Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz Videoton TV

Témaindító: Lac, idő: Jan 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 15
(#) BarnaPili válasza andr hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Amit leírtál az pedig opció hibára utal.Az MDA2062 ,megkapja az íráshoz szükséges feszültséget?Tuti jó opciót akarsz beletenni? Nem Orioné esetleg?
István
(#) andr válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Szia!

A TV oldalon is bele kell piszkálni az opciózáshoz? Mikor kikapcsolom a távirányítóról opciózás után, kiírja, hogy Pr, majd fél mp múlva kikapcsol. Ha újra belépek az opciózáshoz, akkor az előbb elmentett értékek rendben is vannak. Igazából a beállítások amiket beállítok rendesen működnek is, de a sáv sehogy sem akar. Tudtommal vagy 1, vagy 3 sávosra lehet csak eleve állítani.

Ez alapján csináltam: http://elektrotechnika.uw.hu/VTTV_opc.htm
(#) andr válasza andr hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Hát ez hihetetlen, most elállítgattam, újra beírtam a helyes értékeket és megjött a 3 sáv

Akkor másik tipikus hibáról érdeklődnék: időnként vízszintes csíkok, és lila képernyő. Anno ezt oldalbavágással lehetett orvosolni, mostanában átkapcsolni másik csatornára, majd vissza. A nagyobb dolgokat átforrasztottam, megpucoltam amit tudtam, de nem lett változás.
(#) BarnaPili válasza andr hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Amikor lila a kép,akkor látszik a képtartalom is,vagy csak homogén lila? Ha igen,akkor a zöld színvégfokban cseréld ki a két PE7058-at,ha nincs otthon,mehet bele MPSA48 is.
István
(#) andr válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Igen, van közben kép is, csak belilul az egész és elmennek így a színek ugye. Köszi, amint lesz rá időm, megcsinálom
(#) BarnaPili válasza andr hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Javítás az előzőhöz. MPSA42 amit tehetsz a PE7058 helyett.
István
(#) kérdező válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Köszi a linket! Kiderült, hogy a készülék típusa TS 4325 SP. (nem volt eredeti a hátlap). A táp is modul rendszerű.
A diódákat kimértem, nem találtam zárlatosat. Az elkók szerintem jók, nem púposak. Biztos hogy a tápban van a hiba? Ha nem, esetleg az RGB-modulon? A képen zöld minden, vékony piros csíkok és fekete függőleges sávok vannak, teletext esetén is.
(#) BarnaPili válasza kérdező hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

A képcső külső grafitrétegét leföldelő vezeték a helyén van?Ha lehúzod a három katódra menő vezetékeket,és egyenként végigpróbálod a színeket,mit tapasztalsz?Tehát R G B vezeték lehúz,a végfokpanelon van egy egy tüske a kimenet mellet,amire rá bírod dugni ,ez 200 V-on van,lezárja a képcsövet.Ezután az egyik szín vezetékével próbáld végig a három színvégfok kimenetét.
(#) kérdező válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

A képcső grafitjának a földelése jó. Végigpróbáltam a színeket, a zöld a legerősebb a piros is jól látható de semmi kék nincs. Átraktam a tüskéket a kép fehér de a fekete sávok megmaradtak.

Milyen sokszorozót tettél belé? A képcső,ha jól látom 701x-es.Azaz kisáramú.Ilyen volt a donor gépé is?Ha a katódokat 200V-on hagyva a segédrácsot föltekered,mit látni?Nem annak a szűrése pusztult el?

VTsorvég.jpg

Nem tudom milyen gépből van, egy ismerőstől kaptam. A típusa BG 1098-641-014, 1980-ban gyártották. A G2 poti tekergetésére nem sokat változik. Szerintem több dolgot is tönkrevágott a pattogó nagyfesz. A cső típusa: A56-701X

Ez a kép a katódok 200V-ra kötésével készült,föltekert G2 állásban?

Föltekert G2 állásban.
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Talán rossz a szűrése a G2-nek.

Olyan a jellege mintha a G2 fesz lenne szűretlen.Ha a D és A jelű vezetékek tuti jó helyen vannak,akkor ezeket nézd meg még.Az "A" jelűnek kell mennie a testre,a "D" jelűnek meg az ellenállás végére.A csatolt képen bekarikáztam ,mit ellenőrizz.
István

Ellenőriztem a rajzon jelölt alkatrészeket, az ellenállás és a kondik is jók. A tápegységen a feszültségeket elég multiméterrel megmérni?

Jobb lenne egy szkóppal végigbogarászni.A másik sokszorozó csattogott? Nem ragasztható?Csak próbára...
(#) kérdező válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

Oszcilloszkópom sajnos nincs. A másik sokszorozó belülről égett meg, füstölt is, szerintem nem ragasztható, de már kidobtam. A típusa FWK 196-17 volt. A tápban kicseréltem több elkót, de semmit sem változott.
(#) kérdező válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

A G2 feszültségét megmértem, 800V körül van, majd lekötöttem. Olyan mintha nem is lenne. Lehúztam a katódokat is. Az eredmény a fényképen látható. Lehet, hogy mégis rossz az új sokszorozó? Remélem nem képcsőhiba.

DSCF8709.JPG

(#) dtocy hozzászólása Szept 30, 2012 /

Sziasztok!

TS4317SP típusú tv-m nem ad semmilyen képet, hangja sincs, csak búgást hallani a hangszóróból. Megpróbáltam javítgatni, de eredménytelenül. Végignéztem a topicot, hátha volt valakinek hasonló, ki is porszívóztam, de nem látok semmi furcsát. Hol kezdjem a keresést? Mivel egyszerre ment el a kép és a hang valahol a tuner könyékét nézegettem, és a tápot de nem láttam semmi szokatlant.

Előre is kösz a segítséget!
(#) kadarist válasza dtocy hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Szia!
Mérni kellene. A tápegység kimenetén hogy alakulnak a feszültségek? Egyébként ez a morgás a sorvégtranzisztor zárlatára utal.
(#) dtocy válasza kadarist hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Ha jól mértem akkor jóval nagyobb a feszültég a jelölt kimeneteken, 145 helyett 161 V-ot, 24 helyett 32 V-ot mértem, lehet hogy ez okozza a bajt? A vezeték a sokszorozó felé megy. Egy régebbi típus 4316 adatlapjából néztem, de szerintem azonos a táp rész.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012

kimenet.png

Milyen vezeték megy a sokszorozó felé? A sortranzisztor kollektorára eljut a sortápfeszültség? A mérésnél használd a tuner fémházát testpontnak, az a bizos.

Bocs, az nem sokszorozó hanem sortrafó. A sortranzisztor kollektorán csak 1-1.2 V-ot mérek.

Van egy nagywattos biztosítós ellenállás a sortápfeszültség útjába kötve. Ezt ellenőrizd.

Pontosan melyikre gondolsz?

Pontosan arra, amelyik a 145V-os sortápfeszültségbe van sorosan bekötve a jobb oldali nagy impulzuspanelen.

Megvan! Egy 15RK 10W ellenállás 15 ohmnak mérem, épnek tűnik.

Jó! A feszültségek hogy alakulnak a két végén?

Ha rádugom a csatlakozót 160-ról 30 V-ra lecsökken. Ennyire leterheli? Így az ellenállás után csak 25V-ot mérek.
Következő: »»   9 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem