Fórum témák
» Több friss téma |
üdv, ŐK gyártják ahogy nézem, de nem hogy adatlapot nem lehet tőlük leszedni, de még terméklistát sem... Amúgy igen, feszültség regulátor...
itt vehető.. A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
Ez jó dolog lenne, csak a baj az, hogy nemigen derülnek ki számomra a paraméterei... Egy tantálkondin a kapacitás, feszültség, na meg a polaritás mindig fel van tüntetve, ezen meg csak annyi áll hogy 682K
![]()
Jó az így is, úgy rakod ahogy sikerül. Ha jól láttam, nincs csík a szélén, tehát nem elkó. a környezetéből kideríthető, hogy mekkora feszültségű.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
Sziasztok! Barna-fekete-arany-arany-fehér színkódos ellenállás milyen értékű?
Szia!
Van egy ilyen segédprogram: Bővebben: Link
Szia!
Hát ez a gond, hogy ezt a kódot nem lehet kijelölni. Az ellenállás meg szakadt. ??? A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
1 vagy 10 ohmos lehet szerintem.
Válaszd az 5 sávos beállítást a programnál. Az utolsó gyűrű a tűrést mutatja, tehát nem életbevágó. Miben volt ez az ellenállás?
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Egy Thomson mini hifiben! Ha az 5 sávost választom akkor sem tudom ezt a sorrendet beírni!.
Lehet, hogy az a fehér gyűrű nem is az értékkódhoz tartozik.
1 ohmos volt valószínű, kicseréltem, meg még egy 10 ohmosat az is szakadt volt a rádió már működik a cd még nem megy. Köszönöm a segítséget fiúk!
Sziasztok!
Tud valaki adatlapot, ábrát, sémát vagy bármit U6B996079x IC hez? Elvileg (gyakorlatilag is) B5441 nixie cső meghajtására használták. A "barátom" (Google) nem mond róla semmit. Komplett panelon van a csővel és a többi alkatrésszel, ha nem muszáj nem szedném szét.... Köszönöm
Szia!
Fényképet kérünk az IC-ről.
Sziasztok!
Talán először írok ide... ![]() Hozzászólás Erről az alkatrészről érdeklődnék én is... Azért hozom fel a kérdést, mert bár válasz érkezett anno a kérdésre, számomra az nem volt túl konkrét, és a későbbiekben sem olvastam arra való megerősítést. Jó pár oldalt átnéztem a topikban szereplő képekből ( konkrétan a 48-ik oldalon találtam meg ezt... ![]() ![]()
Nem tudom, hogy jó helyre írok de talán ez volt a legközelebb.
A kérdésem két ICvel kapcsolatos. Az első TC4052BP a másik TC4066BP. Az adatlapokat megtaláltam és nagyából tudom mit csinál a kérdésem az lenne, hogy ezeket az ICket szeretném bemenetválasztónak használni egy átalakított erősítőbe. A bemenet váltó rajza és alkatrészei megvannak, Bemenetválasztó. Ez lenne a választó és a kérdésem, hogy ezt az ICt tudom vele használni, és ha igen hogyan kössem össze őket? A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Hello!
Egy analóg kapcsolónál, az analóg jelnek, a tápfeszültségek közé kel esni. Mivel a hangfrekis jel váltó, annak plusz és mínusz értékei is vannak. Vagy is a tápfeszültségének is "plusz-mínusznak" kell lenni. Vagy is a 40174-nek, úgy int az analóg kapcsolóknak, célszerűbb a +-7,5V alkalmazása. Ekkor az IC-k tápfeszültsége 15V lesz, viszont az analóg jel GND (analóg GND) feszültsége az IC-k "féltápjára" fog esni. A digitális áramkörök GND pontja ugyan a -7,5V lesz, de ez a kutyát sem érdekli, az IC-ket meg végképp nem. A hangfrekis áramkört úgy érdemes tervezni, hogy hogy az analóg kapcsoló előtt, és után legyen valami lezáró ellenállás, ami az AGND-re van kötve. Azért, hogy ha a kapcsoló ki van kapcsolva a láb "ne lógjon a levegőben". Mert bekapcsoláskor esetleg koppanni fog. Azt azért tudni kell, hogy ezeknek azért van áthallás az analóg jelek között, és a kapcsolójel és az analóg jel között is. Minőségük is csak a "HígEnd" kategóriába tartozik. Amúgy nem jó helyre írtál. Van az analóg kapcsolóknak, és az erősítőknek is topikja. üdv! proli007 A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Sziasztok!
Egy rossz videókártyáról szedtem le két tekercset. Csak ennyi van ráírva: 4.7 Jól gondolom, hogy ezek 4,7 uH induktivitások? Képet mellékeltem.
99.99%, hogy jól gondolod. De meg kell mérni, az a tuti.
Csak egy egyszerű multiméterem van, induktivitást nem tud mérni.
Köszönöm a választ!
Üdv mindenki volna itt pár kérdésem ami a következő adott 3 db alkatrész ami kiment a DVD iromon tudom hogy ma már fillérek ér lehet szerezni de meg akarnám menteni mer eszméletlen hogy mien fej van benne nem igazán találtam még lemezt amit ne olvasna legyen az akármien karcos is nos a 3 alkatrészt adig tudtam azonositani hogy nagy valószinü ellenállás a kérdés honnan tudom meg az értékét ha lesült az értékjelzés rola a 3bol 1 ett eltávolitottam hátha lesz jelőlés a másik oldalon de semi siker valaki túd ebben segiteni
A felirat a tetején (volt)...
a) megméred, ha még nem olvadt el, bár akkor minek cserélnéd, ugye... b) keresel egy ugyanilyet, valakit, akinek van ilyen, és megnézed/megnézeted, hogy abban milyen van, c) megkérdezed valakitől, aki tudja (pl. szervíz, gyár, esetleg a neten valami kapcsolási rajz), d) felrajzolod az áramkört, és kitalálod, hogy kb. mekkora kéne oda. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
Hello!
e) Ha két ellenállás párhuzamosan volt, akkor az várhatóan valami kis értékű Shunt ellenállás. Ha az leégett, akkor ott áram is folyt. Tehát valami más is megdöglött az íróban ami miatt leégett az ellenállat. üdv! proli007
Szia!
A képek:
Ezek kódszámos IC-k, amelyeket lehet, hogy megrendelésre készítettek egy készülékgyártónak. A dátumkód alapján 1972-ben gyártották őket.
Köszönöm. Tehát ha jól gondolom, akkor a Fujitsu, vagy ha kiderítem akkor a megrendelő tud infót adni róla.....Hmm....Sejtéseim szerint valamilyen BCD->decimális lehet. Ki lehet ezt valahogyan mérni ? Vagy egyszerűen kuka és használjam a hagyományos 74141-et ...
A 9. oldal jobb felső szélén találod a lábkiosztást. 1,2,3 pedig a baloldali felső ábrán azonosítható.
Örök hálám! Sajnos a böngésző nyitotta meg az adatlapot, és pont az a része nem látható, csak ha ránagyítok.
Helló! Egy kapcsolásban találtam egy 4583 nevű IC-t. próbáltam mindenféle előjelekkel (CV, CM, DL, stb.), de nem jött értelmes válasz, csak valami "100 lábú" mikrokontroller, pedig szerintem hex inverter, mint a 4584. Tudnátok róla valamit?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |