Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alaplapi kondenzátorok

Témaindító: Sammy, idő: Jan 8, 2007
Lapozás: OK   10 / 12
(#) attiska29 hozzászólása Aug 19, 2012 /

Sziasztok !!! Olyanban kérném a segítségetek hogy az alap lapomon a proci mellet lévő 7 db-s kondi sorból 4 félpúposodót sött kettő mintha ki is nyílt volna. a gép elindul megy csak x idő után kikapcsol s össze vissza ugrál a mag hő fok. Úgy hogy vissza vettem a proci óra jelét nagyon minimálisra így megy s nem kapcsol ki. Szerintetek a kondi csere meg oldja a problémám??? jah s a kondi pedig 2200Uf 6,3 V.
Válaszokat előre köszi
(#) mugab válasza attiska29 hozzászólására (») Aug 19, 2012 / 1

Valószínűleg.
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 31, 2012 /

Sziasztok!

Van valakinek, vagy létezik valami használható táblázat kondenzátorok ESR értékéről?
Gondolom gyártófüggő a dolog, de mégis olyan számok érdekelnének amikre azt mondjuk hogy jó,elmegy,kuka...
(#) pittti válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Innen letöltheted
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2012
(#) goldscorpio07 válasza pittti hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

És ezek az értékek "a még jó" értéket mutatják?
(#) pittti válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Igen. Igaz, hogy ez egy általános táblázat, de a gyakorlatban jól használható.
Pontos értékeket csak az illető gyártó adattáblájából kaphatsz.
(#) goldscorpio07 válasza pittti hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Köszönöm!
(#) somodi91 hozzászólása Nov 12, 2012 /

Sziasztok! A kérdésem: Adott egy pc alaplap amiben 7 kondit kell cseréljek! Mind púposodott így félő nehogy nagyobb gond legyen! A kondik értéke mind: 3300mikroF , 6,3V!
Neten rendelnék kondit de ott csak 16V-osban van 3300mikroF ! Az is jó lenne a 16V a 6,3V helyett?? belemerjek rakni avagy nem ajánlatos? Kérem mielőbbi segítő választ /válaszokat!
(#) pucuka válasza somodi91 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Betenni éppen betehetnéd (már ha az is low ESR típus) de szinte biztos, hogy nem fér bele a régi helyére.
(#) niedziela válasza somodi91 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Ha a kondi átmérője stimmel, akkor mindenképpen érdemes nagyobbat tenni a 6.3V helyett.
10V..16V.
(#) pucuka válasza niedziela hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

A helyzet az, hogy a nagyobb feszültségűnek vastagabb a dielektrikuma. Következésképp az átmérője is nagyobb lesz.
(#) Gabi válasza pucuka hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Ez sem mindig igaz, lehet a magassága nagyobb, azonos átmérő mellett, például:

2200µF 25V 16x20 RM 7.5 20% 105° 6000h RoHS LOW ESR & IMP MOTHERBOARD

2200µF 35V 16x25 RM 7.5 20% 105° 3000h RoHS LOW ESR
(#) urh hozzászólása Jan 14, 2013 /

Sziasztok!

Szeretném a képen jelölt, és írt értékekkel rendelkező kondikat cserélni.

Mi van akkor ha a boltba nekem a 25V helyett mondjuk 50V-osat adnak vagy a 10V helyett mondjuk 25V-osat? Mi gondom lehet nekem ebből? Illetve a mérete eltér mondjuk az eredetitől? (kisebb,nagyobb átmérő stb)

Kép: Link
(#) Gafly válasza urh hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Szia,
nagyobb feszültség nem gond (sőt!).
Gondod abből lehet, hogy esetleg nem fér be a régi helyére...
Ezt arra is értem, hogy a lábtávolsága más (értsd nagyobb), mert akkor oda a "Low ESR", ha sokat kunkorítod
(#) urh válasza Gafly hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Értem, köszönöm a gyors választ!

Holnap akkor meg is vásárolom a kondikat, és meglátjuk mi lesz a helyzet.
(#) urh hozzászólása Jan 28, 2013 /

Nincs valakinek egy ...... 1200µF 10V-os kondija? A mindenható kedvéért sem jutok hozzá sehol sem.... Valakinek esetleg? Használt is jó csak tuti jó legyen új lenne a legjobb természetesen megtérítem neki csak kerítsen valaki egyet
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
(#) Hp41C válasza urh hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Tegyél bele egy 1000µF/10V és egy 220µF/10V -t párhuzamosan. Az azonos polaritású kivezetéseiket kösd össze.
(#) szauron hozzászólása Feb 1, 2013 /

Az alaplapi processzor tápnál a 4 kondi közül 3 kiszáradt.
A kondi lábait az alaplapban hagyva hagytam.
A baj az hogy amikor az új 3300 mikros kondikat be akartam forrasztani az ón nem fogja.
Van valakinek ötlete?
(#) attila_26 hozzászólása Feb 6, 2013 /

Udv van egy regebbi alaplapom 6 kondi van rajta felpupossodva 3 1500micro 10v es 3 2700 micro 6.3 v.az 1500micro 10v helyett 1500micro 16v-ost teszek de 2700-ast nem talalok sehol ezert 3300 micro 6.3v-osra gondoltam...szerintetek jo lessz ez igy???

koszi a velemenyt rogton hozza is latok...kivancsi vagyok hogy fog-e mukodni es stabil lessz-e a rendszer???
(#) laszlokunstar válasza attila_26 hozzászólására (») Feb 6, 2013 /

Na és persze LOW ESR.

van egy emachines e510 laptopom es ha bekapcsolom oan 5-10 percig mukodik a hang es utana elhalkul es kesz nincs tobbe hang viszont hatul ahova jar a tapegyseg dugasza halk serceges es sipolas hallatszik folytonosan.szerintetek kondihiba lenne ???igaz meg nem bontottam szet es jut eszembe a 3 usb port kozul egyiksem mukodik es biosban es windowsban is usb controller ok driver ok semmi hiba de megsem mukodik...barmit csatlakoztatok nem ismeri fol...na ez a halk serceges meg sipolas kiszaradt kondihiba lenne???vagy esetleg vlm mas elektronikai hiba???
(#) kérdező hozzászólása Feb 21, 2013 /

Sziasztok!
Lehet, hogy buta kérdés, de nem okozhatják a gép lassúságát a kapacitásszegény, elöregedett elkók? 1998-as az alaplap, nem sok jövőt szánok neki, ezért megkísérelném a kondik cseréjét, hátha gyorsabb lesz, mert több percig tart egy ablak megnyitása, és kb. fél órával a bekapcsolás után tudom valamennyire használni. Egyik elkó sem púpos, de ettől még lehet gyenge. (Azért gyanakszom elkóra, mert bemelegedés után megy jobban, bár lehet, hogy butaságot gondolok) A gépnek nincs sok jelentősége, csak második gép itthon, a műhelyben van, főleg szövegszerkesztésre, és a Hobbielektronika böngészésére használom.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
(#) Gafly válasza kérdező hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

A teve is lassan halad a sivatagban. Egyre lassabban. Majd felborul, hiszen kiszáradt az akkumulátora: Púpos kondenzátor... Hiába, nem 105 fokos Low ESR a púpja

Nem attól lassú. Csoda hogy tudod még egyáltalán használni bárhogyan is...

Ha csak fórumozol/netezel, akkor valami öreg Linux teljesen jó lehet még...
(#) kérdező válasza Gafly hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Ezek szerint a kondik cseréje nem gyorsítana rajta? Ha megemelem a CPU órajelét, akkor biztosan jobb lesz, bár nem tudom, hogy a hűtése mennyire bírná. Egyébként nem melegszik nagyon a CPU, keveset megy a ventilátor.
(#) pcszervizes hozzászólása Márc 13, 2013 /

Segítség! Samwha, Rubycon, Hitanor vagy bármilyen japán kondit hol lehet beszerezni?
(ahol próbáltam: lomex, nedis, hq, incomp, hestore)
Fontos lenne, hogy ne 2000h legyen csak az élettartama és a LOW ESR.
Igaz az, hogy monitor javításnál csak ezek a kondik tartósak?
Valaki azt állítja, hogy az olcsó kondik amik 2000h üzemidejűek pár hónapnál tovább nem bírják.
Igaza van?
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
(#) pittti válasza pcszervizes hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Idézet:
„...hogy az olcsó kondik amik 2000h üzemidejűek pár hónapnál tovább nem bírják”

Nem igaz. Egy kondenzátor élettartama a működési körülményektől függ.
Az adatlapon megadott élettartam a feltüntetett maximális hőmérsékletre vonatkozik (85C, vagy 105C). Szobahőmérsékleten akár több tízezer óra is lehet.

Az sem mindegy hogy csak pufferelésre használod, vagy folyamatosan tűimpulzusokkal töltöd.
(#) mozsy hozzászólása Jún 26, 2013 /

Hellosztok
Számitógép alaplapon méregetek ismerkedek vele és vannak rajta fekete viszonyalag nagy méretü smd alkatrészek kb 1cm x 0,5cm 220 - as felirattal és alaplapi jelölése C na most az a problémám hogy én ezt ellenállásnak gondoltam de nem az az alaplapi jelölés miatt ez kondi lehet.
viszont sok helyen van hogy 20-22 ohmot mérek most emiatt nem tudom eldönteni hogy ez ellenállás vagy kondenzátor suliba találkoztam még ilyen alkatrésszel laptop alaplapon sokszor volt belöle egymás alatt 3 pl 330 feliratú.
(#) roleee22 hozzászólása Szept 6, 2013 /

Sziasztok!

A számítógépem mostanában új hibával állt elő. A windows bootoláskor, vagy live CD betöltésekor, tehát amikor igénybe van véve rendesen, kikapcsol, újraindul. Az alaplapon található 5db 6,3V 3300µF-os kondiból 2 púpos. Elképzelhető, hogy az a hiba? Ha kondihiba akkor ilyet is tud csinálni, vagy akkor be sem kapcsol?
(#) Gery78 válasza roleee22 hozzászólására (») Szept 6, 2013 /

Szia!
Hát ha már púpos akkor érdemes kicserélni az összes kondit, mert valószínű a többi is már gyengélkedik. Gondolom a proci melletti kondikról van szó. Haveromnak is így krepált be a gépe. Kicserélte a kondikat és újra jó lett. Ha lehet minél leőbb cseréld, ne várd meg míg zárlatos lesz. De csak óvatosan, mert az alaplap többrétegű nyák és nehogy kijöjjön a lyukból a furatgalván mert akkor kuka az alaplap. Ok?
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2013
Következő: »»   10 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem