Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A kupakja lepattintható többnyire mindegyiknek és ha nincs kéznél megfelelő láb távolságú, maga a 2db kis pogácsa is cserélhető benne, mert két lemez közé csak be van tolva. Aztán kupak vissza és kész. Szükség esetén a beszerzésig el megy anélkül is a tv csak húzd ki a lemegnesező tekercset, hogy ne produkáljon színhibát.
OK! Kösz!
Üdv Lacika!
Átnézem és írok. Viszont a G2 hol állítható,a sortrafón lévő screen potival?
Hello.
A segitsegeteket szeretnem kerni egy plazma tv javitasaban. Model Firstline PDP 42v51330 ( amugy belurol tokre LG az egesz) a problema az az h talatam egy kieget bisztositekot a Z_sus lapon ramertem Vs+ ra es minden iranyba rovidzarlatot ad es eljutottam egy nagy ic hez. A plaka kodja 6871QZH030B ha van valami otletetek h mit cserejek ki akor aszt megkoszonem vagy hol birnam beszerezni eszt a plakat. Es most jonnek a kepek. Es aszt elfelejtettem mondani h a plakan talatam ket fet es tranyot ami szabajosan felrobbant.
Üdv!
Korábbi problémámra adnám meg a megoldást. Hiba:Orion T2835STX függőleges csík középen. Hibás alkatrész: CD15 számú 680nF 400V kondenzátor csere. null Egy kérdésem azért még lenne, mivel 680nF helyett 1µF-ot építettem be emiatt lehet- e a kép két szélén befelé íveltség ? (ez persze akkor feltünő mikor a műsor függőleges vonalakat ad)
Ezek szerint a csatolókondenzátor volt a rossz. Szép munka!
Nincs meg valakinek ennek a TV-nek a szervíz rajza? Samsung CW29M066V
Előre is köszönöm a segítséget. Idézet: „Egy kérdésem azért még lenne, mivel 680nF helyett 1µF-ot építettem be emiatt lehet- e a kép két szélén befelé íveltség ?” Lehet persze.A többi kondi jó az EW-áramkörben?
Sziasztok!
Egy régi Hyundai tévém van (crt, képcsöves) és eltűnt róla a piros szín. Csak zöld és kék szín van. Egyszercsak tévé nézés közben jelentkezett ez a hiba, rögtön kikapcsoltam és vissza, de a piros szín nem volt meg. Folyamatosan bevillan a piros szín, ilyenkor egy pillanatra minden erősen piros lesz (olyan mintha túlkontrasztos lenne), utána van piros szín, és rendes a kép, majd 2-3 másodperc múlva megint eltűnik a szín. Van hogy bekapcsoláskor van piros szín (de pár percen belül elkezd ugrálni) vagy már bekapcsoláskor sincs piros. Az érdekesség az, hogy ha folyamatosan bekapcsolva tartom, akkor egyre többször jelenik meg a piros szín egy pillanatra. Ha már jó sokáig be volt kapcsolva (min. több óra) akkor már folyamatosan ugrál a van piros szín is és a nincs piros szín között. Ekkor másodpercenként már többször ugrál. Ha sokáig bekapcsolva tartom, akkor egyszercsak megmarad a piros szín is, de ez időben változó. Van hogy pár óra múlva magához tér, van hogy hiába van egész nap bekapcsolva, akkor sem tér magához.
Üdv Mindenkinek!
Van egy Mivar TV-m. Előzőleg az volt a baja, hogy bekapcsoláskor csíkozott de ez megoldódott - gondolom a kondi cserék miatt. Most meg azt csinálja, hogy 5-6 perc után kikapcsol de úgy, hogy még a készenléti állapot is elmegy. Már a létező összes kondit kicseréltem a panelon és a tápban is. Segítségeteket kérném. Köszönöm.
Mielőtt kikapcsol nem hallani pattogó hangot? Talán áthúz a nagyfeszültség és ezért kapcsol ki.
Remélem megtaláltam a hibát! A tápban van egy 2200p 2kV kondi. Az egyik lábánál forrhiba volt. Ettől is kikapcsolhatott ugye?
Hali!
A sorkimenő trafón általában, az egyik a fókusz a másik a G 2 szabályzás.
Hali teszti!
Az R.G.B. végfok hibás általában... ha a végfok tranzisztoros akkor a piros katódra menő tranzisztort cseréld ki, a régi VT. tv-k típushibái volt a PE 7058, - az Orionban a PE 7059. - de 2 db minden katód előtt! BF 458-ra is cserélhetők. IC-s változatnál a képcső foglalaton lévő IC meghibásodás is okozhatja, - cserével megoldható. Ha ezek kizárva, és akkor is megmarad a hiba, - akkor a dekóderben van a hiba. Régebbi típusoknál TDA 3560 cserével megoldódott. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
Hali!
Mi a TV típusa? Egyébként az előttem szóló kolega hozzászólását még csak annyival egészíteném ki,hogy mindenekelőtt keress érintkezési hibát a képcsőpanelon a videovégfokozat környékén (körberepedt forrpontokat stb…).
szia!
Egyszerűen csak a relé elkezd mp.-ént kb 2szer behúzni , és elengedni , majd bekapcsol....aztán egyszercsak kikapcsol , de akkor nem ad hangot , és nem kapcsol be többé
Sziasztok!
Van egy Nileline NT2159 tv nálam ami azt a hibajelenséget produkálja, hogy csak a kép alsó fele 2/3-a látszik. Nem összement, hanem egyszerűen hiányzik a teteje. Egyenlőre a kondikat átnéztem, de azok jónak tűnnek. Merre induljak el? Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
106cm LG lcd-tv.A kijelző felétől függőlegesen jobbra fekete a képernyő.Eleinte pár perc múltán megjelent a kép. Ez az idő egyre hosszabbodott.Szerintetek mi lehet a hiba oka? Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Szia!
Elképzelhető az is,hogy a sortrafón belül húz át,de nem hinném.Inkább a táp környékén kellene keresgélned.Mindenekelőtt ellenőrizd hogyan alakulnak a szekunderköri feszültségek működés közben,és közvetlen azután,ahogy a készülék kikapcsolt önmagától.Továbbá meg kell győződni arról is,hogy az ICV-201-es vezérlőprocesszor megkapja-e stabilan az őt ellátó feszültségeket (a rajz szerint: A/+5V,és A/+3,3V,az IC 24-es lábán mérhető...).Egyébként az IC-803-804-es feszszabályzó IC-kről jövő (B/+3,3V,és B+5V) feszültségek csak a készülék elindítása után lesznek mérhetőek,ezeket is ellenőrizd le. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
Szia!
Ha találsz púpos tetejű elektrolitkondenzátorokat, akkor cseréld ki őket.
Sziasztok
A TV-nk (egy Grunding) egyik napról a másikra azt produkálta, hogy középen egy nagy foltban, ami szinten az egész képet kitölti, teljesen elromlottak a színei. Az emberek pl. zöld színűek, stb. Ha nem jön a videoinformáció az STB-ből, de maga a TV-készülék be van kapcsolva, akkor is látszik a nagy folt. Két képet csatoltam, remélem a szakértőknek ebből lejön mi lehet a baja. Meg lehet javítani? Hogyan?
Azóta már biztosan tudod, hogy igen.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
Szevasz, cseréld le a PTC ellenállást, az a probléma!
Köszi szépen Csaba.
Fogalmam sincs hol lehet ez az ellenállás, de akkor szétszedem a tévét, és gondolom meg fogom látni a belsejében valahol. Illetve valahol veszek egy ilyen PTC ellenállást is. Majd beszámolok hogy sikerült
Szia!
Köszönöm a tippeket , ha lesz időm rá azonnal megnézem...... Már nem is nagyon akar elindulni .... üdv!
Szia!
Köszönöm a tippet,átnézem a kondikat. Az egyik ismerősöm szerint a kijelző ment tönkre! Szerinted lehetséges hogy csak az egyik oldal szállt el?
Szétpattintod és megnézed, hogy mi újság van belül. Én azért gondolok kondiproblémára, mert az elkók a melegedésük során képesek feléledni. De persze lehet forrasztáshiba vagy csatlakozó-bizonytalanság is a hiba oka.
Sziasztok!
Egy Videotn Tv-hez szeretnék segitséget kérni.A kép szinte csak zöld színben jelenik meg,néha bevillan a piros és kék szín is ,visszafutási csikokkal.Hol keressem a hibát?Köszönöm.
Írd le a készülék típusát, a hiba valószínüleg kontakthiba, de rossz esetben lehet fűtés-katód zárlat is. Ha a képcső nyakát óvatosan (nem vassal) kocogtatod, és változik, akkor biztosan az utóbbi. Ezen a fűtés függetlenítése, vagy a képcső cseréje segíthet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |