Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   128 / 574
(#) pontkor válasza selyem45 hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Nem hasonló a jelenség, mint nálam? (l. tegnap)
(#) andi1106 hozzászólása Okt 28, 2012 /
 
Sziasztok!Megszerelni biztos nem tudom de olyan jó tanácsokat adtok egymásnak lehet nekem is tudtok,hogy ne nagyon verjen át a szerelő.Egy kb 10 éves wolf GU-2EK tipusú fali kazánom van. Rendesen csinál meleg vizet de a fűtést nem indítja el.Illetve próbálja visszahűt aztán elindul felfelé is de igazán a nagy lángra nem lobban fel, lekapcsol.Szerintetek mi lehet a baja?Semmilyen hiba jelet nem küld minden normálisnak tűnik.Köszönöm mindenki válaszát!Jaj, bocs és ha váltószelep hibás az mennyibe fájna?Hívtam szerelőt de még nem ért ide bár 5-re ígérte vagy is közel 9 órát késik bár lehet reggel 5kor csönget.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2012
(#) szepk hozzászólása Okt 28, 2012 /
 
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
A kazánunk Immergas EoloStar 23kW. Kb. 6 éves. Egyrészt elkezdett csöpögni, szerelő szerint a kazántest (remélem jól emlékszem) kilyukadt, csere, kb. 80-90.000Ft. Addig is tudjuk használni (amíg nem tudjuk kifizetni), max. töltögetni kell a folyamatosan eső nyomás miatt. De sajna nem megy a kazán. Vezeték nélküli termosztátunk van, és olyan mintha nem érzékelné. Cseréltünk elemet, összehangoltuk, kazán el is indul, majd 10-15 perc után leáll. Nem jelez ki semmit, nyomás rendben, most nem is csöpögött. A termosztát meg szorgosan küldi a jelet... A vevőegység is pirosan világít ami azt jelzi hogy be kellene indulnia a kazánnak.
Másik kérdésem, hogy ara gondoltunk kicseréljük ezt a kazánt, bármilyen másik turbósat fel tudunk helyette szereltetni? Mert újszerű turbós kombikazánt olcsóbban is tudnánk venni, mint ezt megjavíttatni...
Köszönöm szépen előre is a válaszokat! További szép hétvégét!
(#) JZoli válasza szepk hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Mennyire értesz az elektronikához? Van mérőműszered otthon? ha igen akkor meg kellene mérni a termosztát vevőegységén, hogy rendesen elindítja-e a kazánt, az az rövidrezárja-e a kazán felé menő két vezetéket! Ha ez nem hozzáférhető, akkor a vevőegység általában egy fali felcsavarozott egységből és gy elektronikai dobozból áll, ha ezt a dobozt lehúzod a fali egységről a kazán felé menő indítóvezeték rövidrezárása után a kazánnak be kellene indulnia, ha jó a kazánvezérlése. De vigyázz mert a csatlakozón általában ott van a vevőegység táplálását szolgáló "villany" is, nehogy azt zárd rövidre!
(#) szepk válasza JZoli hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Nem nagyon értek hozzá, úgyhogy nem is piszkálnám meg. Bár fázok, de ezzel inkább megvárom a szerelőt. Ma kaptam egy megbízható szerelő számát meg, holnap fel is hívom, hátha hamar tud jönni... De köszönöm szépen a tippet!
(#) bbalazs_ válasza jalitta hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Akkor a tied mar gyujtos, ott van valami olyasmi, hogy ionizacios langerzekelo.
Ami erzekeli, hogy a lang megjelent-e (es ez nem a sima thermoelemes langor)
Ahhoz valoszinuleg csatlakozik valami muveleti erosito, de elobb az erzekelot nezd meg, adja-e a (kicsi) jelet.
(#) Margit60 hozzászólása Okt 28, 2012 /
 
Üdv. Azr szeretném megtudni mitől lehet a következő?
Senior Duval Thema f 23 E kazánunk, mostanában ezt műveli: Téli üzemmódban: begyújt a láng megy két percig és elalszik. Búgás marad. Megint két perc után ismét begyújt. Igy ismétlődik-
Nyomás, hőmérséklet rendben, és a radiátorok is melegek. Meleg víz is van.De nem emlékszem, hogy régebben ennyit ki-be kapcsolt volna, ilyenkor ugye kattanik, én nem vagyok szakértő, de ennyi kattogás nem hiszem, hogy használ egy elektronikus dolognak.
Persze hívok szerelőt, de azért tájékozódnék, mi lehet a baj...
(#) pontkor válasza szerviz hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Köszönet, a tanácsod bejött, minden ok.
(#) jalitta válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
A gyujtó panelon voltak forrasztási kontakthibák, azokat javítottam azóta nem áll le! Viszont a láng erőssége továbbra is ingadozik.

Az ionizációs diódát cseréltem, most megnézem amit modtál hátha az erősítővel lesz a gond.

Köszönöm segítségedet kis családom nevében is.
(#) anccsy hozzászólása Okt 29, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Van egy sd renova star f24e kombi kazánunk, most lesz 8 éves és hát mikor is ha nem a fűtés szezon előtt adja be a kulcsot . A probléma megy a nyomás az égbe fel, tehát ha a meleg vizet használom ha a fűtést indítom be akkor is, és ha nem használom akkor is csak kicsit lassabban és amint elér egy bizonyos nyomást folyik is a víz belőle. Feltöltő csap ki lett cserélve hátha az a baja, de nem . A tartály szerelővel átnézve, de az se. Állítólag kazán testet kell cserélni ami olyan 60 000 ft. Éjszakára elzártuk a csapot amin a víz megy a kazánba, de akkor is emelkedik csak kissé lassabban, ki próbáltuk ha a fő csapot zárjuk el( azaz nem lesz víz a házba) éjszaka akkor történik e bármi és nem emelkedett a nyomás és nem is kellett éjjelente felkelni vizet hordani. Ki tud segíteni mi lehet a baj?
(#) Ejku hozzászólása Okt 29, 2012 /
 
Szép napot!
Másodszor próbálkozok segítséget kérni, szerintem az előbb rossz fórumra írtam a bajommal.

Segítséget szeretnék kérni Westen Energy 240 i típusú kazánnal kapcsolatban.
A nyomás folyamatosan esik, szinte minden fűtés alkalmával újra kell tölteni vízzel, mert teljesen 0-ra esik le a nyomás. Érdekelne, hogy hova tűnik el az a sok víz, amivel után töltök? Mi lehet a baj?
Észrevettem azt is, ha mosogatok - melegvízzel, akkor a konyhai radiátor felmelegedik. Valami vezetékrendszer hiba lesz, vagy a kiegyenlítőtartállyal van a gond?
Köszönöm a segítséget!
(#) briki válasza anccsy hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
Nagy valószínűséggel a hőcserélőd repedt.
A csapod biztosan nem zár rendesen, ha az utcai csapot kellett kizárni, hogy ne emelkedjen a nyomás- esetleg a megnyitott hidegvíz csapon közép állásban visszafolyhat a melegvíz csövön a víz, így emelkedhetett a nyomás. Ez is a hőcserélőd hibájára utal.
Biztosan jó a tágulási tartályod? Nem lyukas, van benne nyomás?
(#) briki válasza Ejku hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
Ha a biztonsági szelepen nem megy el a nyomás- csöpög- és a többi fűtési csöveknél, radiátornál sem enged, akkor a hőcserélődön hajszálrepedés van, és ezt a gáz felszárítja, ezért nem látsz vízcsepp nyomot. Bele kell nézni az égőtérbe, és folyási, vízkőlerakódás nyomot keresni. Javítása kétséges, csere nagy valószínűséggel.
(#) briki válasza Margit60 hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
Fűtési szűrő eltömődött, szivattyú nem keringeti a vizet rendesen, lerakódás a fűtési csővezetékekben. Milyen hőfokra van véve a fűtővíz hőmérséklete? Nem levegős a rendszer?
(#) Raiden hozzászólása Okt 29, 2012 /
 
Sziasztok

Látom sok mindenkinek van gondja köztük nekem is és méghozzá Renova C/F 24E típusú kazánnal. Mikor meleg vizet engedem egy idő után csörög zörög durrog mint ami leakar ugrani.
Fűtésnél ezt nem csinálja, amit hallok az csak h valahol van benn még levegő és azt cirkuláltatja.
Azt tudni kell h a kazán előtt fel van szerelve egy vízkőmentesítő (elektromos), nem vitázni akarok erről de az tuti h működik mert azóta minimum 2 naponta tisztítani kell a csapnál a szűrőt. Arra gondoltam, hogy levált egy nagyobb darab vízkő ész az csattog benne, de ebben nem vagyok biztos.
Másvalakinek ötlete?

THX
(#) anccsy válasza briki hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
A tartályommal minden rendben mivel az is ki lett már cserélve, nem lyukas és minden rendben vele. Tehát akkor ha a hőcserélőm repedt akkor az javítható vagy másik kell vagy totál vége a kazánomnak?
(#) gordonfreemN válasza jalitta hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
Nincs mit, már én is javasoltam neked ezt...


A 6 lábú IC-t pedig ha tudod, típus alapján ellenőrizd, ritka a DIP6-os műveleti, de nem kizárt.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2012
(#) briki válasza anccsy hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
A kazánodnak azért nincs vége, max a hőcserélőnek.
Ha a hőcserélőd jó helyen repedt, akár javítható is, ha pedig hozzáférhetetlen helyen van, akkor csere.
(#) briki válasza Raiden hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
Milyen a HMV vízmennyisége? Rendesen jön belőle, vagy csak csorgadozik.
A beépített vízkőtelenítőd csak a rajta átfolyó vizet lágyítja, a már leragadtat nem, így a hőcserélődben lévőt sem.
A hőcserélőd el van vízkövesedve, azért csattog. Ha még időben vagy, talán sikerül kisavazni. Amennyiben már késő, csere- vagy hallgatod továbbra is ezt a hangot.
(#) anccsy válasza briki hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
nem javítható a szerelő szerint a belső testet ki kell cserélni sajnos én nem értek hozzá akkor az egyenlő a hőcserélővel? és az milyen árban mozog?
köszike
(#) jalitta válasza gordonfreemN hozzászólására (») Okt 30, 2012 /
 
Köszönön neked is a segitseget most legalább tudok fűten i egyfolytába ugy hogy nem kapcsol le folyamatosan.
Ugy néz ki megoldódik a problémám, de sajnos nem az IC okozta a folyamatos lang valtozast.
Probalkozok meg, de legalabb megy a kazan.
(#) Raiden válasza briki hozzászólására (») Okt 30, 2012 /
 
Víz jön rendesen, a vízkőmentesító pedig elötte van a kazánnak, na ezt hagyjuk ki belőle nem vitának szántam. Akkor majd -10fokba kikapom és kisavazom
Mivel lehetne ami kézközelbe van? Nem ipari sósavra gondoltam pl.

THX
(#) Ejku válasza briki hozzászólására (») Okt 30, 2012 /
 
Az egyik radiátornál csepegünk, hosszas kutakodás után fedeztük fel!
Köszönöm, hogy segítettél!
(#) VIM válasza Raiden hozzászólására (») Okt 30, 2012 /
 
Szia! Háztartási kisgépekhez használatos vízkőoldók megfelelnek erre a célra csak be kell tartani a használati utasításukba leírtakat. Pl. ilyenek vagy még ezt tudom ajánlani. Én az utóbbit szoktam használni.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
(#) speedle hozzászólása Okt 30, 2012 /
 
Nekem van egy Quadriga t2\23 mi típusú kombi kazánom.
A problémám a következő. Alaphelyzetbe a nyomás 1.2-1.5 bar között van de ha bekapcsol a fűtés rövid idő alatt a nyomás felmegy 3,5-4 barra.
ami nagyon sok. mi okozhatja a problémát?
(#) briki válasza speedle hozzászólására (») Okt 30, 2012 /
 
Tágulási tartályban nincs levegő, vagy lyukas. Plvass vissza, már vagy ezerszer kiveséztük ezt a témát.
(#) HEIM hozzászólása Okt 31, 2012 /
 
Tisztelt fórumozók,

Egy SAUNIER DUVAL RENOVA MINI C 12 E gázkazánom van 2004 óta. Pár napja azt tapasztaljuk, hogy a használati meleg víz előállítás minden gond nélkül elindul és jön is a meleg víz. Viszont, ha elzárjuk a csapot (és ezzel leáll a kazán) és rövid időn belül ismét megnyitjuk a csapot a gázkazán nagyon hosszú idő múlva indul csak újra (1-2perc) és addig jéghideg víz folyik a csapból. 1-2 perces vízfolyatás elteltével viszont beindul és minden gond nélkül adja a meleg vizet. Az újraindulás időtartama nem egységes így nem tudom semmihez sem kötni, hogy miért vár ennyi időt. Tud valaki segíteni?

Köszönöm a segítséget!
(#) bbalazs_ válasza HEIM hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
Mennyire tudod szetszedni/belenezni?
Mekkora a nyomast mutat a merooran? Ez rendben van?
Ha a melegvizes csapot csak egeszen kicsit nyitod meg, akkor sokkal hosszabb ido kell neki, mire magahoz ter?
Szivattyut hallod azonnal beindulni?
A futes resszel nincs kapcsolatban a hiba? Lehet-e a futesi reszt lezarni vagy kikapcsolni es a meleg vizet szeparaltan vizsgalni?
Mivel mostanaban indult a futesi szezon es a hiba is most jott elo, probalj ezzel kezdeni.

Van benne egy membran, ami egy rudat vezerel, ez kapcsolgat mindenfele mikrokapcsolot, szivattyut, gazszelepet. Ha ez szorul vagy nem jol mozog, a membran kicsit repedt, lukas, az hibaforras lehet, erre kezzel rasegitve megnezheted, ez-e a baj.
A masik tippem valami homerseklet-erzekelo.
(#) HEIM válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
Már többször tisztítottam a belsejét de jobban nem bontottam le.
A nyomás 1,7, így az rendben van. Az idő nem függ a csap megnyitásának mértékétől.
Minden rendszer ugyanúgy beindulni - hallani is - , de nem indítja a lángot 1-2 percig
A fűtési rész szépen működik.

Most olvastam ezt, itt:
http://www.szerelvenyaruhaz.hu/index.php?route=account/download/dow...id=124

"Gyakori visszakapcsolás elleni
védelem

A kazán visszakapcsolás elleni
védelemmel van ellátva. A vezérlés
a kazánban uralkodó viszonyoknak
megfelelően automatikusan állítja be azt
az időt, melynek elteltével a kazán leállást
követően visszakapcsol."

mondjuk nekem nem így néz ki a kazánom hanem így:
http://www.saunierduval.hu/stepone/data/downloads_sd/81/00/00/renov...hu.pdf

Ettől függetlenül ez az idő most nagyon nagyon sok.
(#) briki válasza HEIM hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
Különálló tárolóval egybekötött a készüléked 3 járatú szeleppel? Szerintem a HMV tárolód NTC érzékelőjének a hüvelye lehet vízkővel lerakódva- így az egész tartály is. Mivel jól szigetel a vízkő, nehezen érzékeli a hőmérséklet esést, ezért nem ad egyből jelet a kazánnak.
Következő: »»   128 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem