Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a segítséget. Igen, sajnos muszály lesz szerelő,csak ha nem muszály nem fizetnék többet,mint amennyi a valós kár értéke az eszközben. Szerinted van értelme esetleg egy villanyszerelővel,vagy műszerészel megnézetni a panelt? Mert én ezen gondolkozok az itt olvasottak és a te tanácsod alapján. Talán pénztárca kímélőbb ha tényleg valami egyszerűbb hibája van...
Nincs mit.
Adott esetben ez egy jo otlet is lehet. Plane, ha egy ismeros lenne... A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2012
A szelepet benyomva nem jön víz ki belőle csak levegő? Szelep engedhet még a tartályon.
A nagyobb gond, ha a hőcserélőd el van repedve, és ott megy el a víz, amit gyorsan fel is szárít a gáz lángja. Meg kell nézni az égőtér belsejét, hátha látni lerakódást ami a repedésre utal. A rendszerben enged valahol valami- de ennek ( ha nem padlóban, hanem szabadon van szerelve ) látható nyomai lennének. Én a hajszálrepedésre tippelek, ha tuti jó a tág tartály, nem nyit ki a biztonsági szelep, és régóta kell utántöltögetni a vizet. Javítása: ha hozzáférhető helyen van, akkor forrasztással, ha nem hozzáférhető, akkor csere sajnos. A tömítőadalékot nem tanácsolom, mert akkor a hőcserélődben is letapadhat, stb ami a hőátadást is lecsökkenti, ezzel pedig generáltál egy újabb problémát.
Tisztelt Szakértők!
Egy 5 éves Saunier Duval ISOTWIN F 24 E-A készülékem ami a következő hibát produkálja: Nagyon alacsony a HMV vízvételi nyomása, a sima bemeneti víznyomásom 2,5 bar, ami ha kinyitom a melegvizcsapot egy vételi ponton leesik a mért bementnél 1 bar alá. A HMV nyomás tartály szelep megnézve az rendben van nem ereszt és fel pumpálható. A HMV túlnyomás szelep néha folyik éjjel csepeg. A melegvizet szépen csinálja 45-50 fokon is. Van valami tipp arra, hogy mi lehet a probléma? Szerelőt hívnék, de nem szeretnék fődarabokból egy új kazánt összerakni... Köszönettel Vidanet
Szia!
Ha a HMV tág tartályt NEM nyomásmentes állapotban mérted, akkor rossz értéket kapsz!!! Alapban nyomásmentes- HMV csak kizárva, leürítve a HMV víz- így kell mérni, egyébként beleméred a levegő oldalba azt a nyomást, amit a MHV víz oldalon a víz nyom. tehát a következő lépéseket kell tenni: HMV víz kizárva, nyomása a kazánnál leürítve ( pl HMV csap kinyit ) így mérj nyomást. Amennyiben a levegő oldali szelepet ha benyomod, és víz jön belőle, akkor a membrán szakadta, cserélni kell a tág. tartályt. A biztonsági szelep kinyitása jelentős nyomásnövekedést jelet, ami azt jelenti, hogy a tág. tartályban nem tud a víz tágulni. Sok sikert. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2012
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni, van egy Ferroli Domina C24e tárolós kombi falikazánunk. Leggyakrabban a fűtés bekocsolásnál relé kattanásával egyidőben piros(tiltás) lámpa kigyullad. Majd reset gomb után újraindul. Általában akkor csinálja ezt amikor felfűtés után várakozik, majd újra indulna de egyből kigyullad a piros lámpa. Amiket cseréltem: - tisztítás, majd elektródák cseréje - a vezérlő panelen (HW-PMF02) kicseréltem mind a 3 (omron G2R-1 24V) relét, de a probléma továbbra is fennáll - a gyújtó panelen van még (HW-S4562BM) egy LZL-24H relé amit még nem cseréltem, de nem biztos, hogy megoldja a problémámat. Segítségeteket előre is köszönöm.
Van egy öreg cirkónk amihez évente egyszer szerelőt kell hívni. Most újabb probléma merült fel, de mielőtt szakembert hívnánk szeretném megkérdezni a véleményeteket. A cirkó kombi tehát fűtésre és melegvíz-ellátásra használjuk, típusát nem tudom megmondani. Egy számláló van rajta, 3 mutatóval. Az alsó piros mindig ugyanott áll – az fix –, a felső fekete az a hőfok, az alsó fekete amit a képen a piros pont eltakar az pedig a nyomás – javítsatok ki ha tévedek. Ha fűtünk, akkor a nyomás felfelé megy. Ha eléri a 2,5 értéket, akkor egy csőből csöpögni kezd a víz – a képen bejelölve, hogy hol, melyik csőből. Ha a fűtést leállítjuk a központi szabályzóval, akkor ez az érték lemegy 0,5-re és ott megáll. Ha nem fűtünk, de vizet melegítünk – fürdés, mosogatás –, akkor az érték 0,5-ről lemegy 0-ra és hangosan zakatol a szerkezet. Mi lehet a probléma? Mennyire súlyos a helyzet? Mennyire megbízható ez a cirkó? Hallottam már olyat, hogy valahol a cirkó ugyanígy mint nálunk a fürdőszobában volt és egy lány halálát okozta fürdés közben. Egy ismerősöm ajánlotta ezt a fórumot. Remélem jó helyre írtam. A képek minőségéért elnézéseteket kérem. Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Ha az alsó fekete a 0-ra ér, akkor a kék szabályzóval tudok bele vizet engedni. Ez még lemaradt.
Szia!
Használjatok kiegyenlítőtartályt és akkor nem fog csöpögni a víz fűtésnél. De jobban teszed, ha hívsz egy fűtésszerelőt. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
A piros mutatód, a max nyomás kézi beállítására szolgál, egy csavarhúzóval állítható, jelző szerepe van mindössze. A túlnyomás szeleped 2,5bar nyomású, ezért ha ezt a nyomást eléri a rendszer, akkor csepeg. A gázkombi cirkok tartalmaznak egy nyomáskiegyenlítő tágulási tartályt, ami esetedben elengedte a levegőt. Tehát, hacsak nem hibásodott meg a membránja, ezt kell levegővel feltölteni adott 1-1,5bar nyomásra, a rajta lévő szelepen keresztül.
Mivel régi típus, lehet nem kapsz hozzá alkatrészt, ekkor amit a kolléga ajánlott külső tágulási tartály beszerelése a megoldás.
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni, van egy Ferroli Domina C24e tárolós kombi falikazánunk. A képen látható nyillal jelölt relé kattanásával egyidőben piros(tiltás) lámpa kigyullad. Majd reset gomb után újraindul. Általában akkor csinálja ezt amikor felfűtés után várakozik, majd újra indulna de egyből kigyullad a piros lámpa. Ha valaki tudna nekem segíteni azt megköszönném, mert sajnos nem tudok 60 e ft-ért panelt cserélni.
Szamóca hozzászólását kiegészítve, a nyomást a tágulási tartályban úgy kell mérni, hogy a víz oldalán ( fűtési oldal ) leengeded a nyomást. Így kell bele pumpálni levegőt 0.8-1 bar-ig. ha a levegő szelepen víz jön, lyukas a membrán, cserélni kell. felpumpálás után ellenőrizd a szelepet, nem enged-e ( ez egy sima autószelep ).
Azok az ellenallasok gyanusak, hogy nem nyultak-e meg, amik korul olyan barna a panel. Az hosszantarto, intenziv hohatast jelent.
A panel masik oldalan nincs semmi?
Eloszor is köszön. A panelek másik oldalál nincs semmi csak a lábak. Kicserélem oket hátha azok okozzák a hibá legalább is remélem. Az előzö hozzászólásoknál olvastam,hogy valamelyik kondi okozhat még problémát. Csak sajnos multimeterem van amivel nem tudom kimérni oket.
Az ellenállásokat kicseréltem, de sajnos továbbra is fennál a hiba. Valamikor 1-2 órán keresztűl semmi gond, máskor 5 percenként letilt és csak a resetre indul újra.
Nem hasonlít kísértetiesen a jelenség arra, mikor meg vannak repedve a forrasztások?
Ha melegszik a panel, mert elkezd a cirkó fűteni, akkor szakadás lép fel. Nekem volt ilyen gondom...
Tisztelt Szakértők!
Köszönöm a nyomás állítás sikeres volt. Egy 5 éves Saunier Duval ISOTWIN F 24 E-A készülékem ami a következő hibát produkálja: A HMV nyomás tartály szelep megnézve az rendben van nem ereszt és fel pumpálható, és ok is a nyomás nem enged vizet a szelep. A HMV túlnyomás szelep Már nem folyik . A melegvizet szépen csinálja 45-50 fokon is. Az elején jó 1-5 másodperc aztán leesik Nagyon alacsony a HMV vízvételi nyomása, a sima bemeneti víznyomásom 2,5 bar, ami ha kinyitom a melegvizcsapot egy vételi ponton leesik a mért bementnél 1 bar alá. Van valami tipp arra, hogy mi lehet a probléma? Szerelőt hívnék, de nem szeretnék fődarabokból egy új kazánt összerakni... Köszönettel Vidanet
Latok ott ket darab hatlabu IC-t, azok szerintem sima muveleti erositok, esetleg azt is megnezheted.
De a random hiba altalaban inkabb erintkezesi problemara utal akkor. A csatlakozokat erdemes szethuzni es ujra osszedugni. A forrasztasokat meg atforrasztani-megerositeni.
A kazánod BIASI és olasz. A tágulási tartályban kevés a levegőnyomás, amit visszaolvasva fórumban, magad s meg tudsz oldani. Ha már a fürdőszobába került, bíztosits állandó szellőzést a saját biztonságod érdekébe.
Nekem egy Saunier Duval Thermoclassic F SA 24 E kazánom ment F5 hibára, s az itt olvasottak alapján levettem az első burkolatot, majd a baloldali burkolatot, s láss csodát, meg lett az a fránya túlmelegedés termosztát a kis nyomógombjával együtt. Hiba törölve. (mindez az internetes keresgéléssel együtt kb. 4 órát vett igénybe, de nem kellett szakszervízt hívnom )
Sziasztok,
segítségeteket kérném mielőtt megfagyunk az asszonnyal. A Viessmann-Vitopend 100-as cirkó fűtést tavasszal leállítottam, most indítanám, de ahogy eléri a hőszabályzó 60-80 fok körüli értékét, leáll a gázadás, és ez 1-2 perc alatt bekövetkezik, mert az elmenő kör nem viszi el a meleg vizet. A szivattyút néztem, az forog, a MV vezeték viszont kb a túlfolyóvezeték lecsatlakozásig meleg, azon túl meg teljesen hideg. Hideg a túlfolyóvezeték is. Köszönet minden hasznos ötletért, mert kezd nagyon hideg lenni.
Nyomás rendben ? Biztosan nincs valami elzáródás a fűtésrendszerben? Hibaüzenetként mit ad?
Hibajelzés semmi, nyomás normál, már próbáltam leüríteni és újratölteni, meg légtelenítettem, de változás semmi.
Ha kombi kivitelű a kazánod és egész nyáron ki volt húzva a konnektorból, akkor a váltószelep megszorult HMV állásban.
Első lépés: aggódás Második: váltószelep kocogtatása, hátha megindul. Harmadik: szétszedés, tisztítás .....szilikon...... Negyedik: szelepcsere
Átforasztottam őket, csatikat átnéztem kitisztítottam. Most a fűtés közben valamikor egyfolytában szikráztat, és a láng erőssége folyamatosan váltakozik. Hol erősődik hol elgyengűl.
Van ötlete valakinke mit kell végig néznem !!
Ha jól látom, a váltószelep a lemezes hőcserélő mögé van dugva, amihez csak a készülék leemelésével jutok hozzá. Ez teljes lekötést jelent, vagy lehet, hogy eltévedtem, és hozzáférhető valahogy? Más típusoknál is így szokás, mert akkor belenyugszom és nekikezdek.
sziasztok
vitopend 100 viessman turbos kazánom fűtésre nem gyújt be,de a melegvízre igen.mi lehet a baj
Bocs, most veszem észre, hogy a választ nem válaszként küldtem.
A lényeg, hogy a szelep el van dugva a hőcserélő mögé, és csak a cirkó leemelése után férek hozzá. Vagy, eltévedtem és rosszul azonosítottam a tettest? Sajnos a "szerelési, szerviz" dokuból ez kimaradt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |