Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
A főkapcsolója átengedi az áramot?
És tovább, a nagy pufferkondenzátoron van feszültség?
A sortranzisztor kollektora és emittere között van feszültség? Egy típusszámot azért jó lenne tudni. Keress egy CUC-al kezdődő és számokban folytatódó feliratot.
Mérj katódfeszültségeket a képcsőlapon.Ha kb egyformák,akkor lehet hogy képcső.Ha kiforrasztod a kék ágyú katódját,és lekötöd testre egy pillanatra,virítania kell kéken az ernyőnek.
István
Szia!
Ha egy kicsit visszaolvasol, akkor temagad is megkaphatod a választ. Nem vagyok Tv szerelö, de az én tippem hogy a táppal lehet gond. Ha régi a Tv akkor a tápban lévő elektrolit kondenzátorokat cseréld ki, valószinü hogy kiszáradtak. Esetleg megszaladt a táp, emiatt letilt az elektronika. Optocsatoló is lehet. Remélem nem mondtam nagy baromságot, majd a szakik megmondják a tutit. De már egy kiindulópontnak jó lesz az irományom szerintem.
Szia!
Szerintem nagyon jókat mondtál, de a legvalószínűbb az elkóhiba a primer (hálózati) oldalon.
Köszi! Ma le szedtem a hátulját a TV-nek. 2db 35V 220f kondi kicsit púpos volt,ÁÁ gondoltam megvan a hiba, gyorsan kicseréltem,vettem két újat. Régi ki,új beforraszt. Nem raktam össze,mert millió csavart kellet kicsavarni,mire le tudtam szedni a tv tükrös hátát. Bekapcsoltam st by led ugyan úgy pirosan világított,rányomtam a bekapcs gombot semmi. Úgyhagytam,leültem netezni egyszer csak kb 10 múlva magától bekapcsolt,és a led zölden világított. Tükör híján a falon láttam,hogy működik a TV. Kikapcsoltam,kihúztam a hálózatból. Ugyan az mint volt Piros készenléti led világít,be nem kapcsol.
Ezt nézd meg mégegyszer, mert nagyon sok a szám a CUC után.
Megneztem de ezt irja rajta.Es meg valami a futofesz 6,.3 v helyett 350 v!
Teljesen más értékeket mérek. Ilyenkor mi van?
Akkor meg a típusát írd le. Biztosan rossz helyen mérsz, azért van ez a furcsa érték. De multiméterrel nem mérünk fűtőfeszültséget, mert azzal nem lehet megmérni az impulzusok effektív értékét.
Valószínűleg azért dobál vissza automatikusan Stand by üzemmódba, mert valami a táp szekunder oldalán nagyon beterheli a tápot / zárlatos, ezért a táp saját magát védi ilyen módon.
Azért fenntartással KELL kezelni a kábelszolgáltatókat is. Én egy városban lakok akol a hárombetűs (JUPISZI) a szolgáltató és a két legnézettebb csatornát az RTL-t és a TV2-t amit már réges rég kapcsolójellel küld ki mindenki a rendszerre, ma is 4:3-ban adják ki alul felül csíkkal a
kapcsolójel pedig lemarad róla. Nagyon gagyi, és azt gondolnánk a UPC nem tehet róla pedig tehet! A dekóder ami a központban van nem alkalmas a 16:9-es kapcsolójel (WSS) továbbítására így nem is kerülhet be a rendszerbe. Viszont több beltérijük ugyanezen központban pl. Ngeographic, Lifenetwork, stb. csodaszépen kapcsolhatják a 16:9 és 4:3 arányokat. Egyébként, az ingyenes MINDIG tv-ben is nagyon szépen átjönnek a WSS kapcsolójelek. Sok régi kábelszerelő nem is érti igazán, akik karban tartják a központokat hogy minek kéne lenni annak a WSS kapcsolójelnek, sok teszt készülékük nem is alkalmas ilyen kapcsolójelek meglétének vagy hiányának a vizsgálatára. Plazma tv-t meg tuti nem tesznek a központokba monitor tv-nek !! Hát ennyit arról, mennyire a saját és mennyire a nagy híres neves (szarabbnál szarabb technikai felkészültségű) kábelszolgáltatók hozzá(nem) értéséből adódó gondok kezeléséről. Magam is kábeltv-ztem az elmúlt 8 évben és ebből az impotenciából lett elegem, hogy azt se tudja a döntéshozók zöme, mi az a technikai követelmény amit 2012-ben kéne már teljesíteni és higgyétek el: NEM PÉNZ kérdése sokszor hanem főhajtás, hogy talán más jobban látja mint ők.- DE AZÉRT SE ! Így, a 16:9-es RTL és TV2 adás megindulásának első évfordulóján lassan, mi még mindig a 4:3-at nézzük itthon Köszi UPC !! Megírtam nekik és mit írtak vissza ? Ők csak azt továbbítják amit a tv társaságtól kapnak... Na ez a fasza válasz. Nem ám, hogy utánanézünk mert azért az már elég köztudott, hogy az RTL és TV2 16:9-ben sugároz ááá , nem ! Gondolkodjatok mielőtt kábelszolgáltatót választotok! Jobb ha beruháztok és az ingyenes MINDIG TV-t választjátok, tényleg jobb minőség mint ami a többi valaha is lenni tud. És ingyenes... !
Kapacitásmérő a barátod, muszáj mindent végigmérni mert attól hogy valami púpos vagy sem, még tönkre mehetett. Ha már elmászott több minden, még az is
lehet hogy a tápban az IC-ket is cserélni kellene. De okozhatja tranzisztor hiba is!! Sőt majdnem ugyanezt produkálta egyszer egy Orion , ott még BU sorozatú tranzisztor volt a ludas meg a vele karöltve dolgozó alkatrészek szépen sorba. Nem volt nagy összeg, de mindent cserélve tökéletes lett.
Írd le amiket kadarist kért! Nem ma kezdte,és amit mond az úgy van
István
Írd le ide miket mértél a három katódon.De mondok egy egyszerű módszert amivel ki tudod zárni a képcsőhibát: A kék hiányzik neked.azt kiforrasztod,majd egy darab vezetékkel a zöld vagy a piros ágyú jelét rávezeted a kék katódra.Ha megjelenik az ernyőn a fény,akkor nem képcső,ha nem akkor sajnos ...
István
A táp szekunder oldalán kapásból gyomláld ki a kis elkókat.Milyen projektor ez? Típusszámra gondolok.
István
A zöld de teljesen mindegy. Köszi a segítségedet az át forrasztást már megpróbáltam fölszállt a jelzőfüst nem birkózom vele tovább. Még egyszer köszi!
Ez egy Thomson 46JH68E projektoros Tv. Elég változatos hiba ez. Ha nem dobja be magától 10-20 perc múlva a képet,akkor csak a st by led világít pirosan. Ha kihúzom a hálózatból,akkor visszadugás után pirosan sem világít,csak ha kihúzva hagyom,kb fél óráig. Utána viszadugás,bekapcsolás után ha a bekapcsol a piros led,akkor várhatom a csodát,hogy bekapcsol,vagy nem :S
Sziasztok
Lenne egy 72cm Tomson tv-m aminél a következő a hibajelenség. Működés közben egyszer csak fekete kép->kicsi tüzijáték a képernyőn->stand bay->és nem lehet bekapcsolni.Próbálkozik de csak 2 majd 7 villanás és ennyi.Hallani valamit, hogy próbálkozik de ennyi.Átforraszgattam már sok mindent a nagyfesz körben és kicseréltem a nagyfesztranyót de semmi.Amúgy szép kép volt rajta meg tökéletesen működött "eddig"! Előre is köszönöm a segítségeteket.
27es hibakód,általános eltérítési hiba.Ha nem találsz benne zárlatos alkatrészt,akkor nézd át az eltérítő csatlakozókat töviről hegyire.
Szia
át kéne nézni, van -e benne púpos kondi, ha nincs van egy táptrafó benne, és ott kell lennie egy tranyónak ,azt vedd ki és mérd meg hogy jó e, ha jó rakd vissza, és a sortrafó körül is kell lennie egy tranyó nak, azt is meg kéne nézni hogy zárlatos -e ha zárlatos akkor cserére szorul általában ott szokott lenni a hiba, mind két tanyó egy hűtő bordán van, remélem segítettem
Sziasztok! Lehet hogy rossz helyre teszem fel a kérdésemet de megpróbálom hátha valaki tud segíteni.
CRT, Képcsöves tévéről honnan tudom eldönteni, hogy mikori gyártású az adott tv?? Fel van ez tüntetve valahol a tévéken akár kívül akár belül esetleg? Köszönöm mindenkinek a választ.
Szia!
A sassziszám alapján be lehet lőni a gyártási intervallumot. Esetleg lehet még dátumozásra utaló feliratokat találni alkatrészeken, de ez az újabb készülékeknél már nem jellemző.
Sziasztok (BarnaPili&kovacsj76)
Kicseréltem mind két tranyót, átforraszgattam több dolgot, nincs pópos kondi... Köszönöm a segítségetek de sajnos többet itthon nem tudok megtenni műszerek nélkül. Viszem egy ismerősnek hát ha ő is valami piti dologra fog rátalálni. Sajnálnám ha meg kéne válnom tőle költségesebb javítás miatt. Mindenképp megírom mi volt a pontos analízis. Mégegyszer köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |