Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet én vagyok a láma, de nekem nem dob fel schematic ot, se blokkrajzot se elrendezési rajzot google tesvér...egyik keyword ra se amit javasoltál. Fizetőseket igen, meg User manualt. De service manual...olyan égen földön nincsen...Esetleg nincs egy linked ami el van mentve kedvenvcek közé...? Egy kapcsirajz mégiscsak jó volna..
Nincs rajzom nekem sem sajnos, linkem sem. Csak egy ötlet volt a kereséshez.
Köszi az eddigi segítséget, rajta vagyok...
Ha esetleg ismer valaki olyan szervizt ahol nem vernek át és normális áron dolgoznak, megkérem segítsen ki egy elérhetőséggel. Természetesen nem ingyen vagy "háromezerér" akarom megoldani a problémát, tisztában vagyok mekkora meló megkeresni és kiméregetni a hibát, megfelelő minőségű műhelyfelszerelés kell a noti javításhoz...etc etc.. Egy weller páka már nem elég... De azért ne húzzanak már le 30 - 40 ezerre. Pl. ha az előzőekben említett szerviz a 30 - 40 ezer helyett 15 - 20 ezret mondott volna akkor szokszó nélkül rábólintok a javításra. De ennyire ne legyenek már éhesek...még válságban se.
A csatinál, aksi nélkül 3 lábon mérsz 3 voltot. Ha az aksit rárakod, 2 marad, a 3. pedig lemegy, kb 0,5V-ra.
Ez ok, de melyik lábhoz képest mérem a feszültség szinteket? VSS (pl gépház GND) hez képest..? vagy valamelyik késes csatlakozóhoz képest...de melyikhez..? A 3,3 V ot a jobb oldali vastagabb csatlakozó, és az egyik vékonyabb csati között mértem.
Hálás köszönet Isilent... a gép kifogástalanul működik. Köszi a gyors javítást! Tudom, nem a reklám helye...de a javítás 1 nap alatt lezajlott, ráadásul a "szakszervíz" által kiajánlott javítási ár töredékéért..."no comment..."
Azt meg lehet tudni, hogy mi okozta a konkrét hibajelenséget? Akku? Alaplap? Vagy más?
Az alaplapon egy IT8512E "Embedded controller" LQFP128L tokozásban. Egy 128 lábú állat. Az adatlapja alapján van ebben minden, a töltést és az áramellátást is ez vezérelné..? Gondolom igen, meg még 100 féle dolgot csinálhat, én fullra nem értek hozzá..Minden esetre ezt a kiforrasztott IC t és egy SOT23-3 (valószínűleg tranzisztor) tokban lévő valamit kaptam vissza a javítás után mint hibás alkatrészt. De a gép megy, asszony meg örül neki... Ez volt a cél, ja és nem 40 e be került a javítás...ez a másik öröm...
Üdv! lenne egy olyan problémám, hogy a notimon elkezdett hullámozni a hang: a mély részeknél halkabb, a magasaknál hangosabb. Egy 30 w-os erősítő+hangszínszabályzó volt rajta, és eddig vígan ment, aztán rákötöttem egy basszus kibemelő kapcsolást, és lelőttem a karit, néma lett. Már sokszor volt ilyen, és mindig megijedtem hogy leégett a hangkártya, de újraindítás után megint működött, csak most már reboot után hullámoztatta a hangot, akár hol hallgatom, a gép saját hangszóróin is. Ja és a füles meg már csak egyik csatornán szól hangosan, a másik halk. Kérdésem, hogy mit kéne cserélni, mit ronthattam el, ha egyáltalán a hangkártya romlott el? valahogy egyenfesz került a kártyára(mint mondtam korábban is sok kísérleti kapcsolásnál némult el a hangkártya, ezek szerint végleg kinyírtam?), és ha igen mit lehet tenni. Köszönöm
Leginkább, cserélni, vagy a codec-et, vagy a fégfokot, attól függ, milyen géped van. Lehet, hogy túl nagy impedanciával terhelted meg a kimenetet.
Sziasztok.
Új vagyok az oldalon,és igazából a problémám az,hogy van egy Fujitsu Siemens Amilo pa 2548-as laptopom.Használtan vettem,bírta másfél hónapig,egyszer csak bekapcsolás után egy hosszú két rövid csippanás.Tudtam,hogy ez valami hiba üzenet.Elvittem egy laptop szervízbe,hogy megtudjam mi a probléma.Ingyen bevizsgálták,kiderült videó bga chip.Egyszerűen olyannyira felmelegítette magát a gép,hogy lemelegítette a lapról a chippet.Kérdésem a következő:mivel számomra nem volt olcsó,a javítása is annyi lenne.Megszerettem a kis gépet,és jó lenne,ha működne.Meg tudná nekem valaki javítani?Árat kérnék,és eldöntöm. Köszi a segítséget.
Tisztelt Uraim! Az a kérdésem lenne, hogy az IBM T42 /41,43/ laptop kijelzőjének fénycsöve milyen méretű, esetleg tipusa,helyettesítője?
Köszönettel:barany165!
Sziasztok!
Van egy régi, 12 éves Fujitsu Siemens C Series laptop. Pár perc üzem után kikapcsol, vagy be sem lehet kapcsolni. Erősen hasonlít a hibajelenség arra, mint amikor egy PC tápegységében lévő, vagy a proci körüli kondik meghibásodnak. Kérdésem: - mennyire járhatok az igazság közelében? Találkoztatok-e már ilyen hibával laptop esetén? - ha igen, hogy lehet szétszedni, hogy a kondikat ellenőrizzem? Az összes csavart már kiszedtem, de még csak a touch pad körüli fedelet tudtam leemelni. Se a billentyűzetet nem sikerült (egy "szalag NYÁK" köti az alaplaphoz), se az alját nem sikerült leszedni. Mi a trükkje? Köszi. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Szia. Szerintem a típus igazán mindegy inkább a méret az ami lényeges, de azt kb le is tudod mérni, a kijelző méret alapján, kb értéket kapsz. Az meg már segít találni megfelelőt, ha gondolod utána nézhetek, hátha megtudok róla vmit.
ezt találtam neked http://www.ebay.co.uk/sch/sis.html?_nkw=NEON%20CCFL%20Backlight%201...771767 itt méretet is. http://www.ebay.co.uk/itm/XGA-CCFL-BACKLIGHT-LAMP-IBM-THINKPAD-T42p...820aa6 A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Szia, ha jellemzően, néhány percig üzemel, aztán kikapcsol, akkor az nem kondi hiba lesz, legalább is igen csekély az esélye(1%). Általában a bill alatt, van még csavar, azt pedig sokszor, pici rugós fülek tartják fülöl. A többi rész pedig pattintós, ha mondasz egy pontosabb típust, hogy melyik C szériás modell, talán tudok többet is segíteni.
Szia,
Lifebook C1110 a típusa. Igen, 2-5 perc alatt kikapcsol. Utána pedig be sem lehet kapcsolni. Ha nem kondi, akkor szinte esélytelen vagyok, mert fogalmam sincs, mi lehet... Viszont még egy dolog eszembe jutott, A lányom vagy fél éve hozta, hogy "kiesett belőle két csavar". Feltehetőleg szállítás közben megfeszült, és aa csavarok kiszakadtak. Akkor viszont NYÁK törés.... Ám a hiba elég konzekvensen jelentlezik... Lehet, hogy mégse...?
Nyáktöréstől teljesen meghalt volna, az hogy egy rövid ideig működik, utána pedig meghal túlmelegedésre enged következtetni (nem feltétlen a proci) valószínüleg a visszahűlés után javul meg.
Nyáktörés nem valószínű, nem lehet teljesen kizárni, de csekély az esélye. Ha továbbra is szét szeretnéd szedni akkor egy kis segítség hozzá. Nem teljes az útmutató, de ezzel azért már beljebb lehet kerülni egy kicsit.
http://pc-level.com/2010/11/how-to-clean-fujitsu-siemens-lifebook-c1110/ De látatlanban nehéz megmondani mitől nem indul olykor. A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2012
Sziasztok,
Köszönöm a segítséget pimi9-nek is. A linken látottak alapján, feladom. Nincs borzasztóbb, mint amikor valamit szétbarbárkodnak. Márpedig erre komoly az esély, ha pl. letöröm a fület a csavarhúzóval... Így már kettőre nőtt azon készülékek száma, amihez nem nyúlok (a TV a másik...) Köszi.
Helo!
Van egy 2-3 éves laptopom Acer típusú, és hát az akku már nem a régi, és csrére gondoltam, a kérdésem az lenne, hogy csak olyant tudok bele venni ami benne van, vagy esetleg nagyobbat? ezalatt a cellák számára, amper-órára gondolok...
Köszönöm a segítséget!
Üdv:barany165!
Szia!
Természetesen tudsz bele nagyobbat venni, amennyiben gyártanak hozzá. Gyáriban kicsi a valószínűsége, utángyártottban inkább találsz. Jellemzően 6 cellával gyártják, de a jelenlegi adataiból kiderül. Pontosabb infó többet segít, ha support kell a kereséshez.
Köszönöm szépen, akkor nekiállok keresgélni, most pontosan nem tudom mekkora van benne, mert mindig elfelejtem megnézni, de majd meglesz... Esetleg ha találok hozzá egyet, akkor felteszem ide, hogy helyettesíthető-e...
Üdvözlök mindenkit az oldalon!
Van egy Dell Latitude V300-as laptopom.Egy ideje az összes USB bemenete meghalt, és a kártsa olvasó is.Sajna hardweres problémája van.Nem találtam erre semmilyen tipus hibát a neten,Volt esetleg valakinek hasonló problémája?Minden segítséget előre is köszönök! |
Bejelentkezés
Hirdetés |