Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Telepíts egy djvu nézegetőt. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
Holnap felfrissült fejjel szánok rá egy kis időt, hogy megkeressem amiket írtál, de ha nem jön össze, marad a szervíz. Pedig szerettem volna magam megcsinálni..:/ Egyelőre viszont szeretném megköszönni az eddigi segítségeidet!
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
Na kipróbáltam.. Hát így annyi vagyon, ha bedugom lépkedek az adókon folyamat feketeség ha AV-re nyomom akkor hangya ugyanúgy.. Pedig pont fordítva kéne Megőrülök már nem tudom mit csináljak vele..
Valamint az nem lehet még, hogy az opció menübe bekéne kapcsolni, hogy az AV nem tudom melyik lába kapjon 5 Voltot.. Úgy rémlik volt benne ilyen opció.. Csak nagyon nem merek kísérletezgetni mert félek, hogy elszáll a TV-be valami..
Ha ez a DIN csati gyárilag volt a tévére szerelve, akkor az opciós táblázatnak alapból stimmelnie kell. Érdemes lenne belekukkantani a tévébe, hogy rendesen be van-e kötve a DIN aljzat.
Az a baj elég kezdő vagyok.. Bár nyúlkáltam már ebbe a TV be párszor a színvégfokot kellet buherálni meg tranyót cserélni rajta de annyira nem konyítok hozzá.. De maximum ha úgy tudsz segíteni holnap lefényképezem!
Jólvan, beviszem szervízbe... Sosem kedvelem ezt a keresgélősdit, meg nincs is hozzá kellő tapasztalatom. Azért még1x, köszönöm a segítséget.
Sok sikert a szervizhez és jó volt együtt gondolkodni!
Igen van de sajna rossz.Betegek az ECC 88-k benne.
Azzal valószínű előbbre jutnék.Arra is gondoltam már mi van ha a képtartalomban van már a probléma. Amúgy köszi az ötletet teljesen jogos! Megint kifogtam egy ritka hibát.
Lehet, hogy a sorvezérlés a zavaros, de lehet, hogy valóban a sortrafó húz át belülről.
Fut a tévémen a kép. (A színek jók.) Mi lehet a baja?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Ha függőlegesen fut, akkor nincs képszinkronozás. És igen, sokba fog kerülni a javíttatás.
Sziasztok.Lenne egy 11ak28 chassis .Mindig tönkre teszi a TDA6111Q videó kimeneti szűrőt .Egy hétig jól üzemel átunna csak fehér kép.Ic csere ellenállás csere és megint jól megy.Már nem tudom mit csináljak.Vagy valamit nem ellenőriztem?
Köszönöm!Utána járok a dolognak mert már sok időmet beleöltem.Az eredménnyel még jövök.
Az Infracolor 2000 (TS 4327 SP) tv-nél melyik potméterrel tudom beállítani a fényerő, és a kontraszt normalizált szintjét?
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2012
Kicseréltem az eltérítő IC-t, de a hiba még mindig van. Mit csináltam rosszul? Lehet hogy mégis kipurcantottam az elkókat? Vagy lehet más baja?
Sziasztok!
Kaptam egy - nem éppen új - Blaupunkt "fa-dobozos" Tv-t, amin nem tudom elmenteni a behangolandó csatornákat. (minden gombot próbáltam (a jelzések természetesen már lekoptak a távirányítóról)) Hogyan tovább?
Még egyszer mérd meg a tápfeszültségeket a két lábon. Ha megvannak, akkor nincs vezérlés. De sajnos itt befejeződik a távgyógyítási szakasz.
Szia!
Meg kellene találni a memória gombot (M vagy S) a távirányítón, és akkor memória-szám-memória gombnyomásokkal elmentheted a megfelelő csatornaszámra.
Szia, sajnos ez az, ami ennél a tv-nél nem működik. Egyelőre nem is tudok rájönni, hogy hogyan máshogy...
A 17V helyett valami 2,5V-ot mérek. Az létezik? A másikon 55,8V.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
Ha ezt méred, akkor létezik, de attól még nem jó állapot.
Végig kellene követni a 17V-os ágat, hogy hol vész el a villany. Ha kezdetben volt, akkor most is lennie kellene ott normális feszültségnek.
Asszem ez az amihez már kevés vagyok, mivel alapvető dolgokkal nem vagyok tisztában. Nézetettem a rajzot is meg az alaplapot is, de nem világos merre kéne néznem. Köszi a segítséget!
Vagyis találtam egy ilyen furcsa részt... Nem gondolom, hogy így kéne kinéznie... Lehet ez a baja? És ha igen, mit látok?
Azt látod, hogy a forrasztások a melegedés miatt elkorrodáltak. Alapvető hibajelenség. Jól át kell forrasztani ezeket a részeket gyantás forrasztóónnal. De szinte a képen látható összes forrpont berepedt, ezeket is át kell forrasztani.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |