Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   87 / 214
(#) oregtamas0202 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Üdv !
Osztom Inhouse véleményét.
Akai?
Nem olyan mint hajdanán a lengyel piacos "Pionyéraa" volt?
Talán román gyártmány volt.
Kenwood , Clarion.
Öreg Tom
(#) szeta86 válasza BZS hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Szia!

Mindenképpen rászánnám azt a plusz pénzt. Amiket utóbb leírtál, szerintem teljesen korrektek. Én azt az LG-t vettem, amit leírtál. Nem csúcstechnika, de ha csak az kell, hogy szóljon az MP3, akkor arra tökéletes.
(#) Gabó válasza szeta86 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Valószínűleg fordítva van bekötve a direkt pozitív és a kapcsolt pozitív táp. Ellenőrizd elsőnek azt.
(#) szeta86 válasza Gabó hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Köszönöm!
(#) Inhouse válasza szeta86 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Általában egy sárga és egy piros vezeték az állandó +12V és a kapcsolt. Hogy melyik-melyik, azon sajnos szabvány ide v. oda, a gyártók szeretnek különcködni. Ezért szokott lenni az ISO kivezetésen lehetőség ennek korrigálására. Ha beépített ISO csatlakozós a fejegység, akkor lehet átkapcsoló, vagy egy kétállású biztosítékfoglalat. Ha lengő vezetékes, akkor azon szokott lenni dugaszolható lehetőség cserére és arra is, hogy mindkét szál állandót kapjon. Ez utóbbi esetben a gyújtáskulcs nem hat a rádióra.

Üdv
Inhouse
(#) BZS válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Az AKAI a teszkóban van leárazva. Nem tudom milyen gyártmány, gondolom kínai.
(#) set68i válasza BZS hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Szerintem kínai, azért olyan olcsó... nekem az asztali DVD lejátszóm Akai, de sajnos csak a kínai minôségi szintet biztosítja...
Egy ismerôsöm kért meg tavaly, hogy rendeljek neki a netrôl egy olcsó lejátszót... sok keresgélés után a Lenco CS-321-et találtam megfelelônek. Azt nem tudom, hogy kínai vagy sem, azt írták, hogy egy holland cég a gyártó. Azt tudom, hogy azóta is folyamatos használatban van bármiféle panasz nélkül. Még egy érdekes dolog: azóta drágább lett ez a típus.
(#) mezei dávid hozzászólása Szept 26, 2012 /

Kedves szakik!
Ki tudná megírni ,hogy lehetséges egy lekódolt autórádiót erősítővé alakítani
Van egy grundig rádió amely letiltotta a helytelen kódolás miatt.
(#) zolika60 válasza mezei dávid hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Megkeresed a végfok bemenetét és rákötöd a jeledet. A benne lévő végfok IC adatlapján ott van az általánosan ajánlott kapcsolása.*
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
(#) mezei dávid válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Szia ! Köszi a választ - a végfok ic lehetséges BAA544?
Csak most az a kérdésem ráadva a tápot meg sem szólal néma csend.
űdv: Dava
(#) marthfew hozzászólása Szept 30, 2012 /

Sziasztok! Olyan kérdessel fordulnék hozzátok hogy van egy adott autósmagnó pontosabban: Roadstar CD-853USMP/FM. meg egy adott suzuki a rádió hiába tekerjük maxra a hangerőt alig szól viszont pendrive-al meg cd-vel tökéletesen működik. Mi lehet a gond? jah és lóg egy fekete saruzott kábel amit sehova nem tudtunk bekötni. Válaszotok előre is köszönöm!
(#) geo76 hozzászólása Okt 11, 2012 /

sziasztok.Kezembe került egy seltronic gts07 fejegység.a hiba nem megy az érintőképernyő.esetleg valaki találkozott már hasonló problémával vagy tud rá megoldást javasolni.előre is ksz mindenkinek.
(#) izebigyo hozzászólása Okt 12, 2012 /

Üdvözletem!

Van egy kenwood kdc 5080r tipusu fejegységem. Volna vele egy két problémám.

Időnként eldobja a rádiót, de újrakeres magátol, ez nem feltétlen probléma nekem, de hátha segíthet a megoldásban. A számomra lényegesebb dolog az hogy ha az erölködőre rákötöm, elindul egy zene, akkor először egész halkan kezdődő dübögés indul a ládábol ami egyre erősödik, egyáltalán nem a zene ütemére. Most vettem a lejátszót, persze ezt nem közölte az eladó, lehet nem is tudta. Tehát az előéletéről nem tudok semmit. (szétszedve már volt, a panelon vannak filctoll pöttyözések, úgyhogy valaki megpróbált már utánajárni a dolgoknak)

Bocs ha hosszú lett, és köszöntem előre a segítségeteket!
(#) golem hozzászólása Okt 15, 2012 /

Sziasztok!

Ma hoztak egy Volvo cr-606 típusú autós rádiót de a kijelzőn csak 3 darab E betű van.
kodos mondták hogy lehetne ebbe bele írni a kódját? kazetta része működik
(#) mesb hozzászólása Okt 15, 2012 /

Sziasztok!
Hozzájutottam egy necvox dva- 9690 autorádióhoz.van benne tv,dvd,av,rádió,gps
Valakinek nincs hozzá esetleg user manuálja vagy hogy honnan tudnék letölteni.
Cd része nem jó,de az nem gond mert úgysem használlom de a gps-t és a tv-t szívessen bekötném.

Idézet:
„A számomra lényegesebb dolog az hogy ha az erölködőre rákötöm, elindul egy zene, akkor először egész halkan kezdődő dübögés indul a ládábol ami egyre erősödik, egyáltalán nem a zene ütemére.”

Nekem azthiszem a hátsó rca-m volt a hibás de nem biztos,régen volt
(#) mesb hozzászólása Okt 15, 2012 /

Kicsit keresgéltem és rátaláltam, hogy a
Necvox dva-9690= Rosen R6500
kép az antennáról.valaki esetleg tudja,hogy milyen másikra tudnám cserélni mivel ilyet már rendelni sem lehet mivel elég régi.a gps-nek az antennájjának pedig olyan csatija van amit google-ben sem találtam meg,kicsit hasonlít egy ps2 egér/billentyű csatlakozóra.valakinek vlami tipp?

Rosen4.jpg

(#) izebigyo válasza mesb hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

az első és a hátsó rca-ra is ugyan úgy viselkedik

Idézet:
„Nekem azthiszem a hátsó rca-m volt a hibás de nem biztos,régen volt”
(#) mesb válasza izebigyo hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Milyen minőségú rca megy az erőlködőhöz?próbáltad már másikkal?esetleg külön oldalon hátravezetni az rca-t és a 12v-t az erősítőhőz.nézd meg a földelést is meg a láda--->erősító kábelt.
(#) izebigyo válasza mesb hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

különböző oldalon megy a táp és az rca, a minősége nem a high end kategória, de a kocsiban lévő fejegységgel hibátlanul működik minden, ezért gondoltam első körben a fejegységre.
(#) p2101 hozzászólása Okt 17, 2012 /

Hello mindenkinek!

Lehet hogy hülyeséget kérdezek.
Van egy 4X25W-os Akai autórádióm.
Egyszerű szerkezet, nincs benne CD meghajtó, csak USB és kártyaolvasó.
Ugyanakkor van itthon tartalékban pár más típusú rádió, amiknek nagyobb teljesítményük van.
Lehetséges az hogy kiforrasztom az Akai-ból a gyári erősítőt, és beépítem pl egy Balupunkt erősítőjét?
Ha igen, mégis hogy kezdjek hozzá?

Köszi!
(#) Bakman válasza p2101 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Elvileg és gyakorlatilag is meg lehet csinálni, de annyi melóval járna, hogy egyszerűen nem érné meg.

Még az is lehet, hogy bele sem férne egyik erősítője a másikba. Figyelembevéve legfőképpen azt, hogy az autós fejegységek NYÁK-jai olyan komplexek, hogy nehéz elkülöníteni hol is kezdődik az erősítő része.
(#) kerbor hozzászólása Okt 17, 2012 /

Sziasztok! Szeretnék érdeklődni tudnátok e segíteni nekem, vettem egy 405-s Peugeotot, de a rádió kódja elkeveredett, a hivatalos úton 15-20 ezer forint lenne mire kiadják a kódot, egyik barátom ajánlotta kérdezzem meg itt, mert neki is érkezett itt segítség hasonló gondra. Nem tudom milyen infó kell a kódhoz, illetve a végleges kiindokoláshoz, de bármit meg tudok nézni ami kell. A rádió gyári, ki nem szeretném cserélni mert ezek az új rádiók elütnének a gyári dizájntól. Köszönöm.
(#) feri971 hozzászólása Okt 21, 2012 /

Sziasztok! Meg tudja valaki mondani, hogy az LA47534-et lehet helyettesíteni, ha lehet egyáltalán. Árban elég húzós hátha lenne más valami. Egy Clarion BD149RG autórádióban van és nem lenne mindegy mert már nem egy mai darab egyébként is csak a garázsban szólt eddig is. Köszönettel: Feri

ic.jpg

(#) McDeath válasza p2101 hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Szia!
Általában az erősítő egy végfok IC-ben kimerül. Ezt igen könnyű észrevenni, mert ennek az IC-nek van a legtöbb lába a hűtőbordára szerelt IC-k közül. Ha ki szeretnéd cserélni, akadálya csak annyi, hogy a megfelelő lábat a megfelelő helyre kötöd be. De ezt kivitelezni nagyon nehéz, mert a lábkiosztás nem ugyan az. Meg kell nézni a régi IC lábkiosztását és az új IC lábkiosztását, majd valószínűleg behuzalozni az újat, úgy, hogy az megfelelő legyen.
Az utánépítéshez sok sikert és kitartást, mert nehéz lesz.
Üdv McDeath
(#) gyuszi77 hozzászólása Okt 24, 2012 /

Sziasztok. A következő lenne a problémám van nekem egy Renault espace-böl kiszerelt pioneer scu 2056 os fejegységem. A kérdésem az lenne hogy tudom e kijelző cd és magnó nélkül működtetni a rádiót? A kormány vezérlő meg van hozzá!
Próbáltam már bekötni de nem csinál semmit?
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2012
(#) Szikra Lacika hozzászólása Okt 24, 2012 /

Sziasztok! Van egy JVC KD-S509-es cd-s autórádióm és olyat csinál, hogy az FM csatorna 87MHz-től lefele képes csak mozogni. Ezt átlehet váltani valahogyan hogy felette mozogjon?
(#) gyuszi77 hozzászólása Okt 25, 2012 /

Sziasztok. A következő lenne a problémám van nekem egy Renault espace-böl kiszerelt pioneer scu 2056 os fejegységem. A kérdésem az lenne hogy tudom e kijelző cd és magnó nélkül működtetni a rádiót? A kormány vezérlő meg van hozzá!
Próbáltam már bekötni de nem csinál semmit!! Nem tudom kellene e valamit valamivel összekötni kérlek benneteket segítsetek köszönöm.
(#) SzervízMacska válasza gyuszi77 hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Egy kérdést egyszer kérünk csak, köszönjük! Szerintem nem fog menni..
(#) gyuszi77 hozzászólása Okt 25, 2012 /

Bocsánat csak azt hitem hogy talán rossz helyen tettem fel a kérdést?!
De csak arra lettem volna kíváncsi hogy vajon miért nem működik? Ugyanis ez a fejegység külön kábelekkel lehet bővíteni cd magnó infra fejhallgató távirányító transmitter.
De ha esetleg meg tudnád mondani hogy miért is nem lehet nagyon megköszönném. Ha esetleg a conector pin out segit vagy a block diagram el tudom küldeni csak a nagy méret miatt nem tudtam csatolni.
(#) McDeath válasza gyuszi77 hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Szia!
Próbáld meg hogy a gyújtáskapcsolónak fenntartott vezetéket is 12V-ra húzod. Ha bekapcsol mázlid van. Szabvány csatlakozón a piros vezeték a gyújtáskapcs.-tól kap áramot, a sárga vezeték a fix táp, a fekete a GND. Én így próbálnám meg hátha bekapcsol.
Üdv McDeath
Következő: »»   87 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem