Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   73 / 360
(#) kaqkk válasza Klavier hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

A késlelétetést akár hová tennéd , megtörné, elrontaná a színusz alakját vagy mondjuk két színusz közt lenne szünet ... Ez az út nem járható . Ha változtatható frekvencia kell , megszakításból kell megoldani ..
(#) Klavier válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

Az jó lesz, mert a megszakításkezelést FlowCode-ban nem tudom, h kell kezelni :S
(#) kaqkk válasza Klavier hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

Nézd át a példákat ..
(#) Klavier válasza Klavier hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

Akkor elképzelhető, h emiatt volt a korábbi verziónál is a probléma.
Bár ahogy gondolkodtam, a pwm-ek közötti delay elrontja ugyan a szinusz alakját, de valamennyire az aluláteresztő szűrő kompenzálja.
(#) Klavier válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

Jó, rendben, még egyszer köszi a segítséget!
(#) babuka válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 8, 2012 /

Szia,

Igen, ez a tömbkezelés rendben volt, csak azért fordultam a C tömb felé, mert kb 20 db
konstans tömböt, ami tömbönként 40 elem szeretnék tárolni. Azt meg igy leírni nem semmi.
Viszont sikerült kiolvasnom a kérdéses C tömböt, igy most jóval egyszerűbb a feladat.

Köszi !
(#) kormika hozzászólása Okt 8, 2012 /

Sziasztok! Én a napokban kezdtem el a Flowcode-ot használni, tetszik a progi, meg is csináltam benne egy egyszerű A/D átalakítást, és az átalakítás eredményél függő LED kapcsolgatást PIC 12F510-el. A szimulációban gyönyörűen teszi a dolgát a program, viszont mikor le akarom fordítani hex-re, akkor a mellékelt hibaüzenetet kapom, viszont c-be simán, hiba nélkül lefordítja. Mi lehet a gond? A válaszokat előre is köszönöm
(#) babuka válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 8, 2012 /

Nem glcd.
(#) babuka válasza kormika hozzászólására (») Okt 8, 2012 /

Lehet a választott pic alapból nem támogatott, külső fordító kell hozzá.
(#) kormika válasza babuka hozzászólására (») Okt 8, 2012 /

Értem... És külső fordítót hogyan tudok használni? Ugyanúgy bele lehet integrálni, mint az MPLAB-ba mondjuk a CCSC-t?
(#) kokozo válasza kormika hozzászólására (») Okt 8, 2012 /

Szia! Jól látom hogy akkutöltő a könyvtár neve? Mert akkor azért nem megy, mert nem lehet a könyvtár nevében és a fájl nevében sem ékezetes betű!
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2012
(#) babuka válasza kormika hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Fő probléma, hogy a PIC12F510 nem támogatott, nincs PIC12F510.tdf fájl.
Másik probléma, ha az első megoldódott amit kokozo írt, ne használj ékezetes fájlnevet.
Külső fordítónak a Hi-Tech PICC használom, szerintem jó lesz neked is.

Üdv !
(#) kormika válasza kokozo hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Köszi, megpróbálom ékezetek nélkül
(#) kormika válasza babuka hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Megpóbálom ezt is, ha nem jön össze az ékezetek nélkül sem a fordítás, köszi a tippet
(#) babuka válasza kormika hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Két hiba van, azt külön külön hiába próbálod megoldani.

error.png

(#) Klavier válasza Klavier hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

upsz..
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2012
(#) Klavier válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Azóta azon vagyok, hogy megoldjam a problémát...
Tudnál segíteni, hogy kellene megszakítással megvalósítani a változtatható szinuszt?
(#) kaqkk válasza Klavier hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Sajnos nincs időm , párhuzamosan fut 3 projektem ,azokat kell tolnom .
De a példák közt lehet hogy találsz megoldást (vagy ha ott nem akkor a mátrix fórum keresőjével próbálkozz)
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2012

Nem azt kérem, h helyettem csináld meg, inkább csak adj pár tippet...
TMR0-s megszakítást kell csinálnom, és a TMR0 értékét a potméter adja?
(#) kaqkk válasza Klavier hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Nem a tmr0 értéke a tulajdonságoknál beállítható, fix osztásokkal, szerintem egyéni megszakítást kéne használni , vagy a tmr1-vagy tmr2 értékét kéne egy változóhoz kapcsolni -ami arányosan változik az adc vel (poti)
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Ahogy nézegettem a C kód testreszabásával elvileg az adc hozzárendelhető az osztásarányhoz de biztosan trükközni kell vele ..

én is ilyesmire gondoltam, h változóba mentem a tmr értékét, ami változik az ADC értékével, és azt használom a megszakításhoz.
csak tmr0-ra gondoltam
(#) Klavier válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

akkor ennél jobb, ha elfelejtem a hardveres pwm-et és maradok a szoftveresnél?
tmr1 vagy tmr2 használatával?
használjak egy teljes portot és kimenetre fesz-osztó létra?
(#) Klavier hozzászólása Okt 9, 2012 /

Szakdogához kell. Funkciógenerátort akarok csinálni, ezelőtt asm-ben csináltam programokat, de megtetszett a flowcode, ezért próbálkozom vele...
Négyszögjelet, háromszöget, és szinuszt szeretnék, változtatható frekvenciával.
Ha az egyiket sikerülne megcsinálni, a többi már mehetne annak a mintájára.
(#) Klavier válasza Klavier hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Négyszögjelre találtam már frekvenciagenerátort, de szinusznál ugrótáblát is kell használni, ezért inkább a bonyolultabbat akarom először, meg amúgy is a legkönnyebb a négyszög, háromszög sem nehéz.
(#) Klavier válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Számolgattam én is, de nem olyan nagy baj ha a fr tartomány nem túl nagy.
Vagy éppen az nagyobb, de a jel nem olyan tiszta
(#) baloghzoli1 hozzászólása Okt 9, 2012 /

Sziasztok
A watchdog használatához csak a configure chip beállitásnál bekapcsolom és ennyi,vagy még a programba is kell valami?
(#) Animus1724 hozzászólása Okt 10, 2012 /

Hali

Flowcode 5.4 nem boldogul a PIC16LF1518-assal. Melyik proci fedi le legjobban a kodját?

(#) djadji hozzászólása Okt 13, 2012 /

Valaki meg tudná nekem ezt magyarázni? Azt hittem a múltkor már megértettem, de most megint nem értem. (kevesebb sört kellett volna innom... )
A mellékelt képen egy TMR0 van 628A PICben. Az órajel 4 MHZ, és a megszakítási freki 3906,250 Hz. Vagyis 1024-gyel osztotta a 4.000.000 Hz-et. De miért 1024? A TMR0 számláló 8 bites, vagyis 255ig számol el. Akkor nem 4.000.000 / 256 lesz a megszakítás frekvenciája, azaz 15625 Hz?
Miért 1024? Mit nézek/gondolok rosszul?

PIC2.jpg

(#) mrobi válasza djadji hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Szia!
Vedd elő a 628 doksiját. Lappozz a 13. oldalra. Ott láthatod hogy 4 órajel ciklus egy utasítás. Tehát a timer0 számlálóját 4MHz/4-es sebességgel növeli. Azaz 1MHz-el. Én nem 255-el kell elosztani hanem 256-al. 4 000 000 / 4 / 256 = 3906.25
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
Következő: »»   73 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem