végfokokat.Ha jól rémlik,ebben STK IC-k vannak.
István Ui: Kottád van hozzá?
Szevasz, na erre legutolsó esetben gondoltam volna, de mi köze van hozza a képcső fűtésének a be ki kapcsoláshoz?, Megyek ki is próbálom. Köszönöm!
Még egy kérdés hány voltra alitsam be a g2-ot, most jelenleg 500V!
Egy észrevétel, most hogy alitgattam a G2-trimmer potijat, nem csinálja ezt a figurát!, lehet hogy nem csinált jó kontaktok a trimer érintkezője ott belül és azért figurazott volna?, most minden egyes újra indításnál nem kapcsol ki!
az stk ic-ket már kicseréltem bennne 392-020 volt benne ezt párban cseréltem 392-040-re utána néztem és ez egy strapa bíróbb ic mint a 020 de az az érdekes az egészben hogy a piros és zöld rácsot szépen be tudtam állítani de a kék csak oldalra mozog függőlegesen nem
Szia!
Ellenőrid a szabályzófeszültségek alakulását az IC-n.
rendben de azt nem tudom hogy hány volt körül kéne lennie
Egy rajz sokat segítene vagy egy szervizleírás. Próbálok keríteni egyet.
Szia!
Erre én is gondoltam, de többszöri szétszedés és összerakás után sem nagyon változott a helyzet, csatlakozó meg panelmozgatás után sem. Mindenesetre ha lesz időm kipróbálok mindent amit írtál, hátha sikerül megjavítani, köszi a tippeket.
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Kaptam egy Daewoo DTX-21u4k tipusu tv-t. A panel cp-520V. A gondom az vele, hogy az olvadó biztosítékot kivágja. Nem tudom hogy a transzformátor zárlatos-e, illetve egy kis helpet szeretnék kérni, hogy indúljak neki. A tv túlfeszkót kaphatott, a tápban egy 400V
-os elkót cseréltem, de így sincs semmi változás. Olvadót kilővi. Köszönöm a segítséget előre is.
Először is cseréld ki a dióda hidat, holt biztos, hogy zárlatos! Ezután a biztosíték helyére köss be egy 60W-os izzót, így nem fogja a biztosítékot lecsapkodni, hanem ha zárlat van világít és megvédi a készüléket.
Szia!
Vedd ki a PTC ellenállást és úgy próbáld, vagy/és keresd meg a zárlatos alkatrészt
Szia mindent kicseréltem amit írtál 140v beállítva de semmi változás . Hogyan tovább?
Szevasz, ma reggel kíváncsiságból be kapcsoltam a tévét, de ugyan azt produkálja, amit mondtál, hogy a G2-ot emeljem meg, az meg történt, mar fel húztam 600V-ra!, de ez a max tovább nem lehet, és a fűtés ellenállását is ki cseréltem 1 ohmosra, eredetileg két darab 5,6 ohmos ellenállás volt párhuzamosan a fűtő ellenállás ellenállása. Mit csináljak vele, van meg valami ötleted, vagy valakinek valami ötlete?, vagy teljesen be halt a képcső?. :no:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |