Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   663 / 1274
(#) kadarist válasza nagyepf hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Szia!
A főkapcsolója átengedi az áramot?
(#) nagyepf válasza kadarist hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

igen atengedi

És tovább, a nagy pufferkondenzátoron van feszültség?
(#) nagyepf válasza kadarist hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Igen van

A sortranzisztor kollektora és emittere között van feszültség? Egy típusszámot azért jó lenne tudni. Keress egy CUC-al kezdődő és számokban folytatódó feliratot.
(#) BarnaPili válasza nyurga76 hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Mérj katódfeszültségeket a képcsőlapon.Ha kb egyformák,akkor lehet hogy képcső.Ha kiforrasztod a kék ágyú katódját,és lekötöd testre egy pillanatra,virítania kell kéken az ernyőnek.
István
(#) bubu1978 válasza zozoka19 hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Szia!
Ha egy kicsit visszaolvasol, akkor temagad is megkaphatod a választ. Nem vagyok Tv szerelö, de az én tippem hogy a táppal lehet gond. Ha régi a Tv akkor a tápban lévő elektrolit kondenzátorokat cseréld ki, valószinü hogy kiszáradtak. Esetleg megszaladt a táp, emiatt letilt az elektronika. Optocsatoló is lehet. Remélem nem mondtam nagy baromságot, majd a szakik megmondják a tutit. De már egy kiindulópontnak jó lesz az irományom szerintem.
(#) kadarist válasza bubu1978 hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Szia!
Szerintem nagyon jókat mondtál, de a legvalószínűbb az elkóhiba a primer (hálózati) oldalon.
(#) zozoka19 válasza bubu1978 hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Köszi! Ma le szedtem a hátulját a TV-nek. 2db 35V 220f kondi kicsit púpos volt,ÁÁ gondoltam megvan a hiba, gyorsan kicseréltem,vettem két újat. Régi ki,új beforraszt. Nem raktam össze,mert millió csavart kellet kicsavarni,mire le tudtam szedni a tv tükrös hátát. Bekapcsoltam st by led ugyan úgy pirosan világított,rányomtam a bekapcs gombot semmi. Úgyhagytam,leültem netezni egyszer csak kb 10 múlva magától bekapcsolt,és a led zölden világított. Tükör híján a falon láttam,hogy működik a TV. Kikapcsoltam,kihúztam a hálózatból. Ugyan az mint volt Piros készenléti led világít,be nem kapcsol.
(#) nagyepf válasza kadarist hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

cuc 178098
(#) kadarist válasza nagyepf hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Ezt nézd meg mégegyszer, mert nagyon sok a szám a CUC után.

Megneztem de ezt irja rajta.Es meg valami a futofesz 6,.3 v helyett 350 v!
(#) nyurga76 válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Teljesen más értékeket mérek. Ilyenkor mi van?
(#) kadarist válasza nagyepf hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Akkor meg a típusát írd le. Biztosan rossz helyen mérsz, azért van ez a furcsa érték. De multiméterrel nem mérünk fűtőfeszültséget, mert azzal nem lehet megmérni az impulzusok effektív értékét.
(#) scooby_ válasza emmzolee hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Valószínűleg azért dobál vissza automatikusan Stand by üzemmódba, mert valami a táp szekunder oldalán nagyon beterheli a tápot / zárlatos, ezért a táp saját magát védi ilyen módon.
(#) mikoszabolcs válasza quaranta hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Azért fenntartással KELL kezelni a kábelszolgáltatókat is. Én egy városban lakok akol a hárombetűs (JUPISZI) a szolgáltató és a két legnézettebb csatornát az RTL-t és a TV2-t amit már réges rég kapcsolójellel küld ki mindenki a rendszerre, ma is 4:3-ban adják ki alul felül csíkkal a
kapcsolójel pedig lemarad róla. Nagyon gagyi, és
azt gondolnánk a UPC nem tehet róla pedig tehet!
A dekóder ami a központban van nem alkalmas a
16:9-es kapcsolójel (WSS) továbbítására így nem
is kerülhet be a rendszerbe.

Viszont több beltérijük ugyanezen központban pl.
Ngeographic, Lifenetwork, stb. csodaszépen kapcsolhatják a 16:9 és 4:3 arányokat.

Egyébként, az ingyenes MINDIG tv-ben is nagyon szépen átjönnek a WSS kapcsolójelek.

Sok régi kábelszerelő nem is érti igazán, akik
karban tartják a központokat hogy minek kéne
lenni annak a WSS kapcsolójelnek, sok teszt
készülékük nem is alkalmas ilyen kapcsolójelek
meglétének vagy hiányának a vizsgálatára.
Plazma tv-t meg tuti nem tesznek a központokba
monitor tv-nek !!

Hát ennyit arról, mennyire a saját és mennyire a
nagy híres neves (szarabbnál szarabb technikai
felkészültségű) kábelszolgáltatók hozzá(nem)
értéséből adódó gondok kezeléséről.

Magam is kábeltv-ztem az elmúlt 8 évben és
ebből az impotenciából lett elegem, hogy azt
se tudja a döntéshozók zöme, mi az a
technikai követelmény amit 2012-ben kéne
már teljesíteni és higgyétek el: NEM PÉNZ
kérdése sokszor hanem főhajtás, hogy talán
más jobban látja mint ők.- DE AZÉRT SE !

Így, a 16:9-es RTL és TV2 adás megindulásának
első évfordulóján lassan, mi még mindig a
4:3-at nézzük itthon Köszi UPC !!
Megírtam nekik és mit írtak vissza ?
Ők csak azt továbbítják amit a tv társaságtól
kapnak...

Na ez a fasza válasz. Nem ám, hogy utánanézünk
mert azért az már elég köztudott, hogy az RTL és TV2 16:9-ben sugároz ááá , nem !

Gondolkodjatok mielőtt kábelszolgáltatót választotok!
Jobb ha beruháztok és az ingyenes MINDIG TV-t választjátok, tényleg jobb minőség mint ami a többi valaha is lenni tud. És ingyenes... !
(#) mikoszabolcs válasza bubu1978 hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Kapacitásmérő a barátod, muszáj mindent végigmérni mert attól hogy valami púpos vagy sem, még tönkre mehetett. Ha már elmászott több minden, még az is
lehet hogy a tápban az IC-ket is cserélni kellene.

De okozhatja tranzisztor hiba is!! Sőt majdnem ugyanezt produkálta egyszer egy Orion , ott még BU sorozatú tranzisztor volt a ludas meg a vele karöltve dolgozó alkatrészek szépen sorba. Nem volt nagy összeg, de mindent cserélve tökéletes lett.

Nem lehet hogy a sorkimeno a hibas?
(#) BarnaPili válasza nagyepf hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Írd le amiket kadarist kért! Nem ma kezdte,és amit mond az úgy van
István
(#) BarnaPili válasza nyurga76 hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Írd le ide miket mértél a három katódon.De mondok egy egyszerű módszert amivel ki tudod zárni a képcsőhibát: A kék hiányzik neked.azt kiforrasztod,majd egy darab vezetékkel a zöld vagy a piros ágyú jelét rávezeted a kék katódra.Ha megjelenik az ernyőn a fény,akkor nem képcső,ha nem akkor sajnos ...
István
(#) BarnaPili válasza zozoka19 hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

A táp szekunder oldalán kapásból gyomláld ki a kis elkókat.Milyen projektor ez? Típusszámra gondolok.
István
(#) nyurga76 válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

A zöld de teljesen mindegy. Köszi a segítségedet az át forrasztást már megpróbáltam fölszállt a jelzőfüst nem birkózom vele tovább. Még egyszer köszi!
(#) zozoka19 válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Ez egy Thomson 46JH68E projektoros Tv. Elég változatos hiba ez. Ha nem dobja be magától 10-20 perc múlva a képet,akkor csak a st by led világít pirosan. Ha kihúzom a hálózatból,akkor visszadugás után pirosan sem világít,csak ha kihúzva hagyom,kb fél óráig. Utána viszadugás,bekapcsolás után ha a bekapcsol a piros led,akkor várhatom a csodát,hogy bekapcsol,vagy nem :S
(#) unorbi hozzászólása Szept 1, 2012 /

Sziasztok

Lenne egy 72cm Tomson tv-m aminél a következő a hibajelenség.
Működés közben egyszer csak fekete kép->kicsi tüzijáték a képernyőn->stand bay->és nem lehet bekapcsolni.Próbálkozik de csak 2 majd 7 villanás és ennyi.Hallani valamit, hogy próbálkozik de ennyi.Átforraszgattam már sok mindent a nagyfesz körben és kicseréltem a nagyfesztranyót de semmi.Amúgy szép kép volt rajta meg tökéletesen működött "eddig"!
Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) BarnaPili válasza unorbi hozzászólására (») Szept 1, 2012 /

27es hibakód,általános eltérítési hiba.Ha nem találsz benne zárlatos alkatrészt,akkor nézd át az eltérítő csatlakozókat töviről hegyire.
(#) kovacsj76 válasza unorbi hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Szia
át kéne nézni, van -e benne púpos kondi, ha nincs van egy táptrafó benne, és ott kell lennie
egy tranyónak ,azt vedd ki és mérd meg hogy jó e, ha jó rakd vissza, és a sortrafó körül is
kell lennie egy tranyó nak, azt is meg kéne nézni hogy zárlatos -e ha zárlatos akkor
cserére szorul általában ott szokott lenni a hiba,
mind két tanyó egy hűtő bordán van,

remélem segítettem

(#) johnee hozzászólása Szept 2, 2012 /

Sziasztok! Lehet hogy rossz helyre teszem fel a kérdésemet de megpróbálom hátha valaki tud segíteni.

CRT, Képcsöves tévéről honnan tudom eldönteni, hogy mikori gyártású az adott tv?? Fel van ez tüntetve valahol a tévéken akár kívül akár belül esetleg?
Köszönöm mindenkinek a választ.
(#) kadarist válasza johnee hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Szia!
A sassziszám alapján be lehet lőni a gyártási intervallumot. Esetleg lehet még dátumozásra utaló feliratokat találni alkatrészeken, de ez az újabb készülékeknél már nem jellemző.
(#) unorbi válasza kovacsj76 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Sziasztok (BarnaPili&kovacsj76)

Kicseréltem mind két tranyót, átforraszgattam több dolgot, nincs pópos kondi...
Köszönöm a segítségetek de sajnos többet itthon nem tudok megtenni műszerek nélkül.
Viszem egy ismerősnek hát ha ő is valami piti dologra fog rátalálni.
Sajnálnám ha meg kéne válnom tőle költségesebb javítás miatt.
Mindenképp megírom mi volt a pontos analízis.
Mégegyszer köszi.
(#) johnee válasza kadarist hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Helló. Köszönöm válaszodat. Mi az a sassziszám amúgy?
Következő: »»   663 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem