Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Csináltam egy képet a dologról, nem túl jó de a lényeg látszik rajta talán.
A tápegység szekunderén cserélgess pufferkondikat, mert lehet, hogy nagyobb sugáráramnál elfogy a feszültség és ezért oszcillál így. De akár a katódtápfeszültség (200V) szűrője is lehet rossz.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
A 150v kondenzátorát kicseréltem, meg a katódtápfeszét is, meg ott a kis szűrőtekercset is, de eddig semmi javulás. Megnézem még a többit is akkor.
Szia!
A cső ugyan az, a sorkimenő száma az nem tudom, hogy megegyezik e, de azt hiszem igen. Este átnézem. Köszi a választ.
Nézegettem tovább a tv-t erre most láttam valami újat. A képcső nyákon egy kis alkatrész felizzik és akkor csíkozódik a kép. Nade igazából fogalmam sincs mi ez:S A kapcsolási rajzon sp901 a jele. Az aqua és a gnd közé megy. Kis üvegtokos alkatrész egy piros és két sárga jel van rajta mint egy ellenálláson.
Az egy gáztöltésű szikraköz (Surge Protector). Nézd át a képcső nyaki részét és ellenőrizd a sortápfeszültséget is.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Sziasztok
Van egy grundig tv-m aminek a problémája hogy bekapcsolás után magas hangon sípol illetve később egy színes vonal jelenik csak meg rajta. Ha valaki tudna ebben segíteni azt megköszönném.
Megoldódott a problémám, kaptem kölcsön egy nippuros távírányítót, amit usb-ről lehet programozni. Nagyon szuper kis szerkezet, hétfőn rendelek is egyet magamnak. Tökéletesen be lehet állítani szinte mindenhez. Bátran ajánlom elveszett távirányítók pótlására
Megtaláltama hibát, szakadt volt a nyák, így a szikraközzel párhuzamos kondenzátorra el se jutott a feszültség. Mostmár bírja a nagyobb fényerőt, de még mindig nem tökéletes...Ngay fényerőnél (és kontrasztnál) még mindig "elcsúszik" néhány sor balra egy kicsit, ami elég zavaró.
Sziasztok!
Nem is tudom hogy mondjam el! a sorvégtrafóból megy ki egy vastag piros kábel aminek a másik végén van egy gumilap képet csatolom ja ezt a netről szedtem mert a fényképezőm nem jó. az csatlakozik a tv képernyőre! na ezt a kábelt ha elkezdem mozgatni akkor van kép egyébként tök sötét a képernyő!! de ha azt a kábelt elkezdem mozgatni visszajön meg van egy TDA2614 IC szét van pukkanva ezt az ict tudnám helyettesíteni egy másik típusú tv ből kiszerelt tda3653b típusú ic vel? a két ic képét is csatolom!! A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Szia! Először nézd át a forrasztásokat a nyáklapokon, mert ez a csatlakozó nem szokott tönkremenni. Ha meg rossz, akkor össze-vissza csapkod a nagyfeszültség. Az IC-t csak ugyanolyan típusúval lehet pótolni.
Értelek de akkor miért van az ha a kábelt mozgatom akkor van kép ha elengedem meg nincs?
Mert azzal együtt mozgatod a panelt is. Próbáld ki úgy, hogy csak a panelt mozgatod.
A rajzon a bekarikázott kondenzátor értéke mennyire kritikus? Egyszer kivettem és fordítva raktam vissza.. Nincs itthon ekkora feszültségűben csak 10uF.
Beépíted a másikat és azonnal meglátod, ha nem jó oda. A halyes polaritásra ügyelj!
Esetleg erre valakinek ötlete?
Idézet: „Helló, rendelkezem egy Philips televízió készülékkel, ami képcsöves, sík képernyős, és nagyjából ez az amit fejből tudok róla. Meg azt, hogy nagyjából 7-8 éves lehet. Mostanában olyan tünetet produkál, hogy bekapcsoláskor, illetve csatorna váltáskor a beállított hangerőnél jóval halkabban szól, majd idővel, mintha csak be kellene melegednie, szépen fokozatosan hangosabb lesz, amíg el nem éri a beállított értéket. Sajnos nem értek a TV-k lelkivilágához, ezért szeretném megkérdezni a hozzáértőket, hogy vajh mi lehet a gond, orvosolható-e, és ha igen akkor némi elektronikai tapasztalattal házilag is meg tudom oldani, vagy keressek fel hivatásos szerelőt? Előre is köszönöm: IGB”
Szia!
A hangszóró kicsatoló kondenzátorát cseréld, de előtte ellenőrizd a hangerősítő tápfeszültségét is.
Na jó lett a 10µF is, de viszont még mindig zajos a kép, rámértem szkóppal a 115V-ra, és amikor jön a zaj akkor 50Hzes zavar jelenik meg rajta. kb 2 volt amplitúdóval. Kicseréltem a primer puffert, de nem lett jobb. Már ez a tv negyedik baja amióta nekikezdtem, elég idegesítő már..
Sziasztok
ezt a TDA2614 ic t ami a képen van honnan tudnák szerezni mert a hqvideoelektronika honlapján ugyan ott van de többé már nem rendelhető valamint szükségem lenne egy rajzra is egy alien ctv5131tipus sassiszám:11AK19P1! VAN EGY recor TÍPUSÚ TV IS AZ SERCEG MIKÖZBEN A KÉP TELJESEN ÖSSZEMEGY VALAMINT A PIROS RÓZSASZÍN A KÉK MEG OLYAN METÁLOS SZÍNŰ AZON FELÜL A KÉP SZÉLÉN EGY VASTAG SÖTÉT FEKETE VONAL VAN AMI HALAD A KÉPERNYŐ KÖZEPE FELÉ TÍPUSA RECOR RC 4021A legalább is a panelen ezt találtam még valami ezt a sorvégtrafót ami fenn van a képen ugyan ilyen van az alien tv be azt át tudom rakni a recor típusú tv be?? vagy ezt inkább felejtessem el? bocs a nagybetűér! A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
Fiuk
Valaki találkozott már alien tv ben sorvégtranzisztorral ha igen dobjon már egy képet róla mert én az egész panelt átnéztem de nem találtam meg!!!
Ilyesféle alakot vesz fel ez a tranyó.
TALÁLTAM VALAMI HASONLÓT EZ VAN RÁIRVA:
BU250GDF
Ez a BU2508DF. Megtaláltad
Másfajta 3 lábut nem leltem csak ezt a bu250gdf ez van ráirva meg egy cekli a hütőborda tetején hogy 90 fok
akkor ezek szerint megtaláltam?
Még egyszer: BU2508DF és a Recorba átteheted.
addig értem de ezt is amit most csatolok?
Sziasztok! Unalomból elkezdtem csinálni az egyik régi Videoton tévémet. Az a baja, hogy ha rádugom az antennára össze ugrik a kép. Ic jó benne meg a környezetébe levő kondik is, mert kapásból raktam bele egy másik panelt, de a hiba megmaradt. Másik baja, hogy full mágneses az egész ez látszik a csatolt képen is. Mit lehet vele kezdeni? Kifogytam az ötletekből. Köszönöm előre a választ:
nem volt a képernyőd mágnes közelében???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |