Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   657 / 1274
(#) bubu1978 válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Sajnos csak 25W-os izzóm van, azt is beköthetem oda?
(#) gaben62 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Nem üressel még nem, de másik tv ből való 24c08 al igen , csak volt utána L betű a szám után, de azzal be sem kapcsolt a tv.
Én úgy tudtam eddig, hogy üressel nem kapcsol be, fel kell tölteni tartalommal.
(#) gaben62 válasza Cs István hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Az EW korrektorban cseréltem a fetet, a kondikat kimértem, ellenállásokat szintén, a proci 45.lábáról mntha nem jönne ki feszültség, a fet G-n sincs semmi, a középső lábon Drain, +33v, az S. ugye testre megy, ott 0-a van.
nem is melegszik , tehát nem kap meghajtást a Tda 8844ről sem , mint ahogyan az előző, még pár hete működőképes Tda 8843 S1 ről sem.
A service menűben, állításnál, opciózás 16,17.ik menüben kellene állítani az EW width adjust, és EW parabola width-et , egyiket sem lehetséges.
(#) gaben62 válasza Cs István hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Szóval jók a diódák is 611-612, és a tekercs sincs leégve, 2,7ohm, is ok. a diódákon ugyanúgy 33V van, mint az EW, korr.feten.
Eeprom kellene, ha rendelek üreset, nem tudom úgy berakni, hogy betudjam opciózni, a 11AK 19 8A, szerviz leírása táblázat alapján, szerintem.
2 tv. szerelő is ezt mondta, erősítette meg.
(#) scooby_ válasza bubu1978 hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Az túl kicsi, azt nem javaslom. Ha van műszered a Graetz híd diódáit méregesd ki. Amelyik vezet, az zárlatos, cserélni kell. Onnantól meg is van a zárlat okozója, viszont lehet, hogy maradtak további zárlatos alkatrészek az egyenirányítás után, amik megint tönkre tennék az egyenirányítást, erre kell az izzó, hogy ezt megakadályozd és ne fuss felesleges köröket, ne dobj ki feleslegesen pénzt.
(#) Cs István válasza gaben62 hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Hát igen, nem könnyű masina.
Volt úgy, hogy egy hétig is ültem ilyen AK19-ben.

Azt kell elérni, hogy a BUK444 kollektorán 13V, bázisán 3V legyen.
L604 15mH
Hogyha eepromot cserélsz, foglalatot építs be.

Még a TDA8844-et szkópold meg. (41. lábon a homokvárnak meg kell lenni).

http://www.datasheetarchive.com/TDA+8844+equivalent-datasheet.html
(#) bubu1978 válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Nagyon köszönöm a segítséget! A diódákat kicseréltem(ugyan nem ugyanarra ami volt benne, de próba cseresznye alapon) a PTC-t kiszedtem. A gép életrekelt, hangyafoci volt, kicsit szivárványos volt a kép, gondolom a demagnetizáló áramkör kiiktatása miatt. Lenne még egy másik kérdésem. Ugyan nem Tv-vel kapcsolatos, de ha már ilyen szakik vagytok, végülis egy kicsit idekapcsolódhat a dolog. van egy sony erősiítőm, amiben a tuner ugyan müködik(digitális tuner), de ha arra bökök, hogy keresse meg a csatornákat, akkor csak körbe körbe keres, és nem áll rá egyetlen állomásra sem. De ha manuálisan beírom a frekvenciát, akkor minden oké, sztereo, meg minden. Mit kéne cserélnem a tunerban? A tuner tipusa: Mitsumi FAE-201. LA1851N tuner ic-re épül a rádió. Az erősitö gombjai is összevissza müködtek, de ahogy olvasgattam itt a fórumon visszamenőleg, valaki adott egy jó ötletet, és azt kipróbálva orvosoltam a problémát. Ezúton is köszönöm mindannyiótoknak a segítséget.
(#) gaben62 válasza Cs István hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Én pár óra alatt megjavítottam, pedig smd, ellenállás is szakad volt, na meg 2db.Bc557 a Tda 8844 környékén, és a fóliasávok is el voltak repedezve a sorkimenő tr.+sorvégtranzisztor collektora között.
A gyenge minőségű, vékony xar fóliázottságú alaplemezt leszámítva, /gyorsan feljön/egy jó képű szép természetes színvisszaadású nagyrészt taiwani gyártású félvezetőkből álló tv.ről van szó.
Erős stabil fetes tápegység, nyúlás remegésmentes feszes kép, reklámoknál is.
De sajnos ez a pár száz ft.os eeprom kifogott rajtam, mert üreset meg hiába veszek, ha nincs senki aki beleégesse a ctv7292 típusnak +felelő tartalmat.
Az helybeli tv. szerelő tudna rendelni, szervizből, csak 5ez ft.ért adná nekem, alkudni nem lehet.
Ennyit már viszont nem ér az egész Vestel tv.
Sorkimenőcsere + Ic. sorvégtranyó csere volt eddig, 6500Ft-ba.
Megint nem kerestünk semmit.
(#) gaben62 válasza soos csaba hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Miből gondolod hogy behalt az képcső?
mennyi idő múlva jön elő a teljes kép bekapcs. után mp?
mekkora a fényereje, visszafutási csíkok jelentkeznek már,?
(#) gaben62 válasza bubu1978 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Tudd meg a táptrafót nagyon jól szigetelik, sosem megy tönkre nem ég le.
Amennyiben túlfeszt. kapott a hálózatról, akkor a primer részen cseréld ki a táp Ic.t. /5-7lábú szokott Daewooban lenni/ kicsi elkókat diódákat, és a biztosító ellenállást 0,4-1,2ohm/3W
Előzőleg mérd ki őket multiméterrel, majd azonosítsd be.
(#) soos csaba válasza gaben62 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Szevasz, Cs István fórum társ magyarázta nekem hogy a képcsővel van a gond, és húzzam fel a G2-ot, és a fűtő ellenállás előtét ellenállását csökkentsem le kisebbre. Nincsenek visszafutási csíkok, ha csak ki teker a G2-ot maximumra!. A teve bekapcsolás után kb 1-2 mp után ki is kapcsol, de el játszat azt a figurát is hogy megy egész nap. Hol akkor a probléma?. Az alimentálásban mar át néztem mindent, ott elvileg jónak kellene legyen mindenek.
(#) Scrap0 hozzászólása Aug 20, 2012 /

Üdvözletem!

Hozzám került egy Orion T2835 SXT-Silver típusú és modellszámú televízió, amit ha lehetőség volna rá, megjavítanék. A jelenség, amikor a készüléket próbálom bekapcsolni, a következő: Csatlakoztatom az elektromos hálózatra, próbálom készenléti állapotba kapcsolni, amire már nem hajlandó. Képet, fényt nem látni. Halk csipogó hangot hallani a képcső felől, ami miután áramtalanítom a TV-t, lelassulva elhalkul. Televízió szerelésben egyáltalán nem vagyok otthon, más elektronikai cikkekkel már bírkóztam meg, de ez lesz az első TV készülék operációm - ha és amennyiben érdemes foglalkozni ezzel. A válaszokat előre is köszönöm!
(#) BarnaPili válasza Scrap0 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

A cicegés a tápegységből jöhet,valami zárlat a szekunder oldalon leterheli.Mérd meg a sorvégtranzisztort,ez a sorkimenő trafó mellet van.
(#) Scrap0 válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Rendben, amint lesz rá pár percem meg is teszem és jelentzkezem!
(#) Scrap0 válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Előjáróban még annyi, hogy a készülék bal oldalán, a házon 2 kisebb "púposodás" látszik, amely valami féle túlzottan felhevült alkatrészre utalhat. No amint tudok utánajárok!
(#) scooby_ válasza bubu1978 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Akkor ez az ügy is megoldódott. A szivárványos kép azért van, mert a PTC ellenállást kivetted, így nem működik a demagnetizálás. Ha visszateszed, esetleg teszel bele újat (biztos ami biztos), akkor már működni fog rendesen a készülék.
(#) batukan válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Sziasztok!
Bocsi ,h beleszólok én is,de ugyanilyen tévével volt most nem olyan régen problémám. A ti segítségetekkel sikerült is megoldani a gondot.Nálam a sorvégtranzisztor volt a rossz és a kollektorán levő tárcsa kondi ami eléget.Szerintem is itt kéne keresni először a hibát!
Üdv Karesz!
(#) compaqamplifier hozzászólása Aug 20, 2012 /

Üdvözletem, van itthon egy orion játcint tv, bekapcsolom kép nincs, sípol, mi lehet a baja? Merre induljak el?
(#) bubu1978 válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Azóta volt még 1x Dióda csere, mert megint zárlatos lett 2 dida a diódahidból. A kislányom nyomkodta a kibekapcsolót és megpusztult a tv. De hamar elhárítottam a hibát. Még lenne egy kérdésem, azaz 3. 1. Ha a ptc-helyett más tv-ből rakok be ptc-t az gond? 2. A tv képernyőjén a kép nem vizszintes. például van egy fekete sáv( 16:9-es adás esetén), és a bal felső sáv az keskenyebb mint a jobb oldali, és alul fordítva, olyan mintha el lenne tekeredve a kép jobbra. Inkább felül látványosabb, alul alig érzékelhető. Ezt a dolgot hogy tudom orvosolni? 3. Édesanyámnak van egy Alien tipusu tv-je, és hála istennel meg tudtam neki csinálni, de egy gond van vele még,mégpedig az, hogy a három elektronágyú nem jó foszfor pontokat világit meg. Azaz egy kicsit szivárványos a kép. nem nagyon de szerintem előbb - utóbb még roszabb lesz. Gondolom a szineltéritő gyürüket kéne beállítani a képcső nyakán, érdemes ebbe belevágni, vagy inkább szakemberre bizzam a dolgot? Illetve ezt házilag, monoszkóppal, meglehet-e oldani? Köszönöm a segítséget.
(#) blikkk válasza bubu1978 hozzászólására (») Aug 21, 2012 / 1

1. Ha bemegy a régi helyére akkor jó.
2. Az eltéritőtekercset picit elforditod a képcső nyakán a kivánt irányba.
3. Lemágnesez rendesen? Nem maszkos? Ha tényleg a konvergenciagyűrűk a ludasok, húzz egy csikot filctollal a tetejére, utána eltekergetheted.
(#) BarnaPili válasza compaqamplifier hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Ez így elég kevés infó.Első körben kösd le a sokszorozót a sorkimenő trafóról,és úgy kapcsold be.Ha így elindul(fény természetesen nem lesz) akkor sokszorozós lett.Ha nem akkor lehet tovább keresni a gondot.Ilyenkor lesz gyanús a sorkimenő,a sorvértranzisztor,,ennek a kollektorában a pár nanos kondi,alatt a csillám...A tápban baloldalt van egy 47µF/63 V-os elkó.Azt cseréld ki,elég sok hibát tud okozni.(ezt a hibát csak áttételesen)
István
(#) scooby_ válasza bubu1978 hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Lényegében mindent leírt fent a kolléga. A diódák valószínűleg azért szálltak el megint, mert kevesebbet bírnak, mint amik benne voltak. Bekapcsoláskor a készülék többet vesz fel amíg feláll a táp. Valamint amikor a pufferkondenzátor (majdnem) teljesen üres, az is hirtelen ránt a tápon egyet, pillanatnyi zárlat. Ezekre érdemes odafigyelni. Egyébként ilyen problémám nekem is van egy Orion TV-mmel, hogy el van fordulva a kép. Idáig nem volt időm vele foglalkozni, majd most!
A képcső körül csak óvatosan nyúlkálj! A készülékben áramtalanítás után is 20-40.000V lehet jelen, ha a kisütésekkel nem körültekintően járunk el!
(#) bubu1978 válasza blikkk hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Lemágnesez rendesen. Nincs foltosodás seholsem. Gondolom a maszkosodás azt jelenti. Majd veszek diódákat, azonos típust, mint a gyáriak, hogy ne legyen gond megint. A tuneres problémára tudtok valami megoldást? Vagy cseréljek ki benne mindent ? Köszönöm a válaszokat.
(#) bubu1978 válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Mindíg óvatosan nyúlkálok, de azért elmondhatnád, hogy lehet szakszerüen kisütni a nagyfeszt. A neten láttam, hogy a képcsőn lévő nagyfeszes gumisapka alá, meg a földre kötve rövidre zárják az áramkört, persze kikapcsolt állapotban . Csak nem tudom milyen kábbelel érdemes. Inkább maradok az óvatos nyúlkálásnál....
(#) bubu1978 hozzászólása Aug 21, 2012 /

Erre a problémára kéne megoldás. Egy kicsit zavaró. Elnézést a rossz képminőségért, de sajna lemerült a fényképezőgépem.

tv.jpg

(#) kadarist válasza bubu1978 hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Éppen a lényeg nem látszik.
(#) bubu1978 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

A felső fekete sáv ferde. A bal felső sarok és a jobb felső sarok közöti fekete sáv között kb 1cm eltérés van. az alsó sáv az egyenes.

Alul is van eltérés csak nem ennyire látványos. Fordítani kell a tekercsszerelvényen, ahogy azt már ajánlották. De a színhiba nem látszik ezen a képen.
(#) bubu1978 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Most méregettem, igen, alul is van eltérés. Szinhiba nincs. Az egy másik tv. Köszönöm a segítséget.

Sok sikert!
Következő: »»   657 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem