Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szakadás van a két pont között. Menj végig a vezetősávon az IC 2-es lábától (VCC) indulva és útközben biztosan találsz egy szakadt ellenállást vagy valamilyen rossz átkötést, esetleg fóliahibát. Azért mérd meg még egyszer, hogy az IC 2-es lába és a test (tuner fémháza) között tényleg csak 1V-e a feszültség.
ok. köszi. Rendes vagy. további jó hétvégét.
Sajna már pakolok, de amint lesz fejlemény, majd jelzem, hogy jó lett-e.
Szia!
Mi a neve a tévének? TS... ?
Sziasztok, a tulajdonomba került egy Clatronic TV, amit hogyha bekapcsolok, egy vízszintes, nagyon erős fényű, kb 2-3mm vastagságú zöld csík tárul a szemem elé a képernyő közepén. Esetleg valaki tudja, mennyire lehet súlyos, vagy merre keresendő (képcső, táp, stb.) ez a bizonyos hiba?
Ebben tirisztoros a függőleges végfokozat. ESM740
Szia!
Nincs függőleges eltérítés, ettől van a csík. Mi a tévé típusa?
Clatronic ctv262dk a pontos tipusa. Ez nehezen orvosolható -ha egyáltalán orvosolható- hiba?
Persze, hogy orvosolható. Van benne egy LA7830 nevű IC?
Heló!
Van egy Thomson 46FR3230N típusú tévém és olyan gondom van vele, hogy a tv felétől csak a képernyő bal oldalán van kép. A jobb oldalát nem mutatja, magyarul az eredeti képnek csak a bal felét látom. Van ötletetek, hogy mi lehet a hiba? Üdv: Valesz
Sziasztok!
Van egy Orion T2115 MTX tv-ém. Az a gondja, hogy amikor bekapcsolom, a led villog, de a kép nem jön be, csak az a hang van, mint amikor bejön kép és ez a hang ismétlődik 4 mp-ként. A másik egy Videoton C21S11-AM. Ez működik, csak a sortrafó ciripel mikor ki van kapcsolva. Kicseréltem az elkókat a táp környékén kivéve a puffert. 220µF-ból 200-at mértem rajta.Ez 2200Ft és az előzőkkel együtt a tv már nem ér meg ennyit, igaz, hogy a tulaj ingyen adta, mert dobta volna ki.
Heló emberek!
Volna egy sony kv-28ls60e típusú tv-m... villog kettőt a led stanby-ban aztán nem csinál semmit! OCP ( Over Current Protection ) elvileg ez a magyarázata a hibakódnak... Valakinek van ötlete, hogy merre nyúljak?! (nem szeretnék szervizbe menni!) A segítséget előre is köszönöm!
Over Curren Protection: Valami többet fogyasztana a megengedettnél. Elképzelhető zárlat, mérési hiba a tápegység részéről.
Heló ember!
Ez még akár sorvégtranzisztor-zárlat is lehet vagy valamilyen túlterhelés a tápegységen.
Köszönöm a gyors válaszokat! A vicc az egészben, hogy hallani ahogy elindulna a tv de aztán lelövi magát... most kajálok és ránézek a sorvégtranyóra meg megnézem hátha van vhol van vmi rövid zár!
De sehol semmi korom... érdekes lesz
Ami azt illeti, nem találtam olyat, de ha jól értelmeztem a kérdésedet, ez előfordulhat. Valami mást kell keresnem?
Sziasztok!
Találtam egy elvileg orosz 61 cm-es fekete-fehér képcsövet. A címke lekopott, nem tudom a típusát. Szerintem vagy 61LK 1B, vagy 61LK 4B. Valamilyen modulos Orionban volt. Mi a különbség a két típus között? Ezen kívül nincs rajta a külső grafit bevonat. Enélkül is működik? Ha kell, hogyan tudom pótolni? A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
köszi szépen a választ! Szép estét!
Szia!
A fénypor összetételében különbözik a két típus. Kissé különbözik a két cső színárnyalata. A grafit elektrosztatikusan leárnyékolja a csövet, ez fontos a negatív potenciálra töltődött üvegballon leföldeléséhez. A grafitozáshoz használj grafitsprét.
Jól értelmezed. Meg kellene keresni a függőleges eltérítés végfokozatát.
Milyen módszerrel lehet megtalálni? Vagy mit kellene keresnem -ha esetleg tudod, hogy még milyen formában jelenhet meg ez a függőleges eltérítés végfoka?
Egy álló, hűtőbordához erősített soklábú IC-t keress. Ha megvan, írd le a feliratát.
Hali!
Keresgéltem rövidzárakat a gépezetben (sony kv-28ls60e (kettőt villog)) deee sehol semmi! Valakinek egyéb ötlete?!
Amikor villog a LED, akkor mérd már meg a sortápfeszültséget. Ezt a sortranzisztor kollektorán megteheted.
Köszi az ötletet! Ma már sajna nem jutok el odáig... további szépeket!
Sikerült lemérnem. 17V megvan, 54V helyett 55,1-et mértem.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2012
Ez jó. Ha nincs forrasztáshiba a környéken, akkor cseréld ki az IC-re kapcsolódó elektrolitkondenzátorokat. Ha ettől nem javul meg, akkor az IC-t cseréld. Ha lenne oszcilloszkópod, akkor megnézhetnéd, hogy kap-e fűrészfeszültség-vezérlést az IC.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2012
Ha nembánod, inkább képeket készítettem az alaplapról, hátha te hozzáértő szemmel hamarabb kiszúrod azt az IC-t. Természetesen ha nem, keresek amég nem találok, bár én így nem láttam semmit, ami hozzálenne illesztve a bordához.. (neharagudj ha valamelyik kép kicsit homályosabb lenne, a fényképező hibája)
Köszi a választ, tehát az a lényeg, hogy betehetem a 61LK 1B helyére. A grafitspré helyett mi lenne, (bár furcsán nézne ki), ha bevonnám alufóliával, és azt földelném.
Sziasztok! Adott egy Videoton TS 4329 SP típusú TV. És mivel ezen még DIN szabványú SCART csatlakozó van vettem hozzá egy Ilyen átalakítót. Az a bajom vele hogy hiába dugom be nincs semmi az AV csatlakozón maximum valami nagyon halvány látszik rajta a DVD lejátszóból. Az opció menüben van olyan lehetőség hogy az AV csatlakozó nem tudom melyik lába 5 Volton van. Ha bekapcsolom ha ki akkor is ugyanaz a helyzet.. Valami ötletet tud adni valaki mit kezdjek vele??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |