Fórum témák
» Több friss téma |
Nem hasonló a jelenség, mint nálam? (l. tegnap)
Sziasztok!Megszerelni biztos nem tudom de olyan jó tanácsokat adtok egymásnak lehet nekem is tudtok,hogy ne nagyon verjen át a szerelő.Egy kb 10 éves wolf GU-2EK tipusú fali kazánom van. Rendesen csinál meleg vizet de a fűtést nem indítja el.Illetve próbálja visszahűt aztán elindul felfelé is de igazán a nagy lángra nem lobban fel, lekapcsol.Szerintetek mi lehet a baja?Semmilyen hiba jelet nem küld minden normálisnak tűnik.Köszönöm mindenki válaszát!Jaj, bocs és ha váltószelep hibás az mennyibe fájna?Hívtam szerelőt de még nem ért ide bár 5-re ígérte vagy is közel 9 órát késik bár lehet reggel 5kor csönget.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2012
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. A kazánunk Immergas EoloStar 23kW. Kb. 6 éves. Egyrészt elkezdett csöpögni, szerelő szerint a kazántest (remélem jól emlékszem) kilyukadt, csere, kb. 80-90.000Ft. Addig is tudjuk használni (amíg nem tudjuk kifizetni), max. töltögetni kell a folyamatosan eső nyomás miatt. De sajna nem megy a kazán. Vezeték nélküli termosztátunk van, és olyan mintha nem érzékelné. Cseréltünk elemet, összehangoltuk, kazán el is indul, majd 10-15 perc után leáll. Nem jelez ki semmit, nyomás rendben, most nem is csöpögött. A termosztát meg szorgosan küldi a jelet... A vevőegység is pirosan világít ami azt jelzi hogy be kellene indulnia a kazánnak. Másik kérdésem, hogy ara gondoltunk kicseréljük ezt a kazánt, bármilyen másik turbósat fel tudunk helyette szereltetni? Mert újszerű turbós kombikazánt olcsóbban is tudnánk venni, mint ezt megjavíttatni... Köszönöm szépen előre is a válaszokat! További szép hétvégét!
Mennyire értesz az elektronikához? Van mérőműszered otthon? ha igen akkor meg kellene mérni a termosztát vevőegységén, hogy rendesen elindítja-e a kazánt, az az rövidrezárja-e a kazán felé menő két vezetéket! Ha ez nem hozzáférhető, akkor a vevőegység általában egy fali felcsavarozott egységből és gy elektronikai dobozból áll, ha ezt a dobozt lehúzod a fali egységről a kazán felé menő indítóvezeték rövidrezárása után a kazánnak be kellene indulnia, ha jó a kazánvezérlése. De vigyázz mert a csatlakozón általában ott van a vevőegység táplálását szolgáló "villany" is, nehogy azt zárd rövidre!
Nem nagyon értek hozzá, úgyhogy nem is piszkálnám meg. Bár fázok, de ezzel inkább megvárom a szerelőt. Ma kaptam egy megbízható szerelő számát meg, holnap fel is hívom, hátha hamar tud jönni... De köszönöm szépen a tippet!
Akkor a tied mar gyujtos, ott van valami olyasmi, hogy ionizacios langerzekelo.
Ami erzekeli, hogy a lang megjelent-e (es ez nem a sima thermoelemes langor) Ahhoz valoszinuleg csatlakozik valami muveleti erosito, de elobb az erzekelot nezd meg, adja-e a (kicsi) jelet.
Üdv. Azr szeretném megtudni mitől lehet a következő?
Senior Duval Thema f 23 E kazánunk, mostanában ezt műveli: Téli üzemmódban: begyújt a láng megy két percig és elalszik. Búgás marad. Megint két perc után ismét begyújt. Igy ismétlődik- Nyomás, hőmérséklet rendben, és a radiátorok is melegek. Meleg víz is van.De nem emlékszem, hogy régebben ennyit ki-be kapcsolt volna, ilyenkor ugye kattanik, én nem vagyok szakértő, de ennyi kattogás nem hiszem, hogy használ egy elektronikus dolognak. Persze hívok szerelőt, de azért tájékozódnék, mi lehet a baj...
Köszönet, a tanácsod bejött, minden ok.
A gyujtó panelon voltak forrasztási kontakthibák, azokat javítottam azóta nem áll le! Viszont a láng erőssége továbbra is ingadozik.
Az ionizációs diódát cseréltem, most megnézem amit modtál hátha az erősítővel lesz a gond. Köszönöm segítségedet kis családom nevében is.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy sd renova star f24e kombi kazánunk, most lesz 8 éves és hát mikor is ha nem a fűtés szezon előtt adja be a kulcsot . A probléma megy a nyomás az égbe fel, tehát ha a meleg vizet használom ha a fűtést indítom be akkor is, és ha nem használom akkor is csak kicsit lassabban és amint elér egy bizonyos nyomást folyik is a víz belőle. Feltöltő csap ki lett cserélve hátha az a baja, de nem . A tartály szerelővel átnézve, de az se. Állítólag kazán testet kell cserélni ami olyan 60 000 ft. Éjszakára elzártuk a csapot amin a víz megy a kazánba, de akkor is emelkedik csak kissé lassabban, ki próbáltuk ha a fő csapot zárjuk el( azaz nem lesz víz a házba) éjszaka akkor történik e bármi és nem emelkedett a nyomás és nem is kellett éjjelente felkelni vizet hordani. Ki tud segíteni mi lehet a baj?
Szép napot!
Másodszor próbálkozok segítséget kérni, szerintem az előbb rossz fórumra írtam a bajommal. Segítséget szeretnék kérni Westen Energy 240 i típusú kazánnal kapcsolatban. A nyomás folyamatosan esik, szinte minden fűtés alkalmával újra kell tölteni vízzel, mert teljesen 0-ra esik le a nyomás. Érdekelne, hogy hova tűnik el az a sok víz, amivel után töltök? Mi lehet a baj? Észrevettem azt is, ha mosogatok - melegvízzel, akkor a konyhai radiátor felmelegedik. Valami vezetékrendszer hiba lesz, vagy a kiegyenlítőtartállyal van a gond? Köszönöm a segítséget!
Nagy valószínűséggel a hőcserélőd repedt.
A csapod biztosan nem zár rendesen, ha az utcai csapot kellett kizárni, hogy ne emelkedjen a nyomás- esetleg a megnyitott hidegvíz csapon közép állásban visszafolyhat a melegvíz csövön a víz, így emelkedhetett a nyomás. Ez is a hőcserélőd hibájára utal. Biztosan jó a tágulási tartályod? Nem lyukas, van benne nyomás?
Ha a biztonsági szelepen nem megy el a nyomás- csöpög- és a többi fűtési csöveknél, radiátornál sem enged, akkor a hőcserélődön hajszálrepedés van, és ezt a gáz felszárítja, ezért nem látsz vízcsepp nyomot. Bele kell nézni az égőtérbe, és folyási, vízkőlerakódás nyomot keresni. Javítása kétséges, csere nagy valószínűséggel.
Fűtési szűrő eltömődött, szivattyú nem keringeti a vizet rendesen, lerakódás a fűtési csővezetékekben. Milyen hőfokra van véve a fűtővíz hőmérséklete? Nem levegős a rendszer?
Sziasztok
Látom sok mindenkinek van gondja köztük nekem is és méghozzá Renova C/F 24E típusú kazánnal. Mikor meleg vizet engedem egy idő után csörög zörög durrog mint ami leakar ugrani. Fűtésnél ezt nem csinálja, amit hallok az csak h valahol van benn még levegő és azt cirkuláltatja. Azt tudni kell h a kazán előtt fel van szerelve egy vízkőmentesítő (elektromos), nem vitázni akarok erről de az tuti h működik mert azóta minimum 2 naponta tisztítani kell a csapnál a szűrőt. Arra gondoltam, hogy levált egy nagyobb darab vízkő ész az csattog benne, de ebben nem vagyok biztos. Másvalakinek ötlete? THX
A tartályommal minden rendben mivel az is ki lett már cserélve, nem lyukas és minden rendben vele. Tehát akkor ha a hőcserélőm repedt akkor az javítható vagy másik kell vagy totál vége a kazánomnak?
Nincs mit, már én is javasoltam neked ezt...
A 6 lábú IC-t pedig ha tudod, típus alapján ellenőrizd, ritka a DIP6-os műveleti, de nem kizárt. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2012
A kazánodnak azért nincs vége, max a hőcserélőnek.
Ha a hőcserélőd jó helyen repedt, akár javítható is, ha pedig hozzáférhetetlen helyen van, akkor csere.
Milyen a HMV vízmennyisége? Rendesen jön belőle, vagy csak csorgadozik.
A beépített vízkőtelenítőd csak a rajta átfolyó vizet lágyítja, a már leragadtat nem, így a hőcserélődben lévőt sem. A hőcserélőd el van vízkövesedve, azért csattog. Ha még időben vagy, talán sikerül kisavazni. Amennyiben már késő, csere- vagy hallgatod továbbra is ezt a hangot.
nem javítható a szerelő szerint a belső testet ki kell cserélni sajnos én nem értek hozzá akkor az egyenlő a hőcserélővel? és az milyen árban mozog?
köszike
Köszönön neked is a segitseget most legalább tudok fűten i egyfolytába ugy hogy nem kapcsol le folyamatosan.
Ugy néz ki megoldódik a problémám, de sajnos nem az IC okozta a folyamatos lang valtozast. Probalkozok meg, de legalabb megy a kazan.
Víz jön rendesen, a vízkőmentesító pedig elötte van a kazánnak, na ezt hagyjuk ki belőle nem vitának szántam. Akkor majd -10fokba kikapom és kisavazom
Mivel lehetne ami kézközelbe van? Nem ipari sósavra gondoltam pl. THX
Az egyik radiátornál csepegünk, hosszas kutakodás után fedeztük fel!
Köszönöm, hogy segítettél!
Nekem van egy Quadriga t2\23 mi típusú kombi kazánom.
A problémám a következő. Alaphelyzetbe a nyomás 1.2-1.5 bar között van de ha bekapcsol a fűtés rövid idő alatt a nyomás felmegy 3,5-4 barra. ami nagyon sok. mi okozhatja a problémát?
Tágulási tartályban nincs levegő, vagy lyukas. Plvass vissza, már vagy ezerszer kiveséztük ezt a témát.
Tisztelt fórumozók,
Egy SAUNIER DUVAL RENOVA MINI C 12 E gázkazánom van 2004 óta. Pár napja azt tapasztaljuk, hogy a használati meleg víz előállítás minden gond nélkül elindul és jön is a meleg víz. Viszont, ha elzárjuk a csapot (és ezzel leáll a kazán) és rövid időn belül ismét megnyitjuk a csapot a gázkazán nagyon hosszú idő múlva indul csak újra (1-2perc) és addig jéghideg víz folyik a csapból. 1-2 perces vízfolyatás elteltével viszont beindul és minden gond nélkül adja a meleg vizet. Az újraindulás időtartama nem egységes így nem tudom semmihez sem kötni, hogy miért vár ennyi időt. Tud valaki segíteni? Köszönöm a segítséget!
Mennyire tudod szetszedni/belenezni?
Mekkora a nyomast mutat a merooran? Ez rendben van? Ha a melegvizes csapot csak egeszen kicsit nyitod meg, akkor sokkal hosszabb ido kell neki, mire magahoz ter? Szivattyut hallod azonnal beindulni? A futes resszel nincs kapcsolatban a hiba? Lehet-e a futesi reszt lezarni vagy kikapcsolni es a meleg vizet szeparaltan vizsgalni? Mivel mostanaban indult a futesi szezon es a hiba is most jott elo, probalj ezzel kezdeni. Van benne egy membran, ami egy rudat vezerel, ez kapcsolgat mindenfele mikrokapcsolot, szivattyut, gazszelepet. Ha ez szorul vagy nem jol mozog, a membran kicsit repedt, lukas, az hibaforras lehet, erre kezzel rasegitve megnezheted, ez-e a baj. A masik tippem valami homerseklet-erzekelo.
Már többször tisztítottam a belsejét de jobban nem bontottam le.
A nyomás 1,7, így az rendben van. Az idő nem függ a csap megnyitásának mértékétől. Minden rendszer ugyanúgy beindulni - hallani is - , de nem indítja a lángot 1-2 percig A fűtési rész szépen működik. Most olvastam ezt, itt: http://www.szerelvenyaruhaz.hu/index.php?route=account/download/dow...id=124 "Gyakori visszakapcsolás elleni védelem A kazán visszakapcsolás elleni védelemmel van ellátva. A vezérlés a kazánban uralkodó viszonyoknak megfelelően automatikusan állítja be azt az időt, melynek elteltével a kazán leállást követően visszakapcsol." mondjuk nekem nem így néz ki a kazánom hanem így: http://www.saunierduval.hu/stepone/data/downloads_sd/81/00/00/renov...hu.pdf Ettől függetlenül ez az idő most nagyon nagyon sok.
Különálló tárolóval egybekötött a készüléked 3 járatú szeleppel? Szerintem a HMV tárolód NTC érzékelőjének a hüvelye lehet vízkővel lerakódva- így az egész tartály is. Mivel jól szigetel a vízkő, nehezen érzékeli a hőmérséklet esést, ezért nem ad egyből jelet a kazánnak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |