Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
szia a segítségedet kérném hogyan tudom a motor vezérlés lekötni meg a kondit is be építeni a gép einhell bt-fw 100
sziasztok nem tud valaki nekem 41000µF 50V kondenzátort szerezni ?
Mi a probléma a géppel?
Nem rég javítottam egy ilyent, de abban más fajta tolásszabályzó kártya volt.
Működik, de van benne egy kondenzátor a két panel között. Nem tudom, hogy ez átalakítás vagy sem. Mert csak oda van forrasztva két alkatrész lábára utólag. Meg az olvadóbizti értékei nincsen ráírva.(Beleszakadt a foglalatba, és darabokba jött ki.)
Ilyen utólagos kondizást még a legnagyobb gyártók is elkövetnek, ha egy áramköri részről utólag derül ki a gerjedési hajlam. Tehát elképzelhető hogy a gyártó építette be utólag. A bizti értéke attól függ, hogy mit véd. Ha a tolómű kártya előtt van, akkor 6,3A , ha a vezérlőtrafó előtt akkor 2,5A és mindegyik lassú kioldású, tehát "T" jelű.
Sziasztok!
Édesapámnak van egy mig 150 barkácsgépe.Egy átalakitás alkalmával eltörtem a huzaltoló szabályzó potiát .vettem bele egy ugyanolyan értékűt,de nem szabályoz csak egy fordulaton pörög.esetleg más alkatrész is megsérült?
lehet hogy felcserélted a potméter lábainak a bekötését
Ugyanazt a nyákba forrasztható tipust vettem ,szóval nemhiszem hogy ez lenne a baj.
Ha maximális fordulaton forog, akkor kapcsolótranzisztor zárlat. Ha a fordulat kicsi, de nem szabályozható, akkor a poti értékét újból ellenőrizd, de inkább csúszka szakadásra gondolok.
Rendben ,köszönöm újra ellenörzök mindent.Lehet hogy mégiscsak poti ,mert szerintem eg olyan közepes fordulaton megy.
Szevasztok Szuksegem volna egy ket hengeres elotolo szerkezetre Bocsi ez nem adok veszek de nem igazan talalok .Segitsegeteket kerem ebben az ugyben KOSZONOM
Én fű alatt tudtam egy szervizben ilyet venni, tényleg nem egyszerű. Nem is volt olcsó, de azóta problémám az előtolással megoldódott, így kitartás!
Szia!
Gondolom két görgős tolóműre gondoltál. Küldj egy privát üzenetet Phile 80-nak, hátha van neki. Korábban ezen az oldalon tett közzé képeket feleslegessé vált dolgairól. Volt köztük 2 görgős toló is.
Szia!
Én Phile80-tól vettem egy tolóelektronikát, de volt nála sok más is. Tényleg nála érdeklődj.
Szervusztok Segitokezsegeteket nagyon koszonom, Mpistit kerdeznem mint tapasztalt Doktorbacsit a co2 hegesztonek szabalyozasat elektronikusan oldjam meg ( fazishasitasos modszerel) avagy fokozat kapcsoloval. Melyik megoldas elonyosebb. Bele olvastam a forumba vannak pro es kontra velemenyek de nem tudtam eldonteni melyik elonyosebb, Az anyagot most gyujtogetem kb 50 szazaleka van meg Kesobb visszaterek e temara Koszonom
Szervusz Laci!
Köszi a megtisztelő címet de nem biztos hogy rászolgáltam. A lényeg: Ha kiváló hegesztéstechnológiai és elektronikai ismeretekkel rendelkezel, akkor megcsinálhatod az elektronikus ívteljesítmény szabályozást, ha viszont valamelyiknek híján vagy, akkor jobban teszed ha maradsz a fokozatkapcsolós megoldásnál. Ott legalább nem érhet különösebb csalódás. Mindkét szabályozási módnak vannak előnyei-hátrányai, de egy jól méretezett fokozatkapcsolós megoldás hobbi körülmények mellett tökéletesen elegendő. Ha viszont nagyon profi vagy akkor akár szinergikus szabályozást is csinálhatsz.
Szerbusztok jó estét mindenkinek!
A fórum segítségével egy TIP-140-es co gépet átalakítottam. Új huzaltovábbítómű, gázszelep, és szabályzó panel. Az általa szolgáltatott áram bizony elég kevés. Kaptam egy kétoszlopos trafót 2000VA-os. Ez egy 220/380-220/240V-os védőleválasztó Tr-volt. L alakú vason két oszlopra tekerve. A cséve 6cmx7cm. Alkalmas lehet ez arra,hogy egy nagyobb áramot tudó co trafó készülhessen belőle? Mi lenne az ideális menetszám primer és szekunder oldalon, ha a kismegszakítóm 1x16A és 4mm-es anyagot is szeretnék hegeszteni(kb140A vagy ha lehet több)?
Természetesen kiváló e célra a trafó.
Az ideális menetszámot vissza tudod számolni a trafó tekercseiről,mivel úgyis át kell tekerni. A trafó 100% bekapcsolási idővel tudta eredeti formájában a 2kVA-t, tehát kiválóan megfelel a primer tekercs 220V-os része a legerősebb fokozatnak. A trafót úgy méretezd,hogy a szekunder a legerősebb fokozatban 28-30V-ot adjon le, a leggyengébb fokozaton pedig 20V-ot. Ennél bővebb infót csak a gyári menetszámok ismeretében lehetne adni. Ehhez viszont le kellene tekerni a primerről a 220V feletti részt.
Sziasztok! Abban szeretnék pontosan segítséget kérni hogy van egy simma elektrodás hegesztőm! Ehez szeretnék építeni egy co vezerlest van hozzá hüzal vezetőm kompletten! Co vezérlő panalom magneskapcsolom dioda sorom! A hegesztőm 4-es pálcaig hegeszt elég vastag huzal van a szekunder tekercsen csak nem tudom pontosan hogy azt lekel e csereljem valamien bizonyos méretre hogy bírja az áram erőséget!
A sima hegesztőtrafó eső karakterisztikájú, áramgenerátoros jellegű, a MIG/MAG fix feszültséget kíván, 15V-kb. 30valameddig kapcsolhatóan, és a feszültségből fog adódni az áram, kissé pongyolán fogalmazva. Szóval nem nagyon érdemes átalakítani, inkább új trafót kéne tekerni.
A kérdés viszont inkább ide illik.
Sziasztok.Új vagyok a fórumon,de már régóta olvasgatom.Segítséget szeretnék kérni,egy kínai csodával kapcsolatban. Kaptam ajándékba egy új csattogó,fröcskölő Einhell 150-es co-t.Elvittem egy szakihoz,hogy vegye le a hegesztő áramról a tolómotor,és a panel áramát,kondi stb. Erre a szaki berakott egy trafót,és egy mágneskapcsolót amiről megy a ventilátor.és ennyi.Hazahoztam szétszedtem,rendeltem hozzá kondit,trafót mágneskapcsolót,graetz híd van itthon.Megpróbálkozom az átalakítással én,amit itt a fórumon olvastam+rajzok remélem sikerül.Egy problémám van,6-os fokozatban 2-3-szor benyomom a pisztolyt leveri a biztosítékot,pedig nem is hegesztek.Még mielőtt a szaki belenyúlt akkor is leverte 6-os ban hegesztés nélkül.Kidobni nem akarom mégis csak ajándék.Várom segítő válaszotokat.Köszönöm előre is.
Első körben meg kellene vizsgálni, hogy a kismegszakítónak mekkora a névleges árama és a besorolása. Egyben meg kell nézni a korát is, ha 20 éves akkor csere... Illetve ne menjen mosógép mikró stb.
Nincs összefüggés a szaki beépítése és a leverés között, mert gyenge áramú részt amennyire értem, külön trafóval választotta le stabilitási okokból, de ettől az indulási áram nem változik. A mágneskapcsoló alatt relét értesz? Üresben egy B10-est nem ver le nálam. Érdemes lenne bedugnod a szomszédnál, egy ismert konnektorba. Lakatfogót is rá kellene tenni és vizsgálni menetzárlatra a trafót.
Öt éve épült a ház,tehát a villany hálozat is ilyen idős.A villanyóránál 16A-os biztosíték van,és leveri.A régi pálcás hegesztőm mehetett együtt a nagy flexel,és akkor sem verte le.Köszi a tippet,kipróbálom a szomszédban is a hegesztőt,ott is 16A a kis megszakitó.
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. A haveromnak van egy mig 240-es 3fázisú co hegesztője és nem müxik. A huzal motor lassan megy folyamatosan, viszont a kontaktort nem húzza be. (nem ad ívet) Egy WEL-0a vezérlő panel van benne egy rakás alkatrészt cseréltem rajta ami rossz volt, de nincs eredmény. Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv.
Ha valaki tudna nekem felrakni kapcsolási rajzot a gépről vagy erről a WEL5-0a vezérlőpanelról azt nagyon megköszönném.
Üdv.
A leírtak alapján nem ez a gond. Vizsgálni kellene menetzárlatra a trafót. Nézd meg mekkora áramot vesz fel 24 Volt váltóról üresjáratban, illetve full rövidzárnál szekunder oldalon. Aztán tekerj rá egy menetet vastag tikbélből és azt is zárogatsd rövidre és mérj egy párat.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
Ha a motor lassan forog, akkor a fordulatszabályzó potit kellene az első körben cserélni. Ezen felül érdemes megnézni a tolókártyán a maximális fordulatszámot beállító trimmert, mert az is szakadt lehet. Én WEL 0a típusú szabályzókártyával nem találkoztam még, de WEL 3a típussal igen. Valószínűleg a tiédben is az lehet. Ha a kontaktort nem kapcsolja, akkor elsőként azt nézd meg,hogy a kontaktort vezérlő triac kap-e tápot, majd a triac optocsatolóját ellenőrizd,hogy megvan-e a vezérlőjel? WEL 5-ről sajnos nincs rajzom.
Szia! Bocsi, elírtam: WEL5-0a van ráírva. Átnéztem a panelt és találtam még egy szakadt 67 Ohmos ellenállást. Kicseréltem, a kontaktort már behúzza de most meg egyáltalán nem indítja a huzalmotort.
Helyes, legalább nem kóbor áram. Fényképezd le a nyákot mindkét oldalról, aztán hátha meg tudjuk übermegszakérteni. Van hegesztőgép szerviz divíziónk is van a cégben. így rá tudok kérdezni a kollégámnál, de több adat kell.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |