Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Automatikus szintszabályzó xenonhoz

Témaindító: JBLGTI, idő: Márc 7, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) szoszimo hozzászólása Márc 19, 2012 /

Sziasztok.

Nem tudna valaki egy kapcsolási rajzot mutatni ezekről a kamu szintező elektronikákról? 9.000-et sajnálok kiadni rá,szerintem párszás forintos cucc az egész.

Köszi.
(#) Inhouse válasza szoszimo hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Semmi konkrétumot nem adtál meg, ez "egy rajz":
Renault Megane-hoz bólintás
A fájlmellékletben pedig benne van a Renault Megane szintállító visszarajzolása is.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

A gif-et meg sem jeleníti, 969Byte lesz, a png-t átméretezi és a kisebb fájl lesz 22k helyett 153k...

Üdv
Inhouse
(#) Panhard válasza talpas hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Ha a rendőr megállít, mert messziről látja, hogy utólag beszerelt xenonod van, a legkevesebb lesz, hogy van-e magasságállító. Amit kérni fog: Átalakítási engedély? magasságállító van-e? Lámpamosó van-e?
Legjobb esetben 30000 Huf lesz a helyszíni bírság, rosszabb esetben viheted a kocsit műszakira.
(#) Panhard válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Egyébként igazad van. Attól pörög a fórum, ha van miről beszélni, vitázni Csak gondoltam, jó ha tudja az illető, a magasságállító nem oszt, nem szoroz.
(#) Inhouse válasza szoszimo hozzászólására (») Márc 23, 2012 /

Most ha azt sérelmezem, hogy egy vakkantás sem jön erre a kérdezőtől, akkor velem van a baj? 2 órája is járt itt, meg előtte is...eléggé kedvét szegik az embernek azok , akik bevágnak egy kérdést, kapnak rá egy választ, majd tojnak az egészre... :no:
Persze csak szerintem.

Üdv
Inhouse
(#) polgiy hozzászólása Nov 1, 2012 /

Üdv uraim. Bányásztam ma egy kicsit a kocsim fényszóró magasság állításában. Viszont szükségem lenne egy kis segítségre. Kellene csinálnom egy kis áramkört hozzá. Szükségem lenne egy olyan kapcsolásra ami ha megkapja a +12 voltot akkor meghúz egy relét ami úgy 5sec időre marad behúzva utána elenged viszont a +12 továbbra is rajta marad a kapcsoláson. És ez minden bekapcsolásnál így működne.
Az lenne a cél ha felkapcsolom a lámpát behúz a relé és leviszi alsó végállásba a lámpatestet ami olyan 3sec. ott marad egy picit(2sec) majd elenged a relé és visszaáll a lámpatest a kézi vezérlővel beállított értékre (0,1,2,3) Ha ismét felkapcsolom akkor kezdené megint, húz a relé és így tovább.
Ebben a kis áramkörben kérnék segítséget mert én nem tudom megszerkeszteni csak a kész rajzot megvalósítani. A relével már tudnám kapcsolni a mozgató motorokat 2 végállás közt.
viszont minél kevesebb alkatrészből kellene hogy álljon mert nem sok hely van a műszerfalban. Egy 99-es civic-ben végezné a dolgát a dolog. Ötletek?
Előre is köszönöm.
(#) levaitamas válasza polgiy hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Monostabil multivibrátor 5 másodpercre időzítve.
(#) polgiy válasza levaitamas hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Egészségedre. Azért kértem rajzban segítséget mert nem tudom megtervezni. Nekem az elektronika tényleg csak a hobbim. Nem tanultam csak anyit amit innen a fórumról magamba szívtam. Így nem mond semmit amit írtál.
(#) Inhouse válasza polgiy hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Azt már tudod, hogy mit is kapcsolsz a relével?
ez 1...4s-ig megy, de egy kis alakítással megy az 5s is

Üdv
Inhouse
(#) levaitamas válasza polgiy hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Gondoltam azt a két szót be tudod írni a keresőbe, ami kész rajzok tömkelegével fog meglepni.Például itt van egy:
(#) polgiy válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Persze.

Egy ellenálláson keresztül beáll alsó végállásra a fényszóró. Ha pedig elenged a relé vissza áll a belső magasság állító által beállított értékre. Már egy relé és nyomógomb segítségével teszteltem és tökéletes. Csak a gomb helyett kell az időzített kapcsolás. Nem tudom más autókban hogy de az enyémben csak ellenállást állítok a belső gyári magasság állítóval.
(#) Inhouse válasza polgiy hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Amit én láttam, azokban is így megy.
Láttad a linket az egyszerű időzítőmről?

Üdv
Inhouse
(#) polgiy válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Olvasta. És akkor láttam csak hogy ugyan azt leírtam amit te is. Az pont tökéletes lessz nekem. Köszönöm.
(#) Inhouse válasza polgiy hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szívesen.

Üdv
Inhouse
(#) talpas hozzászólása Máj 12, 2013 /

Van viszonylag olcsó, és remek gyári megoldás erre a problémára. Én vettem egyet, jól működik. A Can-bus-os autóknál a beépítése kicsit bonyolultabb, mivel kell a vezérlő modulnak sebesség jel is, ( WEG jel ) és ezt a can-ről csak speciális modul használatával lehet kinyerni, ami + egy 20-as. De hagyományos autókhoz kiváló, egyszerű beépíteni. Itt a link: http://www.dt-xenon.hu/automatikus_lampaszintezo_771?utm_source=olc...t_link
(#) mnyugger válasza talpas hozzászólására (») Dec 29, 2021 /

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma: 2019-07-27
(#) bbb válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 30, 2021 /

Amire válaszoltál annak dátuma meg 2013.05.12
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Dec 30, 2021 /

Nem is csoda, hogy azóta elkapkodták
Engem is tréfált már meg párszor...
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem