Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Órák csőből - Nixie, VFD, stb.
Szia!
A gondjaid megoldásához erősen képzetlen vagyok, de egy ötletem van. Pár éve szükségem volt maxim IC-kre amiket sehonnan sem sikerült megszereznem itthon. Egy barátom tanácsára regisztráltam a maxim oldalán és kérelmeztem "sample" darabot, amit teljesen ingyen el is küldtek egyenesen a taiwani gyárból, kb 3hetet kellett rá várni. Hihetetlen, de nekem bejött, egy próbát megér.
Szia! Ez nem rossz! Köszi a tippet!
Idézet: „A gondjaid megoldásához erősen képzetlen vagyok” Nekem is hasonló gondjaim vannak...
..És erről az ingyenes rendelősdiről van egy külön téma. Lényeg a lényeg, alapvetően nem kéne a termékminta lehetőséget ingyenes fejőstehénnek tekinteni, az nem a kisamatőrök lelke üdvére van kitalálva, hanem fejlesztők, várható nagy tételes megrendelők kedvéért. Tipikus az "áh, csak egy pár darabot kérek, mit számít az" mentalitás, ami azért még néhány ezer hasonló gondolkodású kollégával már egészen szép mennyiséget ad össze, aztán ha ez elkezd mérhető is lenni a profit nélküli mintaszórás, akkor egyszercsak elmúlik az ingyenes termékminta, meg a kánaán. Jó lenne ezt a lehetőséget valóban beszerezhetetlen eszközökre, vagy egyszerűen csak arra fenntartani, amire való. Számos ismert cég szállít kedvező postaköltséggel, jó áron alkatrészeket kis hazánkba, legyen annyi tekintet bennünk, hogy ennyit áldozzunk egy elérni kívánt cél érdekében.
Tisztelettel.
Jogos! Én is épp ezért keresek olyan megoldást, amit utána az itthon kapható alkatrészekből meg lehet csinálni.
Szia!
Helyettesítésekről: - MAX628CSA tulajdonképen egy H-híd, aminek a cső fűtését kell vezérelnie. A maximális áram ismeretében egy L293 , L298 vagy valami hasonló. Esetleg a kontroller 4 kimenetéről 4 db tranzisztort vagy fetet vezérelni. - DS1629: DS1307, PCF8583, MCP7940. A programot módosítani kell. - MAX771CSA: MC33064, az adatlapjában található példa 28V -ra. - MAX6921AUI: 2 db 74HC595 és két szintillesztő.
A profittal mi van?
Ha valaki nem tud beruházni egy fejlesztésbe annak ellenére, hogy "Számos ismert cég szállít kedvező postaköltséggel, jó áron alkatrészeket kis hazánkba,", az nem fejlesztő. Semmivel nem különb a "csóró, kispénzű" amatőrtől. És nem elfelejteni azt az apróságot, hogy a csomagküldők pont ezért találták ki azt az apróságot, hogy nem mindent kapsz meg tőlük mintába, és nem bármilyen tokozással. Ők sem estek a fejük tetejére.
"Jó lenne ezt a lehetőséget valóban beszerezhetetlen eszközökre, vagy egyszerűen csak arra fenntartani, amire való. " Ez így igaz. Olyan alkatrészt rendeltem így én is amit máshogyan nem sikerült beszereznem. Boldogan fizettem volna érte, de nem volt kinek...
Szia!
Köszi a segítséget! Csak ötletelek, szólj ha hülyeség, de az jutott eszembe, hogy nem lehetne-e felhasználni az Emule kapcsolását minimális módosításokkal? Az IW-18 cső is hasonlóan multiplexált vezérléssel működik. Itt is 6 "egység" (nem jutott eszembe jobb szó) jelezné az időt kettesével és a köztük lévőből csak a középső vízszintes szegmens menne, mint a nixienél az elválasztó glimm. Erre elég sima működtető feszültséget adni, ha jól gondolom. A 10 katód helyett csak 7 van és ugyanúgy 6 anód (ha jól gondolom, az IW-18-nál nem így hívják).
Szia!
A program felhasználható ehhez az elképzeléshez is, de a hét szegmenses kijelzés sok lehetőséget nyit, amit érdemes kihasználni. A Nixe csövek csak a számjegyeket képesek kijelezni, a hét szegmenses kijelzővel sok betű, szinbólum is megjeleníthető. Az IV-6 csöves óránál a menük megjelölésére nem számot, hanem betűket használok. A Mule-2 tele van olyan részletel, ami ide nem kell (csőregenerálás, csőalávilágítás,..) és nincs benne a hétszegmenses kódoló táblázat.
Szia!
Köszi a választ, de én nem épp a programra gondolta, mert az nyilván nem lehet 1:1-be átvenni, én inkább magára az áramkörre gondoltam.
Üdv Mindenkinek!
Elkészült a GTK által publikált NIXIE Órám! Kiegészítettem Led világítással+Akkuval a memória miatt!
Üdv mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Adott 6 db zm533 cső, és sajna pic program hiányában egy működésképtelen óra. Ha valaki tud ilyenben segíteni, jelezze kérem. Köszönöm
Szia!
Mi a cső típusa pontosan? Z573M, akkor Mule-2 a cikkek között.
Biztos ez a cső típusa? A :google: nem ismeri.
az óra össze van rakva, multiplexes a kijelzés (ha jól mondom) és a probléma hogy szellemképes a kijelzés.
Akkor valószínű, hogy túl sok az anódfeszültség...
...vagy túl kevés?!? meg kellene mérni....
Nem az anód feszültség a sok , hanem a szünet a számjegyek kijelzése közt (ez csak a forrás "átírásával" szüntethető meg)
2 verziót lett feltöltve rá. Amikor a kijelzés szuper volt, akkor pontatlan volt az idő és fordítva
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/6_csoves_nixie_ora.html itt van egy pontos hex ..
ő készítette nekem a paneleket, ő adta mind a 2 hex-et amelyek működését már leírtam
Az optokapus verziót építetted meg ?Ezt ami a cikk ben van ?
A linkelt cikkben más a cső. És emiatt más az egész program, és ezért nem jó a kijelzés
Nemrég azt írtad, hogy ugyan azt építetted meg ami cikkben van. Döntsd már el légyszíves, mert csak összekavarsz mindent!
A cikkben kissebb csövek vannak. Nekem "sajna" csak nagyobbat sikerült szerezni... A felépítés ugyan az, csak az ellenállások mások
|
Bejelentkezés
Hirdetés |