Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   126 / 177
(#) kralac válasza dcsabi hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Kicsit alakítgattam, hát lett belőle valami LM75 és PCF8583 egyben:
(#) kralac hozzászólása Okt 29, 2012 /

Másik kérdésem is lenne: Egyedi karakter készítésekor LCD cgram-ja hogyan is működik pontosan? Erre is volt fent mintaprogram, de sajna semmi értelmesen nem sikerült vele kreálnom. A cgramot minden program indításkor fel kell tölteni, vagy csak egyszer kell, és utána az adott címre hivatkozva bármikor kiolvasható.
(#) dcsabi válasza kralac hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Nem igán volt sikeres a példa minden felhasználáshoz. A program minden indítákor beírja a Kijelző ramjába (CGram) és innét a szokásos "hivatkozással" előhívható.
Tehát Init- be kell betenni... stb.
(#) Szammer hozzászólása Okt 31, 2012 /

Sziasztok!
Akkor távirányító vétellel kapcsolatban senki?
Igazából időzítési gondjaim vannak, mert a távszi kód, bár soros, de nem RS232.
Sokmindent megpróbáltam, és egyszerűen nem jutok 1-ről a 2-re.
Vagy PARSIC-ban ez reménytelen?
Ha be tudnám olvasni, az már fél siker lenne.
Üdv:
Zsolt
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2012
(#) proli007 válasza Szammer hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Hello!
"Ha be tudnám olvasni, az már fél siker lenne." Vicces! Miért adni is akarsz neki nem csak venni a jelét?
Csak ha megírod ASM-ben egy include-fileba, beillesztheted. Vagy is átveszed a CPU felett az irányítást. Mert a Parsic kb. 2ms-onként hajt vérge feladatokat.
üdv! proli007
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2012
(#) Szammer válasza proli007 hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Szia!
Nem, adni nem akarok, azt megoldja a gyári távszi.
Végsősoron én is egy külső asm-os include fájl beillesztésében látom a megoldást, csak megkérdeztem, hátha van valami trükk. Egyébiránt még arra gondoltam, hogy a 2ms lehetne 1,778ms (RC5-nél ez 1 jelperiódus), ha játszanék a quartz frekvenciával, csak kérdéses, hogy ez mennyire lenne stabil. Te is írtad, hogy kb. és sajnos én is ezt tapasztaltam, márpedig a kb. ide kevés.
Azért köszi.
Üdv:
Zsolt
(#) dcsabi válasza Szammer hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Néhány hasznos információ esetleg innét is meríthető...(több oldalon foglalkoznak vele)http://www.sprut.de/electronic/ir/rc5.htm
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
(#) Szammer válasza dcsabi hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Szia!
Köszönöm, nézem.
Üdv:
Zsolt
(#) Szammer válasza dcsabi hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Szia!

Átrágtam magam az általad megadott címen, de sok hasznos infó nem jött ki belőle, bár a srác jó dolgokat csinált, ráadásul a projektek többségénél az asm fájl is fent van. Ami RC5-el kapcsolatban fent volt azon már átrágtam magam korábban (propeller clock témával kapcsolatban).
Azt hiszem innentől már nem ezen fórumra tartozik a dolog, bár ha beillesztető inc fájl sikerül összehoznom erre, felteszem, hátha másnak is jó lesz.

Igazából a cél: tanítható, infra kódos, fényerőszabályzásos villanykapcsoló lenne, amire van kész példa, de én 1db gombbal szeretném a funkciókat megoldani
(rövid nyomás be, rövid nyomás ki, hosszú nyomás fényerő leszabályoz).

Az alapprogi már működik 1 nyomógombbal, PWM-el. Sima izzót, szépen szabályoz.
Tulajdonképpen LED-es izzóhoz talán jó is lenne 1-1 ben (nem próbáltam ki).

Ez a PWM megoldás viszont triac vezérlésre alkalmatlan, mert hozzá kell szinkronozni a hálózati 50Hz-hez (ez nem gond), de ekkor egy fél periódus 10ms, amin belül minimum 16 lépésben kellene szabályozni. Ha a quartzal felmegyek 20MHz-re (de 4MHz van beállítva), akkor a PARSIC 2ms ideje 0,4ms-re csökken (ha jól gondolom). 10ms-ba, itt már belefér 25 lépés. Ez már bíztató.

Ha valamit rosszul gondoltam írjatok.

Üdv:

Zsolt
(#) jdani hozzászólása Nov 1, 2012 /

Helló. Az mpasmwin mappából hiányzik pár INC fájl, ezért szeretném újra letölteni az egész programot (mappát), de nem tudom honnan. Valaki tudna küldeni egy linket? Néztem a googlet, nem akar segíteni.
(#) vilmosd válasza jdani hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Talan a gyarto honlapjarol.
(#) jdani válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Gondoltam, de én nem találom, ezért kérek segítséget, hogy aki tudja honnan kell letölteni, légyszives mutassa meg.
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

http://www.microchip.com/ itt megtalálod
(#) jdani válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Megintcsak ugyanazt fogom írni, én itt nem találom, sajnos bamba vagyok, nemtalálom benne, ezért kérem szépen újra, hogy aki tudja, küldje el a linket, ahonna le tudom tölteni, nem pedig a főoldal linkjét...

Úgy látszik nekem nem megy a linkelés , neked meg nem megy a keresés : A mikrochip oldal keresőjébe írd be az mplab szócskát ,és láss csodát ...

Rossz link..?

MPLAB-ot találtam én mindenhol, de nekem mpasmwin kell. Ugyanaz lenne?
Viszont MPLABból is van több.

MPLAB® X IDE v1.50 10/29/2012 312Mb
MPLAB® X IDE Release Notes / User' Guide v1.41 (supersedes info in installer) 09/11/2012 150KB
MPLAB® C18 Lite Compiler for PIC18 MCUs v3.40 05/30/2012 73Mb
MPLAB® XC8 Compiler v1.11 10/19/2012 164Mb
MPLAB® XC16 Compiler v1.10 05/30/2012 98Mb
MPLAB® XC32 Compiler v1.11a

Az MPLAB IDE tartalmazza az mpasm vin-t (de ha tévednék ne hibáztass ,én soha nem használtam mplabot,és már a parsicot is nagyon régen indítottam el) Bővebben: Link Érdekes a link rossznak tűnik de ha ráklikkelsz a keresési javaslatra az jön be .

Én se használom, csak most lenne szükségem rá. Akkor melyiket töltsem le? (A link csak mégvisszább vissza attól, ahol most járok, ahol le kell tölteni az MPLABot, csak én nem tudom melyiket)
(#) baloghzoli1 válasza jdani hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Szia
Töltsd le ezt ebben van amit keresel: MPLAB IDE v8.88 10/19/2012 9:47:00 AM 112878 KBnullMPLAB X
(#) jdani válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Kösz, viszont ebbe sincs benne a 16f876 INC, így nem tudom lefordítani a programot...
(#) baloghzoli1 válasza jdani hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Igen én is láttam,már mert régi de az MPLAB X-ben van már
(#) gyök2 válasza Szammer hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Szia!
Igaz hogy ez nem PIC, de ez az IC pont azt tudja amit szeretnél. Van neki távvezérlő bemenete is, így arra rá tudnál kötni egy tanítható infravevőt is. Ezzel az IC-vel a 12 voltos halogéneket is lehet szabályozni. (Természetesen csak trafón keresztül)

LS7631.pdf

(#) vilmosd válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

MPLAB Archives. Innen meg a 16 bites valtozatokat is letoltheted. De azert kiszurja az ember szemit. Csak ugye figyelni kell.
(#) proli007 válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Hello! "p16f876.inc" file néven kerested? Mert lehet úgy megtalálod. üdv! proli007

P16F876.INC

(#) dcsabi válasza Szammer hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Nos, kevésbé elegáns, viszont lehet megoldás...A mikroklub oldalán van egy tanítható infra vevő. Ennek beprogramozott (PIC16F628-t) megveszed, szerintem nem drága.(levelezd le) Régebben én is így használtam néhány projektben. A többi feladatot rábizod egy másik PIC-re. Az készen van, szerintem nem egyszerű, még C vagy ASM fejlesztővel sem "hipp-hopp és kész" módon...Régebben egy japán oldalon találtam ilyen projektet, de most nem tudom hol keressem.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
(#) Szammer hozzászólása Nov 2, 2012 /

Sziasztok!
Nézte valaki, hogy 4MHz órajelnél 1 One-Shot mennyit késleltet?
Sajnos besz**-t a kétsugaras szkópom, nem tudom megnézni.
(#) Szammer válasza gyök2 hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Szia!
Köszönöm, ismerem az IC-t, de én mindenképpen PIC-el akarom megcsinálni.
Üdv:
Zsolt
(#) aderka hozzászólása Nov 3, 2012 /

Sziasztok!

Nemtudom született-e már a Parsic-ban RNG ( Random Number Generator )? Én most egy 4x4x4-es Led kockát szeretnék az egyik funkciójában véletlenszerűen meghajtani. Sokat agyaltam rajta, de az eredmények nem lettek az elvártnak megfelelőek sajnos.
Előre is köszönöm a segítséget!

üdv: Dávid
(#) Szammer válasza aderka hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Szia!
Ezzel én is próbálkoztam, de RND függvényt nem tud a PARSIC.
Csináltam véletlen kiválasztót beléptető rendszerhez és már kb. 1 éve megy a felhasználó teljes megelégedésére.
Ott az lett az egész alapja, hogy amilyen gyorsan lehet pörgetek egy számlálót és amikor megállítom az egy eléggé kiszámítatalan szám.
A feldolgozás már más eset.
Üdv:
Zsolt
Következő: »»   126 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem