Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   346 / 1152
(#) mateakos válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Az rendben van, hogy a RAM kihasználtsága 60% körül van normál esetben, de amikor lefagy, akkor meg se tudod nézni. Ha egy hibás program (akár rendszerfolyamat) elkezdi végtelenciklusban lefoglalni a memóriát, akkor akár mennyi lehet szabadon, pillanatok alatt elfogy. Ha elfogyott a RAM és már a lapozóterületet használja, az pont ugyan így néz ki, mintha valamit nagyon töltene a merevlemezről. A hardverhiba kizárása vagy megerősítése érdekében érdemes lehet kipróbálni egy másik rendszerrel, ha nem akarsz újratelepítést, akkor pl. egy knoppix live CD vagy DVD vagy pendrive jó lehet tesztelésre.
Memóriatesztre viszont az everest rendszer stabilitástesztje is nagyon jó.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
(#) atiotezer hozzászólása Nov 5, 2012 /

Sziasztok lenne egy kérdésem.
Adott egy wifi router, évek óta tökéletesen üzemelt, az utóbbi időben az a jelenség volt, hogy 5Mbit helyett csak 0,16Mbit volt a sávszélesség a mérés alapján. Lehetséges, hogy a router miatt csökken le a sávszélesség? Most kikötöttem a wifi routert, csak az adsl modem van összekötve a géppel, most jelenleg megvan az 5mbit. De régebben is ez volt, hogy egyszer megvolt az 5Mbit, egyszer pedig nem.

Előre is köszönöm.
(#) _vl_ válasza atiotezer hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Lehet. Meg az ellenkezője is.
Pláne, ha wifi-n érted eddig el, és most - wifi-router nélkül - kénytelen vagy kábelen. A wifi-t pl. zavarhatja, ha a szomszéd is ugyanazt a csatornát kezdi el használni, és akkor egymás elől eszitek el a rádiós csatorna sávszélességét.
(#) atiotezer válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

A számítógép a wifi routerhez kábelen kapcsolódott, wifit csak a laptop + a telefon használja (ritkán) de a wifin keresztül is lassú volt. Most, hogy a wifi routert kikötöttem, most stabilan megvan az 5Mbit, valószínűleg a wifi routerrrel lehet a gond, de majd kiderül.

(#) belfi2 válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Hali!

Én nem kockáztatnám a CPU-t a védelem kikapcsolásával. Érdekes módon az agyon dicsért rézmagos CPU hűtő rosszabbul teljesít mit az alu.

DSC00970.JPG

(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Én tapasztaltam ugyanezt AMD 754/939 hűtőknél. A sima lapos ALU borda sokkal jobban hűtött mint az ALU vagy réz magos hűtő.
(#) bankimajki hozzászólása Nov 8, 2012 /

Sziasztok
Intel Core 2 Duo T6500-as proci jó lenne ebbe a lapba: Asrock P4i65G?
Ezt találtam: Processor support
Ami alapján szerintem nem jó bele, de azért várnék egy megerősítést.

Üdv.: Miki
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
(#) _vl_ válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Bele se menne fizikailag. Az egy notebookba való cpu...
Socket 478-asakat kéne inkább nézni. Core2-ben olyat nem fogsz találni.
(#) bankimajki válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Nem nekem kell, tőlem is csak kérdezték, és nincs is előttem egyik sem. Csak a google amit dobott, az alapján gondoltam. De akkor jól gondoltam, köszi a megerősítést.

Üdv.: Miki
(#) laszlo63 hozzászólása Nov 9, 2012 /

Üdvözlet Mindenkinek!
Van egy G31T-M2 V.1.0-ás új alaplapom melyet most szereltem be. A tápja 24pól +4 pól 350W.
A gondom vele hogy az egérrel a szokásos leállitás után a monitoron mindent kijelez,majd sötét lesz,eddig minden rendben van, de a táp nem kapcsol ki, a proc. ventillátor is tovább megy. Sőt még a dvd megh. is nyit- zár. Az alaplapon az előlapi tüskékre 6-8 -ra van téve az előlapi nyomógomb. Tehát: a táp nem ál le, de a nyomógomb nyomva tartása után vagy a RESET gombbal leáll illetve ujra indul. Kérlek, segitsetek, mi lehet a megoldás? Esetleg BIOS-ban kell valamit állítani? vagy még valahol jamperezni?
A segitséget előre is köszönöm! Üdv: László
(#) belfi2 válasza laszlo63 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Szia!

XP alatt sokaknak volt már problémája a lappal. Az a helyzet hogy ezt a deszkát a Fuji-nak lett gyártva (állítólag, de nem biztos)de az oldalukon nem találok semmit.Annyi bizonyos hogy a támogatott OPsys között nem szerepel az XP.

Idézet:
„Windows XP-nél a lekapcsolási hibákat általában, az ACPI vagy APM problémák okozzák.

Eszközkezelőben nézd meg hogy minden eszköz telepítve van-e, nincs-e esetleg ACPI-re vonatkozó hibajelzés.

Ha itt minden ok, akkor BIOS-ban próbáld meg az APM-et (Advanced Power Management) kikapcsolni. Egyes lapoknál gondot okoz.”

Ennyi az össz amit találtam.
(#) denn94 hozzászólása Nov 9, 2012 /

Helló!
A videokártyámmal valami baj van de nem tudom mi légyszi segítsetek!
(előtte semmi problémája nem volt)

Az a problémám, hogy mikor múltkor bekapcsoltam a gépem semmi gond nem volt vele addig amíg megjelent a windows embléma stb. onnantól kezdve elszállt a kép és azt írta a monitorom, hogy nem kap jelet. Nincs kép de a minden más fut ahogy kell(internet, játékba is betudtam lépni hallottam a menü zenét). Csökkentett módban van kép és teljesen jól működik! Gondoltam leszedem a videokártya összes cuccát a gépről, és úgy megy van kép, csak hát az újabb játékokkal nem tudok játszani emiatt. Amikor újra feltettem a drivert ugyan úgy előjött a hiba. Fogalmam sincs mitől lehet és hogy mi lehet a megoldás erre.
A gépem:
oprendszer: windows 7 64bites Home premium
kártya: Gigabyte GTS 250 512MB
alap: Gigabyte EP43T-UD3L
CPU: Intel Core 2 Duo E7500
RAM: Kingston hyperx 4GB 1600MHz
(#) mate_x válasza denn94 hozzászólására (») Nov 9, 2012 / 1

Szia!
Lépj be csökkentett módban és állítsd át a felbontást.
(#) denn94 válasza mate_x hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Szia!
Ezt nem hiszem el! Nem tudom mivan de most rendesen megy!
Nagyon szépen köszönöm!!!!!!!!!!
(#) mate_x válasza denn94 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Nagyon szívesen
(#) laszlo63 hozzászólása Nov 9, 2012 /

Szia belfi2! Köszönöm az infot. Az eredményről beszámolok,hátha más is hasznát veszi.
Üdv: László
(#) lac08 válasza laszlo63 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

- Ha a Windows leállítás után nem akar leállni, hanem ismét újraindul - a következő merényletet kell ellene elkövetni.

Nyissuk meg a FUTTATÁS _ Regedit szerkesztőprogramot.
Itt kikeressük a
HKEY_LOCAL_MASHINE / SOFTWARE / INTEL / INFINST - bejegyzést.
A jobb oldalon található sorban a "Reboot" elnevezésű bejegyzés "yes" értékét át kell írni "no"-ra

Ez többnyire a Windows 2000 alapú windows programoknál érdekes.
- ha továbbra sem áll le automatikusan a szabályos leállítás után -
Amikor ezt a problémát tapasztaljuk, indítsuk el ismét a REGEDITET, és keressük meg ezt az ágat:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop

Az itt található "PowerOffActive" kulcs értéket írjuk át 0-ról 1-re.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
(#) belfi2 válasza laszlo63 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Hali!

Esetleg próbáld meg Live-cdről indítani ,majd leállítani.Ha cd-ről normálisan lekapcsol ,akkor lehet valamelyik hardver elem a hibás.
(#) belfi2 hozzászólása Nov 14, 2012 /

Sziasztok!

Lenne nekem is egy kis problémám.Tegnap a gépem minden átmenet nélkül elkezdett dolgozni,csak éppen nem tudom mit.A merevlemezt legalább 10'-ig tekerte de semmit nem találtam,-közben belenéztem hogy mi a bánat lehet ,találtam is egy folyamatot a MSofficre.re utalt,gondoltam frissít és hagytam,de a frissítési ikon nem jelentkezett,-sőt magát a folyamatot sem látom a feladatkezelőben.Sajnos a folyamat nevére nem emlékszem ,mert akkor nem találtam fontosnak megjegyezni.
A parancssori tasklist csak egy pillanatra felugrik és eltűnik.
Az opsys XP SP3.
(#) vladcepes hozzászólása Nov 17, 2012 /

Sziasztok! Asztali gépen csináltam már olyat hogy vincseszter csere volt aztán hogy ne keljen újratelepíteni a Wint- így klónoztam és teljesen jól sikerült ez kb másfél éve volt,azóta is jól működik.A kérdésem csak most következne: hogy ugyan ezt laptopon hogy lehet megcsinálni? Mert ugye laptopba nem tudom begyúrni a két vincsit,mint az asztaliba.(összekötve). A lényeg hogy ha nem is sikerülne klónozni hogyan lehetne lementeni dolgokat a régi vincseszterről. Tehát volt egy laptop aminek meghalt az alaplapja.,adatok (nagyjából lementve) a böngésző könyvjelzője kellene inkább róla mert marha sok oldal van ami nem lett kimentve. Most van egy másik laptop,hogyan tudnám rákötni a régi vincsesztert hogy egyáltalán látni lehessen és ki lehet e menteni valahogy a könyvjelzőt! Ha lehet és valaki tudja megköszönném a választ. Addig is üdv:
(#) laszlokunstar válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

(#) vladcepes válasza laszlokunstar hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

Köszi a választ. Azon belül ha össze lesz dugva USB>n a volt böngésző Könyvjelzőjét hogyan fog lehetni előcsalogatni? Melyik mappából?
(#) vladcepes válasza laszlokunstar hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

Találtam egy ilyen leírást:c:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\véletlenszerű karakterek\bookmarkbackups mappába,.json fájlba.
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

Hali!

Van több lehetőség is. Vagy veszel átalakító kábeleket amivel a 2,5" HDD-t beletudod tenni asztali PC-be,és másolod amit kell.
Live cd-ről indítod az új gépet,a régi HDD-vel.
Megkeresed a rejtett mappában lévő c:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\ mappát és kimásolod pendrájvra.Ezzel az egész böngésződet mentetted.
Felteszed az új operációs rendszert,felteszed a Firefoxot,majd a mentett mappával felül írod az új c:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\ mappát.
(#) nedudgi válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

Géptípustól függ, elméletileg lehetséges az optikai meghajtó helyett merevlemezt betenni.
(#) tallerkrisztian hozzászólása Nov 18, 2012 /

Sziasztok!

Nem éppen szerelés amiről szó lenne, de talán tudtok nekem segíteni.
Konfig:
ASUS P5KPL-AM EPU
INTEL GMA 3100 (ha jól írtam?!)
PCI-E x16 FOGLALATON GIGABYTE NVIDIA GEFORCE 210 512mb (a monitor ide van csatlakoztatva!)
ACER AL1511 - TFT LCD analóg monitor D-SUB 15 pin csatlakoztatási lehetőséggel.

A következő a problémám Tiszta operációs rendszer telepítésnél még windows alatt is, de ha van már op. rendszer akkor is csak 640x350 31khz 70Hz felbonásra áll fel a monitor a windows "ÜDVÖZÖLJÜK" felületének megjelenéséig.
Amikor még nincs fent driver a videokártyához akkor windows alatt 640x480 a felbontás, de a monitor csak 640x350 31khz 70Hz felbontáson áll a legkisebb szinkezeléssel (4 vagy 8 bites)!!!

A kép jobb és bal széle ilyenkor kb. fél centivel beljebb van és az alsó felső fele is "szélesvásznu"

Hogy lehet az, hogy a windows szerinti 640x480 felbontás az csak 640x350 natív felbontás a monitor szerint?
Nem is érdekelne, ha a kép bios teszt idő alatt nem lenne enyhén elmosódott, és balra szellemképes ami miatt még a biost se látom csak közvetlen közelről olyannyira homályos.

A monitor támogatott felbontásai:
800x600 75Hz
1024x768 75Hz
640x480 75Hz - nem támogatott ha jól rémlik, de fel áll rá!
Ettől eltérőekre - NO SIGNAL a frissítési freki kivételével ami max 75Hz
Megnéztem 3 másik videókártyával is, de azokkal felállt rendesen a boot kép! -- Így a monitor hibát kizárnám. Amire tudok gondolni, hogy:
1. a PCI-E videokártya (15 pin) csatlakozásán ami kiegészítő adatkábellel van kiépítve nem megfelelő a VGA kiosztás a monitoréhoz képest. (felcserélhették?)
2. Hibás a videokártya?
3. Lehetséges, hogy DE-9 szabvány szerinti a videokártya D-SUB csatlakozása?

Ötleteket kérnék, hogy mi okozhatja ezt?
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2012
(#) _vl_ válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Van itt sorban:
- alaplap
- videókártya
- kábel/csatlakozók
- monitor
- szoftver (oprendszer, driver)

A fentiek közül lehet egy vagy több hibás, ill. lehetnek közöttük inkompatibilis párok is (leginkább az alaplap - videókártya, ill. videókártya - monitor viszonylatban).

Ezeket cserélgetéssel lehet letesztelni. Ha egy alkatrészhalmazt (mondjuk kábel + monitor) lecserélve a hiba konzekvensen elmúlik, akkor a ki nem cserélt komponensek nem rosszak. Ugyanígy ha az adott alkatrészhalmazt másik gépre átrakva ott jó, akkor szintén lehet tudni, hogy ezek a komponensek nem rosszak.
Ha ezzel a módszerrel az összes alkatrészről kiderül, hogy nem rossz, na akkor marad az, hogy nem szeretik egymást.
(#) tallerkrisztian válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Köszönöm a választ, ezekre én is gondoltam, mivel a monitort más videokártyán is kipróbáltam köztük az alaplapi integrálttal is így a monitort elsőre kizárhatom. Az alaplapot nem tartom valószínűnek, hogy hibás, mert szerintem az az integrált videokártyán kibukna szerintem. A monitor jelkábel cseréjén gondolkozom D-sub -ról DVi -ra, de még úgy se kizárt, hogy esetleg ugyanúgy fennáll ez a kissé zavaró hiba. Ezért mivel a videokártya még garis így inkább azt teszteltetem le előbb. Én arra gyanakszom, hogy a v.kari d-sub vga kiosztása nem megfelelő a monitoréhoz képest, esetleg a régebbi EGA szabvány szerint gyárthatták a 15 pines vga csatlakozását .
(#) mizsei.robi válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 18, 2012 / 1

Próbáld meg DVI-VGA átalakítóval, így kikerülheted a videokártya DSUB kimenetének hibáját. 640x480@4bit akkor szokott lenni, amikor hibás a videokártya, vagy a drivere.
(#) _vl_ válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Idézet:
„Én arra gyanakszom, hogy a v.kari d-sub vga kiosztása nem megfelelő a monitoréhoz képest, esetleg a régebbi EGA szabvány szerint gyárthatták a 15 pines vga csatlakozását .”

Az EGA is butaság (az dsub-9-et használt, ráadásul vagy 20 éve halott dolog), de az is, hogy egy mai nVidia videókártya dsub kimenete ne lenne megfelelő kiosztású. Nincs abból többféle.
A kábel viszont lehet rossz, ha nem fixen van beledrótozva a monitorba, akkor meg kéne nézni másikkal. Illetve megnézni másik dsub-os monitorral is, ha azzal se lesz jó, akkor a kártya mehet vissza a boltba.

A DVI is tuti megoldaná a problémádat (ott vagy lesz rendes kép, vagy nem lesz semmi se), de ahhoz rendes monitor is kell, ennek az izének meg szerintem nincs DVI bemenete, tehát a DVI-ra csere egyúttal monitorcserét is jelent.
Következő: »»   346 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem