Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   168 / 254
(#) Pali79 válasza H2opok hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Olyat tudok adni, a többit privátban...
(#) Pali79 hozzászólása Szept 11, 2012 /

Hajnalba befejeztem az RGB panelt. A sok próbálgatástól a ledek piros része tönkrement. Nem volt egyszerű a csere. Nem működik most sem 100%-ban mert van, hogy fényerő növelés parancsra kikapcsolja az adott színt, de nem akarom még egyszer szétszedni, remélem a következő jobban sikerül. Hát hiába, a smd picit más világ...
(#) Pali79 válasza H2opok hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Z570 nixie

S8003635.JPG

(#) H2opok hozzászólása Szept 18, 2012 /

Üdv
Na megint van egy rendellenes jelenségem.
Mulev2. 163V fölött minden csöben derengés van. Az eddig elkészülteknél, mindegyiknél 175-180V nál tökéletes volt, e fölött kezdte azt ami most van jelenség.
Csövek újak, nyákok lepucolva, 74141 csere is volt, nem melegszik semmi.
Mi okozhatja mèg ezt? Valahol áthúzás van? De hol lehet?
(#) H2opok válasza H2opok hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Akkor válaszolok magamnak.
Meg van a hiba. Alkohollal is át kellett mosni a nyákot, valahol áthúzott. Most 177V-ra van állítva, 180-nál már dereng.
(#) Pali79 válasza H2opok hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Hmmm Nekem melegszik a fet és a 7805 is. Lehet nekem is mosnom kéne???
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Milyen dióda van a tápban?
(#) Pali79 válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

(#) Pali79 hozzászólása Szept 19, 2012 /

Változtattam pár apróságot a panelon. Elhagytam a led alávilágítás táp részét és megcsináltam az rgb csatlakozót. Szerintem nem ezzel van a baj. Csatoltam a kiindulási alapot és a változtatott verzió képét, valaki nézzen rá legyen szíves! A 7805 a lemosás után már nem melegszik, de a fet továbbra is melegszik. Már végigméregettem az összes ellenállást, de nem jöttem rá a hibára. Valami ötlet, hogy merre keresgéljek?
(#) Pali79 válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Félig meddig megfejtettem a titkot: túl magas a bemenő tápfesz, 9V-ról visszavettem 7,5V-re. 9V-on annyira melegedett a fet, hogy 10 perc működés után már nem is működött a nagyvesz tép része. Valami biztos nem jó, mert most ugyan működik hosszabb ideje is, de most is forró.
(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Szia! 12V-ról nem próbáltad?
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Szia!

Milyen induktivitás van beépítve? Tegyél fel egy képet a tápról.
(#) Csupasz válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Szia
Az induktivitást nézd meg, az is okazhat ilyen hibát. 9V-ról még a stabkockának sem lenne szabad melegedni.
Üdv:
Csupasz
(#) Pali79 válasza patexati hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Nem, csak 9 ill 7,5-ről.

Az induktivitást megnézem, lehet az a ludas mert nem ott vettem ahol szoktam....

Köszi mindenkinek!
(#) Pali79 válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Itt a kép. Sajnos nem az induktivitás volt a ludas. Kicseréltem, de nem lett jobb. A fet-et is kicseréltem, de semmi változás...

S8003637.JPG

(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Milyen fet van bent? A kerámiakondi a 100pF-os hány voltos? A 2,2µF elko hány voltos?
(#) Pali79 válasza patexati hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

IRF740; 100pF/1kV; 2,2µF/350V
(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Akkor nem értem mi a baj. Igaz az enyémben IRF530 van de az 540-nek is jónak kell lennie hiszen még erősebb. Valami igen terheli szerintem a dc konvertert. Vagy egyik cső vagy valami más. Vagy erőlködik a konverter mert kevés a benő feszültsége ezért kéne megnézni 11-12 Volton mit produkál.
(#) Pali79 válasza patexati hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Terheletlenül is melegszik, már kínomban átvágtam a 180V vezetősávját a panelon...
(#) kisgeri válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Nekem ugyanilyen az induktivitás a tápban, az jó. A táppal egyszer volt bajom, igaz akkor alig produkált valami nagyfeszt, inkább csak némi derengés volt a csövekben. Viszont melegedett rendesen a FET. Nehezen láttam meg mi volt a probléma: a 2,2 µF-os kondi adta meg magát. Nem felül púposodott meg, hanem alul folyt ki. Csere után tökéletes volt. Nézd meg, vagy cseréld, hátha.
(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Akkor valószínű valamelyik kondi rossz,hogy előttem is írták. Terhelés nélkül nem melegedhet! Az ellenállásokat is ellenőrizd nem lett e véletlen más értékű beépítve.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
(#) Pali79 hozzászólása Szept 22, 2012 /

Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat!

A HEstore-tól ebben a csomagban 4 ízben kaptam más alkatrészt mint amit szerettem volna. A dióda volt a hibás a melegedésben. Hp41C kérdésére simán rávágtam, hogy UF4007 mert meg voltam győződve róla, hogy azt raktam bele, mert azt rendeltem, de 1N4007-et kaptam helyette.....
(#) H2opok hozzászólása Szept 30, 2012 /

Mule V2-ben, a 2000µF-os kondi helyett elég lenne 1000uF? Vagy valamilyen smd-vel lehetne helyettesíteni?
(#) Csupasz válasza H2opok hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Szia
Kellene bele a 2000 mikró.Egymás mellett sem fér el 2db 1000 mikró párhuzamosan?
Üdv:
Csupasz
(#) H2opok válasza Csupasz hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Lehet elférne, -mostmár-, hogy a ledes fényerő rész és a buzzer rész ki lett véve belőle.
De magasságban nem sokat nyernék vele. A feteket le tudom már fektetni, már csak ez az egy magas alkatrész van benne.
Amúgy ez a kondi "minek" kell bele? A táp miatt?
(#) Csupasz válasza H2opok hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Igen, hogy elég legyen a puffer.
Csináltál már In-12 csővel órát? 170V-on megy, 15K anódellenállást tettem bele, de gyengének tűnik a fénye.Vagy ez ennyi?
(#) kocsgab002 válasza H2opok hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Szia.

Van otthon egy mule2 órám, ami még nincs dobozolva. kicseréltem a kondit egy 1000 mikrósra, és mértem szkóppal a pufferingadozást. gyötörtem, nyúztam, ébresztettem, beállítottam, stb, de egyszer sem volt nagyobb a fesz ingadozás 5mV-nál. Végeredményképpen tehát szerintem cserélhető a puffer, ha nagyon szükséges kisebbre.

(#) Pali79 válasza Csupasz hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Az értékek jónak tűnnek. Szerintem ez ennyit tud.
(#) H2opok hozzászólása Okt 1, 2012 /

Nos egy újabb hibajelenségem van. Mellékletben a nyákterv. A felső montír a ludas.Az alatta lévő a régi hibátlan.
A jelenség.
Az óra "hibátlanul" működik. Viszont a PIC alatt ,két oldalon lévő 4.7K ellenállás a csőpanelen lévő két gomb folyamatos nyomására melegszik, ha sokáig nyomom "szénné is égne". A kijelzést lépteti rendesen ahogy kell. Ha elengedem a gombokat a melegedés megszűnik. Negyed vattos ellenállásokat használtam eddig, ezeket most kicseréltem 0.6W ra, ugyan az a jelenség. A 2 nyáktervet ha tesztprogramban nézem, nem látok hibát, vagy vak vagyok. Valakinek ötlet? Vagy valamelyik másik alkatrész lenne a ludas?

átnéz.lay

(#) Csupasz válasza H2opok hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Bocs, én nem tudom megnézni a panelt, mert Diptrace-t használok, csak egy ötlet
Nem cserélted fel véletlenül a + és test vezetéket?Test megy az 5K-ra,+ a nyomógombra.
Üdv:
Csupasz
Következő: »»   168 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem