Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A gyári jeladót használom, az pedig sajnos nem lineáris.
Hello!
Én biztos nem így oldottam volna meg, hanem felrángattam volna néhány ms-ra az 5-ös lábat egy 555-el. Akkor akár még állítható is lenne. Egyébként a diófa még így sem kell szerintem.. üdv! proli007 A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
Szia!
Ez a megoldás eszembe sem jutott,de kísérletezek majd vele.Kösz az ötletet! Üdv: hp A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
Sziasztok!
Építettem egy GSM távkapcsolót. Az ötlet, és a kapcsolás teljesen saját tervezésű. Az áramkör képes egy esetleges áramkimaradáskor a telefont újra bekapcsolni, illetve az előző "állapotban maradni" (ha az áram elmegy és a relé bekapcsolva volt, akkor ha vissza jön az áram újra bekapcsolva lesz). Az áramkör hívásra aktíválódik. Meghúzza a relét és ezáltal bekapcsolhatunk vele bármit. A következő hívásra kikapcsolja a relét. SMS-re, és más "idegen" telefonszámra nem aktíválódik, csak a bevont telefonszámra vagy telefonszámokra. Mindezt PIC és egyéb programozás nélkül oldottam meg. A készüléket eladásra, sorozatgyártásra terveztem ezért a kapcsolást nem szívesen közlöm! Képek/Videók: Bővebben: Link
Ötletes!
Azt azért elárulod, hogy a nem kívánatos számokat számszűréssel zártad ki?
Szia!
Igazából nem számszűréssel zártam ki. Úgy tudom, hogy az plusz költségekkel jár a szolgáltató felé. Ha rosszul gondolom valaki javítson ki. Az egész egy csengőhangon alapszik, az vezérli az áramkört. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy ott csilingel a dobozban. Egy kukja sincs Ezt a bizonyos csengőhangot kell külön a telefon memóriájában tárolt telefonszámokhoz hozzárendelni. Amelyik telefonszámhoz nincs hozzárendelve a csengőhang azzal nem foglalkozik, illetve az sms-el sem.
Ez lett volna a másik tippem, a számszűrést a telefon csinálja, semmi köze a szolgáltatónak hozzá (szerintem). Ötletes, ügyes vagy!
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
És akkor már tudjuk is a kapcsolást. Egy bistabil relé van megvezérelve a telefon hangszórójáról. Hoppá, akkor most elárultam a titkot?
Nem teljesen, de jó úton jársz
Ennél többet biztos nem mondok a kapcsolásról! Elég az hozzá, hogy egy megbizható, egyszerű elven működő készülék lett belőle!
Na , akkor én meg elárulom a másik titkot .Mivel a hívás a telefonra bármilyen számról történő híváskor aktiválódik , mert a szolgáltatótól nincs megrendelve azon telefonszámok esetlegesen, amikkel lehetne hívni a telefont , így minden híváskor működni fog függetlenül attól amit írtál , hogy beállítod a csengőhangot.Mert teljesen mindegy hogy milyen csengő hangon szólalna meg a telefon a hívás létrejön , és bummmmmm.
Nem beszélve arról , hogy mindig aktív sim kártya kell hozzá , hogy a telefont lehessen hívni , mert gondolom nem segélyhívó számon lehet hívni.Szóval ez ,így elég költséges dolog.
Igen ez engem is érdekelne mert valami akkoris fog szólni ha más számról hívják.... a kártya pedig szerintem nem nagy dolog,évente dob rá 500ft-ot nem egy nagy összeg.
Lehet hogy alapbeállításnak megadott egy "üres" csengőhangot ami ugyan formailag csengőhang de nincs benne semmilyen hang. A beállított telefonszámokhoz pedig egy másik csengőhangot rendel amit könnyű indikálni. Mondjuk egy 1kHz-es szinuszt.
Vagy az egyik csengőhang 1kHz-es, a másik mondjuk 2kHz. Egy sávszűrővel rááll az egyikre és kész. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
Nekem Sanyi Ericsson K510i van, előtte R320-asom volt, mindkettő tudja azt, hogy csak egy bizonyos listában lévő számokról csörgeti ki a készüléket, a többiek foglaltat kapnak. Sajnos a Nokia telefonokat nem ismerem ennyire, nem tudom, van-e bennük ilyen funkció.
(Ez csak az én véleményem, de szerintem nem piacképes a készülék, legföljebb ha az ár az egyetlen, ami számít. Ismerek olyanokat, aki a 10 forinttal olcsóbbat válasszák, akkor is, ha sokkal kevesebbet tud, sokkal instabilabb, macerásabb és költségesebb a használata. Én biztos egy ipari GSM modemmel oldottam volna meg, ha pénzért árulható dolgot csinálok.)
Ha megnézzük a mobilból kijövő vezetékeket rögtön rá lehet jönni , hogy kamu az egész.
Illetve bizonyára lehet majd vezérelni vele , de nem úgy ahogy le lett írva , ha már távvezérlés miatt kellett más megoldás is szóba jöhetett volna , és még lehet ennyibe se kerülne mint ezt fenntartani. Szóval a mobilból kijövő 3 db vezeték :: 2 a táp miatt kell , és 1 ami a vezérlő kimenet a telefonból amihez ő megcsinált egy relé vezérlést .No de mondja meg nekem valaki akinek volt ilyen telefonja , és nem okos telefon , hogy ki ismeri annyira a lelki világát , hogy bármely részébe ami SMT technológiával készült , és nem beszélve mélyen nem publikus ezen szerkezetek kapcsolási rajzai , hogy bármely ilyen jellegű változtatást végre tudjon hajtani rajta . Ahhoz , hogy csakis egy szám , vagy amelyik számokat én szeretném , hogy csak azok hívhassák a mobilomat a szolgáltatótól kell kérni tiltást a többi számra , ez csak így működik ellenkező esetben minden hívás megjelenik a mobilon még a csengőhang nélkülii is.
Be lehet állítani a telefont, hogy csak a telefonkönyvben lévő számokra csörögjön ki, ha nem szerepel akkor csendben marad mint a lőtt nyúl. De tiltó listát is létre lehet hozni, csoportokat is. Innentől elég figyelni a hangszórón a feszültséget. A hangszórót pedig elég könnyű megtalálni.
Nem az a lényeg, hogy mi jelenik meg. A lényeg, hogy a hangszóróról levesz egy jelet. Alap csengőhang egy üres(ezeken van csengőhang szerkesztő, bármit meg tudsz csinálni), és a beállított telefonszámokhoz egy másik egyhangú csengőhang. ha megszólal, akkor kapcsol, ha más számról hívják, akkor nincs hang, nem kapcsol.
Zoli ez teljesen témába vág! Pont azt próbáljuk kideríteni hogy ki és mit épített!
Szerintem, aboszút járható út ez az 1kHz-es dolog! Sőt, nekem is volt (még valahol valamelyik fiók alján van is 2db ilyen Nokiám) és ha jól emlékszem, még olyat is tudott, hogy rezegjen, vagy ne rezegjen sms-re hívásra, akármire... a vibra motor helyére meg simán lehet tenni mondjuk egy optót...
Ha a vibrációra kötnéd , akkor is minden jelre ami érkezik a mobil átjátszók felől , vagy nevezzük antennának be aktiválódna a telefon , és mindegy , hogy most optó van már utána , vagy bármilyen más érzékelő jelfogó stb az is működne egyből.
Szerintem, csúnyán félreértetted, amit írtam ha te telefonodban beindul a vibra motor, mikor pingeli a központ, akkor baj van (főleg, ha cellahatáron vagy...) komolyrafordítva a szót, arra a rezgésre gondoltam, amit hívás érkezésekor produkál a telefon, van benne egy pici motor röpúllyal.
Ez se rossz, de véleményem szerint, ésszerűbb máshonnan venni az indító jelet, mert a háttérvilágítás sok egyéb esetben is bekapcsol(hat).
Tudom mire gondoltál , és én sem úgy értettem , hogy a motorra kötni már amelyikben van .Mert valamelyik akkumulátora olyan , vagy nem olyan , hogy tudja a rezgő hívást produkálni.
Nem szaporítanám tovább ez ügyben a szót , mert nem kívánok se ötletet adni sem pedig továbbiakban tovább bele folyni egy olyan projektbe, ami sorozat gyártás ,és egyéb nagy volumenű dolgok elé néz , mert még részesednem kellene belőle .
Visszatérhetünk a ki mit épített témakörbe? Nagyon elkalandoztatok már!
Jéééé! Nem is gondoltam rá, hogy ilyesmire használjam az egér dobozát. Jó lett!
Találtam egy 2009-es nyákot. Gondoltam, összeforrasztgatom.
Ez sem rossz, de hol az óra? Gratulálok.
Én is éppen a napokban készítettem egy ehhez hasonló NYÁK-ot, de abba már beleterveztem a két 100n-os kondit a rotaryhoz.
A hétvégén már remélem lesz idő tesztelgetni egy kicsit az új szoftot.
Benne van (illetve a PIC-ben lesz) az óra: Bővebben: Link Yagi már tudja... (Szamóca meg csak felismeri)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |