Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   46 / 117
(#) pika75 válasza Gabó hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Figyuzz, az egesz nyimatoban 2 drb "modul" van: a tap es a logikai resz. Szerinted melyik eselyesebb a hibara? Szerintem a logikai resz. De tegyuk fel, hogy a tap. Mi lehet vele? Nincs elegge szurve az 5v-os ag? Nosza nyomjal neki egy 1000uf os kondit, de nehogy a tapmodulra akard tenni, mert a fel napod elmegy mire leszeded, es amasik fel amig visszarakod, hanem a logikai modulra tedd, ahol kapja az 5v-t. Ha megvan a masik nyimato, 5 perc alatt attetted a modult es ki lehet probalni. Sok sikert. Udv.
(#) tranzisztor válasza Gabó hozzászólására (») Okt 15, 2012 / 1

Szervusz!
A hp 2015 ös nyomtató szériahibás ! Az alaplapon lévő processzort kell újraforrasztani (BGA típusú). Már több ilyen nyomtatóval találkoztam ,samsung színes ketyeréknél is előfordult!
A dolog úgy működik, hogy :
-bekapcsolás , táp feláll, processzor reszet,firmware program indul , periféria ellenörzés (szenzorok ,motrok stb) ha minden ok akkor indulhat a nyomtatás ha valami nincs rendben akkor azon a ponton ahol gond van a program leáll.
Sok sikert!
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
(#) Gabó válasza tranzisztor hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Hali!
Akkor már értem a "bemelegszik" és lefagy/leáll részét így.
Akkor egy bga reball-t érdemes megpróbálni szerinted?

Nálam mindig bevált a dolog ! Kínai fusimunka , gyenge minőségű pasztával ! Hidegforrasztás!
(#) Gabó válasza tranzisztor hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Na akkor kerítek egy szakit (nem ilyen sütős sufnis embert, hanem aki ezzel foglalkozik) és megpróbálom reballoztatni vele.

Kivánok neked sok szerencsét s a szakinak sikert!
(#) Julcsika hozzászólása Okt 16, 2012 /

Hali! esetleg nincs valakinek bontott Samsung SCX 5315-ös multifunkiós gépe??? A komplett fixálóra lenne szükségem- ebben a gépben összeégett !!
(#) pika75 válasza Julcsika hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Szia, a kepek alapjan mintha csak a Xerox M15 - ot neznem, kikopott masa annak. Ezeknel a modelleknel nem talalkoztam fixalo problemaval. Ha leegett, vagy nem volt a termisztor csatlakoztatva, amikor el lett inditva, vagy hibas az erzekelo-vezerlo aramkor. Szerintem minden Samsung - Xerox modellbol, ami pont igy nez ki, talal a fixalo. Udv.
(#) Julcsika válasza pika75 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Szia! Köszi szépen, úgy néz ki hogy sikerült rendelnem kompletten
elérhető áron!!
(#) sanyik hozzászólása Okt 26, 2012 /

üdv
látom kicsit lecsendesedtetek lehet mert nincs mit szerelni?
ujj tag vagyok de gondolom ujjat nem tudok kérdezni

sz. van 1 samsung scx3200 nyomtatóm és valamiért nem tapad a festék rendesen a papirra
ithon töltöttem fel nem egyszer a por amit beleraktam az jó a papir is mert azelőtt nyomtattam ezzel a porral erre a papirra és minden rendben ment idáig
ha jól gondolom valamiért nem égeti rá a papira a port ha kiégett a fixáló vagy ráégető vagy hogy hivják akkor egyáltalán nem melegszik vagy tud olyat is csinálni hogy csak félig megy ki és nem melegszik fel eléggé? vagy valami más baja lehet?
(#) Pyte válasza sanyik hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Szia ! Olyat nem tud a fixáló, hogy csak félig megy általában teljesen tönkre megy benne a fűtőlámpa ! De ha tönkre megy akkor a gép nem is indul el mert érzékeli, hogy nem fűt fel ! Lehet a porral is gond, és megpróbálnám másik tonerral ! Ha azzal is ez a jelenség akkor még lehet a fixálóban a termisztorra ráragadt a festék, de ha alacsony lenne a hőmérséklet akkor duplázná a nyomatot is.
(#) sanyik válasza Pyte hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

üdv
köszönöm a választ
sz ugy kezdődött hogy csikozott és nem tapadt a festék szétszedtem a tonert megpucoltam (volt is benne elég sok felesleges por) és már nem csikoz
sajnos a környéken csak nekem van ilyen nyomtatóm és ujj tonert nem vennék ha nem muszáj de port veszek másikat
a fixáló melett a gumis hengerre (ami tolja a papirt a fixálóhoz) is volt rátapadva por (elég sok) arról sikerült leszednem a nyomtató szétszerelése nélkül
akkor neki ugrok a fixáló megtisztitásának
lehet hogy az is tele ment porral mert eleinte szervizbe töltötték a tonert de egyszer sem szedték széjel hogy megpucolják ezért inkább saját magam tankolom
(#) sanyik hozzászólása Okt 28, 2012 /

üdv
szétszedtem a nyomtatót megtisztitotam a fixálót aminek az egyik felére volt ráégve festék nem tul sok de volt már majdnem tökéletes kiderült közben hogy a papir is rosz minőségü vagyis nem a legjobb
de sajna visza szét kell szednem mert megmaradt 1 csavar
(#) peter1995 hozzászólása Okt 30, 2012 /

sziasztok. Van egy HŐ Laserjet 6L-em. A gondom azt, hogyha nagyobb összefüggő területet kell nyomtassosn akkor hiányos, szürkés lesz a nyomat. E miatt ma 2 nyákomnak is alámart a vasklorid. Használat előtt megrázogattam jobbra-balra hogy elterüljöna tonerban a por.
Végét járná a toner?
(#) moni73 hozzászólása Nov 2, 2012 /

Sziasztok!!
Van egy Kyocera mita fs-1800 -as nyomtatonk és kicséltük a patront benne és nem érzéleli a patront szerintem mert azt irja ki hogy check waste toner bottle.A nyomtatot úgy kaptuk és semmilyen leírás nincs hozzá.Aki tud kérem segitsen!!!Elöre is köszönöm.
(#) peter1995 válasza moni73 hozzászólására (») Nov 2, 2012 / 1

Csak egy tipp. Gyárilag a voltban nem ragasztották le az érintkezőket? Láttam már ilyet hogy nehogy sérüljön egy vékony fólia volt rajta. Igaz az sima tintasugaras patronja volt.
(#) Julcsika válasza moni73 hozzászólására (») Nov 2, 2012 / 1

Szia! a kezelési utasítást megtalálod ha a google-ba beütöd a gép típusát. de alább be másoltam neked a "gyógymódot". kevés angol tudásommal azt gondolom hogy a használt festék tartályt kell cserélned, vagy tisztítanod! Üdv : Julcsika

The waste toner bottle is not installed. After installing the waste toner bottle, you
should be able to print. Replace the old waste toner bottle with the new one which is
included in the TK-60/TK-60E toner kit. The message will also be shown if the waste
toner bottle has become full. The waste toner bottle should be replaced when the
message display eventually shows Toner low TK-60. See 2.1 Toner Container
Replacement on page 2-2.
(#) botesz hozzászólása Nov 2, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Sharp SF2114 tipusú fénymásolóm.A gond hogy a papíron fekete vastag csíkot húz.A problémát már megtaláltam csak nem tudom hogy hárítsam el.Ha jól vettem ki a használatiból akkor az a foto érzékeny dob.Azon van ez a por csík.A kérdésem az hogy ezt egy papírtörlővel simán le lehet törölni vagy ennél speciálisabb beavatkozást igényel?
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
(#) pika75 válasza moni73 hozzászólására (») Nov 2, 2012 / 1

Szia, ahogy julcsika eltalalta, valoban a hasznalt toner tartalyt kell kiuritened. Ehhez nem kell szervizbe vinned, ugy van csinalva, hogy a hozza nem erto juzer is el tudja vegezni. A gep oldalan (jobb vagy bal) van egy ajtocska, mogotte rejtozik a tartaly. Kiurited a tartalmat, langyos szappanos vizzel tisztara mosod, hagyod teljesen megszaradni, es vissza vele a gepbe. Es maris mukodik. Sok sikert.
(#) pika75 válasza botesz hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Szia, eloszor is az ilyen "nem, nyomtat/masol tokeletesen" problemak megoldasahoz legjobb ha startbol egy jo minosegu fotot vagy szkennelt kepet csatolsz. A masik: ez inkabb tintasugaras nyomtatok topikja, neked meg lezeres geped van. Javasolom, hogy kerdesedet tedd fel a "lezernyomtato hiba" c. topikban, de csatolj kepet is a fenymasolt oldalrol.Udv.
(#) botesz válasza pika75 hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Rendben kösz!
(#) botesz hozzászólása Nov 3, 2012 /

Sziasztok!Van egy Sharp SF2114 tipusú fénymásolóm.A gond az hogy csíkoz.A hibát megtaláltam.A használatija szerint a foto érzékeny dob az amin rajta van ez a festékpor csík. Azután már másoltam vele 1-2 oldalt (mondom talán kitisztul) de rosszabb lett.Most az egész dob tiszta festékpor.A kérdésem az lenne hogy ez egy sima papírtörlővel letörölhető vagy ennél speciálisabb beavatkozást igényel?Előre is köszönöm!(képeket valamiért nem tudok csatolni ezért elnézést!)
(#) peter1995 hozzászólása Nov 3, 2012 /

Sziasztok. Erre valaki tudná a megoldást? Bővebben: Link Persze nem HŐ hanem HP
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
(#) Julcsika válasza botesz hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

szia! nagyon valószínű hogy a lehúzógumikés- blade- kopott el, ezért a dobot nem tisztítja meg kellő képen illetve sehogy sem tisztít, a dobot ne piszkáld inkább- sem papír törlővel sem egyéb puhának tűnő dologgal/ létezik egy dobtisztító folyadék azzal lehetne talán- de látni kéne / mert ha megsérül a dob sajna az már nem javítható csak cserélni lehet- jó pénzért!
de van olyan Sharp aminél a toner cseréjekor lehet cserélni egy kis filces tisztítót azt megnézhetnéd lehet hogy talán azzal csökkentheted némiképp a hibát.
(#) Julcsika válasza peter1995 hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Szia!
ha már fogyóban a festék a kaziban akkor a rázogatás csak ideiglenes, szövegeknél még használható, javaslom a töltést vagy töltetést.
(#) botesz válasza Julcsika hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Nos itt a kép.Most már az egész dob fekete.
(#) Julcsika válasza botesz hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

a kép alapján is a lehúzógumikésre tippelek, bár nem vagyok Sharp-os szaki
(#) botesz válasza Julcsika hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

A lehúzógumikés az a dob fölött lévő fekete műanyag gumi csík?
(#) zsoltee0001 válasza botesz hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Ez blade (lehúzókés) hiba, igazából nem kopik, soha nem kopik el, inkább elöregszik (kiszárad) a hőtől+ elvetemedik.
Ha szétszeded és már be van sárgulva, akkor kuka.
Cseréld ki ennyit talán még megér az a sharp
Üdv
(#) peter1995 válasza Julcsika hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Értem. Akkor valószínű hogy a por fogy. Érdemes szétszedni a tonert és feltölteni/tetni vagy vegyek újat. Igen ezt tapasztaltam hogy szövegnél, vékony vezetősávoknál a nyákban még jó de nagyobb egybefüggő területnél már kevés. Van valami fontos dolog amire oda kell figyelni a szét és összerakásnál? Mert ugye van benne az a hú milyen henger. Gondolok itt ilyenre hogy ne kapjon erős fényt stb. Lehet hogy most óriási hülyeséget mondtam Meg gondolom ha szét ven szedve illő megpucolni a egészet.
Következő: »»   46 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem