Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek! Akinek van gyakorlati ötlete, több giga ohm méréshatárú műszer építésére, kérem írja le az ötleteit.
Hova akarsz akkorát mérni .Csak nem szigetelés vizsgálónak kell , mert az meg lehet készen is venni.
A DMM-et és a mérendő ellenállást sorba kapcsolod, majd egy viszonylag nagyobb feszültséget kapcsolsz erre a soros tagra. Ha ismered a DMM-ed belső ellenállását, akkor a mutatott értékből és a rákapcsolt feszültségből ki tudod számolni a mérendő ellenállást. Ez persze nem Ohm pontosságú mérés lesz
Igazából jó lenne tudni, hogy mit szeretnél mérni. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
Mindenekelőtt Szia! Különféle anyagok ellenállását szeretném mérni, különféle légköri körülmények között(pára, por, nedvesség stb). Venni tulajdonképpen mindent lehet készen, ami itt a fórumon található, de szerintem senki nem azért nyit egy témát, hogy vásárlárlási tippeket kapjon elsősorban....
Ezt a témanyitást hamarosan tolerálni fogják neked, mint a csütörtökit Szerinted ha nyitsz egy új témát a szigetelésvizsgáló építésével párhuzamosan, akkor ide többen fognak válaszolni?
Valóban a szigetelésvizsgálókban is alkalmaznak nagy ellenállás mérésére képes ohm mérőket, ezen rész kapcsolástechnikája is épp ezért érdekelt volna... Nem hiszem azt, hogy többen válaszolnak, de így el szeparáltam a kettőt némileg egymástól, mivel nem átütésvizsgálóra van szükségem. Ha letörlik, az már a Moderátor Úr szive joga, bár sem az interneten, sem a fórumban nem találtam Giga ohm nagyságrendű méréssel foglalkozó topicot. "Efraim" úrnak köszönöm a segítséget! Üdv
Szia.EPE magazin 2011-09 számában van egy kapcsolás igaz csak 20Mohm-ig mér, én megépittetem és jól müködik.
Szia. Nagyon köszönöm a tippet! Időközben találtam egy készülékrajzot amiből szintén ki lehet indulni.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
Annyit szeretnék még kérdezni, hogy az általad említett rajzon szereplő 230v/2x4,5V-os trafó helyett szerinted jó a 2x6v-os is? Sajnos nem nagyon dúskálnak a boltok 2x4,5v-osból. Előre is köszi a választ!
Mellesleg készen is kapható 10 Gohmig mér a Fluke: http://www.fluke.com/images/Products/Digital_Multimeters/F-1507_01b...0p.jpg
Tudom! Készen kapható, kijelző, panelműszer, tápegység, erősítő, hangfal, programozó és minden ami ezen a fórumon szerepel, de akkor az építés öröme elmarad......Igaz akkor a kínai fejőnők munkája biztosabban szolgálná a kitűzött tervet a gyártósor mellett, ha mindenki gyári műszert vásárolna.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
Szia!
Van benne egy szabályzó hurok az IC2b -vel.
Ha az EPE-s féle rajzra gondolsz abban valóban van, de miben nincs?
Szia!
Én komolyan vettem a kérdésedet: Idézet: „230v/2x4,5V-os trafó helyett szerinted jó a 2x6v-os is?” Az említett cikkben egy állásos szabályzó van, így a 2x6V -os transzformátor is jó lehet, de a vezérlése sűrűbben fog járni, jobban fogyasztja ez elemet. A kapcsolás a megadott lapszámban, már csak a programja kellene valahonnan...
Köszi a választ! Az egész EPE adaptáció a Slicon Chip magazinból való, ahogy a cikben utalnak erre. A panelrajzot és a progit letöltheted Innen Nem kevés böngészés eredménye, de így teljes a kép. A 2 magazin összedolgozik, egyikben a leírás , másikban a panel és a prog van. Tehát, szerinted 2x6v-os trafóval is megvalósítható? Sajnos én 2x4,5v-ost nem találtam, vagy csak szerencsétlenül kerestem. Az az igazság, hogy ezen kis műszer egy 40-50 ezres gyári műszer tudását lenne képes nyújtani, sőt. Üdv
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
A trafóval sokat kisérleteztem végül egy bontott E ferrit vasra tekertem, ha kell előkeresem a vas tipusát és a menetszámot.A program epe honlapján a könyvtárban programok cimszó alatt megtalálható.[url=www.epemag3.com/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=70&Itemid=38
Nagyon megköszönöm a segítségedet! trafó ügyben is! A prog-ot én az előbb linkelt helyről vadásztam le.
Köszi a választ a Pickit privátomra is! Üdv
Bedúrtam a szilva féle pickit2-vel de a paralellel is be lehet csak a flanc dominált.....
1 hét múlva majd a vaterán szerintem már lehet kapni is... Inkább tekertem egy 2x4,5v-os trafót qm 2négyzetcentis magra... |
Bejelentkezés
Hirdetés |