Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Szervusz!
A RLB0712-101 helyett a RLB0912-101 talán jobb egy kicsit, de ritkábban kapható (nem 0914!) De az értékekből az is látszik, hogy nem pontosan 100 uH az induktivitás (hacsak az 1 nF nem jelentősen kisebb értékű), hanem kisebb, és a 33 nF meg inkább nagyobb értékű. A mérés pontossága szempontjából nem kritikus, de az Usr0 értéke így egy kicsit alacsony. Ez a feszültség fix veszteséget feltételezve az L/C viszonnyal arányos. Tehát ha -van miből- kereshetsz a névelegs vagy nagyobb értékű induktivitást ás a 33 nF-nál pedig a névlegesnél valamivel kisebb értéket, akkor növekendni fog a feszültség. Most már elvileg van mivel mérned. Továbbá az (nyitott fojtótekercs) induktivitás érzékeny minden közeli fém felületre, megnöveli a veszteségét: kapcsoló, nyák teliföld, fémdoboz, stb. Vagy esetleg egy fazékvasmag... A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2012
"Szakipapa" légy szíves írd meg priviben a címedet, mert a rendszer eltüntette az üzeneteidet. És az adatlapodat sem lehet megnyitni, azért ide írtam, bocs !
Köszönöm a segítséged! Kipróbálom az általad javasoltakat.
Sziasztok!
Megépítettem ezt a műszert, szuperul működik, de volna egy kis problémám vele. HA in-circuit módban mérek, akkor mindig egy és ugyanazt az értéket mér, bárhol mérek a panelen. Mi lehet a probléma ? Előre is köszi a válaszokat. Tibi
Szia!
Nézd meg, hogy nem nagyobb kondit raktál a méröfejbe?
1u-os kondi van benne
Sziasztok! Én is kérnék egy kis segítséget. LCD Monitor táp kondiait vizsgálom és kiforrasztva értem egy 470µF/25V -os kondit a műszerrel az eredmények: 452µF 15m ohm. Gyanúsan alacsony az ohm érték, nem? Jó még a kondi? Kicsit elbizonytalanodtam. Kiszedtem egy másik kondit 680µF/25V mért érték pedig 721µF 15m ohm.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2012
Idézet: „Gyanúsan alacsony az Ω érték, nem?” Nem. Ezek igen jó kondik. Vagy nem jól mér a műszered... Az ESR nem tud lecsökkenni a gyári értékhez képest.
Azért a műszered ESR-mérőjét leellenőrizhetnéd...
Szia 470µF/25V -os kondidra az az érték tényleg karcsu A mi jó lenne.. 96 mohm
- 124 mohm hasonló de persze ezek böl , ebböl az értékböl érdemes többet megmérni és összevetni ! Valami gáz van a műszerrel, ott de majd a Mesterek kijavitanak! üdvözlet Zsolti
Szervusztok érdeklődöm ez a kondi milyen értékü lehet ezen a feltéten? és lehet,hogy polisztirol ? Azon gondolkodtam" ha" ilyennel csinálnám akkor ráteszem a zsugort és ilyen lenne..szép henger alaku..
Köszönöm előre is ! Zsolti
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni a hozzáértőktől , hogy a V1.25 ös hex is tud in-circuit módban mérni ?
Idézet: „ez a kondi milyen értékü lehet ezen a feltéten?” Nincs LC mérőd? Mérd meg... Azt ugye Te sem érzed reálisnak, hogy így, fényképről, távolról megtippeljük, hogy mekkora a kondi kapacitása... Idézet: „és lehet,hogy polisztirol ?” Az viszont így ránézésre igen esélytelennek látszik. Ha tippelnem kéne, Remix C219-es poliészternek tippelném, azok néztek ki kb. így.
Szia!
Az in-circuit mérés a v1.20 verziótól működik. Aki a műszert megépíti legalább a cikket olvassa el, akkor nem tenne fel felesleges kérdéseket: LCM3 műszer cikk A feltét fényképen nem olvasható a felirat, így nem tudjuk kitalálni. A rajta lévő felirat segítene a rejtély megfejtésében. Üdv.: Feri
Újítottam két fazékmagot. A nagyobbikat könnyen szét lehet szedni, a kisebbiket viszont valami ragaccsal leöntötték.
Tippem szerint a kisebbik lenne a jobb az LC-mérőhöz, de vajon hogyan tudnám szétszedni, hogy közben meg ne sérüljön?
Próbáld meg forró vízbe mártani , én már szedtem így szét ilyen ragasztott ferritmagot és szétvált szépen.
Üdv segitségetek kellene! Ma elkészült az Lcm3-am ..De olyan gond van bekapcsolom a szöveget ki írja lcm3 v1 20 stb egy darabig áll a felirat, és utána ki irja hogy válts mérésre!
Ennyi és ott vége a dolognak ott áll a műszer. Pedig a kalibráló kapcsoló is a helyén áll nem tudom mi lehet? Nyákot is átnéztem kvarcnál is a forrasztásokat 22pf kondi forrasztását is induktivitásnál is. Köszönöm elöreis a segitségeteket! Zsolt A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
Nekem annó volt valami hasonló dolog, és akkor az volt, hogy a kalibráló kapcsoló fölött az ón átfolyt és rövidre zárta a kapcsolót, valamelyik elhaladó vezetősávval de olyan "szabályos alakú" volt ez az átfolyás, hogy sokáig nem is találtam meg a hiba okát. Bár ott nekem lehet fordított volt az állás, azaz nem lehetett kalibrálásba kapcsolni, de ha egyébként az LCM-eddel minden rendben, akkor esetleg valami ilyet keress...
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
Ha a kalibráló kapcsolót átváltod és nem történik változás akkor nézd meg hogy jó e a kapcsolód.
Kalibráló kapcsolóra semmi reagálás..ugyan ugy áll válts mérésre!
Mérd ki a kapcsolód, hogy egyáltalán átvált-e, -fizikálisan.
Megnéztem a képet és ott ahol az én panelemen volt az az ón átfolyás ott nem látok nálad ilyet... tényleg nézd meg a kapcsolót multiméterrel, hogy kapcsol-e.
Ki forrasztotottam a kalibráló kapcsolót és ugyanaz a jelenség! Váltsak vissza mérésre!
Mindent átnéztem mégegyszer beleméregettem az ellenálásokba hátha felcseréltem! A pic 19-es lábán 4.95 vóltot mérek.. Vissza raktam a kapcsolót és ha kapcsolom kalib kapcsolot semmi változás! A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
Akkor a kapcsoló, az R8, vagy az R12 csatlakozásai közül valamelyik szakadt. Ellenállásmérővel meg kéne mérni, hogy melyik.
R 12 -nél a 47 ohm ellenálást kisem lehet mérni! akkor lehet hogy az csinálja a gubancot?
A következő próbálkozásokon vagyok túl: először éjszakára alkoholba merítettem - ez nem segített semmit. Aztán reggel betettem egy pohár vízbe, beraktam a mikróba, és forrásig melegítettem az egészet, ezután sem jött szét.
Valakinak még valami ötlete esetleg lenne? |
Bejelentkezés
Hirdetés |