Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   667 / 1274
(#) Lacika001 válasza Lacika001 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Csináltam egy képet a dologról, nem túl jó de a lényeg látszik rajta talán.

Kép1012.jpg

(#) kadarist válasza Lacika001 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

A tápegység szekunderén cserélgess pufferkondikat, mert lehet, hogy nagyobb sugáráramnál elfogy a feszültség és ezért oszcillál így. De akár a katódtápfeszültség (200V) szűrője is lehet rossz.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
(#) Lacika001 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

A 150v kondenzátorát kicseréltem, meg a katódtápfeszét is, meg ott a kis szűrőtekercset is, de eddig semmi javulás. Megnézem még a többit is akkor.
(#) canon1990 válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Szia!
A cső ugyan az, a sorkimenő száma az nem tudom, hogy megegyezik e, de azt hiszem igen. Este átnézem. Köszi a választ.
(#) Lacika001 válasza Lacika001 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Nézegettem tovább a tv-t erre most láttam valami újat. A képcső nyákon egy kis alkatrész felizzik és akkor csíkozódik a kép. Nade igazából fogalmam sincs mi ez:S A kapcsolási rajzon sp901 a jele. Az aqua és a gnd közé megy. Kis üvegtokos alkatrész egy piros és két sárga jel van rajta mint egy ellenálláson.
(#) kadarist válasza Lacika001 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Az egy gáztöltésű szikraköz (Surge Protector). Nézd át a képcső nyaki részét és ellenőrizd a sortápfeszültséget is.
(#) Udani hozzászólása Szept 15, 2012 /

Sziasztok
Van egy grundig tv-m aminek a problémája hogy bekapcsolás után magas hangon sípol illetve később egy színes vonal jelenik csak meg rajta. Ha valaki tudna ebben segíteni azt megköszönném.
(#) Bigpeterson válasza Bigpeterson hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Megoldódott a problémám, kaptem kölcsön egy nippuros távírányítót, amit usb-ről lehet programozni. Nagyon szuper kis szerkezet, hétfőn rendelek is egyet magamnak. Tökéletesen be lehet állítani szinte mindenhez. Bátran ajánlom elveszett távirányítók pótlására
(#) Lacika001 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Megtaláltama hibát, szakadt volt a nyák, így a szikraközzel párhuzamos kondenzátorra el se jutott a feszültség. Mostmár bírja a nagyobb fényerőt, de még mindig nem tökéletes...Ngay fényerőnél (és kontrasztnál) még mindig "elcsúszik" néhány sor balra egy kicsit, ami elég zavaró.
(#) szalkagyuri hozzászólása Szept 15, 2012 /

Sziasztok!
Nem is tudom hogy mondjam el!
a sorvégtrafóból megy ki egy vastag piros kábel aminek a másik végén van egy gumilap képet csatolom ja ezt a netről szedtem mert a fényképezőm nem jó. az csatlakozik a tv képernyőre! na ezt a kábelt ha elkezdem mozgatni akkor van kép egyébként tök sötét a képernyő!!
de ha azt a kábelt elkezdem mozgatni visszajön meg van egy TDA2614 IC szét van pukkanva ezt az ict tudnám helyettesíteni egy másik típusú tv ből kiszerelt tda3653b típusú ic vel?
a két ic képét is csatolom!!
(#) kadarist válasza szalkagyuri hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Szia! Először nézd át a forrasztásokat a nyáklapokon, mert ez a csatlakozó nem szokott tönkremenni. Ha meg rossz, akkor össze-vissza csapkod a nagyfeszültség. Az IC-t csak ugyanolyan típusúval lehet pótolni.
(#) szalkagyuri válasza kadarist hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Értelek de akkor miért van az ha a kábelt mozgatom akkor van kép ha elengedem meg nincs?
(#) kadarist válasza szalkagyuri hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Mert azzal együtt mozgatod a panelt is. Próbáld ki úgy, hogy csak a panelt mozgatod.
(#) Lacika001 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

A rajzon a bekarikázott kondenzátor értéke mennyire kritikus? Egyszer kivettem és fordítva raktam vissza.. Nincs itthon ekkora feszültségűben csak 10uF.

asd.jpg

(#) kadarist válasza Lacika001 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Beépíted a másikat és azonnal meglátod, ha nem jó oda. A halyes polaritásra ügyelj!
(#) homedve válasza homedve hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Esetleg erre valakinek ötlete?

Idézet:
„Helló,
rendelkezem egy Philips televízió készülékkel, ami képcsöves, sík képernyős, és nagyjából ez az amit fejből tudok róla. Meg azt, hogy nagyjából 7-8 éves lehet. Mostanában olyan tünetet produkál, hogy bekapcsoláskor, illetve csatorna váltáskor a beállított hangerőnél jóval halkabban szól, majd idővel, mintha csak be kellene melegednie, szépen fokozatosan hangosabb lesz, amíg el nem éri a beállított értéket.
Sajnos nem értek a TV-k lelkivilágához, ezért szeretném megkérdezni a hozzáértőket, hogy vajh mi lehet a gond, orvosolható-e, és ha igen akkor némi elektronikai tapasztalattal házilag is meg tudom oldani, vagy keressek fel hivatásos szerelőt?
Előre is köszönöm:
IGB”
(#) kadarist válasza homedve hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Szia!
A hangszóró kicsatoló kondenzátorát cseréld, de előtte ellenőrizd a hangerősítő tápfeszültségét is.

Na jó lett a 10µF is, de viszont még mindig zajos a kép, rámértem szkóppal a 115V-ra, és amikor jön a zaj akkor 50Hzes zavar jelenik meg rajta. kb 2 volt amplitúdóval. Kicseréltem a primer puffert, de nem lett jobb. Már ez a tv negyedik baja amióta nekikezdtem, elég idegesítő már..
(#) kadarist válasza Lacika001 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

A képcső testelése jó?

Jónak tűnik.
(#) szalkagyuri hozzászólása Szept 16, 2012 /

Sziasztok
ezt a TDA2614 ic t ami a képen van honnan tudnák szerezni mert a hqvideoelektronika honlapján ugyan ott van de többé már nem rendelhető valamint szükségem lenne egy rajzra is egy alien ctv5131tipus
sassiszám:11AK19P1!

VAN EGY recor TÍPUSÚ TV IS AZ SERCEG MIKÖZBEN A KÉP TELJESEN ÖSSZEMEGY VALAMINT A PIROS RÓZSASZÍN A KÉK MEG OLYAN METÁLOS SZÍNŰ AZON FELÜL A KÉP SZÉLÉN EGY VASTAG SÖTÉT FEKETE VONAL VAN AMI HALAD A KÉPERNYŐ KÖZEPE FELÉ TÍPUSA RECOR RC 4021A legalább is a panelen ezt találtam

még valami ezt a sorvégtrafót ami fenn van a képen ugyan ilyen van az alien tv be azt át tudom rakni a recor típusú tv be?? vagy ezt inkább felejtessem el?
bocs a nagybetűér!
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) szalkagyuri hozzászólása Szept 16, 2012 /

Fiuk
Valaki találkozott már alien tv ben sorvégtranzisztorral ha igen dobjon már egy képet róla mert én az egész panelt átnéztem de nem találtam meg!!!

Ilyesféle alakot vesz fel ez a tranyó.
(#) szalkagyuri válasza kadarist hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

TALÁLTAM VALAMI HASONLÓT EZ VAN RÁIRVA:
BU250GDF

Ez a BU2508DF. Megtaláltad

Másfajta 3 lábut nem leltem csak ezt a bu250gdf ez van ráirva meg egy cekli a hütőborda tetején hogy 90 fok
akkor ezek szerint megtaláltam?

Még egyszer: BU2508DF és a Recorba átteheted.

addig értem de ezt is amit most csatolok?

sorvég!.jpg

(#) canon1990 hozzászólása Szept 16, 2012 /

Sziasztok! Unalomból elkezdtem csinálni az egyik régi Videoton tévémet. Az a baja, hogy ha rádugom az antennára össze ugrik a kép. Ic jó benne meg a környezetébe levő kondik is, mert kapásból raktam bele egy másik panelt, de a hiba megmaradt. Másik baja, hogy full mágneses az egész ez látszik a csatolt képen is. Mit lehet vele kezdeni? Kifogytam az ötletekből. Köszönöm előre a választ:

DSC_0098.JPG

(#) szalkagyuri válasza canon1990 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

nem volt a képernyőd mágnes közelében???
Következő: »»   667 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem