Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   33 / 257
(#) _vl_ hozzászólása Okt 17, 2012 /

Nekem 27-én adtak fel Amerikában egy marék fúróhegyet, amit 5-én már hozott is a postás. Szóval "tudnak ezek, ha akarnak"
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
(#) rolandi350 hozzászólása Okt 18, 2012 /

Mostanság valahogy így szeptember óta nagyon lassan jönnek nekem is a csomagok.
Kár, hogy valami változás van Kínában ahogy írta valaki..
Én nem is bánnám ha tudnám 100%-ra, hogy biztos lejön.
De így minden nap, hogy is mondjam nem vagyok jó kedvemben ha a szexi postásnéni nem hoz nekem semmit.
Pedig ha van ő fel is hozza nekem az ajtóig a többi nem vajon ő mért?
(#) vzoole válasza rolandi350 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Hívd be egy kávéra és kiderül
(#) nagy_david1 válasza rolandi350 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Nem hiszem Kínával van a baj. Szerintem ez globális ha EU-n kívüli. Nekem Kínából mostanában is megszokott időben érkeznek csomagjaim. Nekem Amerikával van most a baj.
u.i: Romániában élek.
(#) pici hozzászólása Okt 19, 2012 /

Megérkeztek a hétvégi játékszereim
Ebay - Kína.
11 nap alatt itt volt. Vámon átcsúszott, mert csak $18.
Akitől rendeltem 100%-os

PIR mozgásérzékelők
StepperMotordriver
Ultrahangos távmérő
Lithium töltő
2.4GHz transceiverek

csomag.jpg

(#) rolandi350 válasza pici hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

11 nap az széép!
Nekem vannak dolgok amik már 30 napja nem jöttek le de hát most mit tudok tenni?
Így, hogy ma is érkezett egy csomag 35 nap után?
Így arra gondolok még 30 nap után is, hogy lefognak jönni mert jönnek a dolgok lassacskán..
(#) Szárnyas hozzászólása Okt 19, 2012 /

Nekem a héten érkezett meg egy csomag Hongkongból, amit 08.27-én adtak föl, igaz hogy a kézbesítési idő Európa ezen részére 40-50 napban volt feltüntetve.
(#) gregtom6 hozzászólása Nov 7, 2012 /

Üdv!

Az volna a kérdésem, hogy ha Amerikából (pl. Sparkfun) rendelünk, hogy lehetne számlát kérni?
Sürgős lenne. Kösz.
(#) _vl_ válasza gregtom6 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

A kérdést egészen nem értem. Ha egy amerikai vállalkozástól (pl. Sparkfun) rendelsz, fogsz kapni számlát - mégpedig az amerikai szabályok szerint kiállított számlát. Jobb esetben a csomagban lesz egy nyomtatott verzió, rosszabb esetben elküldik emailben, amit ki kell nyomtatnod, ha papír formájában óhajtod látni.

És ez csak ennyi? Mármint ezt nem kell külön bepipálni valahol?
Egyszerűen beírjuk a cég nevét és adatait a sima regisztrációnál és kész? Tehát nincs valami spec. regisztrációs menü v beállítás ehhez?

Sparkfuntól és Adafruittól rendelnénk. Nincs valamilyen spec. regisztrációja annak sem cégek számára? Ahol mondjuk számlázási és/v postai címet be lehet állítani.

És azt a számlát elfogadják Magyarországon egy cégnek?
(#) _vl_ válasza gregtom6 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Hogy hogyan kell megadni az adatokat, hogy az legyen vevőként a számlán feltüntetve, amit szeretnél, az nyilván helyenként változó. Ha nem nyilvánvaló a regisztrációnál vagy a checkoutnál, akkor megkérdezheted tőlük emailben.

A vevő nevének és címének nyilván rajta kéne lennie, meg a tételeknek és a fizetett összegnek, egyéb tekintetben egy sajtfecnit is elfogadnak, ha úgy néz ki, ahogy a kiállító országban ki kell néznie egy számlának. Márpedig Amerikában nincs formai előírás a számlákra, minden vállalkozó olyat rajzol, amilyet neki jólesik, és akár egy ASCII text üzenetben is elküldheti...
(#) elektrocad hozzászólása Nov 10, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Olvasgattam a topicot, de lenne egy kérdésem a tapasztaltabb kollégákhoz.
A kérdés a Paypal account-ra vonatkozik. A leírásokban az szerepel, hogy meg kell adni a bankkártya biztonsági kódját. Erről annyit lehet tudni, hogy kártyaszám + biztonsági kód = teljes hozzáférés a bankszámlához. Nos, itt jön a probléma. Ha valaki kiadja ezt a két adatot, senki, még a saját bankja sem vállal garanciát a bankszámlán elhelyezett pénzre. Nem a paypalt gyanúsítom, de adatkiszivárgás mindig létezett és létezni fog. Ha illetéktelen kezekbe kerülnek az adatok, bárki kiürítheti a bankszámlát.
Főleg az interneten való bizalmas adatközlést nem tartom biztonságosnak.
Sajnos ez a fizetési mód nem csak a paypalra vonatkozik, egyre több internetes vásárlás nem ad más fizetési módot - mondjuk díjbekérőre való átutalás, vagy akár a paypal számlára való átutalás, és a vásárláskor arról lehetne fizetni.
Van valakinek tapasztalata? Kérem ne írjatok olyan választ, hogy biztonságos, senki ne mondjon ilyet más nevében. Azt, hogy biztonságos, bárki kijelentheti, de hiszem, ha látom. A bankok szerint nem biztonságos.
(#) peterpan válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Ha jól emlékszem a biztonsági kód (a kártya hátoldalán levő 3 v. 4 jegyű szám) a kártya azonosítására szolgál. Ez nem azonos a személyi azonosítóval(PIN kód), és azt hiszem semmi köze a bankszámládhoz. Ha rosszul tudom, valaki közölje a hiteles infót.
Üdv: PP
(#) elektrocad válasza peterpan hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Egy hiteles infó:
Bővebben: Link

A lényeg:
Ezt a kódot ugyanolyan gondossággal kezelje, mint a PIN kódot!

Ebből logikusan az következik, hogy a kártya biztonsági kódjának ismerete ugyanolyan hozzáférést biztosít, mint a PIN kód.
(#) Ricsi89 válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Ha nem tartod biztonságosnak, akkor nem kell megadni az adatokat!
Lehet a paypalt úgy is használni, hogy pénzt utalsz rá. Így semmilyen kártyaadat nem kerül ki.
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Még annyit tennék hozzá, hogy még nem regisztráltam a paypal-en, de néha kapok tőlük spam e-mailt. Nos, ezek után egyáltalán nem tartom biztonságosnak.
(#) elektrocad válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Üdv Ricsi!

A múltkoriban megnéztem, hogyan kell regisztrálni és kérte a biztonsági kódot. Persze nem adtam meg és kiléptem.
(#) szamóca válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Webkártya számlára kell utalnod, és ennek az adatait megadnod. Erre csak annyit kel rátenni, amennyit fizetsz.
(#) Ricsi89 válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Most nézem, regisztrációnál csak a személyes adatokat kéri. Ha elkészült a fiókod, után lehet hozzá csatolni a kártyát, ami nem kötelező. Ilyenkor van olyan lehetőség is, hogy befizetsz pénzt egy számlára, és az a pénz megjelenik a te paypal számládon, amiből tudsz vásárolni.
(#) kadarist válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Szia!
Ha a "Top Up" módszert használod, akkor semmilyen kártyára nincs szükség, mert egyszerű banki átutalást végzel. Leírás
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
(#) elektrocad válasza kadarist hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Szia!

Köszi, ez már jobban hangzik, a részleteket még át kell tanulmányoznom.
(#) helektro válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Azokat a "spam" email-eket nem a paypal küldi, hanem adathalászok.
Ha egy ilyen paypal-nak látszó oldalra belépsz, akkor már meg is szerezték a belépő azonosítódat és a jelszavadat.
Minden esetben igaz (nem csak a paypal-ra, hanem pl. bankokra is), hogy ha küldenek egy levelet, hogy bizonyos adatokat meg kell adni, akkor az 99,9%-ban az adataid megszerzésére irányulnak és nem valódi adatbekérésről van szó.
(#) elektrocad válasza helektro hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Ok, azt tudom, hogy a bankom nem küld e-mailt, esetleg csak hitel reklámot, és nem kér adatot.
Ami a paypal spamet illeti nem is szoktam elolvasni, azonnal törlöm, csak feltűnt, hogy a feladó a paypal, pedig egyelőre semmi közünk egymáshoz.
(#) kadarist válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

A gyakorlatban így csináld az utalást.
(#) NTAMAS válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Ahogy már írták, azokat ne ma PayPal küldi. Nekem is szokott jönni (amit törlök is), de egy alkalommal írtam nekik és megkérdeztem, hogy ők írogatnak-e?
Visszaírták, hogy ők olyan tartalmú leveleket soha nem küldenek, amiben adatot kell megadni vagy összeget utalni. A hasonló üzeneteket töröljem.

Amúgy nekem eddig a szállítási rekord
Kína: 1 hét
USA: 4nap
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
(#) helektro válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Csak látszólag a paypal küldi. Ha jobban megnézed, látható, hogy nem paypal-os címről jön a levelél.
(#) Gabi hozzászólása Nov 15, 2012 /

Sziasztok,

Distrelec-től vásárolt már valaki, céges, áfás számlát kérve? Milyen pénznem van a számlán? Az árak euróban vannak, telefonon azt mondták, hogy forintban is kiegyenlíthető a számla (?)
(#) Mdavid hozzászólása Nov 15, 2012 /

Sziasztok!

Érdemes megvenni Ebay-en NimH akksikat? 8 db kerül 4 $-ba, szállítás 0$. Úgy értem, hogy ugyanazt a minőséget kapom, mintha boltban, itthon venném meg, vagy ez mind csak átverés? Bővebben: Link
Következő: »»   33 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem