Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Helo!
Elég érdekes kérdés, de ha egy 7805-s IN lábára kap 12 V-ot és a GND-re pedig nullát, akkor úgy 5 V jön ki belőle, mi van akkor, ha én a GND-t megszakítom, és csak a bemenetre kap 12 V-ot? akkor a kimeneten lesz valami?
Sziasztok
A kapcsolások között lévő CMOS órát szeretném utánépíteni, de csak CA kijelzőm van, ez pedig CC.Kicserélhetem-e a CD4511-et 7447-re,ha a TTL tápját külön +5V-ra csinálom, de a kijelző 6V-ról működik. Köszönöm Üdv: Csupasz
Szia! Érdekelne a dolog. Esetleg nincsen ennek a kapcsolásnak valami modernebb változata? (PIC-el megoldva)
Akkor kimegy a kimenetre a 12 volt.
Köszönöm a gyors választ, bár tartottam tőle, hogy ez lesz...
Idézet: „Esetleg nincsen ennek a kapcsolásnak valami modernebb változata? (PIC-el megoldva)” Miért akarsz 3 ellenállást PIC-el kiváltani? A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
600Wos porszívó motor mennyin foroghat terhelés (lapát nélkül) nélkül?
Soros gerjesztésű motor. Minél jobban forog annál jobban gerjeszti magát. Terhelés nélkül könnyen föld körüli pályára áll!
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
Sziasztok.Mi lehet a baj? 2,2kw-os motor 2 db kondi 1db 65-ös és 1db 200-as. Nem indul csak búg,eleinte ment ha a lapátot megmozgattuk elindult de most már azt se.
Szakadt a segédfázis tekercse vagy rosszak a kondenzátorok,gondolom,a motor nincs megszorulva.
Nincs megszorulva. Nem rég vetem ott kipróbáltuk ment,hazahoztuk itthon is ment de mondta a figura hogy meg lett tekercselve mert az elszállt és alu tekercselés volt rajta de most rézzel lett áttekercselve.segédfázis tekercs? (nem értek hozzá) van róla videóm de nem tölti fel valamiért,lehet nagy.
Esetleg nem működik a tehermentesítő szelep és nyomás alatt akar indulni.
Én is gondoltam rá. De üresen sem indul. :S
Szia!
A kék kondi elektrolitkondenzátor, ezért állandó üzemre nem alkalmas, csak az indításra. Valószínűleg tönkrement az üzemeltetés alatt. Bocs, goose87-nek szólt. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
Akkor azt cserélem? És milyenre? Tudnál tanácsot adni?
A fehér fajtájúból rakd össze (párhuzamos kötés) a szükséges kapacitást és akkor nem lesz gond.
Motorindító kondenzátorra van szükséged. Kadarist igen szemfüles én nem szúrtam ki a sima ekot. Bővebben: Link
A kondi méretek akkor jók? csak a kéket cseréljem le egy 200-as fehérre vagy 1 olyan fajtájúra?
Akkor most már tudom hogy melyik az indító ! 200-ast vegyek inditóbol?
Köszi szépen a segítséget! Örök hálám.
Üdv!
Új vagyok a vágóhidon, kérnék egy kis start infot. Eddig ewb-vel prógálgattam a rajzokat, de valamiért az egyszerű 2 ledes villogtatós rajzot sem tudja leszimulálni. Tudnátok mondani valami jópofa tervező progit amivel le is lehet szimulálni hogy mi történne? Köszi!
Sziasztok!
Egy nyomógombos rendszert szeretnék csinálni, amit ha megnyomok egyszer, akkor 1-es jelet küld, ha megnyomom még egyszer, akkor 0-ás jelet küld, és így tovább. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
Ha ez egy találós kérdés, akkor te kapcsolóra gondolsz
Szeretnék készíteni egy egyszerű LED-es lámpát, ami ha lehet, elemről működne. 21 db magasfényű víztiszta kék LED-ről van szó. Mekkora ellenállásokat és mekkora elemet használjak hozzá?
Soros kapcsolás esetén nem megfelelő a táp, párhuzamosnál meg azt írja, hogy nem javasolt, mert eltérő a nyitófeszültségük. Akkor hogy oldjam meg?
Sziasztok!
Egy 230-as bemenetnél mi célt szolgálhat az egyenirányító híd előtt, hogy egy MPX fóliakondit párhuzamosan kötnek két sorba kötött ellenállással? Gyakorlatilag más feszültségcsökkentő elem nincs, csupán szűrés. Hogyan működhet ez?
A két ellenállás egyenáramon, míg a kondi váltakozó áramon játszik soros ellenállást.
A két ellenállás még áramtalanítás után kisüti a kondit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |