Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem te melegítetted ezeket a részeket, hanem az alkatrészek melegítették üzem közben a forrasztásokat.
Értem. Köszi a segítséget, sokat tanultam Tőled! Privátban adj egy címet, ahova a sört küldhetem...
Sajnos nem tudom merre induljak.
Próbáltam a sorkinenőt állítani de nem az a gond. ..
Az alaplapon, valamelyik TDA IC melletti trimmerpotin állíts.
Üdvözlet mindenkinek!
Van egy ORION T2136 MTX/S-FLAT PT90 típusú televízióm. Az alaplapon található szám: 02TA058N Nem tudom hogy ez a szám a saschi-e erre nem igazán találtam semmijen rajzot. Valaki tudna nekem egy rajzot küldeni vagy megmondaná nekem hogy milyen saschi-val keressem a szervíz rajzot. Segítségeteket előrre is köszönöm.
Üdv Mesterek
lenne egy kis gondom, egy SAMSUNG CK-20H1T tipusu tv vel, üzemképtelen álapotban került hozzám,két kondit ki kellet cserélni mert nagyon puposak voltak ,illetve szét voltak nyilva 160v 47uf és egy 250v 22uf os kondit cseréltem . De még mindig nem indul el ,ha bekapcsolom bong egyet a képcső és semmi. szerintetek mit keresek még benne??minden ötlet érdekel és köszönöm a segitségeteket előre is.
Szia!
A feszültségek rendben vannak a tápegység kimenetén? A sortranzisztor kollektorán lehet feszültséget mérni? Rajz A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
Köszönöm a rajzot , igen lehetz feszültséget mérni a tranzisztor jó
nem tudom esetleg az lehet gond, hogy 160v 47uf os kondi helyet, 200v 47uf at tettem bele?? vagy az nem befolyásolja
Nem befolyásolja. Mekkora a feszültség? Mert ha nagyobb az előírtnál, akkor nem indul a tévé. Túl nagy feszültségre utal a felpúposodott pufferkondik esete.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
már nem emlékszem pontosan de mintha nagy lett volna
mennyi feszkónak kellene rajta lenni az előirtnál?? gondolom ha nagyobb cserélhetem a tranyót is benne
A rajz szerint 125V-nak kell lenni a feszültségnek. Ha a sortranzisztor kollektorán (középső láb) és a tuner fémháza között van feszültség, akkor jónak tekinthető a tranyó. Mérd meg ezt a feszültséget.
jó rendben holnap megnézem, és jelentkezem a fejleményekkel
köszönöm hogy segitesz
Sziasztok!
Ma kaptam egy 42" os JVC plazma TV-t ajándékba, de ez külső tuneres, ami sajnos nem járt hozzá így nem akar be kapcsolni. Van rajta egy DVI csatlakozó, amin ugye a képet kapja és egy HDMI-hez hasonló, amelyen a tunerrel kommunikál. Na most az infraszem is a tunerben van. Áramot vesz fel a TV, meg van minden részén az 5VDC, tehát be indul a táp készenléti része, csak nem tudom stand-byból felébreszteni. Nem lehet esetleg valamit át hidalni, hogy azt higgye csatlakoztatva van a tuner? Mert én csak monitornak szeretném használni a DVI csatlakozón keresztül. Remélem érthetően fogalmaztam. Előre is köszönöm a segítségeket! mhatalyak
Sajnos a szervizleírás szerint van egy soros kommunikációs vonal a DVI-on vívül, amin keresztül a kijelző kommunikál a vevőegységgel és ezt átverni nem nagyon lehet.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
Hát maga a kijelző vezérlője meg van a TV-ben. Talán ha adnék egy jelet a tápnak, hogy be kapcsoljon jó lehet a dolog? mert minden vezérlő IC meg kapja a tápfeszt és van a TV-n is mindenféle beállító gomb.
Helló a tévénk bekapcsoláskor lassan indul el. Néha fél óráig kel rá várni, utána kattan ekkor kép és a hang is bejön. Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem ez a bekapcsolás nem olyan egyszerű a tömbvázlatot nézve. Rajz: Kattints a "processing" helyén megjelenő "Get Manual"-ra
Szia!
Itt is elektrolitkondenzátor kiszáradás lesz a hiba forrása.
Ezek a PDF nagyon jól jött hozzá, meg találtam a láb kiosztásokat is, valamit meg próbálok szenvedni vele, sokat nem vesztek. De pl. a hang az egyből az erősítő panelbe megy azt még tegnap meg találtam rajta. Az eleve 4 vezeték és mindjárt csak kb. 10db maradt. Azért gondoltam, hogy ha a tápját be tudom kapcsolni, akkor el indul a kijelző, a képet ugye DVI-n kapja és a kijelző vezérlő pedig megy benne készenléti üzemmódban is.
Ja még annyit, hogy ezt már egyszer ki próbáltam egy SAMSUNG plazma TV-n, amelyből a kijelző vezérlő hiányzott, de meg volt feliratozva, hogy mit kell testre húzni, ahhoz hogy be induljon a táp, azután be is kapcsolt a kijelző, csak ott nem volt meg a vezérlő.
üdv Kadarist
na szóval mértem a tranyó, és a tuner fémháza közt de semmi, 0 át jelez a műszer. akkor gondolom mégis csak a tranyó lesz a gond vele, a tranzisztorra ez van irva F C5386 024 lehet helyetesiteni másfajta tranzisztorral??
Vedd ki a tranzisztort és úgy mérd meg a feszültséget. De ez most melyik tévé? A Samsung?
megnéztem a sortranzisztor kollektorán (középső láb) és a tuner fémháza között van e feszültség, de sajna semmi 0 át mutat a műszer.
gondolom akkor a tranzisztor is cserére szorul
Na akkor ide is leírom, hogy vedd ki a sortranzisztort és így mérd meg a feszültséget a kollektor helyén.
Na sikerült be kapcsolnom. Be indul minden tápja egymás után, ahogy kell, de a kijelző csak vibrál és nem ad képet, lehet, hogy stand-by üzemmódban maradt a kijelző vezérlője vagy biztos hogy a tuner hiánya miatt csinálja?
Sziasztok
Hozzám került egy kis thomson tv. Volt benne egy zárlat, a képcső körül van vezetve valamilyen kábel ami 220-ra van kötve. ennek a kiiktataásával megszűnt a zárlat és a tv működik A kérdésem kell az oda? Mi célt szolgál? Üdv
na kivettem belőle a tranzisztort , és mértem de sajnos igy is 0 át mutat a műszer.
ilyenkor mi a helyzet vele, lehet hogy sorkimenős lesz?? vagy más okozza a hibát. |
Bejelentkezés
Hirdetés |