Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Távirányító bemérése
Sziasztok!
Napokban feltörték egyik barátom kocsiát valami hasonló "bemérővel"! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet építeni egy ilyet és hogyan lehet védekezni ellene? Szeretném tudni milyen egy ilyen bemérő szerkezet kapcsolása mert az után talán már ki tudom találni, hogy hogyan lehet védekezni ellene.
A szerkezet biztos, hogy egyszerü.
Valami hangolt vevő + egy pc és valami tuti sw. A védekezés még egyszerübb. Te magad irod az ugrókod algoritmusát és sose adod el a kodót. Általában ezekben a távirányítókban egy pic csücsül és ha az ember kicsit átprogizza az adót meg a vevőt akkor a Mesternek nincs egyszerü dolga. => pár próbálkozás után feladja.
neeeemmmm!
Akkor nem ide írnék hanem mennék a piacra és keresnék egy bemérőt Engem csak a felépítése és a védekezés módszere érdekel
sajna még nem volt időm átnézni, de ha az elvét akarod megérteni, akkor érdemes bogarászni ezen a laponhttp://t-t.freeweb.hu/elokep/pic/lista2.htm
érdemes menteni a lapot, ha érdekel a gépvillanytan
![]()
Üdv!
Az én kérdésem más jellegű! Szeretném megépíteni az oldalon található PIC-es fényerőszabályzós áramkört. Az volna kérdésem, hogy hogy lehetne megoldani azt hogy egy TV távirányító nemhasznált gomjával tudjam vezérelni? A másik dolog, ha ez túl bonyolult akkor az eredeti távírányítón mire szolgál a sok gomb és ezt milyen tokba lehetne beletenni??
Nem találtam konkrétabb topikot, újat nyitni ezért a kérdésért nem akartam...
Szerintetek most mennyi az RC5-nél a bitidő? Láttam már 1.728ms-t 1.778ms-t, de még 1.8ms-t is. AVR-re csinálok egy RC5 vevőt C-ben. Most asszem sikerült vele befognom a bitidőt, ami 112*16us = 1.792ms körül mozog, a minimális érték 1,7ms alá nem ment. Lehetséges, hogy 1 század ms-t ingadozik? Üdv! ![]()
hi
1 módszer van csak a védekezésre: ugrókódos riasztó, azt nem fogja tudni lekoppintani senki üdv
Nem tudom, állítólag az sem jelent akadályt.
Van egy 10 évnél is régebbi Enforcer riasztóm (időközben autó is cserélődött alatta), ugrókódos, most akkor erre én is gondolhatnám, hogy tuti, de állítólag egyáltalán nem. Különben egy januári hozzászólásra reagáltál, ezt csak úgy jelezném, ha esetleg nem nézted volna.
Én eddig azt hittem hogy ezek a távirányítós zárak valamilyen DES vagy AES kódot használnak, így az hogy a jelet lehallgatják nem probléma a PKI infrastruktúra miatt. Ezért kell a kulcsot és az autót 'párosítani'. A PIC sem értem hogy kerül ide, egyszerűen nem fér el (a sluszkulcsban), erre gondolom cél-ic -ket használnak, hardwares DES kódolóval.
A saját kódot/algoritmust (nem DES+PKI alapút) használókat manapság könnyű szerintem megfejteni elegendően sok lehallgatott nyitás/zárás után.. Ezen távirányítók (és IC-ik) működéséről van valamilyen oldal/leírás, esetleg konkrét tipusokkal?
Januári? ....lol ezt elnéztem, érdekes kérdés , hogy az ugrókódos távirányítókat fel lehet-e törni , én a Nice kapunyitók ugrókódos vevőjét ismerem, az 54 bites kódolást alkalmaz... tehát van variáció jócskán.
Nahh akkor remélem csak 10 hónap és én is kapok választ
![]() ![]()
Én csak ezzel tudok segíteni:
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |