Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   696 / 1274
(#) mutyur válasza JohnyBravo hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

A kupakja lepattintható többnyire mindegyiknek és ha nincs kéznél megfelelő láb távolságú, maga a 2db kis pogácsa is cserélhető benne, mert két lemez közé csak be van tolva. Aztán kupak vissza és kész. Szükség esetén a beszerzésig el megy anélkül is a tv csak húzd ki a lemegnesező tekercset, hogy ne produkáljon színhibát.
(#) JohnyBravo válasza mutyur hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

OK! Kösz!
(#) szauron válasza kislacikahu hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Üdv Lacika!
Átnézem és írok.
Viszont a G2 hol állítható,a sortrafón lévő screen potival?
(#) norby_torok hozzászólása Nov 11, 2012 /

Hello.
A segitsegeteket szeretnem kerni egy plazma tv javitasaban. Model Firstline PDP 42v51330 ( amugy belurol tokre LG az egesz) a problema az az h talatam egy kieget bisztositekot a Z_sus lapon ramertem Vs+ ra es minden iranyba rovidzarlatot ad es eljutottam egy nagy ic hez. A plaka kodja 6871QZH030B ha van valami otletetek h mit cserejek ki akor aszt megkoszonem vagy hol birnam beszerezni eszt a plakat. Es most jonnek a kepek. Es aszt elfelejtettem mondani h a plakan talatam ket fet es tranyot ami szabajosan felrobbant.
(#) stoky hozzászólása Nov 11, 2012 /

Üdv!
Korábbi problémámra adnám meg a megoldást.
Hiba:Orion T2835STX függőleges csík középen.
Hibás alkatrész: CD15 számú 680nF 400V kondenzátor csere.

null

Egy kérdésem azért még lenne, mivel 680nF helyett 1µF-ot építettem be emiatt lehet- e a kép két szélén befelé íveltség ? (ez persze akkor feltünő mikor a műsor függőleges vonalakat ad)
(#) kadarist válasza stoky hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Ezek szerint a csatolókondenzátor volt a rossz. Szép munka!
(#) herzsolt hozzászólása Nov 11, 2012 /

Nincs meg valakinek ennek a TV-nek a szervíz rajza? Samsung CW29M066V
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Hodinka válasza herzsolt hozzászólására (») Nov 11, 2012 / 1

(#) Hodinka válasza stoky hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Idézet:
„Egy kérdésem azért még lenne, mivel 680nF helyett 1µF-ot építettem be emiatt lehet- e a kép két szélén befelé íveltség ?”

Lehet persze.A többi kondi jó az EW-áramkörben?
(#) teszti hozzászólása Nov 11, 2012 /

Sziasztok!
Egy régi Hyundai tévém van (crt, képcsöves) és eltűnt róla a piros szín. Csak zöld és kék szín van. Egyszercsak tévé nézés közben jelentkezett ez a hiba, rögtön kikapcsoltam és vissza, de a piros szín nem volt meg. Folyamatosan bevillan a piros szín, ilyenkor egy pillanatra minden erősen piros lesz (olyan mintha túlkontrasztos lenne), utána van piros szín, és rendes a kép, majd 2-3 másodperc múlva megint eltűnik a szín. Van hogy bekapcsoláskor van piros szín (de pár percen belül elkezd ugrálni) vagy már bekapcsoláskor sincs piros. Az érdekesség az, hogy ha folyamatosan bekapcsolva tartom, akkor egyre többször jelenik meg a piros szín egy pillanatra. Ha már jó sokáig be volt kapcsolva (min. több óra) akkor már folyamatosan ugrál a van piros szín is és a nincs piros szín között. Ekkor másodpercenként már többször ugrál. Ha sokáig bekapcsolva tartom, akkor egyszercsak megmarad a piros szín is, de ez időben változó. Van hogy pár óra múlva magához tér, van hogy hiába van egész nap bekapcsolva, akkor sem tér magához.
(#) gabilow hozzászólása Nov 11, 2012 /

Üdv Mindenkinek!
Van egy Mivar TV-m. Előzőleg az volt a baja, hogy bekapcsoláskor csíkozott de ez megoldódott - gondolom a kondi cserék miatt. Most meg azt csinálja, hogy 5-6 perc után kikapcsol de úgy, hogy még a készenléti állapot is elmegy. Már a létező összes kondit kicseréltem a panelon és a tápban is. Segítségeteket kérném. Köszönöm.
(#) zolika60 válasza gabilow hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Mielőtt kikapcsol nem hallani pattogó hangot? Talán áthúz a nagyfeszültség és ezért kapcsol ki.
(#) gabilow válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Remélem megtaláltam a hibát! A tápban van egy 2200p 2kV kondi. Az egyik lábánál forrhiba volt. Ettől is kikapcsolhatott ugye?
(#) kislacikahu válasza szauron hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Hali!

A sorkimenő trafón általában, az egyik a fókusz a másik a G 2 szabályzás.
(#) kislacikahu válasza teszti hozzászólására (») Nov 11, 2012 / 1

Hali teszti!

Az R.G.B. végfok hibás általában...
ha a végfok tranzisztoros akkor a piros katódra menő tranzisztort cseréld ki, a régi VT.
tv-k típushibái volt a PE 7058, - az Orionban a PE 7059. - de 2 db minden katód előtt!
BF 458-ra is cserélhetők.

IC-s változatnál a képcső foglalaton lévő IC meghibásodás is okozhatja, - cserével megoldható.

Ha ezek kizárva, és akkor is megmarad a hiba, - akkor a dekóderben van a hiba.
Régebbi típusoknál TDA 3560 cserével megoldódott.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
(#) Hodinka válasza teszti hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Hali!
Mi a TV típusa? Egyébként az előttem szóló kolega hozzászólását még csak annyival egészíteném ki,hogy mindenekelőtt keress érintkezési hibát a képcsőpanelon a videovégfokozat környékén (körberepedt forrpontokat stb…).
(#) gpsbandesz válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

szia!
Egyszerűen csak a relé elkezd mp.-ént kb 2szer behúzni , és elengedni , majd
bekapcsol....aztán egyszercsak kikapcsol , de akkor nem ad hangot , és nem kapcsol be többé
(#) mps hozzászólása Nov 12, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Nileline NT2159 tv nálam ami azt a hibajelenséget produkálja, hogy csak a kép alsó fele 2/3-a látszik. Nem összement, hanem egyszerűen hiányzik a teteje. Egyenlőre a kondikat átnéztem, de azok jónak tűnnek. Merre induljak el?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) ps2jani hozzászólása Nov 12, 2012 /

Sziasztok!
106cm LG lcd-tv.A kijelző felétől függőlegesen jobbra fekete a képernyő.Eleinte pár perc múltán megjelent a kép. Ez az idő egyre hosszabbodott.Szerintetek mi lehet a hiba oka?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
(#) Hodinka válasza gpsbandesz hozzászólására (») Nov 12, 2012 / 1

Szia!
Elképzelhető az is,hogy a sortrafón belül húz át,de nem hinném.Inkább a táp környékén kellene keresgélned.Mindenekelőtt ellenőrizd hogyan alakulnak a szekunderköri feszültségek működés közben,és közvetlen azután,ahogy a készülék kikapcsolt önmagától.Továbbá meg kell győződni arról is,hogy az ICV-201-es vezérlőprocesszor megkapja-e stabilan az őt ellátó feszültségeket (a rajz szerint: A/+5V,és A/+3,3V,az IC 24-es lábán mérhető...).Egyébként az IC-803-804-es feszszabályzó IC-kről jövő (B/+3,3V,és B+5V) feszültségek csak a készülék elindítása után lesznek mérhetőek,ezeket is ellenőrizd le.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
(#) kadarist válasza ps2jani hozzászólására (») Nov 12, 2012 / 1

Szia!
Ha találsz púpos tetejű elektrolitkondenzátorokat, akkor cseréld ki őket.
(#) help hozzászólása Nov 12, 2012 /

Sziasztok

A TV-nk (egy Grunding) egyik napról a másikra azt produkálta, hogy középen egy nagy foltban, ami szinten az egész képet kitölti, teljesen elromlottak a színei. Az emberek pl. zöld színűek, stb.

Ha nem jön a videoinformáció az STB-ből, de maga a TV-készülék be van kapcsolva, akkor is látszik a nagy folt.

Két képet csatoltam, remélem a szakértőknek ebből lejön mi lehet a baja.

Meg lehet javítani? Hogyan?
(#) zolika60 válasza gabilow hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Azóta már biztosan tudod, hogy igen.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
(#) soos csaba válasza help hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Szevasz, cseréld le a PTC ellenállást, az a probléma!

PTC14761.jpg

(#) help válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Köszi szépen Csaba.
Fogalmam sincs hol lehet ez az ellenállás, de akkor szétszedem a tévét, és gondolom meg fogom látni a belsejében valahol. Illetve valahol veszek egy ilyen PTC ellenállást is.

Majd beszámolok hogy sikerült
(#) gpsbandesz válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Szia!
Köszönöm a tippeket , ha lesz időm rá azonnal megnézem......
Már nem is nagyon akar elindulni ....
üdv!
(#) ps2jani válasza kadarist hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Szia!
Köszönöm a tippet,átnézem a kondikat.
Az egyik ismerősöm szerint a kijelző ment tönkre!
Szerinted lehetséges hogy csak az egyik oldal szállt el?
(#) kadarist válasza ps2jani hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Szétpattintod és megnézed, hogy mi újság van belül. Én azért gondolok kondiproblémára, mert az elkók a melegedésük során képesek feléledni. De persze lehet forrasztáshiba vagy csatlakozó-bizonytalanság is a hiba oka.
(#) Lajos71 hozzászólása Nov 12, 2012 /

Sziasztok!
Egy Videotn Tv-hez szeretnék segitséget kérni.A kép szinte csak zöld színben jelenik meg,néha bevillan a piros és kék szín is ,visszafutási csikokkal.Hol keressem a hibát?Köszönöm.
(#) kérdező válasza Lajos71 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Írd le a készülék típusát, a hiba valószínüleg kontakthiba, de rossz esetben lehet fűtés-katód zárlat is. Ha a képcső nyakát óvatosan (nem vassal) kocogtatod, és változik, akkor biztosan az utóbbi. Ezen a fűtés függetlenítése, vagy a képcső cseréje segíthet.
Következő: »»   696 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem