Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   679 / 1274
(#) Orgi77 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

értem.és ki tudom próbálni eggyenként a csöveket,hogy melyik a hibás?vagy van más lehetőség annak megállapitására melyik a rossz?
(#) kadarist válasza Orgi77 hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Komolyabb műszeres mérésekre van szükség a rossz vagy a legrosszabb kiválasztásához. Ilyenkor érdemes mindet cserélni egyszerre, vagy egyenként egy újat használva és akkor kiderül, hogy melyik a hunyó
(#) kadarist válasza Lajos71 hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

A fehér képernyős stádiumból hogyan lett be nem kapcsolás? Magától rosszabbodott?
(#) Lajos71 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

igen,egyik nap már nem lehetett bekapcsolni
át néztem forrasztásokat is
(#) szabóinre hozzászólása Okt 9, 2012 /

grundig tv piros fény visszafutási csík mi lehet a hiba grundig t 51-30 50 text
(#) hobbi53 hozzászólása Okt 9, 2012 /

Sziasztok!Egy RELISYS RTL2000-RU LCD TV.szeretnék helyrehozni a segitségetekkel!
A hiba!bekapcsolás után 10mp mulva elmegy a kép ezalatt a menü feliratot értem,utána elsötétedik,a készülék bekapcsolva marad!Ha laveszem a kijelzö szalag kábelt akkor világit mig kinem kapcsolom,tehát szerintem nem inventer hiba!A táp kondikat mind kicseréltem!
Segitséget elöreis köszönöm!
(#) canon1990 hozzászólása Okt 9, 2012 /

Sziasztok! Mi a véleményetek erről a grundig tv-ről mi lehet rossz benne? Úgy kaptam, hogy be sem kapcsolt csak sípolt a tápja, majd így kapcsolt be egy jó idő után ahogy a képeken is látszik. 4 elkót kicseréltem a tápba a gyanús forrasztásokat átforrasztottam, de semmi. Annyit változott, hogy most már rendesen bekapcsol, de a kép így jön be. Ha bemelegszik akkor teljesen jól bekapcsol. El vagyok akadva. :S
Előre is köszönöm a választ!
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Okt 9, 2012 / 1

Szia!
Ez nem táphiba, hanem a függőleges eltérítés végfokának booster elektrolitkondenzátora a rossz. A nem megfelelő nagyságú és alakú visszafutási impulzus miatt rossz lesz a képkioltás időzítése, ettől ilyen a kép.
(#) szabóinre hozzászólása Okt 9, 2012 /

Lenne egy kérdésem grundig tv piros fény kép nagyon halvány és visszafutási csík jelenik meg eddig jól ment a választ előre is köszönöm
(#) canon1990 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Köszi szépen a választ! Mindjárt ki is cserélem. "tirisztoros a függőleges végfokozat. ESM740" merre található a Videoton tv-ben amit korábban kérdeztem? Egyszerűen nem találom.
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Mutattam képet a tirisztorról. Keress egy olyat az alaplapon.
(#) canon1990 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Jó lett a grundig. Köszi szépen még egyszer a segítséget. Videotont meg holnap újra átnézem.
Szép estét!

DSC_0122.JPG

(#) Orgi77 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

köszönöm a segítségedet és hol tudnék ilyen csövet venni ,gondolom nem lehet minden karki boltban kapni!tudnál valamilyen szaküzletet ahol tartanak ilyen csöveket
(#) zoz11 hozzászólása Okt 10, 2012 /

Eljutottam addig ezzel a TV-vel, hogy sikerült bekapcsolni, indul is szépen, a lámpa is tökéletes benne.
Viszont van még egy kis érdekes hibája, ami a képen látszik, ezzel mit lehet kezdeni vagy mi lehet még a gond?
Az jól látszik hogy a menübe tökéletes a kép, azonkívül meg mindenhol ilyen zöldes csíkok vannak benne.

A linken ott a tv-nek a kapcsrajza.

Segítségeket előre is köszönöm.

Bővebben: Link
(#) toncy hozzászólása Okt 10, 2012 /

Hello, van egy f/ent emlitett tv m, annyit tesz, hogy amikor bedugom a konnektorba, hallok egy eles csipogast, folytonos, de a tv nem indul, egy kondi fel van puposodva a tapnal, a led nem gyul ki. az a felpuffadt kondi lenne a baj?

Elore is koszi

a kondi 400v/180u
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2012
(#) canon1990 hozzászólása Okt 10, 2012 /

Szevasz Kadarist! Megtaláltam a tirisztort a Videotonban, de nem tudtak adni másikat a boltban.
Viszont kaptam egy ts 3361 es panelt. Létezik, hogy annak már nem tirisztoros az eltérítője? Esetleg más fajta tirisztorral lehet az ESM 740 et helyettesíteni?
Köszi előre is a választ.
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Biztosan van helyettesítője, de én nem tudok más eltérítő tirisztorról. Biztosan rossz ez a tirisztor?
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2012
(#) canon1990 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Tirisztor nélkül középen van a csík, ha benne van a tirisztor akkor a képernyő aljától kb 3 cm-re szerintem nem úgy dolgozik ahogy kellene neki az a fránya tirisztor.

Teszteld le azt a tirisztort, mert így csak sötétben tapogatózol. Meg azt is érdemes lenne megnézni, hogy kap-e vezérlést.

Még annyi van, hátha az valamit segít. úgy romlott el, hogy össze ment a kép, de látszott az adás ,majd az előző tulaja képcső panelon megpiszkált valamit, nem tudta megmondani, hogy mit, majd az után lett az a csík az alján.

Mérni kellene. Tápfeszültség a tirisztoron, vezérlés, meg hogy jó-e a tirisztor.

Rendben holnap délután neki ugrok még egyszer.
Köszi a segítséget. Szép estét!
(#) zozo1990 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Igaz eltartott egy kis ideig, de átnéztem az egész lapot. Egy óriási nagyítóval, egy jó erős lámpával, és a két szememmel. Mindkét oldalt átvizsgáltam, hátha nem a forrasztás, hanem az egyik alkatrész lába van megtörve. Nincs rajta hiba, amit úgy láttam azért újraforrasztottam, de se szakadás, se megpattant alkatrész, semmi nem volt.
Összeszereltem, és így utólag visszanézve több kárt csináltam mint hasznot.
Mert mikor bedugom, világít a Stand By, de nem kapcsol be, távirányítóra nem reagál.
Próbálgattam ki-be húzogatni a konnektorból, hátha bekapcsol ( régebben ez bevált módszer volt még a régi Videoton Tv-knél ), de nem kapcsol be.
Nem büdös, nem égett le, nagyon vigyázva forrasztgattam, nem forrasztottam még véletlenül sem össze semmit sem.
Esetlegesen valami ötlete valakinek, mert eléggé el vagyok keseredve.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Master X válasza kadarist hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

igazad volt a tápegység ic a hibás , köszönöm a segitséged hála neked sikerült megmenteni
(#) Esem hozzászólása Okt 12, 2012 /

Sziasztok! Van egy Orion T2125 STX-SILVER típusú képcsöves tv-m. (Ki akartam próbálni egy hibás pc-t, ami a monitorra nem adott jelet a videokártyán.) A pc alaplapján nem volt integrált vga, csak egy RCA foglalat, amiről azt gondoltam, hogy tv kimenet. Összedugtam a tv-vel egy Scart-RCA átalakítóval, de miután nem volt kép menet közben kihúztam a pc-ből , ekkor szikrázott egy nagyot az RCA dugó. Azóta, ha a "főkapcsolót" benyomom, csak a készenléti led világít és se távirányítóval se a tv-n nem lehet bekapcsolni. Szervizbe nem merem elvinni, de kidobni sajnálom, mert nagyon szép volt a képe. Laikus vagyok e téren, de ha valakinek lenne egy konkrét elképzelése a hiba okát illetően, azt köszönettel venném.
(#) tonio válasza toncy hozzászólására (») Okt 12, 2012 /

Üdv!
Az kondenzátor valószínűleg az úgynevezett puffer kondi( a tápegység primer, vagy a sec. oldali részén van ez az elkó?).Ha a tetején lévő műanyag van felpúposodva az nem jelent semmit, attól még az lehet jó.Ha viszont az alumínium házat látod felpúposodva, az már nem jó jel.Azt tudom javasolni hogy mérni kellene, ha nem vagy jártas a televízió javításban akkor viszont rendkívül óvatosan-körültekintően méregess, a pufferkondenzátoron 330V körüli feszültség van jelen.Miután nincs készenléti állapot sem, így szerintem nem ez lesz a hiba okozója.A tápegység sec. oldalán kellene először mérni, zárlatot keresve.
(#) Master X hozzászólása Okt 12, 2012 1 /

Üdv Mesterek

Hozzám került egy Philips 68KE4986/02C tipusú tv , igaz nem mai darab de szeretném megmenteni 4 hangszóról kivitel 72" Képcsővel
a hiba a következő bekapcsolom felvillan a készenléti led de abban a pillanatban ki is kapcsol és se kép se hang nem indul el.
illetve a nagyfesz hangot hallani a sorkimenő felől, bár egy kicsit mintha ingadozna fel le
a kondik rendben a sorát lekötöttem és próbáltam ugy is inditani de ugyan az a helyzet vele ,csak a nagyfeszhang ami állandó.
minden ötlet érdekell szerintetek mi okozza??
(#) zenebolond válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 12, 2012 /

PTK csere megoldja a dolgot szerintem!
(#) torok72 hozzászólása Okt 12, 2012 /

Sziasztok Van egy Telefunken tv bekapcsolom és ki be kapcsol ezért kérnék segítséget
(#) orbantamas hozzászólása Okt 12, 2012 /

Nekem van 1 kis (minicar) tévém hang van de a képernyő csak vibrál.Segítséget kérnék!
Következő: »»   679 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem