Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Segítség kellene. Van egy ventillátoros csillárom és nem akar működni. A lámpa jó, csak nem tudom hogyan kell bekötni a ventillátort. Ugyanis a ventillátorból 4 szál vezeték jön ki. piros-fekete-barna-lila. És nem tudom melyiket hová kellene kötni. + van egy kondim is hozzá amit bele kellene kötni. A segítséget előre is kösznöm.
Hány sebességes?
Ha emlékeim nem csalnak, akkor úgy kell bekötni, hogy egy tekercs a 230-ba , a másik tekercs egyik vége a 230-ba a másik váge a kondin keresztül a 230 másik ágába. ha a forgási irány nem jó, akkor a kondis tekercs bekötését kell megfordítani.
Így gondoltam.
A tekercseket beazonosítani a egy multival a legegyszerűbb. Sipoltatsd ki.
Ez nem az a típus , amiben egy kis toló-kapcsolóval lehetett a forgásirányt beleálitani? Persze, a két sebesség, és a ki-be húzókapcsolón kívül...
De igen !!!
Akkor tudod hogy kell bekötni? Egyébként a húzókapcsolót kiszedtem, mert beszart és nem is akarok másikat. Elég csak 1 fordulat is !
köszönöm a segítséget. A rajz alapján bekötöttem és tökéletes !!!!
Próbáltam utánnanézni itt, ott... Persze :no: semmmi infó.
De látom, egy bátor kisérletetővel van dolgunk! Bár egy rosz kötés akár le is égetheti a motort.
Hello
Kaptam egy ilyen ventilatort,csak a problema hogy valaki megbuheralta.Mikor bekotom minden ok forog is meg vilagit is,de ha kikapcsolom a ventit es csak az egok egnek mintha egy trafo lenne es rezeg az egesz ventilator,majd idovel fel is melegszik a motor resze.A bekotesere lenne szuksegem ha van valkinek ilyene kerem segitsen.Rakok fel kepet rola,udv,Istvan
Szia!
Nem biztos, hogy megbuherálták. A ventiben 3 vezeték van. Kék, Fekete, fehér. A fehér a nulla, a kék a lámpa fázis, a fekete, a venti fázis.
Szia
A kek be sem volt kotve,azert gondoltam hogy megbuheraltak,es siman csak leszigszalagoztak,de normalisan valami feher dugasz van a vezetekek vegen.Neked van ilyen ventis csilarod?Mert a bent lako kondit is atkototek ezert szuksegem lenne a pontos bekotesere.Koszi,udv,Istvan
Szia!
Az a "dugasz" az nem dugasz, hanem egy speciális kötőelem. Azzal vannak össze kötve a vezetékek. A kondit nem hiszem, hogy megbuherálták, ha a venti is forog, meg az izzók is világítanak. Legfeljebb rosszul van bekötve a csillár kapcsoló, és a venti az izzókon keresztül kap feszkót, azaz sorba lettek kötve. Kondiig soha nem szedtem még szét, de a bekötést a #105729 válaszban sirály12 megadta. Ha nem tudod eldönteni melyik vezeték mi. Két lehetőséged van: 1. A csillár aljáról az égősor eltávolítható 3 csavarral. Ott meg tudod nézni, hogy melyik vezetékeket használja az izzó. Ott egy sorkapocsba van bekötve. Onnan megy tovább felfelé, és ott már látod, hogy melyik szín a közös, azaz a nulla. 2. Amit fentebb is írtak, egy multi méterrel kiméred. - Kitekered az összes izzót akkor két vezeték között tudod sípoltatni, az lesz a venti. - Vissza rakod az izzót. Akkor az egyik vezetékhez képest csipog mindkét vezeték (ez valószínűleg úgy lesz mint fentebb írtam). Fehér - Kék -> csipog Fehér - Fekete -> csipog Kék - Fekete -> nem csipog, szakadást jelez. Remélem tudtam segíteni. Idézet: „2. Amit fentebb is írtak, egy multi méterrel kiméred. - Kitekered az összes izzót akkor két vezeték között tudod sípoltatni, az lesz a venti. - Vissza rakod az izzót. Akkor az egyik vezetékhez képest csipog mindkét vezeték (ez valószínűleg úgy lesz mint fentebb írtam). Fehér - Kék -> csipog Fehér - Fekete -> csipog Kék - Fekete -> nem csipog, szakadást jelez. ” Ezt pontosítanám mivel ha vissza tekered az izzót akkor minden vezeték csipog, minden vezetékkel, csak a mért ohmikus érték lesz más. Pl: Fehér - Kék 10 ohm (ez valószínűleg az izzó) Fehér - Fekete 90 ohm ( ez a venti, de ezt mutatta akkor amikor nem volt benne izzó) Fék - Fekete kb 100 ohm sorosan van bekötve.
Hello
Ezzeken a korokon mar reg tul vagyok,lekapcsoltam a csillar reszt es magaban is remeg a motor resz es melegszik,tehat vagy nincs jol bekotve vagy rosz a motornak valamelyik tekercse.De a motor mukodik szerintem jol igy marad a bekotes dolog.Koszi a segitsegedet.De a megoldast az lenne ha valakinek lenne ilyen cuca es megnezne mit hogy kototek be rajta.Udv,Istvan
Van ilyen ventim 2, ami működik a lakásban.
Nekem szerencsém volt mindkettő színezése és bekötése azonos. De mivel madeinchina ... így bármi elfogyhatott és infót nem adnak róla
Hello
Nem bontanad ki legxszives csak azt a harom csvart ami a csillar reszet fogja,es leirnad milyen drotok hova vannak kotve.Enyem is made in china,de ebbe valaki mar belenyult.Neked nem melegszik a venti ha kikapcsolod a kapcsolojatol?Koszi szepen,Udv Istvan
Nem tudom melegedne-e. Nálam be van állítva 2 fokozatra, és egy csillár kapcsolóról vezérlem.
Ha lesz időm estére lekapom, tényleg nem sokáig tart.
Szia
Ok,koszi szepen,orok hala ,varom a jelentkezesedet,minden jot udv,Istvan
Hello
Tud valaki valamit bcsoft -rol?Megigert valamit de eltunt,mi tortenhetet vele?Remelhetoleg semi baja sincs.Udv Istvan
Sziasztok !
Ha érdekel valakit a bekötés nekem megvan lerajzoltam! De viszont nekem a kondi kellene ami bent van mert elvileg kettő van egy házban és nekem az egyik fele elszált de nem tudom egyáltalán hol keressek ilyet. És milyen értékü van bent csak annyit tudok róla 400WV.AC max temp.70fok C
Sziasztok!
Én is kaptam egy ilyen vacakot, és úgy jártam vele, hogy a kötések is szét vannak szedve, kondi meg nincs is! Nagyon megköszönném a rajzot! Illetve ha valaki megtudná mondani hogy mekkora kondi kell hozzá, az igen baresz lenne! Előre is köszi!
Sziasztok!
Kondi a fotón Viszont a bekötéssel én bajban vagyok, mert a húzókapcsoló porrátört. Elég lenne egy fix közepes fokozat. Ez a 4 szín volt a kapcsolón: Fekete - fázis, kapcsoló be oldal. Sárga - kondi, gondolom az egyik fokozat Kék - kondi, gondolom a másik fokozat Lila - irányváltóra-ról. Evvel vagyok bajban, mert mintha ez is a kapcsolóról jött volna.
Köszi, ott nem volt meg a jó megoldás, de ötledadónak jó volt, így meg lett a helyes, mindenki okulására:
(a 3. diagram) Bővebben: Link
Szasztok !
Nekem is van egy #1033561-ben jelzett csillárom, de abban a vezetékek: kék,barna, piros.Kellene a bekötése, ha vaki tud segítsen.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy nekem is van egy ilyen csillár ventillátorom, de három sebességes. Alaphelyzet ki kapcsolva, 1=gyors, 2=közepes, 3=lassú. Tehát három sebességes, három hétig hibátlanul működött. Most ha bekapcsolom, csak lassú fordulaton megy és a következő kapcsolásra kikapcsol és így ismétlődik a következő bekapcsolásnál is. Hogy tudnám visszaállítani az eredeti állapotot? Mielőtt szó érné a ház elejét, végig olvastam az erről szóló hozzászólásokat, de abból nem derült ki az én gondom megoldása. A válaszokat előre is köszönöm szépen. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2012
Szét kéne szedni, és az érintkezési, mechanikai hibákat kiszűrni. Lehet, hogy a kondi a rossz, vagy a kapcsoló hullott szét. A kondi az könnyen pótolható, a kapcsoló felejtős. Akkor egy fix fordulaton egy külső kapcsolóval lehet megoldani.
Sziasztok!
Sok fordulatszám szabályzós témát találtam, de mindig kételyeim merültek fel, hogy alkalmas-e nekem? Ezért most segítségeteket kérném! Vennék egy mennyezeti ventilátort, mely szabályozható fordulatszámú és változtatható forgásirányú. A ventilátor motor 60W teljesítményű 230V/1 fázis/50HZ*/0,27A AC motor. Azt sajnos nem tudom, hogy szénkefés v. aszinkron, de azt hiszem külső forgórészesek ezek a szerkezetek. Ehhez keresek egy olyan szabályzókapcsolást, ami egyszerűen megépíthető és egy standard fali keretbe süllyeszthető, ugyanis a kereskedelemben kapható szabályzók ipari kivitelűek (rondák egy nappaliban). A forgásirány váltás a fázis sorkapocsba kötésének változtatásával módosítható, tehát az egy "egyszerű" kapcsolóval megoldható, csakúgy mint a ki/be kapcsolás. Olvastam itt Triac szabályzásról, fázishasításos szabályzásról, de mindig írtak valami hátrányt, ami miatt nem tudtam eldönteni, hogy nekem jó-e? Azt hiszem fontos, hogy a minimális fordulatszám beállítható legyen, mert egyébként tönkremehet. Előre is köszönöm a segítséget!
A hozzávaló szabályozó miért nem jó neked?
Ugye külföldön élsz és ezért akarsz pontpont ilyet venni? Itthon egész olcsón lehet kapni távvezérlős szabályozóval...
Szia!
Köszönöm a választ! Miért gondolod, hogy külföldön élek???? Azért választottam, mert jó minőségűt akarok venni, ami nem hullik szét, mint az egyik előző hozzászóló csillárventilátora. A hozzá való kiegészítők aránytalanul drágák! A forgásirányváltós vezérlő jóval többe kerül, mint maga a ventilátor. Ezen kívül nem találtam változtatható forgásirányút (kivéve ezeket a csillárventiket, amiket nem bírok) |
Bejelentkezés
Hirdetés |