Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
AFE = Analog Front End (kétcsatornás analóg alrendszer, differenciális bemenetű, programozható előerősítővel és szinkron mintavételezésű 16/24 Delta-Sigma rendszerű ADC-vel, fáziskésleltető generátorral).
Az, hogy az IC-t energiaméréshez optimalizálták, ne izgasson. Fogd fel úgy, hogy van benne két nagypontosságú ADC. Egyikkel pl. mérheted a feszültséget, másikkal az áramot. A PGA segítségével pedig akár méréshatárt is válthatsz...
Fejre akasztható nagyító szemüveg cserélhető optikákkal, lámpával... http://www.argep.hu/main.asp?suche=nagy%EDt%F3+fejre Sajnos e nélkül ma már nekem se menne...
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
Én az alsót használom és nekem nagyon bejön!
Azért is tetszik, mert mindkét kezem szabad marad.
Mekkora a max. nagyítás? Arra nem találtam adatot.
Négy lencse van hozzá:
1,2x ; 1,8x ; 2,5x ; 3,5x
Köszi.
Nagyszerű. 3 hét múlva nekem is lesz.
Itt van szerintem a legolcsóbban: http://www.hobbyrendeles.hu/termek.295.fejpant_nagyitoval_lampaval
Ezzel két lencse is egymás után rakható, amivel állítólag 26 léptékben állítható a nagyítás. Az már nem olyan rossz. És alíg drágább, mint az ebay-es verzió, de rögön itt van, nem kell rá várni. A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
Amit rendeltem ugyan ez. Csak olcsóbb és ingyenes a házhoz szállítás. Kínából. Sajnos onnan vásárolni ugyanazt a terméket olcsóbb. Az a 3 hét meg oly rövid....
Igen, ez tényleg jó, nekem is ilyen van. De próbáljunk visszatérni a témához, mert le leszünk szúrva!
Nekem is van ilyen fejlampam, de sajnos nem teljesen tokeletes, mivel ugy tunik a szem tengelyeim kozelebb allnak, mint az atlagnak -- ez pedig nem allithato. Kacsintva tokeletes
Helyette ilyen asztali nagyitokat preferalok, illetve ahogy a csatolt kepen lathato webkameraval lehet csinalni SMD mikroszkopot is! A kepen meg csak egyszeru kameraval probalkoztam, azota mar egy USB-s mikroszkop van a helyen amivel eleg jol lehet dolgozni. http://www.ebay.com/itm/NEW-Helping-Hand-Magnifying-Glass-Stand-Wit...t_1220 http://www.ebay.com/itm/Magnifying-Desk-Gooseneck-Table-Lamp-5X-Mag...t_1220
Tök jó a második kép, olyan érzés mint ha már műtenél!
Szerintem amit a vegen muveltem azzal a panellel felert egy vakbel mutettel
Szomoru hir: Meghalt az 555-os IC atyja. Hans Camenzind, a Svajci szuletesu tervezo a D osztalyu erositok atyjanak is tekintheto, illetve a PLL aramkorok IC-be torteno integralasanak kitalalojakent is emlegetik.
http://www.elektor.com/news/hans-camenzind-father-of-the-ne555-dies....lynkx
Inkabb ugy fogalmaznek, szuletesi rendellenesseg...
Sziasztok,
szeretnék kérni egy kis segítséget. PIC24F-ben szeretném éleszteni az RTCC áramkört, de valamiért nem megy. RTCC lábon szeretném az 1Hz-et levenni. A kapcsolással nem hinném, hogy gond van. a 32,768 kHz-es oszcillátor SOSCI-ra és SOSCO-ra bekötve. (kísérleti ák. minden egyéb program jól fut rajta.) A jelenség: RTCC láb Vdd-re áll. Íme a forráskód: #include p24fj128ga010.h _CONFIG1(FWDTEN_OFF & ICS_PGx1 & BKBUG_OFF & JTAGEN_OFF) _CONFIG2(POSCMOD_HS & FNOSC_SOSC) void RTCC_set(void) { _RTCWREN = 0; _RTCSYNC = 0; _HALFSEC = 0; _RTCOE = 1; _RTSECSEL = 1; _RTCEN = 1; } void main(void) { RTCC_set(); while(1); } Előre is köszönöm.
A Family Reference manual szerint:"A write to the RTCEN bit is only allowed when RTCWREN = 1."
Tehát - olvasatom szerint - az _RTCWREN=0 beállítással letiltottad, hogy be tudd kapcsolni az RTCC modult...
nCore -on olvastam:
"A program ingyen is hozzá férhető, ha a debreceni Egyetem Technológiai karán vagy villamosmérnök hallgató" Van ott magyar nyelvű jegyzet is. Idézet: Írhatnál belőle egy rövid cikket a Hobbielektronikán! „viszonylag kevés utánajárással és olvasgatással sikerült RS232->RS485->PIC kommunikációt összehozni.”
Sziasztok!
A C18 és az XC8 fordítókkal szeretnék az adat EEPromban egy átkódoló táblázatot kialakítani. Assemblyben remekül lehet az alábbi két sort többszörözni. pl. 16F1829 esetén:
C18 -ban már nehezebb: A pragma csak konstanst fogad el, művelettel előállított címet nem. (18F2550)
XC8 -ban két lehetőséget próbáltam ki:
A fenti sorokat többszörözve azt tapasztaltam, hogy a fordító átrendezi a sorrendjüket. Egy átkódoló táblázatnál végzetes. Vagy egyetlen sorban kellene megadnom a 128 értéket?
Ekkor az egész eeprom tartalmat ilyen formában kell megadni. Nem tudok az egyes elemekre hivatkozni a programból, csak ha külön megadom értéküket. Ez a makro nem tud számolni sem, csak szimbólumot helyettesíteni, így szerencsére a karakterek kódját el tudja helyezni. Ha a teljes tartalmat leírom a sorrend megmarad. A kérdéseim: Van-e valami lehetőség arra, hogy a parancskódokat (amikből a bejegyzések címe lesz) egy include állományban adhassam meg (más értékkel is fordítható legyen módosítás nélkül), az eeprombeli helyet a fordítók számolják ki? Hogyan lehet elérni az XC8 fordítóval, hogy egy megadott sorrendben (a leírás sorrendjében) töltse fel az eepromot a változó definiálós módszer? A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012
Sziasztok!
Először is, köszönöm Icserny válaszát, hasznos volt. Idézet: „A Family Reference manual szerint:"A write to the RTCEN bit is only allowed when RTCWREN = 1." Tehát - olvasatom szerint - az _RTCWREN=0 beállítással letiltottad, hogy be tudd kapcsolni az RTCC modult...” elkerülte a figyelmem. De sajnos, ennek ellenére sem sikerült még mindig beindítanom az RTCC áramkört a PIC24FJ128GA010 IC-ben. Az lenne a kérésem, ha van valakinek egy működő algoritmusa az RTCC beállítására legyen olyan kedves és ossza meg velem. szeretném áttanulmányozni. Előre is köszönöm.
Én nem foglalkoztam még RTCC-vel, de ebben a topikban talán hasznos lehet elolvasni a hozzászólásokat.
Most látom, hogy a honlapomon is van egy RTCC mintapélda az Explorer16_100 mappában (PIC-kwik projekt), amit a Mississippi Állami Egyetem oktatóinak tananyagából vettem át, csak még nem volt időm foglalkozni vele. Ebben a beállítás így néz ki:
Sziasztok Van egy asm programom amit le is forditok hex-be de az a bökkenö hogy mikor tesztelem, megzavarodik a program: egy ideig megy elöre majd irányváltás hátra idáig még jó de néhány váltás elteltével a hátramenet megszünik egy ujraindittás erejéig ha viszont félgázt huzok hátra akkor semmi gond. Olyan az egész mintha átlépne 2 táblázatba és ott is csak az elöremenetet csinálja. Mindez RC távvezérlés. Van esetleg valakinek ötlete??
Sziasztok!
Elnézést, lehet, hogy nem itt kellene megkérdeznem, de lenne egy problémám. ICD3 vásárlásom miatt feltettem az MPLAB X v1.30 verzióját, mellyel egy Explorer 16 Demo Board-ot szeretnék programozni PIC24FJ128GA010 kontrollerrel ellátva. A gondom viszont az, hogy az MPLAB X-ben a kontroller kiválasztása után az ASM30 fordító vagy az MPASM fordító úgy jelenik meg, mint nem támogatott fordító. Szeretném megkérdezni, hogy ez szándékos-e, tehát nem tudom Assembly-ben programozni ezt a típusú PIC-et, vagy én nézek el valamit a beállításoknál? A választ előre is köszönöm! Üdv.: Péter
Sziasztok!
Nem teljesen PIC téma, de van hozzá némi köze. Az áramkörömben 8 db. 12V-os relét szeretnék vezérelni, ezek tranzisztorral vannak a PIC-re kötve. Minden relé tekercsével párhuzamosan van egy flyback dióda. A tápegység áll egy 230/9V trafóból, utána egyenirányító híd, 2200u elkó, 10u és 100n közvetlenül a feszstab bemenetén (LD33), 100n közvetlenül a feszstab kimenetén, 100n a pic táplábpárjára forrasztva (illetve innen van leágaztatva a tok túloldalán a másik földbekötés, aminek nincs VDD párja). A MCLR ki van kapcsolva, és a földre kötve. A relékhez külön ágon megy a táp. A PIC-be beégettem egy tesztprogramot, hogy húzza meg az összes relét. Ez rendben meg is történik (bár a híd elég rendesen melegszik tőle, és a relék sem teljesen hidegek). Ebből először arra következtettem, hogy a relék meghúzásánál az áramlökés nem reseteli a PIC-et. A probléma ott van, ha szép sorban másodpercenként szeretném meghúzatni a reléket, akkor a 3. után eldobja magát, és elölről kezdi. Ugyanez a helyzet, ha egy relét meghúzok, kis késleltetéssel elengedek, utána megint késleltetés után meghúzok. Egy kis idő után jön a reset. Ami eszembe jutott, hogy lehetséges, hogy az első esetben a PIC mégis resetel, csak annyira gyorsan, hogy nincs ideje a relének lekövetni, pedig valójában ki-be kapcsol a tekercsén az áram. Nem vagyok benne biztos, de ez magyarázat lehet a melegedésre, mert az áram így folyamatosan leng az áramkörben. A kérdés: van valami bevált trükk a PIC tápjának további javítására, hogy egyáltalán ne következzen be a reset? Esetleg egy nagyobb pufferelkó? |
Bejelentkezés
Hirdetés |