Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Köszönöm a gyors válaszod.
A "B" időalap hibás! A trigger-generátorral van valami baj. Az AUTO módban is kell triggerszintet állítani, hogy elinduljon az fűrész, indított módban viszont a triggerszinttől függetlenül egyáltalán nem indul. Az ALT módban elindul a "B" fűrész, de ha csak a "B" van kiválasztva, akkor már nem. Ezt írja internetes aukciós portálon. Ez pontosan mit jelent? 20000Ft a legkisebb ajánlható ár ennyit így is megér? Mi az auto és alt mód közötti különbség?
A leírtak alapján kicsit nehézkes a használata, de szerencsére auto üzemmódban van idővonal. Mindenképpen érdemes lenne kipróbálni a vásárlás előtt vagy valahogyan megegyezni. Még annyit, hogy nagy előnye, hogy valódi kétsugaras és ezért még egy nagyjavítást is megérne.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
Köszönöm a segítséget próbálok megegyezni az eladóval.
Sziasztok láttátok már ezt az oszcilloszkópot? Szerintetek érdemes lenne egyet beszerezni?
Nagyon jó kis kütyü, ha olcsóbb lenne vennék is egyet. Sokszor egy áramkör élesztésénél, javításánál elég csak annyi infó hogy van jel vagy nincs jel és hogy kb. mekkora, de hangfrekis mérésekhez is elég.
Szerintem sem sokkal jobb mintha egy hangkártyát használnál szkópnak... Inkább egy rendes szkópot vegyél, az legalább sokmindenre jó.
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal. Egy 1-2MS/s mintavételű, DC-re is használható szkópot egy 44.1/48/96kS/s mintavételű, DC-re alkalmatlan bemenetű hangkártyához hasonlítgani azért erős aránytévesztés. Ennyi pénzből pedig nemigen veszel rendes szkópot, pláne nem tárolósat.
A kütyü legnagyobb hibája szerintem a gyatra kijelző, ill. az ehhez mérten húzós ára.
A linken 200kHz-es szkópnak írják. Arra próbáltam célozni, hogy ez nem sok mindenre elég - bár talán tényleg kissé erős volt a hasonlat..
Amúgy ebből a pézből valóban csak használt szkópot lehetne venni, viszont az legalább 10MHz-es lenne (Pl. orosz CI94), szerintem az sokkal jobban használható, igaz - nem tárolós.
Sziasztok!
Egy ilyen alap szkóp elég lenne kapcsolóüzemű tápok mérésére? Csak 10MHz-es, elég karcsú. Bővebben: Link
Általában elég, de azon az oldalon az árak eléggé borsosak. Ezeket 7-9000Ft körül szokták adni, én 6500-ért adtam el annak idején. Nézz szét a jófogás-on vagy az expressz-en.
Nem nagyon vannak azokon most. Vaterán találtam pl ezt, de szerintem ennek még fel fog menni az ára.
Aztán most bukkantam rá erre. Szerintem még ez is elég baráti ár. Egy ilyen 10MHz-es szkóp kb mekkora frekire elég? Gondolok itt olyanra, hogy pl 100kHz-en lehet még látni az apróbb túllövéseket és a hibákat? Vagy mit értesz azon, hogy általában elég?
Sziasztok!
Erről a szkópról mit gondoltok: Bővebben: Link Be kellene már szereznem egyet csak mindig sajnálom rá a pénzt... Találtam még ezt: Bővebben: Link . Ez szebben néz ki kicsit, és van hozzá mérőkábel is, de a hitachit azt személyesen is át tudnám venni.
A Hitachi eredeti japán anyagból épült annak idején. A másiknál nem tudom milyen minőség.
Sok szkóppal dolgoztam, komolyakkal, de amikor kezembe került egy Hitachi V665, azonnal megvettem, és eladtam a Tektronixot. Olyan éles -sarkokban is!!!- rajzolatú, geometriai torzításoktól mentes, pontos, precíz barátságos szkópot még nem láttam, mint ez a Hitachi V665. a Panasonic ks. csövével. Én most egy másik típusról írtam, de gondolom, a többi analóg típus is hasonlóan precíz lehet. Lényeges, hogy milyen állapotban vannak.
Akkor jónak tűnik
![]()
Hát így nem tudom az állapotát megitélni. A forgógombok, kapcsolók lötyögnek, vagy stabilak, kontaktosak, vagy biztosan kapcsolnak, ks. cső fényereje, fókuszálhatósága milyen. Van-e nagy fényerő, és ez fókuszálható-e. Pontossága? Csak kipróbálással lehet megitélni. A Goldstar szebbnek látszik, valószínűleg kevesebbet használt. Vettem olyan új! szkópot, aminek forgógombja fél éves korára kikopott-lötyögött, vettem olyan 10 éves eléggé használtat, amin semmi nem lötyögött. Tehát helyszíni alapos próbálás. Ha minden jó én a Hitachiban jobban bíznék.
Fontos még! Nincs-e beleturkálva! Előző hozzászólásomhoz kapcsolva.
Az általában azt jelenti, hogy az adott szkóptól is függ. A 10MHz ezekre a célokra még elég lenne, de némelyik ilyen kategóriájú szkóp triggere és bemenő fokozata is hagy némi kívánnivalót maga után. Ami már tuti megfelel a célnak és minőségben is nagyon jó az egy 2x20MHz-es japán, de ezekkel is el lehet boldogulni, a legtöbb eszköz javítására, élesztésére megfelel.
Köszönöm a segítséget!
Már vettem egy 10MHz-eset, jó lesz ez nekem ahogy írtad is. Később meg, ha már kevés lesz és beletanultam, vehetek jobbat. Kezdésnek bőven elég.
Sziasztok!
Nyáron még bele kezdtem a szkóp vásárlásba, de akkor anyagi gondok miatt abba kellett hagynom a keresést. Hétvégén egy véletlen folytán sikerült szereznem nagyon jutányos áron egy Philips PM3217 2x50MHz-es szókopót. Ennyiért nem tudtam otthagyni. 2-szer lett összesen kipróbálva életében. Megvették egy induló szerviznek, de az nem indult el több gond miatt így most eladták az előre megvásárolt készülékeket. Nekem bonyolult, mert még nem használtam szkópot, de a tanulástól nem riadok vissza. Tudnátok ajánlani valami könyvet vagy esetleg netes videót a tanulásra? Előre is köszönöm a válaszotokat.
Szia!
Kezdésnek mondjuk itt van ez: Bővebben: Link
Szia!
Vateráról van? Ha igen, akkor a párja nálam van. ![]()
Ez ennyiért tényleg nagyon korrekt cucc, ha valóban hibátlan.
Sziasztok.
Segítséget kérnék tőletek. Hát átgondoltam és lemondtam hogy a Fluke 123-ast megvegyem havertól. Úgy hogy most azt a pénzt amit arra szántam volna inkább veszek egy rendeset. Nem akarok katódsugár csövest venni, mert olyanom van nagy és már minden baja van szerencsétlennek. Szívem szerint Tektronix-ot vennék, de a pénztárcám mást mond ![]() Ebay-en belefutottam ebbe az UNI-T márkájú szkópba, kinézete hasonlít Tenma márkára (vagyis egy az egyben ugyan ilyen). Bővebben: Link Tudásban és árban nagyon jó, de itt a kérdés a minőség és a megbízhatóság. Teszteket, összehasonlításokat nem találtam a neten. Vélemények, tapasztalatok?
Keress inkább egy használt owon vagy rigol szkópot.
(Vagy néha ilyet is ki lehet fogni: Tektronix)
És az bosszant hogy lecsúsztam róla. Fehér hollót keresni nehéz dolog.
Milyen fenntartásod van ezzel a szkóppal? Nekem otthonra kellene, mondhatni hobbi célra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |