Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   695 / 1274
(#) mutyur válasza w3sakh hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Szerelőn esetleg nem gondolkoztak? Elég összetett egy ilyen készülék problémája amit megflelő előképzettség nélkül nehéz orvosolni (a megvakarom bicskával és hátha jó lessz nem nagyon jön be sajnos). Ráadásul tipus sincs....Próbálkozzon egy szakemberrel! Üdv
(#) mutyur válasza w3sakh hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

A sony képcsövei az utóbbi 20 évben tiszavirág életűek voltak sajnos, lehet ezt átörökítették LCD-re is Az azért furcsa, hogy szerelőt felkeresni eszébe nem jutna egy laikusnak sem....
Létezik szervíz menü ahol az RGB szinek kompenzálhatóak egyenként, de tipus nélkül......
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
(#) mutyur válasza gpsbandesz hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Függőlege fokozat is lefojtja és ebben kettős tápról megy ha jól emlékszem....Fele el szokott durranni meg az ic is
(#) zolika60 válasza mutyur hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Idézet:
„Az azért furcsa, hogy szerelőt felkeresni eszébe nem jutna egy laikusnak sem....”
Szerintem nem a gonosz laikus tehet arról, hogy nincs miből kifizetnie a szerelőt.
(#) otthonpc20 hozzászólása Nov 8, 2012 /

Sziasztok! Van egy színes Junoszty tv-m az a problémám vele, hogy a tápban az R1 ellenállás elfüstölt, majd az R3 ellenállás is. Mikor az R3 is füstölt a biztosíték is kiment.
Szerintetek merre keressem a problémát?
Lehet a C1 zárlata miatt?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) kadarist válasza otthonpc20 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Szia!
Fogod a multiméteredet és megkeresed a zárlatos alkatrészt az ellenállásmérés funkcióval.
(#) kérdező hozzászólása Nov 8, 2012 /

Még nem tudtam szerezni sortrafót a Jupiter TV-hez, mostanában nincs sok időm, de az jutott eszembe, hogy próbára megszüntetem a sorvezérlést, (ECC82-t kiveszem, fűtést áthidalom) és egy modulosból átviszem a sorvezérlő jelet a PL rácsára. Így elvileg, ha a sorvég-fokozat jó, akkor meg kell jelennie a nagyfeszültségnek. A kérdésem az, hogy mekkora kondenzátoron, és honnan vezessem át a jelet,? Ezzel nem tudom még jobban tönkretenni a készüléket? Ha így elindul, akkor a sorvezérlés rossz, melyet csak szkóppal tudnék megnézni, ha nem, akkor továbbra is sortrafó.
(#) Hodinka válasza kérdező hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Szia!
Nagyon elszánt vagy kísérletezés terén hallod-e De ha már itt tartunk leellenőrizheted a sorkimenőtrafót úgy is,hogy kiveszed a helyéről,és csinálsz hozzá egy különálló meghajtó áramkört,Bővebben: Link
Ezzel lényegében kiderülhet,hogy menetzárlatos-e vagy sem.
Üdv!
(#) mineral válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Nem konkrétan ez előző hozzászóláshoz tartozik. De itt pedig egy félvezetős FBT teszter található. Én még nem teszteltem, nem is használtam de sokan dicsérik. Bővebben: Link

A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
(#) Hodinka válasza mineral hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Igen,ez egy nagyon jó megoldás sorkimenők tesztelésére.Már régóta meg szeretném építeni én is.
(#) kislacikahu válasza otthonpc20 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Hali otthonpC20!

Az orosz Tv-k általános típushibái a kondik, - amint kérdezed a C1 is lehet filléres alkatrészek a KT 315 tranzisztorok Bc 182 ill Bc 212 tranzisztorral helyettesíthető, - attól függően, hogy pnp-vagy npn típus.

A biztosíték, ha kiment akkor a VT 2 kapcsoló üzemű tranzisztor zárlatos, csere szükséges!

-előtte az R1 R3 áramkört (még az IC is lehet ebben a körben hibás) tedd rendbe!
(#) gpsbandesz válasza kadarist hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Szia!
Átnéztem a forrasztásokat , és nem találtam hibát egy forrasztáson se , nem repedt körbe , nem szakadt a nyák , ilyesmi nincs rajta.
Viszont kikapcsol minden esetben .Azt az infót kaptam , hogy a tápja inpulzus üzemű , és kikapcsol , ha a sorvéget nem tudja valamiért kihajtani ( zárlatos trafó , kiszáradt kondi , rossz végtranyó stb...) .
Köszönöm a meglátást ....
Ha valaki tudna infót az eredeti kérdésemre , hogy a végtranyót a Panasonic típusút mivel lehet helyettesíteni?,és a sortrafót hol és mennyiért lehetne beszerezni ?
(#) gpsbandesz válasza mutyur hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Szia!
A függőleges fokozat sztem nem lehet , mert ha az lenne , nem üzemelne hibátlanul a tv , amíg kedve tartja....
a kép , a hang tökéletes , csak épp lekapcsol a táp reléje amikor ő úgy gondolja.
(#) Hodinka válasza gpsbandesz hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Szia!
Amikor kikapcsol a TV,esetleg szikrakisülésre utaló csattanást nem hallani felőle? Ha a forrasztásokat tényleg rendben találtad mindenhol,akkor lehet,hogy valóban a nagyfesz húz át valahol,és emiatt tilt le a védelem.
(#) sipy323 hozzászólása Nov 9, 2012 /

Üdv! szemcsés az universum ft7181 (nokia mz82) tvm képe! szerelő szerint tuner cserés sajna nincs ilyen tuner (SR700)! állítólag nem nagy gondja van de nem találok olyan embert aki átnézné a tuneremet! esetleg valaki tudna segíteni?! Budapesten???
(#) mumuka hozzászólása Nov 9, 2012 /

Sziasztok, nevezett tévével az a problémám, hogy nincs kép, bekapcsoláskor 5-öt villan a led utána elalszik osd se jelenik meg a sorvégen a fényerőt föltekerem akkor középen vízszintes fehér csík?? A segítségeteket előre is köszönöm!!
(#) Lennon hozzászólása Nov 9, 2012 /

Sziasztok.
Nekem egy LG 42PC1R Plazma tv-m van. Szuperül elvoltam vele, de a tegnapi naptól nem kapcsol be, csak kattog. A led elkezd fehéren villogni hallatszik, hogy próbálja magát bekapcsolni, de nem sikerül neki, majd egy fél perc kapcsolgatás után visszaáll alap helyzetbe.
Mi lehet vele? Tudom így nem megállapítható, de hátha valakinek volt ilyen jelensége.
Köszi.
(#) JohnyBravo válasza kadarist hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Szia!
Kicseréltem a PTC-t. Tökéletes lett.
Még 1x köszi.
(#) mutyur válasza mumuka hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Függőleges eltérítőfokozat hiba.
(#) szauron válasza Papp Ferike hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

A sortrafóból ki jön 3 vezeték, (24Kv, 5Kv, és a fűtés) a fűtés és a test között nem mutat semmit. Máshol lehet még valamit mérni?
(#) kislacikahu válasza szauron hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Hali szauron

A sortrafóból a három kimenet-ből kettőt jól írtál, - A HARMADIK A KÉPCSŐ G2 (+300 Volt) SEGÉDRÁCS -ra megy!
...........................................................................................................................................
A fűtés jó, ha sötétben megnézed a három katód meggypirosan izzik!
...........................................................................................................................................
A képcső foglalaton mérd a három bemenetet : piros zöld kék katódokat 100 volt körül van ha jó!
Minél magasabb ez az érték annál sötétebb lesz a képernyő, küld a mérési eredményt,
G2 értéke is kell...ezt lehet potival állítanod!
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
(#) mumuka válasza mutyur hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

köszi fűgg ict cseréltem de semmi, még nagyon nemfojtam bele majd ma
(#) mutyur válasza mumuka hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

A függőleges ic hibája esetén többnyire tönkremegy a tápfeszültsége körében beiktatott, 1 ohm körüli biztosítóellenálás is, de a hibát okozhatják a járulékos egységek is. Forrasztási hiba eltéritő csatlakozón, eltérítőtekercsen, csatolókondi hiba stb. Mindenesetre megemelt segédrácsfeszültséggel nem ajánlatos hibát keresni mert a képcsőbe beéghet a vizszintes csík hosszabb idő elteltével(mérések alkalmával), ezért inkább vidd vissza sötétre a g2-őt. Üdv
(#) chgergo hozzászólása Nov 10, 2012 /

Sziasztok, a következő problémám van a TV-mel:
Első jelenségként elcsúszott a kép jobbra úgy 5cm-t. majd 1-2 óra után hirtelen úgy 30cm-es lett ez az elcsúszás. Ekkor a kilógó részek tükörképe is megjelenik a képen eltorzulva.
Fotó a mellékelt képen.
A készülék:
Grundig Megatron 100Hz-es 16:9-es.
Sorkimenő hiba lehet? Azt még tudnám házilag cserélni.
Vagy mit érdemes megnézni rajta?
(#) kadarist válasza chgergo hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Idézet:
„Vagy mit érdemes megnézni rajta?”

Szia! A forrasztásokat meg azt, hogy van-e valamilyen jól látható elváltozás az alkatrészeken.
(#) otthonpc20 válasza kislacikahu hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Szia kislacikahu!

Először is köszönöm a segítséget!
Még az lenne a kérdésem, hogy a C1 kondi olyan hogy kettő van egyben van 1-es 2-es láb ez pozitív és 4 negatív láb ha jól mértem ezt kicserélhetem két sima kondira is?
A 4 negatív lábnak a forrasztási pontjait összeköthetem?
A C 13 as kondinak pedig 1 pozitív és 3 negatív lába van ezt sem értem miért van így.
Ilyen kondikat nem találtam, először ezeket szeretném rendbe rakni.
Bocs ha hülyeséget kérdeztem, de minél többet nézem a rajzot és a készüléket annál jobban nem értem.

Köszönöm a segítséget!
(#) kadarist válasza otthonpc20 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Szia!
A C1 valóban 2 in 1 jellegű és két egyedi kondenzátorral pótolható, egy 47 µF-os és egy 220 µF-os jó lesz az eredeti helyett. A feszültségtűrésük ne legyen kevesebb az eredetin lévő értéknél. A C13-nál a negatív lábak össze vannak kötve a panelen, tehát ezt is egyszerűen cseréld ki egy kétkivezetésesre.
(#) JohnyBravo hozzászólása Nov 10, 2012 /

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni az alábbi 3 lábú PTC-jével kapcsolatban (Panasonic TX-29PS10P TV)?
Nem tudom hány ohmos lehet és ilyen néven nem találok az online boltokban alkatrészt. Vagy ellenállás érték, vagy csere típusra lenne szükségem.
EPCOS-T890 03093, másképp: 59890T60B110
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
(#) kadarist válasza JohnyBravo hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Szia!
Az adatlap szerint 2x9 ohm-os. Akármelyik 14 ohm-os is jó helyette, csak a lábtávolságok azonosságára ügyelj!
(#) JohnyBravo válasza kadarist hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Köszi!
Következő: »»   695 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem