Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   676 / 1274
(#) kadarist válasza zenebolond hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Telepíts egy djvu nézegetőt. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
(#) zolika60 hozzászólása Okt 2, 2012 / 1

kadarist minden tiszteletem a tiéd.
(#) ádinka válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Holnap felfrissült fejjel szánok rá egy kis időt, hogy megkeressem amiket írtál, de ha nem jön össze, marad a szervíz. Pedig szerettem volna magam megcsinálni..:/ Egyelőre viszont szeretném megköszönni az eddigi segítségeidet!
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Na kipróbáltam.. Hát így annyi vagyon, ha bedugom lépkedek az adókon folyamat feketeség ha AV-re nyomom akkor hangya ugyanúgy.. Pedig pont fordítva kéne Megőrülök már nem tudom mit csináljak vele..
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Valamint az nem lehet még, hogy az opció menübe bekéne kapcsolni, hogy az AV nem tudom melyik lába kapjon 5 Voltot.. Úgy rémlik volt benne ilyen opció.. Csak nagyon nem merek kísérletezgetni mert félek, hogy elszáll a TV-be valami..
(#) kadarist válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Ha ez a DIN csati gyárilag volt a tévére szerelve, akkor az opciós táblázatnak alapból stimmelnie kell. Érdemes lenne belekukkantani a tévébe, hogy rendesen be van-e kötve a DIN aljzat.
(#) Kispotter válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Az a baj elég kezdő vagyok.. Bár nyúlkáltam már ebbe a TV be párszor a színvégfokot kellet buherálni meg tranyót cserélni rajta de annyira nem konyítok hozzá.. De maximum ha úgy tudsz segíteni holnap lefényképezem!
(#) ádinka válasza kadarist hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Jólvan, beviszem szervízbe... Sosem kedvelem ezt a keresgélősdit, meg nincs is hozzá kellő tapasztalatom. Azért még1x, köszönöm a segítséget.
(#) kadarist válasza ádinka hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Sok sikert a szervizhez és jó volt együtt gondolkodni!
(#) waldi75 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Igen van de sajna rossz.Betegek az ECC 88-k benne.
Azzal valószínű előbbre jutnék.Arra is gondoltam már mi van ha a képtartalomban van már a probléma.
Amúgy köszi az ötletet teljesen jogos!
Megint kifogtam egy ritka hibát.
(#) kadarist válasza waldi75 hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Lehet, hogy a sorvezérlés a zavaros, de lehet, hogy valóban a sortrafó húz át belülről.
(#) timi0523 hozzászólása Okt 3, 2012 /

Fut a tévémen a kép. (A színek jók.) Mi lehet a baja?

Segítségeteket előre is köszönöm.

(#) kadarist válasza timi0523 hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Ha függőlegesen fut, akkor nincs képszinkronozás. És igen, sokba fog kerülni a javíttatás.
(#) samil hozzászólása Okt 3, 2012 /

Sziasztok.Lenne egy 11ak28 chassis .Mindig tönkre teszi a TDA6111Q videó kimeneti szűrőt .Egy hétig jól üzemel átunna csak fehér kép.Ic csere ellenállás csere és megint jól megy.Már nem tudom mit csináljak.Vagy valamit nem ellenőriztem?
(#) waldi75 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Köszönöm!Utána járok a dolognak mert már sok időmet beleöltem.Az eredménnyel még jövök.
(#) kérdező hozzászólása Okt 4, 2012 /

Az Infracolor 2000 (TS 4327 SP) tv-nél melyik potméterrel tudom beállítani a fényerő, és a kontraszt normalizált szintjét?
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2012
(#) ata843 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Kicseréltem az eltérítő IC-t, de a hiba még mindig van. Mit csináltam rosszul? Lehet hogy mégis kipurcantottam az elkókat? Vagy lehet más baja?
(#) winterr hozzászólása Okt 5, 2012 /

Sziasztok!
Kaptam egy - nem éppen új - Blaupunkt "fa-dobozos" Tv-t, amin nem tudom elmenteni a behangolandó csatornákat.
(minden gombot próbáltam (a jelzések természetesen már lekoptak a távirányítóról))

Hogyan tovább?

(#) kadarist válasza ata843 hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Még egyszer mérd meg a tápfeszültségeket a két lábon. Ha megvannak, akkor nincs vezérlés. De sajnos itt befejeződik a távgyógyítási szakasz.
(#) kadarist válasza winterr hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Szia!
Meg kellene találni a memória gombot (M vagy S) a távirányítón, és akkor memória-szám-memória gombnyomásokkal elmentheted a megfelelő csatornaszámra.
(#) winterr válasza kadarist hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Szia, sajnos ez az, ami ennél a tv-nél nem működik. Egyelőre nem is tudok rájönni, hogy hogyan máshogy...
(#) winterr hozzászólása Okt 5, 2012 /

Erről a tv-ről van szó: Typ: IS 72-53 VT Best Nr. 7 663 940

A 17V helyett valami 2,5V-ot mérek. Az létezik? A másikon 55,8V.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012

Ha ezt méred, akkor létezik, de attól még nem jó állapot.

Akkor kuka?

Végig kellene követni a 17V-os ágat, hogy hol vész el a villany. Ha kezdetben volt, akkor most is lennie kellene ott normális feszültségnek.

Asszem ez az amihez már kevés vagyok, mivel alapvető dolgokkal nem vagyok tisztában. Nézetettem a rajzot is meg az alaplapot is, de nem világos merre kéne néznem. Köszi a segítséget!

Vagyis találtam egy ilyen furcsa részt... Nem gondolom, hogy így kéne kinéznie... Lehet ez a baja? És ha igen, mit látok?

Azt látod, hogy a forrasztások a melegedés miatt elkorrodáltak. Alapvető hibajelenség. Jól át kell forrasztani ezeket a részeket gyantás forrasztóónnal. De szinte a képen látható összes forrpont berepedt, ezeket is át kell forrasztani.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012

pedig ehhez a részhez egyáltalán nem nyúltam.
Következő: »»   676 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem