Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   104 / 198
(#) thedespot0 válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Nézegettem igy már öket, két csatornának annyi. kint van a táp fesz a kimeneten... csak azt nem értem, hogy ugy mértem a táp feszt a kimeneten, hogy le volt választva az összes végfok. Ez hogy lehetséges? Mértem elöször, hogy a végtranyok nem kapnak semmilyen naftát, aztán visszaforrasztottam a nyákot, az első két csatornát . hangszóró rá , és csatt..
(#) thedespot0 válasza thedespot0 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Csinálok hozzá új végfokot inkább, ezek a tranyokat meg alkatrésznek használtam egy magnat classic 2000hez, de legalább az jó lett . Tudsz valami olyan végfokot ajánlani, kapcsolást , esetleg paneltervet , ami szimmetrikus 34 voltról megy 50watt feletti teljesítménnyel rendelkezik. Előre is köszi.
(#) EcoPityu hozzászólása Szept 18, 2012 /

Sziasztok!
Van nálam javításon (vagy bontáson?), egy MNC Hurricane S1000 "D" végfok, és valami okoska törp kiforrasztotta belőle az összes tápfetet, és a végfok fetjeit is!
Természetesen az MNC-k ről semmi "schematics" nincs a neten, de esetleg valamelyikőtök látott már ilyet, avagy hallott már, avagy látott fényképen... Nekem csak a típusok kellenének, onnan minden megy mint az ágyba...
Előre is köszönöm!

Pityu
(#) EcoPityu válasza thedespot0 hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Szia!
Ez a 2 ohmot is szereti! BD249C-vel elketyeg...

2Ohm_100W.gif

(#) emmzolee válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Egyik cimbimnek volt régebben S1000-ese. Az egyiket le is égette. Megkérdezem hátha emlékszik rá mi volt benne.
(#) csabbbi hozzászólása Okt 20, 2012 /

Sziasztok!
A következő problémával találkoztam: autós fejegységen van 2xRCA kimenet erősítő csatlakoztatására. Ezt szeretném egy olyan mono végerősítőre kötni aminek csak magas jelszintű bemenete van. lehet építeni ehhez valamilyen átalakítót?
Köszönöm!
(#) emmzolee válasza csabbbi hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Ha az erősítődnek magas szintű a bemenete, akkor kösd rá bemenetnek a fejegységed hangszóró kimenetét.
Különben fölösleges olyan átalakítót építeni. Az erősítőd biztos ős kövület és még inkább oda lesz a hangminőség.
(#) (Felhasználó 12183) hozzászólása Okt 22, 2012 /

Sziasztok!

SW50N06 tranzisztor helyett milyen alkatrészt használhatok egy autós erősítőbe?
Ezt a kettőt néztem, de biztosra szeretnék menni :
FQP50N06
IRFZ44N

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) emmzolee válasza (Felhasználó 12183) hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Az FQP50N06 tökéletesen ugyan az csak más gyártja. Az jó lesz bele. A gate körül lévő ellenállásokat mérd ki mielőtt az új fetet beforrasztod, mert lehet, hogy az is meghalt.
(#) (Felhasználó 12183) válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

Rendben, köszönöm a segítséget!
(#) (Felhasználó 12183) válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

Most nézem, hogy van itthon még RFP70N06. Az is jó lenne helyette?
(#) emmzolee válasza (Felhasználó 12183) hozzászólására (») Okt 23, 2012 /

Megpróbálhatod azt is. Szerintem jó lesz bele.
Mivel ennek egy kicsit kisebb az RDS-e, lehet nagyobb kapacitív terhelése lesz. Jó lenne szkóppal rá nézni terhelés alatt, hogy nem lesz-e tüskés a jel.
(#) csab2esz hozzászólása Okt 23, 2012 /

Üdv.Lenne egy Mac Audio Maximus 1.750 Monoblock erősítőm ami 2Ohm stabil 725Watt mellett RMS-ben.2db Mac Audio Absolute 304 4Ohm-os Mélynyomóim vannak hozzá.Ezeket hogyan lehetne bekötni hogy 2Ohm terhelés legyen az erősítőn?A csúcson szeretném járatni.
(#) szamóca válasza csab2esz hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Csodálkozom, hogy ilyen berendezések meglétéhez, ennyire nem társul empirikus tudás. Alapvető kellene hogy legyen a párhuzamos kapcsolás ismerete.
(#) pinyó39 válasza csab2esz hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Polaritáshelyesen párhuzamosan kötöd a végfok kimenetére a két hangszórót, de ez most autóban van, vagy szobában használod tápegységről?
(#) szamóca válasza csab2esz hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Te viccelsz? A préselhető (forrasztható) villás sarut nem ismered?
(#) szebik hozzászólása Okt 25, 2012 /

Sziasztok!

Van egy 4*35W-os autóerősítőm. A múltkor a mélyládát kivettem, majd sógor elvitte a kocsit és bekacsolta az erősítőt miközben a hangfalkábelek összeértek.
Azóta az egyik fele nem szól. Megbontottam és a csatolt képeken látható látvány tárult elém. Szerintetek a kondik mellett levő már megszáradt fehér rutyi a kondikból folyhatott ki és a hiba forrása is ez lehet, vagy azt a kirázkódás miatt önthették mellé?
(#) reloop válasza szebik hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Szia! A kondik be vannak vele ragasztva.
(#) csab2esz válasza szamóca hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Dehogy nem ismerem,csak itt nem villás sarukról beszélünk.Kör alakú lenne.De amúgy monoblock erősítőn a két kimenet az most párhuzamos vagy soros kötést eredményez?Papírjában nem szerepel.A két nyomó külön kimenetre van kötve.
(#) csab2esz válasza pinyó39 hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Kocsiban van.
(#) szamóca válasza csab2esz hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

A "kör alakúnak", szemes saru a neve. Te mondtad, hogy nem tudod belekötni a vastag kanócokat.
Rakjál már fel egy képet erről a cuccról. Nem mindenkinek van a pajtába ilyenje. Lássuk miről is van szó.
(#) fehrudi válasza csab2esz hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Ha soros kötés lenne, akkor mindkét mélydoboz elnémulna ha az egyiket kikötöd. De a kapcsolási rajzából és a nyákrajzból látszik, hogy párhuzamosan van kötve a két kimenet.

Szamóca:
Neten lévő kép alapján nem szemes saru, inkább valami forrasztható érvéghüvely szerű dolog kellene, mivel hengeres lyuk található a kimeneti csatlakozón, ami olyan mint egy "csoki".
(#) szamóca válasza fehrudi hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Akkor vagy érvéghüvely, vagy csapos tüske. Én meg nem találtam róla képet.
(#) szebik válasza reloop hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Köszönöm. Akkor mélyebbre kell ásnom.
(#) Kovidivi válasza szebik hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Cseréld ki a végtranzisztorokat azon az oldalon, amelyik nem szól. Nagy eséllyel utána szólni fog. A legbiztosabb, ha kiforrasztod a végtranzisztorokat, kiméred, és csere. Utána áramkorláttal éleszteni. Ha szól, és terhelhető az erősítő, akkor megjavítottad. Ha nem, akkor a végtranzisztor meghajtását kell ellenőrizni. Ezek a tanácsok akkor helytállóak, ha a másik csatorna tökéletesen működik azóta is.
(#) bakmor hozzászólása Okt 26, 2012 /

Helló
Segítségre lenne szükségem.Hozzám került egy Toxic tx-1600n autós erősítő.A belsejét összerágta az egér.Újra kábeleztem.Mikor feszt adtam rá (egy számítógép tappal) zárlatot mutatott és lekapcsolt a táp.
Valaki tudna segíteni hogy merre induljak el.
Végfokokban otthon vagyok de ez az autós cucc még új nekem.
Képet csatolok.

(#) GyurikaBx válasza bakmor hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Szia! Nem biztos, hogy zárlat van! PC tápról nem mindig indulnak el az autós erősítők, mert amikor bekapcsol az erősítő túl nagy áramot venne fel a kondik miatt és ezt nem tolerálja a PC táp! Próbáld meg soros izzóval beindítani, 12V 20-50Watt-ig! De először nézd végig még egyszer a kábelezést, hogy nincs-e valami elkötve!
(#) bakmor hozzászólása Okt 27, 2012 /

Köszi a választ.Megpróbáltam másik trafóval,de az pár másodperc alatt meleg lett.
A kábelezés jó.Mindegyik más színű így könnyű dolgom volt.
Hogyan tovább?merre induljak? köszi
(#) GyurikaBx válasza bakmor hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

A következő dolog az az lenne, hogy megkeresni és megszüntetni a zárlat helyét. Ehhez kellene legalább egy digitmulti és az alkatrészeket végig mérni. Tápfetek+végtanyók!
(#) elek tron válasza bakmor hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

azért az ész megáll hogy miket rá nem irnak néhány autos cuccra. 4x400w??? talán 4x40W. de még abban sem lennék biztos a torroid láttán. vagy esetleg az autohifiben más mértékegységeket használnak mint mondjuk a p.a. technikában? mert már láttam 13cm átméröjü 1" lengöjü hangszoron 300w-ot is.
Következő: »»   104 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem