Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy Motorola K1 es telóm és ahoz adtak egy mini usb-s fülhallgatót! Azt szeretném kivitelezni h mini usb kábelre 2.5 ös jack dugó bemenetet tegyek h tudjak zenét hallgatni erősítőn keresztül( a fülhallgatót nem akarom szétvágni)! Ha valaki tud segíteni akkor írjon!
Előre is köszönöm!
www.pinouts.ru
Bár itt azt irják a mini usb-n csak adatforgalom van...
pedig k1 esen ott vann a fulhalgato iss
Ez valószínűleg igaz is lehet. Én a Samsung D-600 telcsim fülesét vágtam le dugó fülött és próbáltam, rajta "hangot" találni, de nem sikerült.
Az lett a megoldás, hogy összeforrasztottam, lett rajta egy bumszli. Azután pedig a mikrofon után kettéágazó füles kábeleket vágtam le és kötöttem össze egy jack-aljzattal. Így már jó is lett. Ahogy elnéztem, a headset mikrofonjával egyetemben, egy serény kis elektronika hivatott hanganyagot produkálni, a telefonból kiérkező jelekből.
Szia!
Házilag meg se próbálj ilyet fabrikákni! Hogy miért? A képek magukért beszélnek! És itt a bekötés: 1. SILVER - EMU adapter 2. YELLOW - 3.5mm adapter kábel bal csatorna 3. RED - EMU adapter 4. WHITE - EMU adapter 5. GREEN - EMU adapter 6. BLACK - EMU adapter egyezik a hátsó oldali GOLD vezetékkel 7. GREEN - 3.5mm adapter kábel jobb csatorna 8. RED - 3.5mm adapter kábel test Azért ne add fel! Én ezt választanám a helyedben: Bővebben: Link
ugylatom eleg komoly elektronika vann de valami egyszerubb nincs?
Idézet: „Házilag meg se próbálj ilyet fabrikákni!” Szerinted miért írtam ezt? Lehetséges megvalósítás (csak elméleti szinten): Fogsz egy USB portos, 2 analóg kimenetes PIC-et. USB beköt, analógra teszel vonalillesztést, megírod a kommunikációs szoftvert, plusz a hanggenerátor szoftvert, beégeted, dobozolod és kész. Szerintem :gumicsirke: Ugye milyen egyszerű ?
Köszi szépen nem is gondoltam volna h létezik ilyen!
Szívesen!
És ahhoz képest, hogy eredeti Motorola, nagyon baráti az ára nálunk! Külföldi boltokban 2-3 szorosa is lehet. Köszi a pontot.
Sziasztok! Vettem egy elektromos gitárt, és csatlakoztatni szeretném a számítógéphez. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e házilag olyan kábelt készíteni, aminek az egyik végén USB, a másikon pedig Jack aljzat lenne, azaz Gitár Link kábelt?
Szia! Miért pont USB-re akarod, amikor ott a hangkártya erre kitalált bemenete?
Azon elég gyenge a jel, és némelyik szoftveren jobban lehet a beállításokat is kezelni.
Melyik jackba dugtad? Ha USB-re alakítanád akkor ugyan olyan gyenge lehet, hisz az USB-s is egy hangkártya, csak külső. Ha a megfelelő bemeneten is gyenge a jel, akkor egy előerősítő kell neked.
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2012
Mindent lehet készíteni, csak meggondolandó hogy az-e a legmegfelelőbb megoldás.
Ahogy Action2K mondja, a hangkártya erre lett kitalálva. Az más kérdés hogy a nullszintes bemenethez a gitár 1-200 mV-os jelszintje önmagában kevés lehet, a mikrofon szintű bejáraton meg (bár ha laptop akkor tán az sincs) túlvezérli. Hangkártyába a nullszintes bemenetre valami előerősítőt vagy effektpedált kéne inkább nézni. De ha ragaszkodsz a jack-usb megoldáshoz, akkor itt van egy rajz. Igaz a két csatlakozó közé kell egy kis elektronika is. Ezt az IC-t a Texas ingyenes mintaként megküldi, ha ügyesen lelevelezed velük. A mikrofonbemenetre a gitár jelét leosztva be tudod vinni. Windowshoz driver sem kell, alapból felismeri.
Írod, hogy:
Idézet: „mikrofon szintű bejáraton meg (bár ha laptop akkor tán az sincs) túlvezérli.” Aztán a csatolt képnél megjegyzed: Idézet: „A mikrofonbemenetre a gitár jelét leosztva be tudod vinni.” Ez a leosztás a PC eredeti hangkártyáján is megvalósítható. Nem hiába akarom (harapófogóval) kihúzni a kérdezőtől, hogy hova dugta be. Egyébként 690HUF ért a postaládában landol egy olyan kütyü, amit a képed ábrázol és még bajlódnia is kéne vele, ha egyáltalán képes lenne megcsinálni. De hangsúlyozom, tudni kéne mije van és hogyan, mielőtt bármit is ajánlgatunk. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2012
Na, ilyesmire gondoltam, mint ez a kütyü, csak mivel vidéken lakom a postai megoldás nem biztos, hogy működne, de gondolom valamelyik számítástechnikai, vagy zeneboltban is lehet kapni, ha arra járok.
Idézet: „Az más kérdés hogy a nullszintes bemenethez a gitár 1-200 mV-os jelszintje önmagában kevés lehet, a mikrofon szintű bejáraton meg (bár ha laptop akkor tán az sincs) túlvezérli.” Sajnos pont fordítva igaz, a laptopokon inkább csak mikrofon bemenet van, line in pedig nincs. Sőt, a külön kapható USB-s hangkártyák zömén is csak vonal/fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet van. Ha jófajta a laptop, akkor átváltható szoftveresen a bemenet típusa. Üdv Inhouse Idézet: „Azon elég gyenge a jel, és némelyik szoftveren jobban lehet a beállításokat is kezelni.” Idézet: „A line-in bemenetelhez csatlakoztattam a gitárt.” Kipróbálhatod a mic in-be dugni, de sajnos csak rögzítésre lesz jó. A mikrofon bemenet használata esetén a kártyák zöme letiltja a kimenetet, a gerjedés elkerülése érdekében. Tehát mit is akarsz tulajdonképpen? Élőben kihangosítani a gitár hangját, vagy rögzíteni a PC-re? Üdv Inhouse
Dugd be a MIC-IN-be. A mikrofon erősítést kapcsold ki a vezérlőpultban. Nem tudom, hogy a gitárodon van-e volume poti, általában szokott lenni, azzal visszavehetsz, ha túlvezérli.
Hidd el, azzal SEMMIT nem oldasz meg, ha veszel vagy építesz egy USB-s kütyüt. Felesleges pénzkidobás, ugyan úgy működik mint a jelenlegi hangkártyád. Használd a válasz gombot! Idézet: „A mikrofon bemenet használata esetén a kártyák zöme letiltja a kimenetet, a gerjedés elkerülése érdekében.” Elhiszem, de akkor hogy is tudok karaokezni? Még nem láttam olyat ami letiltotta volna. Illetve azt mondanám, hogy a nagyon régiek csak halfduplexek voltak, a mostaniak már mind fullduplex, azaz kétirányú. Amire Te gondolsz az az lehet, hogy azért "tiltja le", mert van egy külön monitor potija, amin már a digitalizált hangot fordítja vissza analóggá. Itt hallható a DSP által online módosított, effekttelt hang.
Mint említettem, én a line-in bemenetelt használtam, és a a hangbeállításoknál kipipáltam, hogy figyelje a hangbemenetelt. Nem rögzíteni akarom elsősorban a hangot, hanem az Amlitube használatával hangszíneket állítani. Megy így is végül is, csak kissé gyenge a jel és torzít valamelyest.
Épp akkor futottam ebbe bele, amikor valaki karaokee-zni akart PC-n keresztül. Az elv jó volt, csak éppen nem szólt a mikrofon hangja a kimeneten. Felvenni fel lehetett... Akkor néztem utána és sok helyen olvastam, hogy másoknak is gondot okozott ez. Nem monstanában volt, és nem próbáltam mindet. Sőt lehet, hogy szoftvere is válogatja...
Üdv Inhouse
Az furcsa hogy a nullszintes bemeneten is torzít. Csodálkoznék ha túl nagy jelet kapna a gitártól.
Ha gyengének tartod a bemeneti szintet, akkor inkább építs egy egyszerű boostert, valami ilyesfélét.
A hangbeállításoknál kell engedélyezni a kimenetelt, az "eszköz figyelés" menüpontnál, s akkor hallatszik, amit a mikrofonba mondasz vagy énekelsz.
Hang/ Felvétel/ Mikrofon/tulajdonságok/Figyelés - itt kell kipipálni azt, hogy Eszköz figyelése. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2012
Nem emlékszem ilyen menüpontra, minden eszköznél van ilyen? Ha lesz egy kis időm majd kipróbálom. Kösz.
Üdv Inhouse
Vezérlőpult/Hardver és hang/Hang
Itt találod meg, legalábbis a Win7-en, de gondolom bármilyen Windows esetében itt kell keresni.
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni egy USB--JACK Kábel készítésében.
Magát a kábelt szimulátor programhoz szeretném használni. Aki tud rajzot,vagy bármi segítséget kérem segítsen! Köszönöm előre is! A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |