Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Üdv !
Osztom Inhouse véleményét. Akai? Nem olyan mint hajdanán a lengyel piacos "Pionyéraa" volt? Talán román gyártmány volt. Kenwood , Clarion. Öreg Tom
Szia!
Mindenképpen rászánnám azt a plusz pénzt. Amiket utóbb leírtál, szerintem teljesen korrektek. Én azt az LG-t vettem, amit leírtál. Nem csúcstechnika, de ha csak az kell, hogy szóljon az MP3, akkor arra tökéletes.
Valószínűleg fordítva van bekötve a direkt pozitív és a kapcsolt pozitív táp. Ellenőrizd elsőnek azt.
Általában egy sárga és egy piros vezeték az állandó +12V és a kapcsolt. Hogy melyik-melyik, azon sajnos szabvány ide v. oda, a gyártók szeretnek különcködni. Ezért szokott lenni az ISO kivezetésen lehetőség ennek korrigálására. Ha beépített ISO csatlakozós a fejegység, akkor lehet átkapcsoló, vagy egy kétállású biztosítékfoglalat. Ha lengő vezetékes, akkor azon szokott lenni dugaszolható lehetőség cserére és arra is, hogy mindkét szál állandót kapjon. Ez utóbbi esetben a gyújtáskulcs nem hat a rádióra.
Üdv Inhouse
Az AKAI a teszkóban van leárazva. Nem tudom milyen gyártmány, gondolom kínai.
Szerintem kínai, azért olyan olcsó... nekem az asztali DVD lejátszóm Akai, de sajnos csak a kínai minôségi szintet biztosítja...
Egy ismerôsöm kért meg tavaly, hogy rendeljek neki a netrôl egy olcsó lejátszót... sok keresgélés után a Lenco CS-321-et találtam megfelelônek. Azt nem tudom, hogy kínai vagy sem, azt írták, hogy egy holland cég a gyártó. Azt tudom, hogy azóta is folyamatos használatban van bármiféle panasz nélkül. Még egy érdekes dolog: azóta drágább lett ez a típus.
Kedves szakik!
Ki tudná megírni ,hogy lehetséges egy lekódolt autórádiót erősítővé alakítani Van egy grundig rádió amely letiltotta a helytelen kódolás miatt.
Megkeresed a végfok bemenetét és rákötöd a jeledet. A benne lévő végfok IC adatlapján ott van az általánosan ajánlott kapcsolása.*
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
Szia ! Köszi a választ - a végfok ic lehetséges BAA544?
Csak most az a kérdésem ráadva a tápot meg sem szólal néma csend. űdv: Dava
Sziasztok! Olyan kérdessel fordulnék hozzátok hogy van egy adott autósmagnó pontosabban: Roadstar CD-853USMP/FM. meg egy adott suzuki a rádió hiába tekerjük maxra a hangerőt alig szól viszont pendrive-al meg cd-vel tökéletesen működik. Mi lehet a gond? jah és lóg egy fekete saruzott kábel amit sehova nem tudtunk bekötni. Válaszotok előre is köszönöm!
sziasztok.Kezembe került egy seltronic gts07 fejegység.a hiba nem megy az érintőképernyő.esetleg valaki találkozott már hasonló problémával vagy tud rá megoldást javasolni.előre is ksz mindenkinek.
Üdvözletem!
Van egy kenwood kdc 5080r tipusu fejegységem. Volna vele egy két problémám. Időnként eldobja a rádiót, de újrakeres magátol, ez nem feltétlen probléma nekem, de hátha segíthet a megoldásban. A számomra lényegesebb dolog az hogy ha az erölködőre rákötöm, elindul egy zene, akkor először egész halkan kezdődő dübögés indul a ládábol ami egyre erősödik, egyáltalán nem a zene ütemére. Most vettem a lejátszót, persze ezt nem közölte az eladó, lehet nem is tudta. Tehát az előéletéről nem tudok semmit. (szétszedve már volt, a panelon vannak filctoll pöttyözések, úgyhogy valaki megpróbált már utánajárni a dolgoknak) Bocs ha hosszú lett, és köszöntem előre a segítségeteket!
Sziasztok!
Ma hoztak egy Volvo cr-606 típusú autós rádiót de a kijelzőn csak 3 darab E betű van. kodos mondták hogy lehetne ebbe bele írni a kódját? kazetta része működik
Sziasztok!
Hozzájutottam egy necvox dva- 9690 autorádióhoz.van benne tv,dvd,av,rádió,gps Valakinek nincs hozzá esetleg user manuálja vagy hogy honnan tudnék letölteni. Cd része nem jó,de az nem gond mert úgysem használlom de a gps-t és a tv-t szívessen bekötném. Idézet: „A számomra lényegesebb dolog az hogy ha az erölködőre rákötöm, elindul egy zene, akkor először egész halkan kezdődő dübögés indul a ládábol ami egyre erősödik, egyáltalán nem a zene ütemére.” Nekem azthiszem a hátsó rca-m volt a hibás de nem biztos,régen volt
Kicsit keresgéltem és rátaláltam, hogy a
Necvox dva-9690= Rosen R6500 kép az antennáról.valaki esetleg tudja,hogy milyen másikra tudnám cserélni mivel ilyet már rendelni sem lehet mivel elég régi.a gps-nek az antennájjának pedig olyan csatija van amit google-ben sem találtam meg,kicsit hasonlít egy ps2 egér/billentyű csatlakozóra.valakinek vlami tipp?
az első és a hátsó rca-ra is ugyan úgy viselkedik
Idézet: „Nekem azthiszem a hátsó rca-m volt a hibás de nem biztos,régen volt”
Milyen minőségú rca megy az erőlködőhöz?próbáltad már másikkal?esetleg külön oldalon hátravezetni az rca-t és a 12v-t az erősítőhőz.nézd meg a földelést is meg a láda--->erősító kábelt.
különböző oldalon megy a táp és az rca, a minősége nem a high end kategória, de a kocsiban lévő fejegységgel hibátlanul működik minden, ezért gondoltam első körben a fejegységre.
Hello mindenkinek!
Lehet hogy hülyeséget kérdezek. Van egy 4X25W-os Akai autórádióm. Egyszerű szerkezet, nincs benne CD meghajtó, csak USB és kártyaolvasó. Ugyanakkor van itthon tartalékban pár más típusú rádió, amiknek nagyobb teljesítményük van. Lehetséges az hogy kiforrasztom az Akai-ból a gyári erősítőt, és beépítem pl egy Balupunkt erősítőjét? Ha igen, mégis hogy kezdjek hozzá? Köszi!
Elvileg és gyakorlatilag is meg lehet csinálni, de annyi melóval járna, hogy egyszerűen nem érné meg.
Még az is lehet, hogy bele sem férne egyik erősítője a másikba. Figyelembevéve legfőképpen azt, hogy az autós fejegységek NYÁK-jai olyan komplexek, hogy nehéz elkülöníteni hol is kezdődik az erősítő része.
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni tudnátok e segíteni nekem, vettem egy 405-s Peugeotot, de a rádió kódja elkeveredett, a hivatalos úton 15-20 ezer forint lenne mire kiadják a kódot, egyik barátom ajánlotta kérdezzem meg itt, mert neki is érkezett itt segítség hasonló gondra. Nem tudom milyen infó kell a kódhoz, illetve a végleges kiindokoláshoz, de bármit meg tudok nézni ami kell. A rádió gyári, ki nem szeretném cserélni mert ezek az új rádiók elütnének a gyári dizájntól. Köszönöm.
Sziasztok! Meg tudja valaki mondani, hogy az LA47534-et lehet helyettesíteni, ha lehet egyáltalán. Árban elég húzós hátha lenne más valami. Egy Clarion BD149RG autórádióban van és nem lenne mindegy mert már nem egy mai darab egyébként is csak a garázsban szólt eddig is. Köszönettel: Feri
Szia!
Általában az erősítő egy végfok IC-ben kimerül. Ezt igen könnyű észrevenni, mert ennek az IC-nek van a legtöbb lába a hűtőbordára szerelt IC-k közül. Ha ki szeretnéd cserélni, akadálya csak annyi, hogy a megfelelő lábat a megfelelő helyre kötöd be. De ezt kivitelezni nagyon nehéz, mert a lábkiosztás nem ugyan az. Meg kell nézni a régi IC lábkiosztását és az új IC lábkiosztását, majd valószínűleg behuzalozni az újat, úgy, hogy az megfelelő legyen. Az utánépítéshez sok sikert és kitartást, mert nehéz lesz. Üdv McDeath
Sziasztok. A következő lenne a problémám van nekem egy Renault espace-böl kiszerelt pioneer scu 2056 os fejegységem. A kérdésem az lenne hogy tudom e kijelző cd és magnó nélkül működtetni a rádiót? A kormány vezérlő meg van hozzá!
Próbáltam már bekötni de nem csinál semmit? A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2012
Sziasztok! Van egy JVC KD-S509-es cd-s autórádióm és olyat csinál, hogy az FM csatorna 87MHz-től lefele képes csak mozogni. Ezt átlehet váltani valahogyan hogy felette mozogjon?
Sziasztok. A következő lenne a problémám van nekem egy Renault espace-böl kiszerelt pioneer scu 2056 os fejegységem. A kérdésem az lenne hogy tudom e kijelző cd és magnó nélkül működtetni a rádiót? A kormány vezérlő meg van hozzá!
Próbáltam már bekötni de nem csinál semmit!! Nem tudom kellene e valamit valamivel összekötni kérlek benneteket segítsetek köszönöm.
Egy kérdést egyszer kérünk csak, köszönjük! Szerintem nem fog menni..
Bocsánat csak azt hitem hogy talán rossz helyen tettem fel a kérdést?!
De csak arra lettem volna kíváncsi hogy vajon miért nem működik? Ugyanis ez a fejegység külön kábelekkel lehet bővíteni cd magnó infra fejhallgató távirányító transmitter. De ha esetleg meg tudnád mondani hogy miért is nem lehet nagyon megköszönném. Ha esetleg a conector pin out segit vagy a block diagram el tudom küldeni csak a nagy méret miatt nem tudtam csatolni.
Szia!
Próbáld meg hogy a gyújtáskapcsolónak fenntartott vezetéket is 12V-ra húzod. Ha bekapcsol mázlid van. Szabvány csatlakozón a piros vezeték a gyújtáskapcs.-tól kap áramot, a sárga vezeték a fix táp, a fekete a GND. Én így próbálnám meg hátha bekapcsol. Üdv McDeath |
Bejelentkezés
Hirdetés |