Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1816 / 3999
(#) zoltan0801 hozzászólása Okt 14, 2012 /

Helo!
Elég érdekes kérdés, de ha egy 7805-s IN lábára kap 12 V-ot és a GND-re pedig nullát, akkor úgy 5 V jön ki belőle, mi van akkor, ha én a GND-t megszakítom, és csak a bemenetre kap 12 V-ot? akkor a kimeneten lesz valami?
(#) Csupasz hozzászólása Okt 14, 2012 /

Sziasztok
A kapcsolások között lévő CMOS órát szeretném utánépíteni, de csak CA kijelzőm van, ez pedig CC.Kicserélhetem-e a CD4511-et 7447-re,ha a TTL tápját külön +5V-ra csinálom, de a kijelző 6V-ról működik.
Köszönöm
Üdv:
Csupasz
(#) apac válasza Lacika hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Szia! Érdekelne a dolog. Esetleg nincsen ennek a kapcsolásnak valami modernebb változata? (PIC-el megoldva)
(#) kadarist válasza zoltan0801 hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Akkor kimegy a kimenetre a 12 volt.
(#) zoltan0801 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Köszönöm a gyors választ, bár tartottam tőle, hogy ez lesz...
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Köszi a linkeket.
(#) Lacika válasza apac hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Idézet:
„Esetleg nincsen ennek a kapcsolásnak valami modernebb változata? (PIC-el megoldva)”

Miért akarsz 3 ellenállást PIC-el kiváltani?
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012

oszc.rar

(#) Gezaba hozzászólása Okt 15, 2012 /

600Wos porszívó motor mennyin foroghat terhelés (lapát nélkül) nélkül?
(#) pjg válasza Gezaba hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Soros gerjesztésű motor. Minél jobban forog annál jobban gerjeszti magát. Terhelés nélkül könnyen föld körüli pályára áll!
(#) goose87 hozzászólása Okt 15, 2012 /

Sziasztok.Mi lehet a baj? 2,2kw-os motor 2 db kondi 1db 65-ös és 1db 200-as. Nem indul csak búg,eleinte ment ha a lapátot megmozgattuk elindult de most már azt se.
(#) erdgab válasza goose87 hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Szakadt a segédfázis tekercse vagy rosszak a kondenzátorok,gondolom,a motor nincs megszorulva.
(#) goose87 válasza erdgab hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Nincs megszorulva. Nem rég vetem ott kipróbáltuk ment,hazahoztuk itthon is ment de mondta a figura hogy meg lett tekercselve mert az elszállt és alu tekercselés volt rajta de most rézzel lett áttekercselve.segédfázis tekercs? (nem értek hozzá) van róla videóm de nem tölti fel valamiért,lehet nagy.
(#) zolika60 válasza erdgab hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Esetleg nem működik a tehermentesítő szelep és nyomás alatt akar indulni.
(#) goose87 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Én is gondoltam rá. De üresen sem indul. :S
(#) kadarist válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Szia!
A kék kondi elektrolitkondenzátor, ezért állandó üzemre nem alkalmas, csak az indításra. Valószínűleg tönkrement az üzemeltetés alatt.
Bocs, goose87-nek szólt.
(#) goose87 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Akkor azt cserélem? És milyenre? Tudnál tanácsot adni?
(#) kadarist válasza goose87 hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

A fehér fajtájúból rakd össze (párhuzamos kötés) a szükséges kapacitást és akkor nem lesz gond.
(#) zolika60 válasza goose87 hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Motorindító kondenzátorra van szükséged. Kadarist igen szemfüles én nem szúrtam ki a sima ekot. Bővebben: Link

A kondi méretek akkor jók? csak a kéket cseréljem le egy 200-as fehérre vagy 1 olyan fajtájúra?

Akkor most már tudom hogy melyik az indító ! 200-ast vegyek inditóbol?

Köszi szépen a segítséget! Örök hálám.

Köszönöm a segítséget!
(#) vkrisz81 hozzászólása Okt 15, 2012 /

Üdv!
Új vagyok a vágóhidon, kérnék egy kis start infot.
Eddig ewb-vel prógálgattam a rajzokat, de valamiért az egyszerű 2 ledes villogtatós rajzot sem tudja leszimulálni. Tudnátok mondani valami jópofa tervező progit amivel le is lehet szimulálni hogy mi történne?
Köszi!
(#) Lanemir hozzászólása Okt 15, 2012 /

Sziasztok!

Egy nyomógombos rendszert szeretnék csinálni, amit ha megnyomok egyszer, akkor 1-es jelet küld, ha megnyomom még egyszer, akkor 0-ás jelet küld, és így tovább.
(#) apac válasza Lacika hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Köszönöm szépen.
(#) nightlife válasza Lanemir hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Ha ez egy találós kérdés, akkor te kapcsolóra gondolsz
(#) Mdavid hozzászólása Okt 15, 2012 /

Szeretnék készíteni egy egyszerű LED-es lámpát, ami ha lehet, elemről működne. 21 db magasfényű víztiszta kék LED-ről van szó. Mekkora ellenállásokat és mekkora elemet használjak hozzá?
(#) Mdavid válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Soros kapcsolás esetén nem megfelelő a táp, párhuzamosnál meg azt írja, hogy nem javasolt, mert eltérő a nyitófeszültségük. Akkor hogy oldjam meg?
(#) gordonfreemN hozzászólása Okt 16, 2012 /

Sziasztok!

Egy 230-as bemenetnél mi célt szolgálhat az egyenirányító híd előtt, hogy egy MPX fóliakondit párhuzamosan kötnek két sorba kötött ellenállással? Gyakorlatilag más feszültségcsökkentő elem nincs, csupán szűrés.
Hogyan működhet ez?
(#) pjg válasza gordonfreemN hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

A két ellenállás egyenáramon, míg a kondi váltakozó áramon játszik soros ellenállást.
A két ellenállás még áramtalanítás után kisüti a kondit.
Következő: »»   1816 / 3999
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem