Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alaplapi kondenzátorok
Sziasztok !!! Olyanban kérném a segítségetek hogy az alap lapomon a proci mellet lévő 7 db-s kondi sorból 4 félpúposodót sött kettő mintha ki is nyílt volna. a gép elindul megy csak x idő után kikapcsol s össze vissza ugrál a mag hő fok. Úgy hogy vissza vettem a proci óra jelét nagyon minimálisra így megy s nem kapcsol ki. Szerintetek a kondi csere meg oldja a problémám??? jah s a kondi pedig 2200Uf 6,3 V.
Válaszokat előre köszi
Sziasztok!
Van valakinek, vagy létezik valami használható táblázat kondenzátorok ESR értékéről? Gondolom gyártófüggő a dolog, de mégis olyan számok érdekelnének amikre azt mondjuk hogy jó,elmegy,kuka...
És ezek az értékek "a még jó" értéket mutatják?
Igen. Igaz, hogy ez egy általános táblázat, de a gyakorlatban jól használható.
Pontos értékeket csak az illető gyártó adattáblájából kaphatsz.
Köszönöm!
Sziasztok! A kérdésem: Adott egy pc alaplap amiben 7 kondit kell cseréljek! Mind púposodott így félő nehogy nagyobb gond legyen! A kondik értéke mind: 3300mikroF , 6,3V!
Neten rendelnék kondit de ott csak 16V-osban van 3300mikroF ! Az is jó lenne a 16V a 6,3V helyett?? belemerjek rakni avagy nem ajánlatos? Kérem mielőbbi segítő választ /válaszokat!
Betenni éppen betehetnéd (már ha az is low ESR típus) de szinte biztos, hogy nem fér bele a régi helyére.
Ha a kondi átmérője stimmel, akkor mindenképpen érdemes nagyobbat tenni a 6.3V helyett.
10V..16V.
A helyzet az, hogy a nagyobb feszültségűnek vastagabb a dielektrikuma. Következésképp az átmérője is nagyobb lesz.
Ez sem mindig igaz, lehet a magassága nagyobb, azonos átmérő mellett, például:
2200µF 25V 16x20 RM 7.5 20% 105° 6000h RoHS LOW ESR & IMP MOTHERBOARD 2200µF 35V 16x25 RM 7.5 20% 105° 3000h RoHS LOW ESR
Sziasztok!
Szeretném a képen jelölt, és írt értékekkel rendelkező kondikat cserélni. Mi van akkor ha a boltba nekem a 25V helyett mondjuk 50V-osat adnak vagy a 10V helyett mondjuk 25V-osat? Mi gondom lehet nekem ebből? Illetve a mérete eltér mondjuk az eredetitől? (kisebb,nagyobb átmérő stb) Kép: Link
Szia,
nagyobb feszültség nem gond (sőt!). Gondod abből lehet, hogy esetleg nem fér be a régi helyére... Ezt arra is értem, hogy a lábtávolsága más (értsd nagyobb), mert akkor oda a "Low ESR", ha sokat kunkorítod
Értem, köszönöm a gyors választ!
Holnap akkor meg is vásárolom a kondikat, és meglátjuk mi lesz a helyzet.
Nincs valakinek egy ...... 1200µF 10V-os kondija? A mindenható kedvéért sem jutok hozzá sehol sem.... Valakinek esetleg? Használt is jó csak tuti jó legyen új lenne a legjobb természetesen megtérítem neki csak kerítsen valaki egyet
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
Tegyél bele egy 1000µF/10V és egy 220µF/10V -t párhuzamosan. Az azonos polaritású kivezetéseiket kösd össze.
Az alaplapi processzor tápnál a 4 kondi közül 3 kiszáradt.
A kondi lábait az alaplapban hagyva hagytam. A baj az hogy amikor az új 3300 mikros kondikat be akartam forrasztani az ón nem fogja. Van valakinek ötlete?
Udv van egy regebbi alaplapom 6 kondi van rajta felpupossodva 3 1500micro 10v es 3 2700 micro 6.3 v.az 1500micro 10v helyett 1500micro 16v-ost teszek de 2700-ast nem talalok sehol ezert 3300 micro 6.3v-osra gondoltam...szerintetek jo lessz ez igy???
koszi a velemenyt rogton hozza is latok...kivancsi vagyok hogy fog-e mukodni es stabil lessz-e a rendszer???
Na és persze LOW ESR.
van egy emachines e510 laptopom es ha bekapcsolom oan 5-10 percig mukodik a hang es utana elhalkul es kesz nincs tobbe hang viszont hatul ahova jar a tapegyseg dugasza halk serceges es sipolas hallatszik folytonosan.szerintetek kondihiba lenne ???igaz meg nem bontottam szet es jut eszembe a 3 usb port kozul egyiksem mukodik es biosban es windowsban is usb controller ok driver ok semmi hiba de megsem mukodik...barmit csatlakoztatok nem ismeri fol...na ez a halk serceges meg sipolas kiszaradt kondihiba lenne???vagy esetleg vlm mas elektronikai hiba???
Sziasztok!
Lehet, hogy buta kérdés, de nem okozhatják a gép lassúságát a kapacitásszegény, elöregedett elkók? 1998-as az alaplap, nem sok jövőt szánok neki, ezért megkísérelném a kondik cseréjét, hátha gyorsabb lesz, mert több percig tart egy ablak megnyitása, és kb. fél órával a bekapcsolás után tudom valamennyire használni. Egyik elkó sem púpos, de ettől még lehet gyenge. (Azért gyanakszom elkóra, mert bemelegedés után megy jobban, bár lehet, hogy butaságot gondolok) A gépnek nincs sok jelentősége, csak második gép itthon, a műhelyben van, főleg szövegszerkesztésre, és a Hobbielektronika böngészésére használom. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
A teve is lassan halad a sivatagban. Egyre lassabban. Majd felborul, hiszen kiszáradt az akkumulátora: Púpos kondenzátor... Hiába, nem 105 fokos Low ESR a púpja
Nem attól lassú. Csoda hogy tudod még egyáltalán használni bárhogyan is... Ha csak fórumozol/netezel, akkor valami öreg Linux teljesen jó lehet még...
Ezek szerint a kondik cseréje nem gyorsítana rajta? Ha megemelem a CPU órajelét, akkor biztosan jobb lesz, bár nem tudom, hogy a hűtése mennyire bírná. Egyébként nem melegszik nagyon a CPU, keveset megy a ventilátor.
Segítség! Samwha, Rubycon, Hitanor vagy bármilyen japán kondit hol lehet beszerezni?
(ahol próbáltam: lomex, nedis, hq, incomp, hestore) Fontos lenne, hogy ne 2000h legyen csak az élettartama és a LOW ESR. Igaz az, hogy monitor javításnál csak ezek a kondik tartósak? Valaki azt állítja, hogy az olcsó kondik amik 2000h üzemidejűek pár hónapnál tovább nem bírják. Igaza van? A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
Idézet: „...hogy az olcsó kondik amik 2000h üzemidejűek pár hónapnál tovább nem bírják” Nem igaz. Egy kondenzátor élettartama a működési körülményektől függ. Az adatlapon megadott élettartam a feltüntetett maximális hőmérsékletre vonatkozik (85C, vagy 105C). Szobahőmérsékleten akár több tízezer óra is lehet. Az sem mindegy hogy csak pufferelésre használod, vagy folyamatosan tűimpulzusokkal töltöd.
Hellosztok
Számitógép alaplapon méregetek ismerkedek vele és vannak rajta fekete viszonyalag nagy méretü smd alkatrészek kb 1cm x 0,5cm 220 - as felirattal és alaplapi jelölése C na most az a problémám hogy én ezt ellenállásnak gondoltam de nem az az alaplapi jelölés miatt ez kondi lehet. viszont sok helyen van hogy 20-22 ohmot mérek most emiatt nem tudom eldönteni hogy ez ellenállás vagy kondenzátor suliba találkoztam még ilyen alkatrésszel laptop alaplapon sokszor volt belöle egymás alatt 3 pl 330 feliratú.
Sziasztok!
A számítógépem mostanában új hibával állt elő. A windows bootoláskor, vagy live CD betöltésekor, tehát amikor igénybe van véve rendesen, kikapcsol, újraindul. Az alaplapon található 5db 6,3V 3300µF-os kondiból 2 púpos. Elképzelhető, hogy az a hiba? Ha kondihiba akkor ilyet is tud csinálni, vagy akkor be sem kapcsol?
Szia!
Hát ha már púpos akkor érdemes kicserélni az összes kondit, mert valószínű a többi is már gyengélkedik. Gondolom a proci melletti kondikról van szó. Haveromnak is így krepált be a gépe. Kicserélte a kondikat és újra jó lett. Ha lehet minél leőbb cseréld, ne várd meg míg zárlatos lesz. De csak óvatosan, mert az alaplap többrétegű nyák és nehogy kijöjjön a lyukból a furatgalván mert akkor kuka az alaplap. Ok? A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |