Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   35 / 173
(#) Geza59 válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Szia!
Az alján lévő toló kapcsolóval beállíthatod 115V-ra vagy 230V-ra. Ez különben egy hordozható, terepre szánt oszcilloszkóp, (ruggedized) ami a kezelési könyve szerint bizonyos amerikai katonai standardnak is megfelel (MIL-STD-461A).
(#) gkari válasza Geza59 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Tudomásom szerint a tektronix már a 70-es években akár 260V-osra is állíthatóvá készítette a készülékeit-legalább is ez derült ki számomra az éppen most megvett 7604. typ. service manual-jából.
(#) Vadlaz válasza meszi hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Rendben, köszi mindenkinek!
(#) gkari válasza gkari hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Na, ma megkaptam a 7603(nem -04)-t, szép, emberes darab, 2db. 7A26 vert. plugin(2x2x200MHz)+7B92A hor.(400MHz dualtime) szkópot, nem semmi meló lesz mindent végigzongorázni rajta.
(#) Hp41C válasza gkari hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Gratulálok!

Állapotanalizátor fiókokkal használtam ilyet 14 éven át.
(#) gkari válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 1, 2012 /

Kösz, netán van-e magyarított "lúzer manual"-od?
(#) (Felhasználó 93903) hozzászólása Szept 3, 2012 /

Sziasztok! Ti melyik szkópra adnátok le a voksotokat? Csak hobbista célra. Javíthatóság, megbízhatóság lenne a kritérium. Mindkét darab 10mhz.

RFT EO-201 http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/c3/c3cf7c8d9c7e4d5406b7b...d0.jpg

TR-4656 / EMG 1569 http://www.radiomuseum.org/images/radio/elektronikus/transiscope_15...29.jpg

Az utóbbin több a gomb, talán hogy jobban lehet finomhangolni .

Hátha valaki ismeri mindkettőt.

megj: Néztem volna még a c1-94 -et (mégiscsak erős orosz), de nincs eladó a neten jelenleg...
(#) kadarist válasza (Felhasználó 93903) hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Szia!
A Transiscope-ot ismerem és teljesen jónak mondható. Részben csöves felépítésű, de ez a megoldás csak előnyére van, mert a éppen a bemenőfokozatnál található a cső.
(#) (Felhasználó 93903) válasza kadarist hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Köszi. Valamiért én is az felé húztam. Masszívabbnak tűnik. Nem tudtam,hogy van benne elektroncső, akkor abból típusból érdemes egy tartalékot szerezni. Eddig megerősítettél, hátha még kapok 1-2 választ a másik típusról is.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 93903) hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Két cső van benne (PCC88), plusz a nagyfeszültségű diódák is elektroncsövek.
(#) fordkapcs válasza (Felhasználó 93903) hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Egyikre sem. De ha mindenképpen ebből kellene akkor az RFT, a másik nem férne el az asztalomon. Szerintem a CI94 is jobb lenne (mindkettőnél), de inkább szánj rá egy picivel többet, és egy kicsivel jobb szkópot vegyél.
(#) Vanek11 válasza Vadlaz hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Hali!

Tudom, hogy jóval drágább, viszont jelentősen többet is kapsz a pénzedért. Például van hova menni vele ha érvényesíteni kell a garit. http://www.hameg.com/osci_main.0.html?&L=9 Ha analóg szkóp elég akkor HM400 az még kapható. 40MHz 2ch. Ha meg inkább digitális akkor HMO722 , HMO724 Ja és ezeket itt gyártják Európában.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2012
(#) TuskoHopkins hozzászólása Szept 8, 2012 /

Üdv!

Azzal a kérdéssel fordulok a tisztelt publikumhoz, hogy milyen olcsó, de jó értsd (>100MHz, ~250MS/s) USB PC szkópot tudnátok ajánlani?

Előre köszönöm a segítséget!
(#) slogan válasza TuskoHopkins hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Szia !

2x 50 nem jön szóba ezek szerint ?

Üdv
(#) proli007 válasza TuskoHopkins hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

"Hol lehet olcsó Trabantot venni, ami 250-el tud menni?.."
üdv! proli007
(#) fordkapcs válasza TuskoHopkins hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Olcsó és jó DSO szkóp nem létezik. Egy jó DSO szkóp valós 1Gs/s-nél kezdődik legalább 10bit-es mintavételezéssel. Ezzel szemben a legtöbb típus 8 bites (csak 256 féle feszültség szintet tud megkülönböztetni), és csak periodikus jel esetén tudja a megadott mintavételt, a valós mintavétele pedig jóval kevesebb. Magyarul a (használt) kb. 100...200eFt alatti kategóriában, az analóg szkópok sokkal jobbak. A DSO valódi előnyei csak a drágább katergóriában használhatók ki.
Persze ha nem a mérési jellemzők a fontosak, hanem pl. a kis méret, a hordozhatóság, akkor DSO-t kell venni. Illetve ha van rá keret bőven akkor egy tényleg jó DSO-t.
Olyat viszont nem vennék meg ami rosszabb mint a jelenlegi analóg szkópom.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) fordkapcs válasza proli007 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Bennem is valami hasonló fogalmazódott meg Bár a trabant-tal összejöhet a 250 - szakadékban lefelé
(#) proli007 válasza fordkapcs hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Hello!
Ha az ember átgondolja, hogy egy jó digit szkópnál melyik áramköri blokk mehet át a PC-re, akkor rájön, hogy az összes kritikus feladatot kívül kell megoldani. Ha az meg olyan olcsó lenne, nem lehetne eladni annyiért egy szkópot, amennyi. Mert a PC mérést nem végez, csak "adminisztrációt", meg megjelenítést.
üdv! proli007
(#) Hp41C válasza gkari hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Sajnos nincs.
(#) nagym6 válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Azért nem ennyire rossz a helyzet DSO-éknál. A legtöbb DSO-n van "Peak Detect " üzemmód. Ha ezt bekapcsoljuk, akkor már lényegesen valósághübb ábrát kapunk. Ekkor a megjelenített alapfrekvenciánál sokkal nagyobb frekvenciájú összetevőket is detektálja, megjeleníti. A " Glitch Capture " adat adja meg, hogy milyen rövid impulzust képes még detektálni. Általában 10ns, komolyabb szkópokon ennél rövidebb. Ekkor a 10ns rövid jel - akár 1s lassú eltérítésnél is megjelenítésre kerül, akkor is, ha nagyon ritkán, időben egyenetlenül jelentkezik -mondjuk zavartüskék-. A ritka nagyon rövid tüskék viszont analóg szkópon nem láthatók, hiába követi az elektronsugár, ettől nem gerjed a foszforréteg. Tehát a DSO képeken a LeCroy tényleg gyatra, de " Peak Detect " módban jó lenne. Vagy nincs ilyen ezen a szkópon.
(#) alap hozzászólása Szept 18, 2012 /

Sziasztok
Érdeklődni szeretnék hogy ez a tip: Kenwood CS-4135; 40MHz-es analóg oszcilloszkóp, 45.000Ft megéri-e?
Vagy lehet olcsóbban is kapni vagy kicsit ráfizetnék és jobbat vennék?

Lenne itt egy másik fajta is ezzel a leírással
Egy nagyon keveset használt oszilloskop , még nagyon szép fehér és tiszta is, a kijelzőn nincs semmi sérülés. A skop tartalmaz egy jelgenerátort is ami 3 alap jelalakot tud több frekvencián, és még sok funkciója amiket még én se ismerek, használni nem tudom ezért adom el.Tip: Voltcraft 622 FG 20Mhz
Előre is köszönöm a segítségetek.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
(#) Tinky hozzászólása Szept 19, 2012 /

Sziasztok!

Szerintetek menyit ér ez a kézi oszcilloszkóp?
FLUKE 123 szkóp
Ismerős azt mondta már nem használja és elakarja adni. Én vevőlenék rá csak nem tudom menyit is ér? Én úgy 100E környékére taksálom. Van hozzá sok tartozék is(3db kábel, bnc adapter, hord táska, csíptető betétek).

Előnyei hogy mobil, tuningolt multiméter fieling .
Bár 20mhz néha kevés tudd lenni.

Eléggé vacillálok.
(#) fordkapcs válasza Tinky hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Idézet:
„Sávszélesség: 20MHz
Max. letapogatás egyszeri jellefutásnál 25 MS/s; (mega-minta/s)
max. időekvivalens letapogatás ismétlődő jeleknél 1,25 GS/s;
Regisztrálási tartam (byte) 512”

Magyarul: ez egy valós 25Ms/s-os mintavételezést tudó szkóp....
Az, hogy a Conrad egy vagyont kér érte egy dolog, az meg egy másik, hogy mennyit ér, (a harmadik pedig, hogy mennyire és mire is használható).

A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
(#) joetaylor válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Én szeretem a LeCroy-t Jobban mér a hasonló tudású Tektronixnál bár sajnos az enyém csak 500MS/s-et tud. Igazából egy 2GS/s lenne a tuti de így otthonra még ez a LeCroy is luxus mert mire behozza az árát addigra hamarabb fog elporladni a műanyag rajta. Pedig használtan vettem az új árának töredékéért
(#) joetaylor válasza Tinky hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

A kézi szkópméter nem az a klasszikus műszer amire sokan gondolnak. Igazából a tuningolt multiméter nagyon találó kifejezés rá. Én pár éve kezdem el használni és javításhoz isteni segítség egy ilyen. Nem annyira mobil mint egy multiméter mert nagy és nehéz de azért könnyen hordozható. Illetve tölteni kell gyakran mert nem megy el napokat egy töltéssel persze ha asztalon van akkor ott megy hálózatról is.
Nem helyettesít egy normál oszcilloszkópot de a hátrányait sok egyébb pozitív dologgal kompenzálja. Sajnos drága még használtan is
(#) nagym6 válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

A digit szkópokra általánosságban gondoltam előző hozzászólásomban, csak itt a LeCroy képén volt legjobban látható a DSO-k egyik gyengéje. De mai komolyabb szkópok is tudnak hibás jelalakot rajzolni ilyen jelre. A " Peak Detect " funkció van ennek kiküszöbölésére. Szerintem a tiéden is van, vagy esetleg más néven. Régi Tektronixnál az " Envelope 1 " beállítás adta ezt a funkciót, " Envelope 2 -n " pedig a szokásos Envelope funkció volt.
(#) nagym6 válasza Tinky hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Szkópnak elég gyengécske, nincs késleltetett időalap, rekordhossz csak 512 pont, ebből kb. 200 pontot jelenít meg. Feltételezem, hogy az 512-ből állít elő 200 pontot, mert több sehogyan sem látható. Ha elég ilyen paraméterekkel, akkor nagyon barátságos, könnyen használható. De pld. egy Rigol DS1052 kategória sokkal jobb. Ha hordozható kell akkor viszont csak akkus jöhet szóba.
(#) meszi válasza alap hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Reális árú a Kenwood CS szkóp...
(#) husjoz hozzászólása Szept 20, 2012 /

Sziasztok.
Tudtok valami infót a Tesla BM 566 nevezetű oszcilloszkópról?
Kezdő vagyok.
Lehet e ezzel dolgozni illetve meg szabad e vásárolni?

(#) kadarist válasza husjoz hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Szia!
Ha jól működik, akkor vedd meg! Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
Következő: »»   35 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem