Fórum témák
» Több friss téma |
Én a következőt javaslom, lásd a mellékelt fotó.
5.000.-Ft-ért még egy komplett erősítő is van a 2 műszerrel. A használtpiacon vettem és állítólag egyik fele nem szól. Ettől a VU métere még jó lesz, sőt ebbe rakom a JLH-t. A kinézett műszered nem csak, hogy nem szépségdíjas, de munka van vele és akkor sem biztos, hogy tetszeni fog.
Nagyon szépen köszönöm! A kapcsolásban használható más műveleti erősítő is vagy ragaszkodni kell ehhez a típushoz?
Megnéztem, Van LM224N-em itthon, azzal pedig lehet helyettesíteni. Köszi még egyszer! Üdv.
Kösz! Hát egyenlőre a projekt is jegelve van. Nincs rá időm, majd később visszatérek a dologra !
De ez a megoldás, amit mondtál nem is rossz, sőt nagyon jó!
Jelentem, teljes a kudarc. Sajnos az erősítő egy olcsó végfok IC cserével tökéletesen javítható volt, így a kivezérlés jelző maradt a helyén. [OFF]A kudarc nem ez volt igazán és elsődleges, hanem az erősítő doboza messze nem elég a JLH befogadására, így vettem egy másikat. Annak viszont még poti se volt az elején, így mindent én adtam hozzá, szerencsére hányódott egy NAD VU meter pár a fiókban.
Érdemes a használtpiacon nézegetni rossz kazettás magnó, erősítő dolgokat, sokszor a 2 műszer többet ér, táp trafóról nem is beszélve.
Hali olyan kérdésem lenne hogy neon csővel is lehet kivezérlésjelzőt csinálni és ha igen akkor tudnátok küldeni kapcs rajzot is ?
Hello!
- A fénycső és a neon cső nem azonos dolog. - Ha fénycsőre gondoltál, annak fényereje nem igen szabályozható, ki-be kapcsolgatást nem igen tolerálja. üdv. proli007
Konkrétan nekem ilyenem van és ehhez gondoltam csinálni
http://www.firstshop.hu/termek/10338
Hello!
Nem ismerem ezt a csövet, így nem is tudom megmondani, mi a teendő vele.. (Bár gyanítom, hogy "gépkocsiba való", így valami transzverter is van hozzá.) üdv! proli007
Sziasztok.
Gondoltam hogy készítek én is egy szép VU métert. A tervem az hogy veszek egy pár 500Ft kinai analóg multimétert és azt át alakítom. Jó ötlet?
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni tőletek hogy mi véleményetek a mellékletben csatolt rajzról, valamit a diódák helyére lehet 1N4148-as diódákat tenni ? Előre is köszönöm. Üdv. B
Sziasztok!
Kész lett a cikk alapján épített kivezérlésmérő. Pontos beszabályzás az erősítővel következik.
Sziasztok!
Van két analóg kivezérlésjelző műszerem és a GainClone-hoz szeretném őket felhasználni esetleg van konkrét kapcsolásotok ami megfelelne a műszerek meghajtásához és szabályozásához? Válaszotokat előre is köszönöm!
Hello!
Körülnézni sem szoktál, ha átmész az úton? Előtted lévő hozzáészólásnál ott a kész áramkör.. üdv! proli007
Szia jogos a felvetés igazad van
Kis keresgélés után meg is találtam az általad említett kapcsolásról szóló cikket és annyi kérdésem lenne hogy milyen tápot kíván meg a kapcsolás sima egyenirányítás pufferelés hidegítés megfelel neki?
Hello! Megfelel neki. üdv! proli007
Szia!
Tanulmányoztam a kapcsoláshoz tartozó cikket és ha jól értem mivel egy segéd trafót fogok használni hozzá ami 12V-os egyenirányítás után 16.92V körül lesz szóval ha stabilizálom egy sima 7812 stabilizátorral akkor az R13-at elhagyhatom azt simán átkötéssel helyettesítem és a D2 zenert el hagyhatom? És mivel LM3886T ic-hez szeretném megépíteni ezért már nagyjelű üzemmódban kell megépítenem a kapcsolást de a nem érintett alkatrészek viszont maradnak az eredeti értékűek mint ahogy a rajzon is látható? Előre is köszönöm a segítséged.
Hello!
- Így van, a stabilizátor jobb megoldás. - Nagyjelű üzemmódban, csak a bementi lezáró ellenállást kell hátrébb tenni, így egy feszültségosztó lesz a bemeneten. üdv! proli007
Értem köszönöm szépen a gyors választ.
Annyi kérdésem maradt már csak hogy a P1-nek és a P2-nek mindenképp 33K-s trimmernek kell lenni? Nem lehet helyettesíteni 20k vagy 50K-ssal? És végül hogy akkor a túloldalon pedig az R2-t építem be az R4 helyére igaz? Köszönöm szépen a sok segítséged.
Hello!
Lehetnem a trimmerek 50kohm-osak, de akkor célszerű az alattuk lévő 2,2k ellenállást 3,3k-raa cserélni. De ekkor a kijelzés visszaeséséi ideje, kb 0,5sec lesz. 33kohm-al, 0,3sec, 20kohm-al 0,2sec. Ha vissza szeretnéd állítani az időt, a 10µF-os kondikat is arányosan cserélni kell. (T=R*C tehát fordított arányban.) De lehet a kijelzés neked szimpatikusabb lesz, ha gyorsabb vagy lassabb. Természetesen az R4 helyére kell tenni R2-őt. (De szerintem biztos hogy leírtam, nem olvastad el?) üdv! proli007 A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
Szia!
Igen utaltál rá valóban hogy a másik oldalnál is el kell végezni ugyanezt a módosítást de jobbnak láttam megkérdezni. Rendben köszönöm szépen a választ meglátom hogy kapok-e 33K-at attól függ hogy szükséges lesz-e a változtatás vagy nem. Köszönöm szépen a rengeteg segítséget hálás vagyok értük!
Szia!
Beszereztem az összes alkatrészt ami szükséges a megépítéshez kaptam 33K-t trimmert is szóval nem kell módosítani semmit. Annyi kérdésem lenne hogy az ellenállások között van pár ami nem 0.6W-os hanem kevesebb az nem lesz probléma? És hogy körülbelül mennyi puffer szükséges a tápba. Válaszod előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2012
Hello!
Tekintve, hogy az egész fogyasztása nem több mint 12V/10mA, ez összesen is csak 120mW-ot jelent. Ha a végfok teljesítménye nagyobb, akkor a bemeneti 100kohm ha lehet ne legyen kicsi. Nem a teljesítmény miatt, hanem a végfok kimenő feszültsége miatt. A 10mA fogyasztást tekintve, egy 100µF-os pufferkondi, bőven megfelel. üdv! proli007
Szia köszönöm a választ.
A végfok teljesítménye elméletben 68W lesz 4 ohmon ehhez szükséges a 0.6W-os ellenállás a bemenetnél? Előre is köszönöm a segítséged.
Hello!
Elvileg nem. De én nem szimpatizálok amúgy a 0,6W-nál kisebb ellenállásokkal általában kevésbé stabilak és béketűrőek. üdv! proli007
Ezt nem is tudtam köszönöm hogy ezt megemlítetted általában én se szoktam kisebbeket venni de most csak ilyet kaptam sajnos.
Még annyi kérdésem lenne hogy a műszerek alján vannak izzók és szeretném azokat is használni azoknak a táplálása és pluszba két dekorációra szolgáló led lenne még amit ugyanezzel a trafóval szeretnék hajtani mivel a trafó 12V-os és 1.2A-es ezért nyugodtan szétoszthatom a szeunder kivezetést nem fogja zavarni az áramkört igaz hiszen csak 10mA-t vesz fel. Köszönöm a sok segítséget.
Hello!
Nyugodtan fűtheted az izzókat is a 12V váltóról. A Led-eket meg sorba kötöd, és egy előtét ellenállással mehetnek a pufferkondira is. üdv! proli007
Szia!
Összeraktam gyorsan egy panelra mindent ránéznél hogy így megfelelő lesz-e? A ledek miatt nem kell változtatnom a kondi értékét maradhat 100µF igaz? Köszönöm szépen a sok segítséget.
Hello!
Jó lesz. Úgy látom stabilizátor IC-t használsz. De a kimenetére is illik egy 100nF-os kondit tenni, hogy véletlenül se gerjedjen. (A "pluszos" ritkábban szokott.) üdv! proli007
Szia!
Igen szükséges mivel 12V-os a trafó ezért döntöttem úgy hogy használok 7812-s stabilizátort. Köszönöm szépen a sok segítséget holnap megépítem az áramköröket és remélhetőleg éleszteni is tudni fogom őket gond nélkül. Még egyszer köszönöm a rengetek segítséget és hasznos tanácsot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |